šta treba, da mu okrečim taj apartman
Trebaju li gosti počistiti iza sebe ili je to posao vlasnika apartmana?
Moderator: Krokodil Behko
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Trebaju li gosti počistiti iza sebe ili je to posao vlasnika apartmana?
Konačno glas razuma. Havana se hvali da uzima 200€ po danu.
Svi mi se morete obratit
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8065 times
- Been thanked: 19073 times
- Status: Online
Jedne godine, daaaavno, sam radila u pansionu, doduse na recepciji i tad sam se naslusala raznih prica. Jedino sta mi nije bilo ok je sto je jedan stranac pokvario TV i nije prijavio. Vjrv ga je oborio jer je ekran bio puknut. I haj ti dodji do stranca. Iz Mostara otisao za Dubrovnik. E to nije ok. Trebao je platiti barem pola vrijednosti TV-a.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20614 times
Pričamo o ostavljanju smeća i neopranom suđu. Ne pričamo o tome da je neko napravio havariju u stanu niti vlasnik može očekivati da mu gosti obrišu podove i namještaj Ajaxom ili čime već, operu prozore, uglancaju kupatilo i kuhinju... za to imaju žene koje čiste i firme koje angažuje vlasnik, ali ostaviti smeće je seljakluk i primitivizam.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8065 times
- Been thanked: 19073 times
Znam o cemu pricate, eto mi posta na prethodnoj strani.
Primitivizam mozda jest al vl.apar. nema sta da se zale i jos da slikaju i objavljuju na internetu. Sta oni ocekuju? Da ce uzet masne pare a da ce apartmani vazda biti cakum pakum da mogu drzati jednu cistacicu na 15 soba i jos i na taj nacin ustedjeti. Bjezi bolan.
Primitivizam mozda jest al vl.apar. nema sta da se zale i jos da slikaju i objavljuju na internetu. Sta oni ocekuju? Da ce uzet masne pare a da ce apartmani vazda biti cakum pakum da mogu drzati jednu cistacicu na 15 soba i jos i na taj nacin ustedjeti. Bjezi bolan.
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5118 times
- Been thanked: 6646 times
Šta hoćeš, da se okliznem na mokrim pločicama pa slomim vratTaare wrote: 06 Mar 2023, 10:17Ja umijem
Što bi zatezala kad će doć žene da promijeneVanilla wrote: 06 Mar 2023, 10:10 Gotovo pa da mi je nesvjesna radnja jer ovo i svojoj kući odmah radim, čim ustanem iz kreveta.
Nikad u životu
Šta hoćeš, da se okliznem na mokrim pločicama pa slomim vrat
Ne mijenjaš posteljinu svaki dan![]()
Ne mijenjaš posteljinu svaki dan
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20614 times
Ja bih ga ujeo da sam na tvom mjestu 
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Ima razlike da li pricamo o hotelu ili privatnom smjestaju....
Naravno da u hotelu ne iznosim smece....Ili nesto drugo....Moje je da se spakujem...
Ali recimo kod privatnog smjestaja nikada ne ostavljam sudje i smece u apartmanu....Ovdje ima opcija kad iznajmljujes da bude ukljuceno ciscenje ili ne. Uvijek uzmem sa, s tim da sredim sudje i smece.....Ostalo oni rade....Usisavanje, pranje kuhinje, kupatila....
Isto i ljetos, bili u onim montaznim kucama....Tu sam osim sudja i smeca skinula i posteljine...Zena stvarno bila fer prema nama i vec smo dogovorile za ovo ljeto....Ne mogu vala ostaviti nered iza sebe, bez obzira sto imaju ljudi placeni za taj posao...
Naravno da u hotelu ne iznosim smece....Ili nesto drugo....Moje je da se spakujem...
Ali recimo kod privatnog smjestaja nikada ne ostavljam sudje i smece u apartmanu....Ovdje ima opcija kad iznajmljujes da bude ukljuceno ciscenje ili ne. Uvijek uzmem sa, s tim da sredim sudje i smece.....Ostalo oni rade....Usisavanje, pranje kuhinje, kupatila....
Isto i ljetos, bili u onim montaznim kucama....Tu sam osim sudja i smeca skinula i posteljine...Zena stvarno bila fer prema nama i vec smo dogovorile za ovo ljeto....Ne mogu vala ostaviti nered iza sebe, bez obzira sto imaju ljudi placeni za taj posao...
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Naravno da ne treba. Sve je to vec debelo naplaceno. Treba jos i da mu okrecim
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Hoteli su jedno, apartmani drugo....
U hotelu ne radim ništa, u apartmanu smeće bude u kesi pored kante ( ne iznosim ga), sudje operem I poklopim... To je to... Ostavim u biti kako sam našla s tim da posteljinu ne zatežem, beze mi da gubim vrijeme za nešto što će nakon mene neko opet raditi...
Ako sam u apartmanu od rodbine/prijatelja onda sigurno ostavim i bolje nego sam zatekla.
U hotelu ne radim ništa, u apartmanu smeće bude u kesi pored kante ( ne iznosim ga), sudje operem I poklopim... To je to... Ostavim u biti kako sam našla s tim da posteljinu ne zatežem, beze mi da gubim vrijeme za nešto što će nakon mene neko opet raditi...
Ako sam u apartmanu od rodbine/prijatelja onda sigurno ostavim i bolje nego sam zatekla.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jos nakacio slika po zidovima ko da si u kapeliTaare wrote: 06 Mar 2023, 10:22 Konačno glas razuma. Havana se hvali da uzima 200€ po danu.
šta treba, da mu okrečim taj apartman![]()
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Taare
- greatest

