Sta ste sanjali predhodne noci?

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Sta ste sanjali predhodne noci?

Post by gejsha »

Čekam ja na red kod ginekologa kad odjednom u čekaoni se stvoriše sve starije žene iz komšiluka.
Meni neugodno da crknem, ali ih ignorišem i pravim se da ih ne vidim. Kad čujem spominju nenino ime, i skontah da je ona zapravo unutra na pregledu. Kad je izašla nije me ni vidjela, ali ja sam znala da će joj one reći da su me vidjele, pa sam otišla za njom da joj kažem da sam došla na kontrolu.
Poslije toga sanjam sestra mi govori da je naša tetka, mamina sestra, za nenu rekla da je blesava. Plače ona, krivo joj gdje će to reći za nenu.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Peggy Sue wrote:K'o postoji jedna kuća koju smo mi kupili... Mi - forumaši :grana

I ja u toj kući s mužem, kad dolazi neko, ne kuca, a ulazi. Lijep, lijepe oči.. pruža ruku i kaže Dr. Pejić.. Kontam, ok što si doktor, ali bolje da si mi rekao koji ti je nick na forumu.. Naravno, neće da kaže.. Neću ni ja, jel...

I onda odjednom svi forumaši u toj kući.. I moja dajdjinca :grana . I govori ona kako je svima rekla da je moj otac zafrkan (kao, baš je otac od A... zafrkan) a meni krivo što vam je rekla kako se zovem :)

Poslije sam saznala da je onaj lijepi forumaš ovaj naš blackhawk (ne znam kako se piše)...
Jao sna :)
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Vratila sam se iz grada, a nekih stotinjak metara iznad kuće se dešavalo nešto čudno.
Vidjela sam da buka dolazi od helikoptera. Upitala sam nekoga gdje će tu sletiti kada nema prostora, a onda sam shvatila da zapravo pada. Mama mi je rekla da je prije par minuta pao još jedan. Bio je užasan prizor, blještilo je dok je helikopter pravo padao na cestu.
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Poništila mi asistentica ispit jer je kao skontala da sam prepisivala, uglavnom imala sam 11 bodova umjesto 16 koliko sam prvo bila dobila i kao napisala mi kako me nije stid bla bla. :grana
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Fatma »

Loše sam spavala i ne vjerujem da sam šta mogla usniti...
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7766 times
Been thanked: 18249 times

Post by Maja »

gejsha wrote:Vratila sam se iz grada, a nekih stotinjak metara iznad kuće se dešavalo nešto čudno.
Vidjela sam da buka dolazi od helikoptera. Upitala sam nekoga gdje će tu sletiti kada nema prostora, a onda sam shvatila da zapravo pada. Mama mi je rekla da je prije par minuta pao još jedan. Bio je užasan prizor, blještilo je dok je helikopter pravo padao na cestu.
Ja često sanjam da padaju avioni.
A sinoć sam sanjala da je umro komšija koji je trenutno u bolnici :tuga
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

aj, ljudi...sanjala sam dadu palentu... :valja tita mi :oo
ne sjecam se vise kako....ali znam da je bio on... :grana :DD :lud
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Otišli tako moj prijatelj, brat i ja na neki bazen malko da se kupamo. Bazen je bio strašno čudan. Ako možete da zamislite kako je voda na slovu O samo ovo crno onda znate šta je tu bio bazen, sva bjelina je kopno. Bilo je tu katkad i koji malivodopad i koji kamen radi dojma.

Bila je i jedna scena u tom snu kako neko malo dijete piša u taj bazen, tu vodu, al' sem toga da sam koju o'sovo mu babi scena ništa značajno ne utiče na daljni tok dogadjaja.

Ostali smo ti mi tako do kakvih 10 ljetnijeh sahata i shvatimo da kasnimo na autobus. Bržam boljam ovaj moj jaran i ja sve u ruke pokupimo što smo mogli i trk na autobus. Ja nekako udjem, on trči, trči za autobusom i uspije mu, sjede i on.

Vozimo se mi tako kući, kad shvatimo da smo zaboravili mog brata. Kad smo izašli na stanici, vidim ja mog drugog jarana i pitam ga da ode po auto, pa da idemo po brata, ost'o je gore sam.

