Žena zaradjuje više od muža
Moderator: spacebound
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28960 times
- Been thanked: 26617 times
- Status: Online
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
- Status: Offline
Re: Žene navodno zarđuju manje od muškaraca u BiH
e kako drugi rade, to je opet njihova stvar, ja se na to ne obazirem. mozda ti moze zaraditi 10000 vise, al onda ode sve u klinac i na kraju ce te kostati 25k, dzaba ti onih deset dodatnih. nije to racunica, to je sagorijevanje ljudi...Fuddo wrote: 09 Mar 2023, 22:42Ovo bi bilo super, da onaj poslodavac ne skonta da ti njemu mozes zaraditi i 10000 umjesto pet. I onda poveca normu.Arthur Dent wrote: 09 Mar 2023, 22:38
vrlo jasno sam rekao i svako ko hoce da shvati, shvatit ce.
ako kod mene radis i tvoja je zadaca da napravis 4 prozora danas ili da montiras 4 na zgradi, onda ih napravi top kvalitetno za 5 sata ako mozes i idi kuci. ako je tvoja zadaca da danas prodas u vrijednosti od 5000.- i ti to napravis sa jednim klijentom za pola sata, idi kuci! koji ces mi klinac bezveze u firmi. uzivaj u slobodnom vremenu, trazi hanumu, igraj fudbala sa djecom. onda si nasmijan i rado dolazis na posao. meni trebaju ljudi koji rado pokrecu i zavrsavaju poslove. ne sline koje upisuju dvije hefte bolovanja iako nije bolestan. ne trebam lazove koji muljaju da bi dobio pola dana slobodno da ode sa djetetom na bazen, u kino ili da mu ode na roditeljski. dugogodisnji uspijeh i jako mala fluktuacija radnika mi pokazuje da ispravno radim.
a sta ti nabijas, nikako me ne interesuje.
Kurko na bazen.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1585 times
- Been thanked: 2949 times
Ama slušaj sta ti pričam , znao sam otići kući od 7 sa radnog mjesta vratiti se iz Sarajeva u 23 sataArthur Dent wrote: 09 Mar 2023, 22:52sta bolan 14?Mutevelija wrote: 09 Mar 2023, 22:41
Ne znam negdje si " kažnjen" ako uradis ta tri prozora drugim poslom koji ti zauzme poslodavac,neće te bezveze plaćati.
Ti to znači od norme, a ne zanima te kakav je materijal kakva je zgrada gdje je montiran prozor i ostali faktori koji mogu biti otežavajući, znači ti bi i da se produži radno vrijeme a samo da se uradi , nema rasnog vremena dakle radnik pušiona, nekad 4 sata nekad 14.
de ba majke ti ne trolaj me. koliko imas ti radnog staza? kod mene se na projektu radi od 7:30 do 12 u tom je jedna pauza od pola sata. kasnije od 13:30 do 18:00, takodjer jedna pauza od 30 min. nema nikakvih normi, ima jasna podjela zadataka. ako zena u administraciji hoce da radi po noci ili od kuce, nek radi, boli me klinac. ja hocu da su kontiranja zavrsena do tad i tad. kreditori i debitori uradjeni, u koje doba dana me ne interesuje. ja nisam robovlasnik. nego poslodavac. dajem posao i placam ljude da to urade kako treba. kapak. sto oni bolje rade, bolje je firmi, bolje je meni. ne vise da rade, nego bolje mute.
bezveze te poslodavac placa kad se krijes po firmi, a nista ne radis, kad muljas oko bolovanja i ostalog. mene to ne interesuje.
Radni staž nije mjerilo koliko sam ja radnik i koliko sam radio, jer imam više radnog iskustva za pola nego što staza imam.
Nisu poslodavci osiguravali a ne bi ni sad da nisu inspekcije jake.
Korijenje po firmi nastane kad poslodavac neće da poveća platu onda radnici sebi sjaj za pravo da na taj način protestuju sjede češće
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Re: Žene navodno z(H)rđuju manje od muškaraca u BiH

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Morgen
- Zvezda foruma
Nisam namerno, ja sam malo smotana

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14056 times
- Been thanked: 9727 times
a cijela tema, sto zbog nerazumjevanja, sto zbog trolanja, sto zbog predrasuda, i svega ostalog

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Mutevelija
- Selonačelnik
Oprosteno, pitao sam te bio kako Mozes imati lose dupe kad kažeš da imas dobro rnoge,nidje veze
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Da nema zena znaš koliko bi meni populacija opala.Julia-Klara wrote: 09 Mar 2023, 22:58a cijela tema, sto zbog nerazumjevanja, sto zbog trolanja, sto zbog predrasuda, i svega ostalog![]()

