Zato kazem
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31420 times
- Been thanked: 29159 times
- Status: Online
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3972 times
- Been thanked: 7349 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Pa zato sto kad ostaris imas vise ljubavi za djecu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9509 times
- Been thanked: 10336 times
Citam u jednoj knjizi pita jedna mama Njemica oca drugog djeteta koji je sa ovih prostora kad njegova kcerka od 6 godina ima vremena za igru sa njenom. A njemu nis nije jasno, kaze joj moja kcerka uvijek ima vremena za igru, kakvo je to pitanje. Bas onaj nas balkanski pristup da djeca osim skole nemaju drugih obaveza, dok ova druga mala moze samo petkom i to od 4 do 6, tako nesto, sve ostalo ispunjenospacebound wrote: 06 Mar 2023, 16:44 Sila je i roditelja sto preko djece lijece komplekse ili zele da djeca ostvare ono sto oni nisu, pa vec s 5 godina daj ga na kurs engleskog, mandarinskog, hebrejskog, pa de nek trenira 3 sporta, pa plus dvije sekcije. Ne mogu djeca dahnut.
Pobjeci sad od svega zelim
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9777 times
- Been thanked: 9946 times
Ja mislim da se samo provede više kvalitetnog vremena sa unucima.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina

- Koraci_u_noci
- Penzioner

Ma kakvi, neg nemas vise puno drugih aktivnosti, zivot ti bude u silaznoj putanji i onda zbog unucica zivnes. A i to zato sto budes kratko s njima, dok roditelji prolaze sve zafrkancije, koje si i ti sa svojom djecom
- Matan
- Sila nečista

I to i djeca daju smisao zivotu kad imas puno vremena a ne znas sta ces sa njim..
- Matan
- Sila nečista

Svi ti stariji ljudi kazu, nismo imali vremena da se igramo sa svojom djecom, ali sada imamo sa unucicima..
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31420 times
- Been thanked: 29159 times
- Matan
- Sila nečista

Pa bas tako sam i mislio, ali sam se pogresno izrazioKoraci_u_noci wrote: 06 Mar 2023, 18:54Ma kakvi, neg nemas vise puno drugih aktivnosti, zivot ti bude u silaznoj putanji i onda zbog unucica zivnes. A i to zato sto budes kratko s njima, dok roditelji prolaze sve zafrkancije, koje si i ti sa svojom djecom
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22828 times
- Been thanked: 20917 times
Joj imam jarana koji se žali na ženu ovako na kafi jer malca tjera na hiljadu nekakvih zajebancija. Ide u dvije škole istovremeno... gimnazija i muzička škola prva smjena u jednoj druga u drugoj kako već pa se promijeni. Kako su to uspjeli nemam blage veze, ali eto...spacebound wrote: 06 Mar 2023, 16:44 Sila je i roditelja sto preko djece lijece komplekse ili zele da djeca ostvare ono sto oni nisu, pa vec s 5 godina daj ga na kurs engleskog, mandarinskog, hebrejskog, pa de nek trenira 3 sporta, pa plus dvije sekcije. Ne mogu djeca dahnut.
I na to sve mali još ima trening i ide na fudbal tri puta sedmično, pa dođe u 8 kući, radi zadaću ovo ono, malo TV i legne. Kaže jaran nekad bude da ga ne vidim uopšte. I jednom nam reče da mu se žena nikad nije pomirila sa time što je morala bataliti muzičku karijeru, pa sad gura dijete da ide i u muzičku školu.
Strašno.
- Matan
- Sila nečista

Pa to je nemoguce, gimnazija, fusbal, muzicka..Chan wrote: 06 Mar 2023, 18:57Joj imam jarana koji se žali na ženu ovako na kafi jer malca tjera na hiljadu nekakvih zajebancija. Ide u dvije škole istovremeno... gimnazija i muzička škola prva smjena u jednoj druga u drugoj kako već pa se promijeni. Kako su to uspjeli nemam blage veze, ali eto...spacebound wrote: 06 Mar 2023, 16:44 Sila je i roditelja sto preko djece lijece komplekse ili zele da djeca ostvare ono sto oni nisu, pa vec s 5 godina daj ga na kurs engleskog, mandarinskog, hebrejskog, pa de nek trenira 3 sporta, pa plus dvije sekcije. Ne mogu djeca dahnut.
I na to sve mali još ima trening i ide na fudbal tri puta sedmično, pa dođe u 8 kući, radi zadaću ovo ono, malo TV i legne. Kaže jaran nekad bude da ga ne vidim uopšte. I jednom nam reče da mu se žena nikad nije pomirila sa time što je morala bataliti muzičku karijeru, pa sad gura dijete da ide i u muzičku školu.
Strašno.
puknut ce dijete...
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24191 times
Nikad ih nisam tjerao niti su morale biti petice itd... Tjerao sam ih da putuju, izlaze, zive, rade, zabavljaju se, igraju, sta vec vole... I nisu bile odlikasice. A eto starija i diplomirala i magistrirala, mladja ce isto... I ne, nisu desetke... Zivi, radi sto volis ti a ne okolina, uci, zabavljaj se, prozivi lijepe trenutke... To je desetka.Neki dan sam se posvadjo sa cerkom sto nije otisla u rim na studentske pohode... Kaze nisi ni ti dobre glave, pola mojih kuka ne daju im roditelji da idu, ti se naljutio na mene sto nisam otisla...

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nek suti i bude sretan da i njega ne pocera. Posto se ocito nista ne pita u kuci
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Koraci_u_noci
- Penzioner

Jel ono predje 50, svo se raspekmezi na pomen unucica
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22828 times
- Been thanked: 20917 times
Ma ne znam stvarno... meni je to bolesnoMatan wrote: 06 Mar 2023, 18:59Pa to je nemoguce, gimnazija, fusbal, muzicka..Chan wrote: 06 Mar 2023, 18:57
Joj imam jarana koji se žali na ženu ovako na kafi jer malca tjera na hiljadu nekakvih zajebancija. Ide u dvije škole istovremeno... gimnazija i muzička škola prva smjena u jednoj druga u drugoj kako već pa se promijeni. Kako su to uspjeli nemam blage veze, ali eto...
Strašno.
puknut ce dijete...
- HAVANA
- Penzioner

Ma moze u jednom periodu. Zavrsila je i moja nizu muzicku, trenirala odbojku... Od srednje sve se to smanjuje...Fol je da rade sto one zele a ne mi...Chan wrote: 06 Mar 2023, 18:57Joj imam jarana koji se žali na ženu ovako na kafi jer malca tjera na hiljadu nekakvih zajebancija. Ide u dvije škole istovremeno... gimnazija i muzička škola prva smjena u jednoj druga u drugoj kako već pa se promijeni. Kako su to uspjeli nemam blage veze, ali eto...spacebound wrote: 06 Mar 2023, 16:44 Sila je i roditelja sto preko djece lijece komplekse ili zele da djeca ostvare ono sto oni nisu, pa vec s 5 godina daj ga na kurs engleskog, mandarinskog, hebrejskog, pa de nek trenira 3 sporta, pa plus dvije sekcije. Ne mogu djeca dahnut.
Strašno.
- Zana
- Gospođetina

- HAVANA
- Penzioner

Ja bi i djece jos, umace mi za par godina...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Imaju vise vremena za unucad nego li za djecu, jer su tad mahom u penziji, a onda i djeca su otisli svojim putem pa unucad popunjavaju tu prazninu. A i osjecajniji su u tim godinama, jer sve vise i sami lice djeci
Zanima l vas jos ista?
Samo sabura