za dzaba
PIVO
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
- Status: Offline
Re: Pivo napravljeno od reciklirane vode iz kanalizacije podijelilo korisnike društvenih mreža
neki piju vlastiti urin i onako
za dzaba
produzava, kazu
za dzaba
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4512 times
- Been thanked: 3505 times
Re: Pivo napravljeno od reciklirane vode iz kanalizacije podijelilo korisnike društvenih mreža
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
-
Mundzira
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 244 times
Pivopije najvise i zapisavaju.
Posteno je vala i da vecinu ponovo i popiju.
Posteno je vala i da vecinu ponovo i popiju.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Pa i astronauti piju vlastiti urin isto recikliran.
- bagra
- Forum [Bot]
produzava boravak u svemiru
to i reko
Last edited by bagra on 10 Jul 2022, 22:24, edited 1 time in total.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kad more rakija od vjestackog đubriva 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- bagra
- Forum [Bot]
e stvarno si gad, insomia! 
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3883 times
Kaže "Ko će piti pivo od reciklirane vode iz kanalizacije? Fuj!" i onda pojede hamburger i paštetu reciklirane od najgoreg smeća.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Takva je bila Ozujska kad sam je zadnji put probao.
- bagra
- Forum [Bot]
jarane ako je samo jednom takog okusa bilo
to ti se garant kaka ljubomorna tajladjanka
olaksala u pivo
prezivio si i to et
- Odraz
- Inventar foruma

A ne, to sam ovdje pio, onaj restoran iza Pionirske doline. Bas me ruzno iznenadilo, inace volim Ozujsku, ali istina je i da je Ozujsko u RH daleko bolje nego ovdje. Nama salju slabiju pivu, a bolju cuvaju za goste ...
- bagra
- Forum [Bot]
aha. ok. de mi bogati reci, ti si mescini pivopijaOdraz wrote: 12 Jul 2022, 13:53 A ne, to sam ovdje pio, onaj restoran iza Pionirske doline. Bas me ruzno iznenadilo, inace volim Ozujsku, ali istina je i da je Ozujsko u RH daleko bolje nego ovdje. Nama salju slabiju pivu, a bolju cuvaju za goste ...![]()
kako ti je karlovacko
meni na moru nesto uvjek bolje sjedalo od zuje
kasam kod kuce ne pijem nijedno, zato kazem
"na moru", mozda je do podneblja, ne znam.
mozda u bih distribuiraju drugacije kako
- Odraz
- Inventar foruma

Dobro. Meni trenutno odgovara samo tocena u Johnnyju - Preminger, samo se od nje ne napusem k'o balon.bagra wrote: 12 Jul 2022, 13:57aha. ok. de mi bogati reci, ti si mescini pivopijaOdraz wrote: 12 Jul 2022, 13:53 A ne, to sam ovdje pio, onaj restoran iza Pionirske doline. Bas me ruzno iznenadilo, inace volim Ozujsku, ali istina je i da je Ozujsko u RH daleko bolje nego ovdje. Nama salju slabiju pivu, a bolju cuvaju za goste ...![]()
kako ti je karlovacko
meni na moru nesto uvjek bolje sjedalo od zuje
kasam kod kuce ne pijem nijedno, zato kazem
"na moru", mozda je do podneblja, ne znam.
mozda u bih distribuiraju drugacije kako![]()
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41787 times
- Been thanked: 28611 times
- Status: Online
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4279 times
- Been thanked: 4478 times
Re: PIVO
Grci nemaju neka piva, nisam oduševljena, jedino mi je Mythos ok 
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2978 times
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4279 times
- Been thanked: 4478 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10178 times
- Been thanked: 12060 times
Antimuslimansko pivo: Carlsberg BH otpustio skoro sve Bošnjake iz sarajevskog ureda i zamijenio ih Srbima
Carlsberg Srbija i Carlsberg BH optuženi su "za njegovanje toksične kulture sprskog etnonacionalizma".
"Sarajevski ured je skoro ispražnjen od svojih radnika Bošnjaka. Sada će, zahvaljujući jednom zviždaču, svijet saznati u potpunosti krize u kojoj je Carlsberg", objavio je Georgio Konstandi.
Ispred Udruženja "Glas sa Drine", on je i na društvenim mrežama problematizirao situaciju u sarajevskom i beogradskom uredu poznatog svjetskog proizvođača piva.
Iz Carsberg BH su za Politicki.ba negirali njegove optužbe.
"Carlsberg Grupacija kao i Kompanija Carlsberg BH izuzetno je posvećena poštovanju svih međunarodno priznatih ljudskih prava u svom odnosu prema zaposlenima.
Naš program ljudskih prava je u saglasnosti sa vodećim principima Ujedinjenih nacija o radnim i ljudskim pravima. Naša kompanija posluje u skladu sa tim principima, vodi računa o poštovanju ljudskih prava i njihovom potencijalnom ugrožavanju i reaguje u skladu sa tim. Carlsbeg Grupacija ima dobro uspostavljen sistem za uzbunjivanje, kojim upravlja nezavisno treće lice. Također, jednom godišnje objavljujemo Izvještaj o zaštiti životne sredine, društvenoj odgovornosti i korporativnom upravljanju Carlsberg Grupacije, gdje izvještavamo o našim aktivnostima u vezi sa oblašću ljudskih prava", stoji na početku njihovog dopisa.
Konstandi, međutim, tvrdi suprotno!
On se poziva i na Edina Hadžića, bivšeg uposlenika Carlsberg BH "koji razotkriva svoje bivše poslodavce i njihovu toksičnu kulturu".

