Chloe wrote: 09 Mar 2023, 18:44
Bosnia_Nord wrote: 09 Mar 2023, 18:34
Znači bila si na semiranima za ispiranje mozgova.
Mnogo cura krene na te semirane ili neke NVO organizacije gdje ih ubjede da samo zato što su ženskog roda da je čitav svijet okrenut protiv njih, da ih svi mrze, iskorištavaju, da moraju raditi 6x više da postignu što i muškarci, da je muškarcima sve med i mlijeko a njima sve teško...
Trećina cura odatle izaće kao lezbe, trećina odluči da se više ne brije a trećina se ne uda do 45.-te godine.
Stara sam da mi se mozak ispira. Imam svoje mišljenje, i u skladu s njima se edukujem u segmentima koji me zanimaju. Feminizam i ja nismo baš na ti.
Svoj ti posao...
Vjerujem, nisam ni potencirao da je tebe neko izmanipulisao, ali generalno takva mjesta su ta feministička udruženja.
Prije par godina nije bilo tako, uglavnom su bile malo starije obrazovane žene koje su se borile za prave stvari. Sad je sve više onih kakvih izgledom očekuješ da budu feministi. Baš sad kada sam gledao par emisija, toliko količinu gluposti nisam čuo odavno.
Ali najjače mi to što po njima ispadne da je prosječan muškarac u BiH Bakir Izetbegović, a prosječna žena neka jadnica sa sela koju muž tuče.
Je li one kontaju da to što što su muškarci većina u vladi, da 99% muškaraca u BiH nema od toga ništa. Prosječan muškarac u BiH je blue collar koji jedva sastavlja kraj s krajem, na kojeg svako vrši pritisak i jedini razlog što trpi raznorazne torture je da stavi djeci hljeb na stol.