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14056 times
- Been thanked: 9727 times
Sta bi ti opalo???Mutevelija wrote: 09 Mar 2023, 23:00Da nema zena znaš koliko bi meni populacija opala.Julia-Klara wrote: 09 Mar 2023, 22:58
a cijela tema, sto zbog nerazumjevanja, sto zbog trolanja, sto zbog predrasuda, i svega ostalog![]()
![]()
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22105 times
- Been thanked: 5892 times
Fuddo wrote: 09 Mar 2023, 21:26Nemaju ni svi muskarci istu satnicu za isti posao.Veca wrote: 09 Mar 2023, 21:22 ...ka'e, ako zene budu imale istu satnicu, za isti posao, a nedobogo jos da vise od muza zaradjuje, pobice se muskarci, postace svi depri, ode im samopouzdanje i muskost u hendek! ...i samo zbog toga, trebalo bi ostaviti sve, kako je i bilo!![]()
Ne mozes sebi platu nabit samo zato sto si zena, ili crnac, vec trebas zapet i bit produktivnija, draga kolegice.
...druze, Fudo, nikad, nitko se, za moj cijeli radni vijek, od sefova nije pozalio na moj posao, nikad! ...ne poredite vi mene, sa tamo, nekima! kme, kme, kme!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Morgen
- Zvezda foruma
:leemarvinovpogledMutevelija wrote: 09 Mar 2023, 22:59Oprosteno, pitao sam te bio kako Mozes imati lose dupe kad kažeš da imas dobro rnoge,nidje veze
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2649 times
Čuj zahrđuju manje... Možda zato što ne rade toliko kao muškarci, pa se ne znoje i ne hrđaju kao oni 

- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4905 times
- Been thanked: 6455 times
Poslovi koji su rokom vezani nemaju prostora za vrdanje.
Poslodavci, ako vam posao nije rokom vezan a vi ga izmislite
Za vise savjeta, zapratite me

Poslodavci, ako vam posao nije rokom vezan a vi ga izmislite

Za vise savjeta, zapratite me

U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Mutevelija
- Selonačelnik
Haa sta je pisac htio da kazeMorgen wrote: 09 Mar 2023, 23:02:leemarvinovpogledMutevelija wrote: 09 Mar 2023, 22:59
Oprosteno, pitao sam te bio kako Mozes imati lose dupe kad kažeš da imas dobro rnoge,nidje veze
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Popularnost hamam je i Google correct zensko pa me handri.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
mute, ja ne pricam o drugima, niti tako radim. a ti me sve sa njima uporedjujes. i kod mene je radnik nekad radio 14 sati, al samo kad je to jaaako potrebno i platio sam ga suhim zlatom sto kazu! nikad mu to necu zaboraviti, to se naziva lojalnost. moji ljudi drze firmu, kolektiv, ne ja sam. sam ne mogu nista napraviti. mogu na berzi, it, financije i to. ali projekte ja radim sa ljudima.Mutevelija wrote: 09 Mar 2023, 22:57Ama slušaj sta ti pričam , znao sam otići kući od 7 sa radnog mjesta vratiti se iz Sarajeva u 23 sataArthur Dent wrote: 09 Mar 2023, 22:52
sta bolan 14?
de ba majke ti ne trolaj me. koliko imas ti radnog staza? kod mene se na projektu radi od 7:30 do 12 u tom je jedna pauza od pola sata. kasnije od 13:30 do 18:00, takodjer jedna pauza od 30 min. nema nikakvih normi, ima jasna podjela zadataka. ako zena u administraciji hoce da radi po noci ili od kuce, nek radi, boli me klinac. ja hocu da su kontiranja zavrsena do tad i tad. kreditori i debitori uradjeni, u koje doba dana me ne interesuje. ja nisam robovlasnik. nego poslodavac. dajem posao i placam ljude da to urade kako treba. kapak. sto oni bolje rade, bolje je firmi, bolje je meni. ne vise da rade, nego bolje mute.
bezveze te poslodavac placa kad se krijes po firmi, a nista ne radis, kad muljas oko bolovanja i ostalog. mene to ne interesuje.
Radni staž nije mjerilo koliko sam ja radnik i koliko sam radio, jer imam više radnog iskustva za pola nego što staza imam.
Nisu poslodavci osiguravali a ne bi ni sad da nisu inspekcije jake.
Korijenje po firmi nastane kad poslodavac neće da poveća platu onda radnici sebi sjaj za pravo da na taj način protestuju sjede češće
eno ti lika u sarajevu, upoznao sam ga preko havane. ima lik 50 radnika. razbijaju poslove, ubise. vole ga radnici, vole da idu na posao. piju kafu zajedno i zajebaju se, al izvezu posla u milionima top kvalitetnog proizvoda. ima pravih poslodavaca, potrudi se da kod takvih mozes raditi. ili budi takav poslodavac, to je jos bolje!
imas ideju za posao? dodji, donesi koncept, investirat cemo u tebe da uspijes!
havana je finansirao poznanicu u sarajevu, djevojka imala ideju, al nema novca. on je vjerovao u nju, do joj kintu za pocetak, halalio.
eno je sada godisnje pravi po miliona bez da brecne, nasmijana, uspijesna, boli je klinac!

Last edited by Arthur Dent on 09 Mar 2023, 23:11, edited 1 time in total.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
jesi i na tik toku?Vanilla wrote: 09 Mar 2023, 23:04 Poslovi koji su rokom vezani nemaju prostora za vrdanje.
Poslodavci, ako vam posao nije rokom vezan a vi ga izmislite![]()
Za vise savjeta, zapratite me![]()
![]()

- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2634 times
- Been thanked: 21989 times
Nisam ba halalio,vratila mi 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
jest, al halalio si, ako ne uspije da ti i ne vraca. na to mislim, mojne me sada.