Ljetovanja
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40178 times
- Been thanked: 26228 times
- Status: Offline
Re: Ljetovanja
Septembar prije sto godina bio ok, na danasnjem vaktu globalnom zatoopljenju jajca se lede u Rujnu narod lozi kakvo more 

Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Ja fino rekla da sam bila jedne godine
bez zeze,to je bilo prije par godina,ne tako davno,ljeta jesu čudna zadnjih godina,ali bude i finih dana....nije bas svako ljeto isto.....npr.ja se preklani
kupala u Opatiji 14-tog septembra,imamo zabilježeno.....to je bio jedan dan,u prolazu,tačnije iz rijeke produžili...

bez zeze,to je bilo prije par godina,ne tako davno,ljeta jesu čudna zadnjih godina,ali bude i finih dana....nije bas svako ljeto isto.....npr.ja se preklani

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
moram Zagorki dat pravo,sto jes-jes!..
..
i ja sam prosle godine bio u Septembru ali na pocetku mjeseca u F na moru,bilo nekoliko dana dobro do prvih kisa a onda je malo zahladnjelo..nekad prije je mjesec Septembar bio najbolji mjesec za odmor..

i ja sam prosle godine bio u Septembru ali na pocetku mjeseca u F na moru,bilo nekoliko dana dobro do prvih kisa a onda je malo zahladnjelo..nekad prije je mjesec Septembar bio najbolji mjesec za odmor..
Zagorka wrote:Jest vala,jedne sam godine bila u Umagu u septembru........ljepota jedna...osim cijena,sve drugo je tačno....Sheval wrote:Uzimam godišnji u devetom mjesecu.
E onda idem na more.Kad je more najtoplije,kad je najmanje ljudi,kad je sve u pola cijene.
Sve u jednom.
Bravo!! Ja poslednjih 5 godina idem krajem septembra pa budem jednu nedelju septembra i jednu oktobra, more toplo, dan je topal, ali nema vrućine, noći hladne da se moraš pokriti jorganom, jutra sviježa. E sad ima i jedan nedostatak a to je da je dan baš kratak.. al nemože sve da se ima.. zar ne?
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40178 times
- Been thanked: 26228 times
Nije to todjordje5 wrote:Zagorka wrote:Jest vala,jedne sam godine bila u Umagu u septembru........ljepota jedna...osim cijena,sve drugo je tačno....Sheval wrote:Uzimam godišnji u devetom mjesecu.
E onda idem na more.Kad je more najtoplije,kad je najmanje ljudi,kad je sve u pola cijene.
Sve u jednom.
Bravo!! Ja poslednjih 5 godina idem krajem septembra pa budem jednu nedelju septembra i jednu oktobra, more toplo, dan je topal, ali nema vrućine, noći hladne da se moraš pokriti jorganom, jutra sviježa. E sad ima i jedan nedostatak a to je da je dan baš kratak.. al nemože sve da se ima.. zar ne?

Rečeno je:
Dobro..ja se slažem da septembru i oktobru nema cica kao u julu i augustu..al nemože sve da bude..
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Zagorka wrote:ja sad vidjeh,lavlje trazila preporuku,ja cu i ovdje preporuciti Ulcinj,imam odlične dojmove iz istog...
Hej, jesi bolja?

Imam osjecaj da cu opet zavrsiti u Hrvatskoj.

Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Draga moja silom prilika se bavim turizmom, imam kuću na hvaru pa... moram razmišljati o ovoj tematici. Znaš u cro smo kao gosti samo u kafani dobri.. a svi ti neki evropejci tipa česi, njemci i ostali, od njih domaćini imaju više štete nego koristi, a onda imaš nešto što se zove august mjesec kad je cijela italija na godišnjem odmoru i kad preplave talijani ovu stran jadrana, i kad mi dodje i kaže da bi ostao samo dva dana, ma skuplje je onome ko izdaje apartman primiti nekoga na ta dva dana nego onome platit.Lavlje_srce wrote:Da, vidjecu. Sigurno necu ici u neku rupu pa nema razloga za brigu. Oni koji su vec bili kazu da su ljudi tamo vrlo susretljivi i ljubazni. Mislim nisam imala neka direktna losa iskustva ni u Hrvatskoj, osim zbilja pretjeranih cijena, ali medijski odnos prema BiH je porazan i to mi smeta.laganini wrote:ajme frendice ko te je naljutio u rvatskoj..tek ćeš viditit što je usluga kad odeš u c.goru..
Ali moguce da su Cesi bolji turisti. Kad dodju ostali Evropljani, pozelicete Bosance imo.
Ja predpostavljam da se kod tebe baš nakupilo gorčine dok si donjela takvu odluku.
- Lavlje_srce
- Alienka
Pa sta da ti kazem, uglavnom idem u (preskupe za ono sto nude) hotele da bih izbjegla namrgodjene babetine koje ujutro mrze sebe - a popodne naravno Bosance. Istovremeno su im nasi Euri vrlo prihvatljivi. Paradoks neki.djordje5 wrote:Draga moja silom prilika se bavim turizmom, imam kuću na hvaru pa... moram razmišljati o ovoj tematici. Znaš u cro smo kao gosti samo u kafani dobri.. a svi ti neki evropejci tipa česi, njemci i ostali, od njih domaćini imaju više štete nego koristi, a onda imaš nešto što se zove august mjesec kad je cijela italija na godišnjem odmoru i kad preplave talijani ovu stran jadrana, i kad mi dodje i kaže da bi ostao samo dva dana, ma skuplje je onome ko izdaje apartman primiti nekoga na ta dva dana nego onome platit.
Ja predpostavljam da se kod tebe baš nakupilo gorčine dok si donjela takvu odluku.

Malo mi puca film, istina.

Memento Mori
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
- Lavlje_srce
- Alienka
O ukusima se ne raspravlja, ali iz moje pozicije apsolutno NE.

Kontam se nesto, sto ja trazim kruha preko pogace?

Memento Mori
-
Volim i ja svoje i bas iz tog razlog '99 odoh u Neum.
Plivas pored govna, na plazi nemas gdje peskir od papirna da stavis, pored tebe tepsija sirnice ispecena juce u Gorazdu, prilog salata napravljena u autobusu na putu od Gorazda.
Negdje tamo u pozadini poznata muzika Seja ne znam kako se preziva.
Poslje dva dana bilo je dovoljno a u hotelu nam nisu htjeli vratiti pare za preostalih osam dana.
Plivas pored govna, na plazi nemas gdje peskir od papirna da stavis, pored tebe tepsija sirnice ispecena juce u Gorazdu, prilog salata napravljena u autobusu na putu od Gorazda.
Poslje dva dana bilo je dovoljno a u hotelu nam nisu htjeli vratiti pare za preostalih osam dana.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
....Tunis.....zakon....Ruana wrote:Volim i ja svoje i bas iz tog razlog '99 odoh u Neum.
probaj.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Nisam ni ja jos bio....Ruana wrote:Mozda ako Bog da iduce godine, za ovu smo vec rezervisali u Turskoj.
poznam ih mnogo koji su bili,ljudi se odusevili
vele cak bolje no u Turskoj.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
ne bi bilo lose da na ovoj temi postiramo i hotele ili apartmane sa cjenovnikom i datumom u kojim gradovima smo odsjeli pa tako i upoznamo i okolinu i cjene posjecenog mjesta ,
mozda nam se ponesto i svidi !
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9261 times
- Been thanked: 10997 times
Ne mora baš sve na ovu temu. Imamo već temu o hotelima u BiH a ako želiš, možeš otvoriti sličnu takvu i o hotelima u svijetuCalla wrote:ne bi bilo lose da na ovoj temi postiramo i hotele ili apartmane sa cjenovnikom i datumom u kojim gradovima smo odsjeli pa tako i upoznamo i okolinu i cjene posjecenog mjesta ,
http://www.bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=95&t=7389
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
imas pravo,,,prenatrpali bi ovu temu sa previse fotoinformacija,,
oki doki ,,selektiramo znaci posebice svaki hotel apartman i svaki grad u kom smo odsjeli ..
.aa bit ce tema o turistickim destinacijama ihajjj !!
oki doki ,,selektiramo znaci posebice svaki hotel apartman i svaki grad u kom smo odsjeli ..
.aa bit ce tema o turistickim destinacijama ihajjj !!

Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)