PIVO

Kolači, torte, zimnice, pića
bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times
Status: Offline

Re: Pivo napravljeno od reciklirane vode iz kanalizacije podijelilo korisnike društvenih mreža

Post by bagra » 10 Jul 2022, 20:51

neki piju vlastiti urin i onako
za dzaba :hm produzava, kazu

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4512 times
Been thanked: 3505 times

Re: Pivo napravljeno od reciklirane vode iz kanalizacije podijelilo korisnike društvenih mreža

Post by Melek » 10 Jul 2022, 20:52

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 383 times

Post by harlekin » 10 Jul 2022, 21:14

Sam svijetlo prave a,tamno treba odstojat duze u necijoj gujci il sta? :hm

Mundzira
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 142 times
Been thanked: 244 times

Post by Mundzira » 10 Jul 2022, 21:28

Pivopije najvise i zapisavaju.
Posteno je vala i da vecinu ponovo i popiju. :valja

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 10 Jul 2022, 21:36

bagra wrote: 10 Jul 2022, 20:51 neki piju vlastiti urin i onako
Pa i astronauti piju vlastiti urin isto recikliran.

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by bagra » 10 Jul 2022, 21:38

CikCikCikPogodi wrote: 10 Jul 2022, 21:36 Pa i astronauti piju vlastiti urin isto recikliran.
produzava boravak u svemiru
to i reko :o
Last edited by bagra on 10 Jul 2022, 22:24, edited 1 time in total.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 10 Jul 2022, 22:22

Kad more rakija od vjestackog đubriva 😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by bagra » 10 Jul 2022, 22:25

e stvarno si gad, insomia! :dole

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Jul 2022, 07:12

Kaže "Ko će piti pivo od reciklirane vode iz kanalizacije? Fuj!" i onda pojede hamburger i paštetu reciklirane od najgoreg smeća.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 12 Jul 2022, 07:55

bagra wrote: 10 Jul 2022, 20:51 neki piju vlastiti urin i onako
Takva je bila Ozujska kad sam je zadnji put probao. :123

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by bagra » 12 Jul 2022, 08:02

Odraz wrote: 12 Jul 2022, 07:55 Takva je bila Ozujska kad sam je zadnji put probao. :123
jarane ako je samo jednom takog okusa bilo
to ti se garant kaka ljubomorna tajladjanka
olaksala u pivo
prezivio si i to et :hm

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 12 Jul 2022, 13:53

bagra wrote: 12 Jul 2022, 08:02
Odraz wrote: 12 Jul 2022, 07:55 Takva je bila Ozujska kad sam je zadnji put probao. :123
jarane ako je samo jednom takog okusa bilo
to ti se garant kaka ljubomorna tajladjanka
olaksala u pivo
prezivio si i to et :hm
A ne, to sam ovdje pio, onaj restoran iza Pionirske doline. Bas me ruzno iznenadilo, inace volim Ozujsku, ali istina je i da je Ozujsko u RH daleko bolje nego ovdje. Nama salju slabiju pivu, a bolju cuvaju za goste ... :(

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by bagra » 12 Jul 2022, 13:57

Odraz wrote: 12 Jul 2022, 13:53 A ne, to sam ovdje pio, onaj restoran iza Pionirske doline. Bas me ruzno iznenadilo, inace volim Ozujsku, ali istina je i da je Ozujsko u RH daleko bolje nego ovdje. Nama salju slabiju pivu, a bolju cuvaju za goste ... :(
aha. ok. de mi bogati reci, ti si mescini pivopija
kako ti je karlovacko
meni na moru nesto uvjek bolje sjedalo od zuje
kasam kod kuce ne pijem nijedno, zato kazem
"na moru", mozda je do podneblja, ne znam.
mozda u bih distribuiraju drugacije kako :hm

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 12 Jul 2022, 15:02

bagra wrote: 12 Jul 2022, 13:57
Odraz wrote: 12 Jul 2022, 13:53 A ne, to sam ovdje pio, onaj restoran iza Pionirske doline. Bas me ruzno iznenadilo, inace volim Ozujsku, ali istina je i da je Ozujsko u RH daleko bolje nego ovdje. Nama salju slabiju pivu, a bolju cuvaju za goste ... :(
aha. ok. de mi bogati reci, ti si mescini pivopija
kako ti je karlovacko
meni na moru nesto uvjek bolje sjedalo od zuje
kasam kod kuce ne pijem nijedno, zato kazem
"na moru", mozda je do podneblja, ne znam.
mozda u bih distribuiraju drugacije kako :hm
Dobro. Meni trenutno odgovara samo tocena u Johnnyju - Preminger, samo se od nje ne napusem k'o balon. :123

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41787 times
Been thanked: 28611 times
Status: Online

Re: PIVO

Post by Rum » 31 Jul 2022, 17:36

Kako se nasmiga u ovim kriglicama

Image
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4279 times
Been thanked: 4478 times

Post by srculence7 » 02 Aug 2022, 00:10

Grci nemaju neka piva, nisam oduševljena, jedino mi je Mythos ok :cool
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2978 times

Post by Pasaga » 02 Aug 2022, 07:43

Rum wrote: 31 Jul 2022, 17:36 Kako se nasmiga u ovim kriglicama

Image
prava birtija .... :klanja :cool
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4279 times
Been thanked: 4478 times

Post by srculence7 » 03 Feb 2023, 16:42

Image

Interesantan naziv, nije loše, sledeći put probam Kralja pa javljam utiske 😁
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10178 times
Been thanked: 12060 times

Antimuslimansko pivo: Carlsberg BH otpustio skoro sve Bošnjake iz sarajevskog ureda i zamijenio ih Srbima

Post by Krokodil Behko » 15 Feb 2023, 23:47

Carlsberg Srbija i Carlsberg BH optuženi su "za njegovanje toksične kulture sprskog etnonacionalizma".

