Qq šta reče, za hurmašice, u sred Bosne
Moderator: VIP

Ama jok. Nego gledam dal spremiti kamenje
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ma zajebavam se breimmuno wrote: 12 Mar 2023, 18:24hljebovi
![]()
Eh tako sad sam ti nadodavala a sad cu ti objasniti. To su hurmasice/hurmadjike vrlo popularno slatko u Bosni. Ima 100 varijacija, ja imam jedno 5-6 recepata po kojima pravim.
Al pravi starinski hurmadjici se prave sa mladim maslom ako nemas moze I puter, brasno ( pola ostro pola glatko) , 2 jaja, pola ljuske od jajeta sirceta. Od tog se napravi tijesto od kojeg se oblikuju hurmadjici.
Nikakav margarin, ulje, prasak za pecivo, Kokos, cokolada, orasi nista od toga se ne stavlja u original!
I za kraj![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ope ti hljeboviMorgen wrote: 12 Mar 2023, 18:26Ma zajebavam se breimmuno wrote: 12 Mar 2023, 18:24
hljebovi
![]()
Eh tako sad sam ti nadodavala a sad cu ti objasniti. To su hurmasice/hurmadjike vrlo popularno slatko u Bosni. Ima 100 varijacija, ja imam jedno 5-6 recepata po kojima pravim.
Al pravi starinski hurmadjici se prave sa mladim maslom ako nemas moze I puter, brasno ( pola ostro pola glatko) , 2 jaja, pola ljuske od jajeta sirceta. Od tog se napravi tijesto od kojeg se oblikuju hurmadjici.
Nikakav margarin, ulje, prasak za pecivo, Kokos, cokolada, orasi nista od toga se ne stavlja u original!
I za kraj![]()
Znam za njih
Ali ih NE VOLIM
i izgledaju ko nemacki hlebovi
Ali dankeschen necu ih praviti nikad![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest