mislim da je do odgoja spejsi. kad se rodimo i kad pocnemo shvatati znacenje rijeci, jezika, pocinju nas obradjivati a mi to radimo kod svoje djece. ako ne zavrsis skolu i ne budes najbolji, neces se zaposliti, neces nista imati i bit ces nesretan. da bi bio sine sretan, moras imati svoje auto, svoju kucu, zenu i djecu, po mogucnosti musku! ne zeni nju, ta ljubav je prolazna, nije iz dobre kuce. moras biti doktor, pilot ili u najmanju ruku najbolji fudbaler svih vremena. ma i prije nego se djeca rode ono njih pocne gurati u nekakve zamisljene okvire ocekivanja... i tako cijeli zivot.spacebound wrote: 17 Feb 2023, 13:48
Sve si ti u pravu, nego ja kontam kako mi uvijek mislimo da nam treba jos nesto da bismo bili sretni, pa kad to dobijemo eh onda jos samo jedno i to jos jedno nikad ne nestaje. I tek kad izgubimo ono nesto stvarno vazno i potrebno shvatimo kakvu smo srecu imali. Vrlo cesto.
A ti s takvim razmisljanjem i govorom su ljudi za zaljenje, zamisli kako su jadne te duse, truhle, uvijek nezadovoljne i truhle. Ne znam, meni je zlobnih ljudi zao, nesto njima fali debelo, pa su takvi.
sve pocne sa onim, znas sine da bi bio sretan i zadovoljan moras.... ta zla recenica je najopasnije sto moze insan izgovoriti. time vec najmanjem djetetu govori da je ono nesretno, da nema zbog cega biti zadovoljno i da je tuzno.
a kasnije ide sljedeca stepenica toga! "jos samo da ono napravim, pa cu biti..." ona samo jos dublje zakopava covjeka i nosi ga do kraja njegovog bijednog zivota na nesretnoj putanji. eh et...
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)