"Sarajevski ured je skoro ispražnjen od svojih radnika Bošnjaka. Sada će, zahvaljujući jednom zviždaču, svijet saznati u potpunosti krize u kojoj je Carlsberg", objavio je Georgio Konstandi.

Ispred Udruženja "Glas sa Drine", on je i na društvenim mrežama problematizirao situaciju u sarajevskom i beogradskom uredu poznatog svjetskog proizvođača piva.

Iz Carsberg BH su za Politicki.ba negirali njegove optužbe.

"Carlsberg Grupacija kao i Kompanija Carlsberg BH izuzetno je posvećena poštovanju svih međunarodno priznatih ljudskih prava u svom odnosu prema zaposlenima.

Naš program ljudskih prava je u saglasnosti sa vodećim principima Ujedinjenih nacija o radnim i ljudskim pravima. Naša kompanija posluje u skladu sa tim principima, vodi računa o poštovanju ljudskih prava i njihovom potencijalnom ugrožavanju i reaguje u skladu sa tim. Carlsbeg Grupacija ima dobro uspostavljen sistem za uzbunjivanje, kojim upravlja nezavisno treće lice. Također, jednom godišnje objavljujemo Izvještaj o zaštiti životne sredine, društvenoj odgovornosti i korporativnom upravljanju Carlsberg Grupacije, gdje izvještavamo o našim aktivnostima u vezi sa oblašću ljudskih prava", stoji na početku njihovog dopisa.

Konstandi, međutim, tvrdi suprotno!

On se poziva i na Edina Hadžića, bivšeg uposlenika Carlsberg BH "koji razotkriva svoje bivše poslodavce i njihovu toksičnu kulturu".

Image

Hadžić se 2014. godine požalio na sliku osuđenika za ratne zločine i genocid Ratka Mladića, koji je uočio na licu mjesta u srbijanskoj filijali. Otpušten je četiri dana kasnije", tvrdi Konstandi.

Dodaje i da je Hadžić jedan od devet radnika bošnjačke nacionalnosti koji su doživjeli neprijatnosti i na kraju izgubili posao u Carsberg BH.

Bezmalo sve su ih zamijenili radnici srpske nacionalnosti.

Konstandi tvrdi, pozivajući se ne samo na Hadžića, već i na Armina Bukarića, također bivšeg radnika Carslberga, da im je "tadašnji izvršni direktor Carlsberg SE Europe (Srbija) rekao da je frustriran činjenicom da "samo muslimani" rade u sarajevskom uredu".

"U roku od tri godine gotovo svi bošnjački kadrovi u Upravljačkom timu u Sarajevu su otpušteni i zamijenjeni etničkim Srbima. Kancelarija u Sarajevu je, tvrde, 'očišćena' od gotovo svih svojih bošnjačkih radnika", navodi Konstandi.

Iz Carsberg BH za Politicki.ba odbacuju i te navode.

"Na svim tržištima na kojima Carlsberg posluje, kompanija obavlja svoje operacije u skladu sa lokalnom regulativom, uključujući i Zakon o radu. U prilog tvrdnji da kompanija poštuje i cijeni različitosti, ide i činjenica da danas u Carlsberg BH ravnopravno rade pripadnici različitih vjeroispovijesti. Kako je poštovanje različitosti jedan od osnovnih principa kojim se vodimo i utkan je u srž našeg poslovanja, naše misije i vizije, kompanija strogo odbacuje sve optužbe u vezi sa otpuštanjem zaposlenih na osnovu njihovog religijskog opredjeljenja".

Oni odbacuju i optužbe u vezi Hadžića. Uključujući i to da mu nisu isplatili plaće i doprinose.

Ne negiraju da je vođen sudski spor koji je završio na Vrhovnom sudu, ali ističu da nisu ostali ništa dužni tom svom bivšem radniku.

Image

Konstande u svojoj objavi najavljuje da će probleme u Carsberg BH dići na nivo cijele grupacije i da će "svijet sada saznati da Carlsberg Srbija njeguje alarmantnu kulturu glorifikacije genocide i antimuslimansku diskriminaciju".

Carsberg BH, pak, uzvraća da su ponosni na činjenicu da "prema posljednjim istraživanjima i anketi zadovoljstva zaposlenih, sprovedenoj u kompaniji, Carlsberg BH jedan je od najboljih primjera dobre prakse i odnosa prema zaposlenima koji su iskazali visok odnos zadovoljstva organizacijom i tretmanom od strane kolega i menadžmenta kompanije".

"Upravo zbog odnosa prema zaposlenima i vrednovanju njihovog truda, kompanija Carlsberg se na teritoriji Bosne i Hercegovine smatra jednim od najpoželjnijih poslodavaca.

(SB)

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 971 times
Been thanked: 6946 times

Re: Antimuslimansko pivo: Carlsberg BH otpustio skoro sve Bošnjake iz sarajevskog ureda i zamijenio ih Srbima

Post by Arthur Dent » 15 Feb 2023, 23:55

pa svako pivo treba da je antimuslimansko, zar ne? sta musliman radi u pivari? nekako mi to skroz nespojivo. alkohol i islam....

Post Reply

Return to “Kulinarstvo”