I tako, čekam ja njega, čekam... Prošlo i sat vremena ovog nema. Odem ja pješke kući, trčeći. Udjem u kuću, otac mi k'o hoće da spava. Dignem ja paniku, dignem i njega i hajmo po brata. U putu sam kasnije sreo tog mog druga sa autom k'o ide gdje sam ga ček'o.

Odemo tako otac, drug i ja na taj bazen. Otac se nije ni parkir'o ja sam izaš'o iz auta. Trk u jedan k'o hotel, jer se moralo proći tuda da udješ na bazen. Kad ja onako u žurbi skontam odoh skočiti sa ovog balkona biće brže... I taman što sam ja izašao na balkon vidim snijeg. Sva ona poljana zavijena u bijeli snijeg, sjaji se. E, i tu sam se probudio.

:plavi
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Rockefeller wrote:Otišli tako moj prijatelj, brat i ja na neki bazen malko da se kupamo. Bazen je bio strašno čudan. Ako možete da zamislite kako je voda na slovu O samo ovo crno onda znate šta je tu bio bazen, sva bjelina je kopno. Bilo je tu katkad i koji malivodopad i koji kamen radi dojma.

Bila je i jedna scena u tom snu kako neko malo dijete piša u taj bazen, tu vodu, al' sem toga da sam koju o'sovo mu babi scena ništa značajno ne utiče na daljni tok dogadjaja.

Ostali smo ti mi tako do kakvih 10 ljetnijeh sahata i shvatimo da kasnimo na autobus. Bržam boljam ovaj moj jaran i ja sve u ruke pokupimo što smo mogli i trk na autobus. Ja nekako udjem, on trči, trči za autobusom i uspije mu, sjede i on.

Vozimo se mi tako kući, kad shvatimo da smo zaboravili mog brata. Kad smo izašli na stanici, vidim ja mog drugog jarana i pitam ga da ode po auto, pa da idemo po brata, ost'o je gore sam.

I tako, čekam ja njega, čekam... Prošlo i sat vremena ovog nema. Odem ja pješke kući, trčeći. Udjem u kuću, otac mi k'o hoće da spava. Dignem ja paniku, dignem i njega i hajmo po brata. U putu sam kasnije sreo tog mog druga sa autom k'o ide gdje sam ga ček'o.

Odemo tako otac, drug i ja na taj bazen. Otac se nije ni parkir'o ja sam izaš'o iz auta. Trk u jedan k'o hotel, jer se moralo proći tuda da udješ na bazen. Kad ja onako u žurbi skontam odoh skočiti sa ovog balkona biće brže... I taman što sam ja izašao na balkon vidim snijeg. Sva ona poljana zavijena u bijeli snijeg, sjaji se. E, i tu sam se probudio.

:plavi
SNIJEG simbolizira razne nezgode, bolesti i patnje koje će zadesiti mjesto u kojem snivač živi ili mjesto na koje je snijeg pao.
Ako neko sanja da je pao snijeg i da je prekrio zemlju, ako je to poljoprivredni kraj i ako je to vrijeme kad je snijeg koristan, to simbolizira obilje svjetlosti, rodnost i obilje prinosa, koji će zemlju u tom kraju prekriti hranom i prinosima kao što je bila prekrivena snijegom u snu, a ako je to vrijeme u kojem snijeg zemlji i raslinju ne donosi korist, to simbolizira nasilje vladara i ljudi od vlasti.

Sanjanje vode, bazena, stajaće vode, ima mnogo tumačenja, zavisno od detalja. Inače predstavlja skup ljudi...
Image
Blackhawk

Post by Blackhawk »

zaboravim snove cim se probudim...ne znam zasto.. ostanu kao neke slike u glavi ali nikako da se radnja poveze niti mogu skontat sta sam sanjao..
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Blackhawk wrote:zaboravim snove cim se probudim...ne znam zasto.. ostanu kao neke slike u glavi ali nikako da se radnja poveze niti mogu skontat sta sam sanjao..
Blago tebi... Ja sam zbog svojih snova savjete trazila i od najvecih islamskih ucenjaka u BiH... Cudno skroz :lud
Image
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Maja wrote:
gejsha wrote:Vratila sam se iz grada, a nekih stotinjak metara iznad kuće se dešavalo nešto čudno.
Ja često sanjam da padaju avioni.
A sinoć sam sanjala da je umro komšija koji je trenutno u bolnici :tuga
Čitala sam značenje sna kada pada avion-promijenit ćete stare navike.
Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi »

Sanjala sam da su mi roditelji doživjeli saobraćajnu nesreću... :(
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Nemam pojma što sam sanjao, no nešto me počelo zabrinjavati. U posljednja dva - tri dana ščipim zube što mogu jače i protrljam lijevo desno. Mislim da će mi samo jednom poispadati zubi u snu. No primjetio sam još nešto, e sad, dal je to bio san ili ne, no nemoguće je da ja u ta posljednja dva-tri uvjek zavjesu moram vraćati na svoje mjesto. Ja otvorim prozore i vrata, pomaknem zavjesu do kraja vrata, no ujutro je pomaknuta do pola, nešto definitivno ne štima, vjetar nije pomaknuo definitivno jer je ne može pomaknut. No u ta dva-tri dana desna sisa me boli nevjerovatno.

Ja nevjerujem u ta praznovjerja, ali sve me nešto gricka za tu neku moru da me sisa, jer sisa ujutro ocrveni i nabrekne. Da bar nešto drugo posisa ebo je otac. Ako bude i večeras isto, ima da ne spavam sutra navečer.
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

POSAVLJAK wrote:Nemam pojma što sam sanjao, no nešto me počelo zabrinjavati. U posljednja dva - tri dana ščipim zube što mogu jače i protrljam lijevo desno. Mislim da će mi samo jednom poispadati zubi u snu. No primjetio sam još nešto, e sad, dal je to bio san ili ne, no nemoguće je da ja u ta posljednja dva-tri uvjek zavjesu moram vraćati na svoje mjesto. Ja otvorim prozore i vrata, pomaknem zavjesu do kraja vrata, no ujutro je pomaknuta do pola, nešto definitivno ne štima, vjetar nije pomaknuo definitivno jer je ne može pomaknut. No u ta dva-tri dana desna sisa me boli nevjerovatno.

Ja nevjerujem u ta praznovjerja, ali sve me nešto gricka za tu neku moru da me sisa, jer sisa ujutro ocrveni i nabrekne. Da bar nešto drugo posisa ebo je otac. Ako bude i večeras isto, ima da ne spavam sutra navečer.
Pravi se da spavaš pa žmireći prati šta se dešava :D
I nemoj zaboraviti postaviti kameru da sve snimiš.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Maja wrote: A sinoć sam sanjala da je umro komšija koji je trenutno u bolnici :tuga
Napisah li već.... Tu noć kad sam sanjala da je umro doživio je težak napad i završio na intezivnoj.
Nakon par noćiju sanjam da sam kod njega a on kao došao kući iz bolnice i sjedi, smije se, priča sa mnom..
Sutri dan pitam tatu ima li vijesti o komšiji kaže on eno ga došao danas kući :sok
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40492 times
Been thanked: 26728 times
Status: Online

Post by Rum »

Maja wrote:
Maja wrote: A sinoć sam sanjala da je umro komšija koji je trenutno u bolnici :tuga
Napisah li već.... Tu noć kad sam sanjala da je umro doživio je težak napad i završio na intezivnoj.
Nakon par noćiju sanjam da sam kod njega a on kao došao kući iz bolnice i sjedi, smije se, priča sa mnom..
Sutri dan pitam tatu ima li vijesti o komšiji kaže on eno ga došao danas kući :sok
Vidovita :djed
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Rekoh vec vecinom cim probudim se zaboravim snove ili ostanu samo tragovi istih..
Ali sinoc, tacnije jutros kad zaspe poslije sehura, sanjao sam strasno cudan san..

