Šta znači handriti? Ovi imaju 17-18 godina, nikada se nisu susreli sa životnim problemima i da ih neko handri. Mogli su probati, prvi put samostalno pa da vide da li je sve crno kako Face TV i Avaz prikazuju ili ima li kakva sredina, pa ako se nakon 2 godine uvjere da je tako opet će imati 20 godina i čitavu mladost i život pred sobom da rade, žive i uživaju narednih 50 godina.General War wrote: 14 Feb 2023, 20:18Ma nije ba, nemam nista protiv tvog i patriotizma prema tvojoj domovini pa i ako si van, nego tvoja poruka srednjoskolcima da ne idu odavde dok ih neko dobro prvo ne izhandri ovdje da nakupe sto vise frustracija pa onda...tj da slijede tvoj put koliko skontah, djecu ba ne interesuje BiH i SDA, ALija i ostali...hoce odmah da okuse zivot bez handrenja, stela i raznih seljacina koji su se dofatili funkcija i koji vedre i oblace u zaposljavanju...Naseef Mushroom wrote: 14 Feb 2023, 20:01
Da sam u Njemačkoj sam više puta pomenuo na oba foruma, kada me je država trebala bio sam tu, danas, 3 decenije iza rata mogu raditi šta želim i ne moram više dokazivati svoj patriotizam.
Znam šta želiš iduće napisati “Ne radi se o tome što živiš gdje želiš već što izigravaš patriotu a ne živiš u Bosni i Hercegovini”.
Evo vidi, nema naroda ili države na svijetu da nema dijasporu. Kače svoje zastave, slušaju svoju muziku, gledaju svoje TV kanale, posjećuju svoje KUD-ove, kupuju svoje novine i posjećuju svoje portale, interesuju ih dešavanja u svojoj državi, ako imaju pravo glasaju na izborima u svojoj matičnoj zemlji, kada su utakmice navijaju za zemlju odakle su rodom a ne za zemlju u kojoj žive itd.
To je nešto sasvim uobičajeno da se ne mora uopšte o tome govoriti, nevažno da li se radi o Turčinu u Njemačkoj, Nijemcu u Australiji, Poljaku u Americi ili Hrvatu u Austriji ali se samo Bošnjaci ismijavaju i pokušavaju se sa dodirom sa domovinom slomiti. Zašto? Zato što i to nije slučajno već su malo veće igre u pitanju gdje itekako stoji plan iza toga.
Ali ne, lakše im je bilo bar jednu godinu umjesto pokušaja, rada, truda, protesta, peticija, demonstracija itd. smišljati duhovite poruke “Angela eto nas” pa će onda govoriti “Kme kme kme SDA nas otjerala” a nisu se mogli nikada sa SDA nepravdom u putu sresti.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)