Sejooo, dobio sam dva lajka od insomnije. Uskoro će kijamet
to mi je pričo jaran. Kae prljavi malo je reć. I onda fino pokača krstove i rahat
To je taktika da oćera pesinaste arapčine.
to mi je pričo jaran. Kae prljavi malo je reć. I onda fino pokača krstove i rahat
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Kad vanila napušta sobu, obavezno ostavi poruku. Kae "vrijedni domaćine, sve sam oprala, očistila i ispeglala. Smeće sam ponijela. Nadam se da u avionu neće pravit probleme i da će proći kao ručni prtljag. Osim toga, napravila sam ti čorbu, sirnicu, burek, pohvala šnicle, napravila kadaif i hormašice. Nadam se da se nećeš ljutit što nisam stigla da zavijem sarmu.ps. ostavila sam ti i 200€ da platiš čistačicu ako ne budeš zadovoljan onim što sam uradila"
Svi mi se morete obratit
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Dje god sam bio otisao sam cista obraza
Samo sabura
- Taare
- greatest

Umiješ se prije polaska?
Svi mi se morete obratit
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9459 times
- Been thanked: 9539 times
A ima i njih svakakvih. Vlasnika apartmana. Meni je jedan jedne godine rekao "Zašto ne pometete ono lišće u bašti? tamo vam je metla. "
Nisam ništa rekla. Nastavila sam piti kafu. Dala sam mu najnižu ocjenu i ostavila lošu recenziju. Seljačina.
Nisam ništa rekla. Nastavila sam piti kafu. Dala sam mu najnižu ocjenu i ostavila lošu recenziju. Seljačina.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
-
nida
- Inventar foruma

- Has thanked: 236 times
- Been thanked: 763 times
Tacno tako. Osnova kulture.spacebound wrote: 06 Mar 2023, 08:23 Meni je to osnov kulture, oprati sudje, izbaciti smece, zategnuti krevete ( iako ce oni mijenati posteljinu), malo pobrisat, jednostavno ostaviti uredno. Ne bih mogla izaci da to ne uradim.
Nije bitno koji je smjestaj hotelski ili privatni, ni u snu ne bih ostavila pesinluk iza sebe i djece.
Ali stvarno vise ovo slikanje svega I svacega i odmah na net, ne kontam.
“the most beautiful thing you can wear is confidence”
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9459 times
- Been thanked: 9539 times
A mama me naučila da operem suđe, bacim smeće i skinem posteljinu
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Taare wrote: 06 Mar 2023, 11:31 Kad vanila napušta sobu, obavezno ostavi poruku. Kae "vrijedni domaćine, sve sam oprala, očistila i ispeglala. Smeće sam ponijela. Nadam se da u avionu neće pravit probleme i da će proći kao ručni prtljag. Osim toga, napravila sam ti čorbu, sirnicu, burek, pohvala šnicle, napravila kadaif i hormašice. Nadam se da se nećeš ljutit što nisam stigla da zavijem sarmu.ps. ostavila sam ti i 200€ da platiš čistačicu ako ne budeš zadovoljan onim što sam uradila"
Pare ne ostavljam a serpu sarme naknadno posaljem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Jok, ponesem krmelje sa sobom
Samo sabura