Odnekud sam u centru grada pored jedne kuce, i odjednom na plocnik iz te kuce pocese ispadati ljudi, ali onako padaju kao da neko izbacuje tijela ljudi, ali su ljudi zivi. Jasno odzvanjaju tupi udarci tijela od plocnik i cuju se bolni krici tih ljudi.
Medju njima ugledah dijete, malo dijete bebu od nekoliko mjeseci.. Isto i ona ispala iz kuce, ali cudo ona ne place. Uzimam je u narucje, zivo je ali ne ispusta nikakve zvuke. Dok je drzim tako osjetim da je sva slomljena ruke iscasene iz ramena i pokusavam to vratiti na mjesto Uspjevam, cujem jasan zvuk kad namjestis kost na njeno mjesto, ali beba i dalje mirna kao da nista joj nije. Rukom dodirnem koljeno i osjetim da je sve smrskano i sve to tako jasno osjetim na dodir kao da stvarnost..
Tako u narucju sa njim trcim do bolnice i ostavljam im ga..
A onda odjednom, ja sam kod kuce, i osjecam krv na glavi, opipam i vidim da imam kolac zabijen u glavu a krv se slijeva niz glavu i pravo tece onako iz glave.. Ne osjecam bol nego samo neku nelagodu sto imam to u glavi.. i tako s tim odem do komsije da me vozi u bolnicu. imam osjecaj kao da se svakog trena unesvijestiti ali jos pri sebi.. dolazim pred bolnicu izlazim sam i odlazim u hitnu, upadam na vrata, doktor na stolici sjedi a sestrica mu nesto oci pregleda.. Vice ne ulazi zauzeto je i onda me vidi svega krvavog i odmah skacu oboje..Daju mi kao neku anesteziju, i povale me na krevet i osjecam kako pokusavaju izvadit taj kolac. Svaki pokret osjetim ali bez boli, i razmisljam sta ce biti kad ga izvade, da li cu umrijeti ili necu i hoce li tu ostati rupa. i u tom se probudim..
niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by niska grana »

Sanjao sam kako u društvu krvoločno bijesnih, noževima i palicama naoružanih skinsa korziram ulicama nekog nepoznatog, očito srednjoevropskog grada. S nama je bio i neki mutantski pas, visok najmanje metar i pol, ništa manje dobroćudan od svojih vlasnika.
Kad god naletimo na nekog tamnoputog prolaznika, iz čopora izleti nekoliko izbrijanih glava i dobro izudaraju nesretnika. U međuvremenu osjetim nekoliko podozrivih pogleda na sebi, ali sam relativno miran jer sam iz nekih nepoznatih razloga u dobrim odnosima s njihovim vođom. Kako bih ipak otklonio svaku sumnju i ispao neofiran, odlučim da blago nabijem nogom jednog starijeg crnca koji se upravo ukazao u vidokrugu i polako kretao ulicom pomoću štapa :grana ....kad sam mu se sasvim približio, ustanovio sam da ipak nemam srca da to uradim pa sam riješio da odglumim slobodni udarac; srećom, tu je i nastupio the end :grana
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Tebi je black bolje kad ništa ne sanjaš.

Jao mene stid napisati.....
Sanjam kako sam u Mostaru i idem magistralom iznad Šarića harema, skrećem na Tekiju i trebam proći semafore.
Kad se upalilo zeleno za pješake zakoračila sam na ulicu ali noge olovno teške, jedva ih pomičem...blizu sam trotoaru ali auta su već krenula a ja vučem noge za sobom..
Nastavljam prema zgradi u kojoj sam živjela od 95 do 98, uđem u hausor i kažem u sebi..e sad ću se početi peti uz stepenice, pokupiću nekog muškarca i spavat s njim :grana
Naiđoh na jednog ali nije mi se uopšte svidio, pa drugi, treći...ne znam ni koliko sam ih susrela u stubištu..nijedan mi ne valja.
Kad začuh iz jednog stana galamu, neka žena se dere, vrata se naglo otvoriše i izađe stariji čovjek, sijed ko ovca ali zgođušan...pitam ga šta je bilo a on sav uznemiren kaže kako mu je žena upravo zatražila razvod. Ja kažem ahaaa pred razvodom, ti si čovjek za mene. Uzmem ga za kragnu i odvučem u potkrovlje u neku prostoriju gdje je sve bilo razbacano.. Bacimo se na neki dušek i počnemo ljubiti ali on se počne opirati i pođe da ustane, međutim ja ga uhvatim, bacim i popenjem se na njega...odjednom vidim da ne sjedim na njemu nego na nekoj zgodnoj ženskoj. Stanem sekund i kažem..nema veze.. bacim se na nju i tad se probudim.
Post Reply

Return to “Razno”