Hadžić se 2014. godine požalio na sliku osuđenika za ratne zločine i genocid Ratka Mladića, koji je uočio na licu mjesta u srbijanskoj filijali. Otpušten je četiri dana kasnije", tvrdi Konstandi.
Dodaje i da je Hadžić jedan od devet radnika bošnjačke nacionalnosti koji su doživjeli neprijatnosti i na kraju izgubili posao u Carsberg BH.
Bezmalo sve su ih zamijenili radnici srpske nacionalnosti.
Konstandi tvrdi, pozivajući se ne samo na Hadžića, već i na Armina Bukarića, također bivšeg radnika Carslberga, da im je "tadašnji izvršni direktor Carlsberg SE Europe (Srbija) rekao da je frustriran činjenicom da "samo muslimani" rade u sarajevskom uredu".
"U roku od tri godine gotovo svi bošnjački kadrovi u Upravljačkom timu u Sarajevu su otpušteni i zamijenjeni etničkim Srbima. Kancelarija u Sarajevu je, tvrde, 'očišćena' od gotovo svih svojih bošnjačkih radnika", navodi Konstandi.
Iz Carsberg BH za Politicki.ba odbacuju i te navode.
"Na svim tržištima na kojima Carlsberg posluje, kompanija obavlja svoje operacije u skladu sa lokalnom regulativom, uključujući i Zakon o radu. U prilog tvrdnji da kompanija poštuje i cijeni različitosti, ide i činjenica da danas u Carlsberg BH ravnopravno rade pripadnici različitih vjeroispovijesti. Kako je poštovanje različitosti jedan od osnovnih principa kojim se vodimo i utkan je u srž našeg poslovanja, naše misije i vizije, kompanija strogo odbacuje sve optužbe u vezi sa otpuštanjem zaposlenih na osnovu njihovog religijskog opredjeljenja".
Oni odbacuju i optužbe u vezi Hadžića. Uključujući i to da mu nisu isplatili plaće i doprinose.
Ne negiraju da je vođen sudski spor koji je završio na Vrhovnom sudu, ali ističu da nisu ostali ništa dužni tom svom bivšem radniku.

Konstande u svojoj objavi najavljuje da će probleme u Carsberg BH dići na nivo cijele grupacije i da će "svijet sada saznati da Carlsberg Srbija njeguje alarmantnu kulturu glorifikacije genocide i antimuslimansku diskriminaciju".
Carsberg BH, pak, uzvraća da su ponosni na činjenicu da "prema posljednjim istraživanjima i anketi zadovoljstva zaposlenih, sprovedenoj u kompaniji, Carlsberg BH jedan je od najboljih primjera dobre prakse i odnosa prema zaposlenima koji su iskazali visok odnos zadovoljstva organizacijom i tretmanom od strane kolega i menadžmenta kompanije".
"Upravo zbog odnosa prema zaposlenima i vrednovanju njihovog truda, kompanija Carlsberg se na teritoriji Bosne i Hercegovine smatra jednim od najpoželjnijih poslodavaca.
(SB)
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 6946 times
Re: Antimuslimansko pivo: Carlsberg BH otpustio skoro sve Bošnjake iz sarajevskog ureda i zamijenio ih Srbima
pa svako pivo treba da je antimuslimansko, zar ne? sta musliman radi u pivari? nekako mi to skroz nespojivo. alkohol i islam....