https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grad ... /230215023Okkes Elmasoglu, gradonačelnik turskog grada Erzin, tvrdi da niko nije poginuo, da niko nije povrijeđen i da niti jedna građevina u ovom gradu nije srušena usljed prošlosedmičnih razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji.
Erzin ima 42.000 stanovnika i nalazi se u provinciji Hatay koja je s provincijom Kahramanmaras najteže pogođena zemljotresima. Elmasoglu je istakao da je oštećeno samo nekoliko kuća i munara džamija. Obrazložio je zašto je šteta mala.
"Nemamo ruševine, žrtve ili povrijeđene. Nikako nisam dopustio bespravnu gradnju. Uprkos tome, bilo je onih koji su pokušavali bespravno graditi. U početko ih nismo mogli kontrolisati, jer nismo imali dovoljno osoblja za nadzor. Kasnije smo ih prijavili tužilaštvu i donijeli odluku o rušenju", naglasio je.
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4414 times
- Status: Offline
Re: Turska
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Et, da se ne traže nikakvi haarpovi, Allahove kazne i sl.
Sad nek neko odgovara za onih 40+ hiljada mrtvih.
Svi mi se morete obratit
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma

- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Kako je nezahvalno davati prognoze. Moje procjene su bile da će biti 30-35 tisuća poginulih. Strah me i pomisliti koliki bi broj mogao biti ali mislim (ne pretpostavljam) da će biti oko 100-120 tisuća.Taare wrote: 15 Feb 2023, 11:26 Et, da se ne traže nikakvi haarpovi, Allahove kazne i sl.
Daj Bože da i ovaj put griješim i da je danas otkopana posljednja stradala osoba u tom potresu.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3028 times
- Been thanked: 25168 times
- Status: Online
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Taare
- greatest

Jedna od istanbulskih četvrti.
Ako ovo pogodi zemljotres jačine 7+

Ako ovo pogodi zemljotres jačine 7+

Svi mi se morete obratit
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6131 times
- Been thanked: 6721 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Samo sabura
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma

- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Danas sam na HRT-u čuo da je više od 70 000 poginulih.BritkiMozak wrote: 15 Feb 2023, 11:38Kako je nezahvalno davati prognoze. Moje procjene su bile da će biti 30-35 tisuća poginulih. Strah me i pomisliti koliki bi broj mogao biti ali mislim (ne pretpostavljam) da će biti oko 100-120 tisuća.Taare wrote: 15 Feb 2023, 11:26 Et, da se ne traže nikakvi haarpovi, Allahove kazne i sl.
Daj Bože da i ovaj put griješim i da je danas otkopana posljednja stradala osoba u tom potresu.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10676 times
- Been thanked: 12561 times
-
Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 4028 times
- Been thanked: 7454 times
BritkiMozak wrote: 15 Feb 2023, 21:20Danas sam na HRT-u čuo da je više od 70 000 poginulih.BritkiMozak wrote: 15 Feb 2023, 11:38
Kako je nezahvalno davati prognoze. Moje procjene su bile da će biti 30-35 tisuća poginulih. Strah me i pomisliti koliki bi broj mogao biti ali mislim (ne pretpostavljam) da će biti oko 100-120 tisuća.
Nakon prvog dana kad se govorilo o par stotina mrtvi, moj radni kolega Turcin je rekao da ima preko 100 hiljada mrtvi, da se kriju podatci..
sada kaze da ce biti daleko vise od 100 hiljada..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14889 times
- Been thanked: 10427 times
Maloprije se cujem sa kolegicom, inace je njena porodica iz Istanbula, muzeva iz Hataya. Njegovi svi najblizi izginuli osim par mladjih. Preko 20 clanova porodice...Tuga...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10524 times
- Been thanked: 17943 times
Bit ce ovo kao na Haitiju, samo dok se sve otkopa.Julia-Klara wrote: 17 Feb 2023, 10:51 Maloprije se cujem sa kolegicom, inace je njena porodica iz Istanbula, muzeva iz Hataya. Njegovi svi najblizi izginuli osim par mladjih. Preko 20 clanova porodice...Tuga...
...take me to Golden Gate, I will assimilate 

- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 973 times
- Been thanked: 6967 times
velika je sreca sto je hladno.... problem ce biti zarazne bolesti... neopisiv smrad smrti... rusevine manje vise, iako izgeda kao kijametski dan...spacebound wrote: 17 Feb 2023, 10:54Bit ce ovo kao na Haitiju, samo dok se sve otkopa.Julia-Klara wrote: 17 Feb 2023, 10:51 Maloprije se cujem sa kolegicom, inace je njena porodica iz Istanbula, muzeva iz Hataya. Njegovi svi najblizi izginuli osim par mladjih. Preko 20 clanova porodice...Tuga...
ali onaj zadah smrti.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14879 times
Prestrasno!spacebound wrote: 17 Feb 2023, 10:54Bit ce ovo kao na Haitiju, samo dok se sve otkopa.Julia-Klara wrote: 17 Feb 2023, 10:51 Maloprije se cujem sa kolegicom, inace je njena porodica iz Istanbula, muzeva iz Hataya. Njegovi svi najblizi izginuli osim par mladjih. Preko 20 clanova porodice...Tuga...
Ja se sa malim neku noc igrala. Nasao neku kartonsku kutiju, hoce da se sakrijemo u nju. Ja usla, nakom 10 sekundi morala izaci...Fakat mi nije bilo dobro. Toliko se slika nagledas, a opet ne mozes ni zamisliti.....Toliko beba, djece, starih pod onim rusevinama....Do koliko ih samo nisu dosli na vrijeme.
Sreca nema toiko tih slika u medijima. Samo onih koji su spaseni. Ali ne mozemo mi ni zamisliti koliki je taj broj koji je stradao....Uopste nemamo tu sliku
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 10186 times
- Been thanked: 10557 times
Dori wrote: 17 Feb 2023, 11:05Prestrasno!![]()
Ja se sa malim neku noc igrala. Nasao neku kartonsku kutiju, hoce da se sakrijemo u nju. Ja usla, nakom 10 sekundi morala izaci...Fakat mi nije bilo dobro. Toliko se slika nagledas, a opet ne mozes ni zamisliti.....Toliko beba, djece, starih pod onim rusevinama....Do koliko ih samo nisu dosli na vrijeme.. Ali ne mozemo mi ni zamisliti koliki je taj broj koji je stradao....Uopste nemamo tu slikuSreca nema toiko tih slika u medijima. Samo onih koji su spaseni![]()
Pa stvarno. Ovo sam tek sad shvatila. A obzirom da svi imaju kamere, ovo je pohvalno
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14879 times
Mozda jednostavno zele postedjeti narod tih slika....I onako svu vec svi sludjeni i bez toga....Zana wrote: 17 Feb 2023, 11:11
Pa stvarno. Ovo sam tek sad shvatila. A obzirom da svi imaju kamere, ovo je pohvalno
Last edited by Dori on 17 Feb 2023, 13:18, edited 1 time in total.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- spacebound
- Urednik foruma

I ja tako idem u dubine, vidim, pa me sve fizicki zaboli. Zamisli ti onu majku sto je radjala pod rusevinama. Hej, bebu s pupcanom vrpcom izvukli. Pamet da ti stane.Dori wrote: 17 Feb 2023, 11:05Prestrasno!![]()
Ja se sa malim neku noc igrala. Nasao neku kartonsku kutiju, hoce da se sakrijemo u nju. Ja usla, nakom 10 sekundi morala izaci...Fakat mi nije bilo dobro. Toliko se slika nagledas, a opet ne mozes ni zamisliti.....Toliko beba, djece, starih pod onim rusevinama....Do koliko ih samo nisu dosli na vrijeme.
Sreca nema toiko tih slika u medijima. Samo onih koji su spaseni. Ali ne mozemo mi ni zamisliti koliki je taj broj koji je stradao....Uopste nemamo tu sliku![]()
Razmisljam i o spasiocima i svim tim ljudima okolo, koliko oni vristanja, jecanja i molbi za pomoc cuju ispod rusevina, a ne mogu doci do tih ljudi i onda samo jednom utihne.
A ni smo prokleti, uvijek nam nesto fali, prva ja nezadovoljna i sad idem kuci autom, dijete mi zdravo nazad sjedi, pustila muziku, sunce, pjevam i vozim i kontam se - A sta mi ustvari fali?

