Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Za isto radno mjesto ne vjerujem da imaju manje plate..
ali ako zena radi kao cistacica, a muskarac kao bravar, normalno da muskarac vise zaradi..
Znam ja zena sto vise zaradjuju od muskaraca u turizmu i bankarstvu...Vjerovatno vise para i prave.Dao bi joj i ja vise, nek meni napravi vise... Nemam pojma.
to super fercera havana kad se radi na postotak. imas neku sitnu bazu, a za sve drugo, zavrati rukave pa raspali! tu je najbolja para. znam zena koje rasturaju! i cestitam im!
ja imam kod sebe uposlenike zene, sve su top! zaradjuju ne po tome jel zena il muskarac, nego primarno po tome koliko doprinosi firmi.
Znam ja zena sto vise zaradjuju od muskaraca u turizmu i bankarstvu...Vjerovatno vise para i prave.Dao bi joj i ja vise, nek meni napravi vise... Nemam pojma.
to super fercera havana kad se radi na postotak. imas neku sitnu bazu, a za sve drugo, zavrati rukave pa raspali! tu je najbolja para. znam zena koje rasturaju! i cestitam im!
ja imam kod sebe uposlenike zene, sve su top! zaradjuju ne po tome jel zena il muskarac, nego primarno po tome koliko doprinosi firmi.
Ma naravno.Doprinesi i zaradi ih,jebe mi se jesi musko,zensko,peder,lezbejka,jel ti 20 il 75 godina...Apsolutno me ne zanima.Zaradi mi para,nema plate nako...
Ma naravno.Doprinesi i zaradi ih,jebe mi se jesi musko,zensko,peder,lezbejka,jel ti 20 il 75 godina...Apsolutno me ne zanima.Zaradi mi para,nema plate nako...
dosao jednom tako lik na razgovor za posao. pita mene od kad se radi i do kad. reko kod nas 24 h... pa kaze kad cu ja? reko ako mozes najradije budi dva dana aktivan, ispuni ciljeve koje imas i da te moje oci ne vide.. idi zivi, boli me. samo ispuni ciljeve. organizuj se, nemoj da te ja molim te. koji ces mi klinac u kancelariji onako pro forma? i foliras me da nesto radis. tu firme samo bezze novac gube.
Mislim da prave diskriminacije nema..
ali muski se vise probijaju i bezobzirniji su u tome od zena..
na funkcijama gdje nije bitno jesi li zena ili muskarac isto zaradjuju..
a ne mozes porediti zaradu jedne prodavacice sa 20 sati nedeljno sa nekim baustelcom i njegovom zaradom..
Matane Isti posao...
Ti kao da ne Zivis ovdje, jesil jucer gledao, slusa, citao vijesti to je tema broj 1 sto socijalno sto politicki. Zeleni bi kao da poravnaju al malo morgen nisu sami ÖVP naravno neda
Zeleni i nisu nizasta..
tu bi stranku izbacio sa mape svijeta..
pa jel u AKH radi vise zena ili muskaraca..
koliko ima doktora zena ili muskaraca..
jesu li zene manje placene za isti posao..
jesi li ti manje placena od muski za isti posao..
Jesam I ne sam na Akh u svim firmama je tako, ne kriju se plate za djaba.
Chloe wrote: 09 Mar 2023, 18:15
Nije to šuplja. Redovna sam bila na seminarima i radionicama u cilju poboljšanja prava žena u BiH ( od korone je sve stalo, tek pomalo se pokreću aktivnosti). EU taj problem ima godinama.
Znači bila si na semiranima za ispiranje mozgova.
Mnogo cura krene na te semirane ili neke NVO organizacije gdje ih ubjede da samo zato što su ženskog roda da je čitav svijet okrenut protiv njih, da ih svi mrze, iskorištavaju, da moraju raditi 6x više da postignu što i muškarci, da je muškarcima sve med i mlijeko a njima sve teško...
Trećina cura odatle izaće kao lezbe, trećina odluči da se više ne brije a trećina se ne uda do 45.-te godine.
a ne mozes porediti zaradu jedne prodavacice sa 20 sati nedeljno sa nekim baustelcom i njegovom zaradom..
