Trudnice i sve o njima
Moderator: spacebound
-
Blackhawk
- Status: Offline
Re: Trudnice i sve o njima
Kontam ja to Peggy ali opet kazem previse zastitnicki..
Moja mama imala nas 4, sama odgajala, uz sve poslove koje morala raditi da nam obezbijedi da imamo za zivot.
I sad, dodje sestra sa maleckom od 11 mjeseci ( a i prije isto), i mama je uzme a seka samo gleda i vice, ne to, nemoj to, ne daj joj to, nemoj je hraniti tako, sto je oblacis tako, nevalja kako je drzis.
I to je pretjerano.. I nane je voli isto kao sto je i mati voli, tako da nikad nebi uradila nesto sto ce maleckoj naskoditi, ali et seka ne vjeruje..
Da se slozim i sa butterfly... daj svima do znanja na koji nacin ti zelis odgajati dijete i naljuti se slobodno na njih ako pokusaju nesto drugacije.. ali nemoj ustrucavati se da nedajes drugim da ti pomognu, posebno blizoj rodbini.
Moja mama imala nas 4, sama odgajala, uz sve poslove koje morala raditi da nam obezbijedi da imamo za zivot.
I sad, dodje sestra sa maleckom od 11 mjeseci ( a i prije isto), i mama je uzme a seka samo gleda i vice, ne to, nemoj to, ne daj joj to, nemoj je hraniti tako, sto je oblacis tako, nevalja kako je drzis.
I to je pretjerano.. I nane je voli isto kao sto je i mati voli, tako da nikad nebi uradila nesto sto ce maleckoj naskoditi, ali et seka ne vjeruje..
Da se slozim i sa butterfly... daj svima do znanja na koji nacin ti zelis odgajati dijete i naljuti se slobodno na njih ako pokusaju nesto drugacije.. ali nemoj ustrucavati se da nedajes drugim da ti pomognu, posebno blizoj rodbini.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Kad vam za 9, 10 mjeseci napisem post :
Ima li iko da bi cuvao dijete? Ne pricam sa svekrvom, ne pricam sa zaovom, sa mamom, sa snahom, sa komsinicom, s prodavacicom, s tetama u vrticu....
Black, tesko je svima dati do znanja kako mi zelimo odgajati dijete, a ne biti tako ko tvoja seka. Tu je taj balans koji treba napraviti, a pretpostavljam da ce biti tesko. Moja snaha (od brata zena) ima konjske zivce. Mojoj mami nikad rijec nije rekla, cak ni onda kad mama ocigledno grijesi (npr daje djetetu tasnicu da se igra s njom, rovi i otvara).. Ja tad reagujem, jos nije moje dijete... Kakva li cu ja biti, majko draga
...
Ima li iko da bi cuvao dijete? Ne pricam sa svekrvom, ne pricam sa zaovom, sa mamom, sa snahom, sa komsinicom, s prodavacicom, s tetama u vrticu....
Black, tesko je svima dati do znanja kako mi zelimo odgajati dijete, a ne biti tako ko tvoja seka. Tu je taj balans koji treba napraviti, a pretpostavljam da ce biti tesko. Moja snaha (od brata zena) ima konjske zivce. Mojoj mami nikad rijec nije rekla, cak ni onda kad mama ocigledno grijesi (npr daje djetetu tasnicu da se igra s njom, rovi i otvara).. Ja tad reagujem, jos nije moje dijete... Kakva li cu ja biti, majko draga
-
Ruana
Znate sta mi je mrsko, npr. desavalo se da dodjem sa djetetom neko te pozove na neki djeciji rodjendan, djeci po tri, cetiri godine, i obicno tu budu mame sa djecom a moja jetrva kad sva djeca jedu rodjendanski kolac ona svome neda. "Mi pazimo i ne dozvoljavamo slatko" onda jadno dijete gleda kad svi jedu. Nekad place.
Ne volim kad neko odgaja dijete u tudjoj kuci.
Nikad nisam dedama i nenanama zabranjivala da ih razmaze. Pa oni su tu zbog toga da uzivaju u unucima.
Ne volim kad neko odgaja dijete u tudjoj kuci.
Nikad nisam dedama i nenanama zabranjivala da ih razmaze. Pa oni su tu zbog toga da uzivaju u unucima.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Ma nadam se da su sve ovo hormoni. Upravu ste svaku rijec, svi... Znam to... Pogotovo to za dede i nane Ruana. Jasno da je to njihov posao, ali meni srce govori nesto sto nema veze s razumom..
Ostaje da cekamo...
P.S. Smazem kolac u 12 navecer, eurokrem kusam kasikom, napravim vruc hljeb u 11 navecer, namazem maslacem, posolim, pobiberim i ubijam se... I ne pada mi napamet da djetetu uvodim neke bolesne dijete, pogotovo kolac.. i to na rodjendanu.. Zao mi tog djeteta, majke mi...