- spacebound
- Urednik foruma

Ne znam sts bih ti rekla. S jedne strane je sreca, a sta s onim jadnicima koji su se danima snrzavali ispod tih rusevina i s ovim jadnicima koji su se izvukli, ali nit doma nit kaputa vec se mrznu.Arthur Dent wrote: 17 Feb 2023, 10:57velika je sreca sto je hladno.... problem ce biti zarazne bolesti... neopisiv smrad smrti... rusevine manje vise, iako izgeda kao kijametski dan...
ali onaj zadah smrti.![]()

- Arthur Dent
- Forum [Bot]
uveliko se prebacuju oni satori sa svjetskog prvenstva sto su se koristili. za prvu pomoc su super. oni koji su spaseni, ne razmisljaju o tom smrzavanju. broji se samo opstanak. doslo je dosta pomoci, odjece. al mi nikada nece biti jasno zasto ljudi salju bezveze stvari koje nikom i nikada nece pomoci. gledao sam doslo vjencanica, nekakvih haljina sa sljokicama, cipele sa visokim petama.... pa kako ljudi imaju duse da to posalju.... u pm...spacebound wrote: 17 Feb 2023, 13:17Ne znam sts bih ti rekla. S jedne strane je sreca, a sta s onim jadnicima koji su se danima snrzavali ispod tih rusevina i s ovim jadnicima koji su se izvukli, ali nit doma nit kaputa vec se mrznu.Arthur Dent wrote: 17 Feb 2023, 10:57
velika je sreca sto je hladno.... problem ce biti zarazne bolesti... neopisiv smrad smrti... rusevine manje vise, iako izgeda kao kijametski dan...
ali onaj zadah smrti.![]()
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
ne fali ti nista mozda, ali po prirodi covjek tezi da mu bude uvijek bolje i bolje. ne budi previse nepravedna ni prema sebi! trebamo da se razvijamo, da uzivamo u suncu i da pjevamo. ali kad je potrebno i da pomognemo i da znamo da nista nije na "podrazumijeva se".spacebound wrote: 17 Feb 2023, 13:15I ja tako idem u dubine, vidim, pa me sve fizicki zaboli. Zamisli ti onu majku sto je radjala pod rusevinama. Hej, bebu s pupcanom vrpcom izvukli. Pamet da ti stane.Dori wrote: 17 Feb 2023, 11:05
Prestrasno!![]()
Sreca nema toiko tih slika u medijima. Samo onih koji su spaseni. Ali ne mozemo mi ni zamisliti koliki je taj broj koji je stradao....Uopste nemamo tu sliku![]()
Razmisljam i o spasiocima i svim tim ljudima okolo, koliko oni vristanja, jecanja i molbi za pomoc cuju ispod rusevina, a ne mogu doci do tih ljudi i onda samo jednom utihne.
A ni smo prokleti, uvijek nam nesto fali, prva ja nezadovoljna i sad idem kuci autom, dijete mi zdravo nazad sjedi, pustila muziku, sunce, pjevam i vozim i kontam se - A sta mi ustvari fali?
ljudi postanu zli, puni sujete i nekakve ogavne tastine..
slusao sam ljude kako govore, neka kaze, ko ih jebe i turke i kurde i treba im tako. eh to ja nikako ne shvatam, nikada necu ni moci.
- spacebound
- Urednik foruma

Sve si ti u pravu, nego ja kontam kako mi uvijek mislimo da nam treba jos nesto da bismo bili sretni, pa kad to dobijemo eh onda jos samo jedno i to jos jedno nikad ne nestaje. I tek kad izgubimo ono nesto stvarno vazno i potrebno shvatimo kakvu smo srecu imali. Vrlo cesto.Arthur Dent wrote: 17 Feb 2023, 13:31ne fali ti nista mozda, ali po prirodi covjek tezi da mu bude uvijek bolje i bolje. ne budi previse nepravedna ni prema sebi! trebamo da se razvijamo, da uzivamo u suncu i da pjevamo. ali kad je potrebno i da pomognemo i da znamo da nista nije na "podrazumijeva se".spacebound wrote: 17 Feb 2023, 13:15
I ja tako idem u dubine, vidim, pa me sve fizicki zaboli. Zamisli ti onu majku sto je radjala pod rusevinama. Hej, bebu s pupcanom vrpcom izvukli. Pamet da ti stane.
ljudi postanu zli, puni sujete i nekakve ogavne tastine..
slusao sam ljude kako govore, neka kaze, ko ih jebe i turke i kurde i treba im tako. eh to ja nikako ne shvatam, nikada necu ni moci.
A ti s takvim razmisljanjem i govorom su ljudi za zaljenje, zamisli kako su jadne te duse, truhle, uvijek nezadovoljne i nesretne. Ne znam, meni je zlobnih ljudi zao, nesto njima fali debelo, pa su takvi.