Jebo ga baustelac vise poredite razlicite poslove rijec je o ISTIM poslovima
Nije to šuplja. Redovna sam bila na seminarima i radionicama u cilju poboljšanja prava žena u BiH ( od korone je sve stalo, tek pomalo se pokreću aktivnosti). EU taj problem ima godinama.
Mnogo cura krene na te semirane ili neke NVO organizacije gdje ih ubjede da samo zato što su ženskog roda da je čitav svijet okrenut protiv njih, da ih svi mrze, iskorištavaju, da moraju raditi 6x više da postignu što i muškarci, da je muškarcima sve med i mlijeko a njima sve teško...
Trećina cura odatle izaće kao lezbe, trećina odluči da se više ne brije a trećina se ne uda do 45.-te godine.
radikalni feminizam....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Zeleni i nisu nizasta..
tu bi stranku izbacio sa mape svijeta..
pa jel u AKH radi vise zena ili muskaraca..
koliko ima doktora zena ili muskaraca..
jesu li zene manje placene za isti posao..
jesi li ti manje placena od muski za isti posao..
Jesam I ne sam na Akh u svim firmama je tako, ne kriju se plate za djaba.
Pa ne zaradjuju ni svi muski u mojoj firmi za isti posao..
ovi sto zavrse skolu imaju svi isto, po zakonu..
i onaj ko je duze vrijeme u firmi ima vise jer svake godine se povecava plata..
znaci za godine..
ostali koji nisu tu se skolovali imaju razlicite plate, isto po zavrsenoj skoli..
i kako se znaju prodati i ulizati sefovima..
Mislim, ne razumijem na koji način bi to uopšte išlo??
Neki gazda odlučuje o platama i kada vidi žensko ime kaže "eh ovdje ćemo manju" pa onda vidi muško ime pa pomisli "eh ovdje ćemo normalnu"...
Jedino ako nesvjesno to radi.
Gledao sam jučer par emisija gdje su feminiskinje bile, uglavnom sve priča rekla-kazala bez nekih pravih dokaza, a i nešto malo dokaza što dadne su sumnjivi statistički podaci koji se mogu lagano izmanipulisati.
HAVANA wrote: 09 Mar 2023, 18:29
dosao jednom tako lik na razgovor za posao. pita mene od kad se radi i do kad. reko kod nas 24 h... pa kaze kad cu ja? reko ako mozes najradije budi dva dana aktivan, ispuni ciljeve koje imas i da te moje oci ne vide.. idi zivi, boli me. samo ispuni ciljeve. organizuj se, nemoj da te ja molim te. koji ces mi klinac u kancelariji onako pro forma? i foliras me da nesto radis. tu firme samo bezze novac gube.
Radi 9 sati mjesecno,jebe mi se. Il 300 .Sta si uradio? Ako nema plusa dovoljnog ,skup si koliko god da kostas.Ne trebas mi da te gledam. Nit sam ja kome trebao.Za koga god sam radio gledao sam ko svoje,da ih napravim sto vise.I bio sam dobro placen.Gdje nisam ,odem...
Stara sam da mi se mozak ispira. Imam svoje mišljenje, i u skladu s njima se edukujem u segmentima koji me zanimaju. Feminizam i ja nismo baš na ti.
Svoj ti posao...
Navedi jedan primjer..
Muskaraca, zena, iste starosti, istog obrazovanja, istog staza, iste poslove rade. Znaci ne bitno konobar I konobarica, prodavac I prodavacica, doktor I doktorica al isto sve osim spola......
Muskaraca, zena, iste starosti, istog obrazovanja, istog staza, iste poslove rade. Znaci ne bitno konobar I konobarica, prodavac I prodavacica, doktor I doktorica al isto sve osim spola......
Ako je neko doktor opce prakse..
znas kako su u Austriji placeni..
po ucinku..
ako je neko hirurg, radi u bolnici i privatno..
tako da se tesko moze usporediti..
znaci po ucinku, tj. broju pacijenata..
a isto vjerovatno dobijaju po pacijentu od Krankenkasse--
Ako je neko doktor opce prakse..
znas kako su u Austriji placeni..
po ucinku..
ako je neko hirurg, radi u bolnici i privatno..
tako da se tesko moze usporediti..
znaci po ucinku, tj. broju pacijenata..
a isto vjerovatno dobijaju po pacijentu od Krankenkasse--