Ostaje da cekamo...
P.S. Smazem kolac u 12 navecer, eurokrem kusam kasikom, napravim vruc hljeb u 11 navecer, namazem maslacem, posolim, pobiberim i ubijam se... I ne pada mi napamet da djetetu uvodim neke bolesne dijete, pogotovo kolac.. i to na rodjendanu.. Zao mi tog djeteta, majke mi...
-
Ruana
Naravno da ne treba djetetu dati da jede sta hoce od slatkisa ili kad hoce ja doduse ni tu nisam stroga posebno, ali dovesti djete na rodjendan i ona jede a njemu neda, ali ja sam joj jednom rekla "ako mu neces dati da jede cips i kolace kao i sva ostala djeca nemojte dolazit.
Pegy sve je to normalno i ista sam ako ti sta znaci, vremenom malo popustis, muskarci ne razumiju neke stvari i nemoj se plaho truditi utuviti im u glavu
i ja direktno kazem sto mislim i kad je dijete u pitanju onda me bas briga hoce li neko dici nos ili ne. Jednom su kod muzevih roditelja kad sam izasla napiti se vode dali mladog sira ja sam dobila popizditis. Svom djetetu iskljucivo ja dajem sta ce jesti i ja uvodim hranu. Napravila sam frku i otisla kuci ali su razumjeli i nisu vise nikad ponovili
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
A staj tolko problemmaticno u siru (mladom)
...ako smijem pitat.
I mislin da nije preporucljivo popizditis bas dobijat, treba
mislit i na cojka (malo). To su njegovi, kakoj njemu (bilo).
Treba ljepo, kase god more.

Normalno dasu "razumjeli". Nemos se bost srogatim ono.
Znaju dab njima samo naskodilo. Neb dijete vidjali.
A kakoimje bilo... tosamo oni znaju. Ipak.
...ako smijem pitat.
Treba ljepo, kase god more.
Normalno dasu "razumjeli". Nemos se bost srogatim ono.
-
Ruana
Sjetih se necega, jednom davno kad je moj stariji sin bio mali, i dijete dobilo proljev, danima je to trajalo, kad got odem doktoru oni kazu virus i vrate me kuci.Nela wrote:Pegy sve je to normalno i ista sam ako ti sta znaci, vremenom malo popustis, muskarci ne razumiju neke stvari i nemoj se plaho truditi utuviti im u glavui ja direktno kazem sto mislim i kad je dijete u pitanju onda me bas briga hoce li neko dici nos ili ne. Jednom su kod muzevih roditelja kad sam izasla napiti se vode dali mladog sira ja sam dobila popizditis. Svom djetetu iskljucivo ja dajem sta ce jesti i ja uvodim hranu. Napravila sam frku i otisla kuci ali su razumjeli i nisu vise nikad ponovili
Moja svekrva vazda nekakve trave bere i ona u travama ima "lijek" za sve. Ja to ne volim, ustvari ja ne vjeruem u te trave. Ona meni danima ponavlja da treba da mu dadnem nekakvog caja od kupine, valjda list kupine. Ja nisam dala progovorit. Ja stalno govorila "pa da moze travama, ne bi bilo doktora"
Ona ima veliku bastu ispred stana i mu tu cesto rostiljamo. Ona fino nas zovne na rostilj i jos nas naruzi kako kad dodjemo, nikad nemamo vremena, nego ima da ostanemo cijeli dan.
Zena fino skuhala toga caja, rashladila i nasula u bocu od is the i to bas ona sto je moj sin tada volio, i citav dan dijete pilo nije ni primjetio, ni ja ni on.
Negdje poslje podne, moj muz uzeo casu da sebi naspe, ona skocila, neeee njegovo evo naspi iz druge boce, ali zakasnila ova vec probao.
Pita on nju sta je u boci, ona sva vazna "sta je sok, sta ce drugo biti" kaze on "ok, ali ima nekakav cudan ukus, da se nije pokvarilo daj da vidim datum na toj boci".
Onda ona priznala, ustvari rahmetli svekar je natjero da prizna, njoj bilo krivo, a meni je bilo zao. Znam da mu zeli samo dobro, ali kad je muz poceo bombardovati pitanjima "gdje si brala ovo lisce, jesi li oprala, je li prokuhalo u vodi" kaze svekrva " ma mrs tamo, ti ces mene ucit, na cemu si se ti podig'o nego na ovakvim cajevima, ko da niko nema djete nego ti"
Poslje je stavrno djetetu prestao proljev, ne znam je li od toga ili je prestalo samo od sebe, ali sam je poslje vazda poslusala kad bi davala te neke trave, nekad mi dadne da ja skuham, (ja to odma bacim) a nekad im ona daje.
Problematicna je dob djeteta, znaci, kada se djetetu smije dati mladi sir. ti bas neki ekstrem pa nisam se posvadjala nego samo objasnila na svoj nacinmirallem wrote:A staj tolko problemmaticno u siru (mladom)
...ako smijem pitat.![]()
Treba ljepo, kase god more.![]()
Normalno dasu "razumjeli". Nemos se bost srogatim ono.![]()
- bagra
- Forum [Bot]
Nela wrote:Problematicna je dob djeteta, znaci, kada se djetetu smije dati mladi sir. ti bas neki ekstrem pa nisam se posvadjala nego samo objasnila na svoj nacin
Nela wrote:...bas briga hoce li neko dici nos ili ne...
Nela wrote:...ja sam dobila popizditis...
Nela wrote:...Napravila sam frku i otisla kuci...
OKe. Ass you say...
A btw, extrem nijesam.
Osin usexu ono.
Ako ne smeta mom muzu sta tebi ovdje smeta?mirallem wrote:Nela wrote:Problematicna je dob djeteta, znaci, kada se djetetu smije dati mladi sir. ti bas neki ekstrem pa nisam se posvadjala nego samo objasnila na svoj nacinNela wrote:...bas briga hoce li neko dici nos ili ne...Nela wrote:...ja sam dobila popizditis...Nela wrote:...Napravila sam frku i otisla kuci...![]()
OKe. Ass you say...
A btw, extrem nijesam.
Osin usexu ono.
- bagra
- Forum [Bot]
Da, upravusi.Nela wrote:Ako ne smeta mom muzu sta tebi ovdje smeta?
Toj jedan... sasvin novi... "argument".
Protiv kogse svakako nemoguda borim.
A mozda se, kazen mozda, i on ne smije "bost srogatim".
Ipak.... punoj tog.... zaizgubit ono.
Miraleme meni je pedijatricaa ovako objasnila: Djecija crijeva su po rodjenju tanka haman kao paucina, i kad im damo neku jaču hranu koja nije u skladu sa razvojem crijeva to je isto kao da se odrastao čovjek,bukvalno, najede kamenja i čeka da prevari. Znaci patnja nevidjena za djete,a to niko od nas ne želi.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- bagra
- Forum [Bot]
Shvatam, naravno, nisam tolki.... "extrem".
Madab kolegica, ocito, zelila da jesam.
Al ti sad pricas o fakticki tek rodjenoj "bebi"
ona o "djetetu", ne vjerujem da pricamo o istom bas.
Mislim.... sve bi se razjasnilo daj ona rekla kolko joj je
dijete imalo godina tad. Al nije. I nemora, naravno, toj
njena privatna stvar.
pozz
Madab kolegica, ocito, zelila da jesam.
Al ti sad pricas o fakticki tek rodjenoj "bebi"
ona o "djetetu", ne vjerujem da pricamo o istom bas.
Mislim.... sve bi se razjasnilo daj ona rekla kolko joj je
dijete imalo godina tad. Al nije. I nemora, naravno, toj
njena privatna stvar.
pozz
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Ova vam truDANCA dva dana ležala ko panj.......baš sam bila fuj......treci se dan osjecala bolje,pa sam ustala da sve nadoknadim......i tako me nije bilo neko vrijeme,ali sad sam tu,ziva sam i nedam se
.....nadam se da ste mi sve dobro 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
tjudnice, samo da vas 
saljem pozitivne vibracije iz kosmickog raspora
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
Ruana
Oko moje trudno kako si mi?Zagorka wrote:Ova vam truDANCA dva dana ležala ko panj.......baš sam bila fuj......treci se dan osjecala bolje,pa sam ustala da sve nadoknadim......i tako me nije bilo neko vrijeme,ali sad sam tu,ziva sam i nedam se.....nadam se da ste mi sve dobro
Zeznut taj mali Bosanac u pupi.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
ajj kako sam bila loše dva dana ženo fuj....mučnina,slabost,iscrpljenost,ma sve živo nisam se mogla pomjeriti......treći dan malko ustanem i raduckam,a jednom se rukom zeno drzim za stolRuana wrote:Oko moje trudno kako si mi?Zagorka wrote:Ova vam truDANCA dva dana ležala ko panj.......baš sam bila fuj......treci se dan osjecala bolje,pa sam ustala da sve nadoknadim......i tako me nije bilo neko vrijeme,ali sad sam tu,ziva sam i nedam se.....nadam se da ste mi sve dobro
Zeznut taj mali Bosanac u pupi.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Ruana
Ma ne citaj to, kakvi strahovi, to su hormoni brzo ce to proci. Izadji i prosetaj.
- bagra
- Forum [Bot]
Cekaj sad... jesan ija trudnica ono.... piso sam ovUdam paHeidi wrote:tjudnice, samo da vas
reko... svrstavas lime u ovu... blagoslovljenu, jel, kategoriju ?