Dijabetes
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14838 times
- Been thanked: 10352 times
- Status: Offline
Re: Dijabetes
To je to.
Ja imam termin 4.4. kod doktorice, a prosle sedmice sam se bocnula sa posljednjim koji sam imala.
Citala sam da je nestasica ovih od 1,25 i 0,50 , a ja sam svakako sad htjela opet uzeti ovu jacu dozu od 1.0, valjda nje ima.
Ja imam termin 4.4. kod doktorice, a prosle sedmice sam se bocnula sa posljednjim koji sam imala.
Citala sam da je nestasica ovih od 1,25 i 0,50 , a ja sam svakako sad htjela opet uzeti ovu jacu dozu od 1.0, valjda nje ima.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Da ponovim, Ozempic mi treba radi ovakvih rezultata
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- biha
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 87 times
ZO OVO STO SI POSTAVILA NIKADA SE NE TREBA PREDATI LJEKOVIMA! tO JE ZAMKA FARMACIE! JA SAM TE REZULTATE IMAO ALI SAM KATEGORICNO ODBIO BILO KAKAV LIJEK? DRZAO SE PRIRODNE HRANE,NISAM UZIMAO NISTA SLATKO? JUCER DOBIO REZULTATE I SECER U GRANICAMA! PS.Svako odlucuje o svome zdravlju?
- biha
- Poneki mu pročitamo

Ja ovo nisam probao ,ali ako treba probao bi? Nije skup niti ne ostavlja posljedice!biha wrote: 22 Mar 2023, 12:54ZO OVO STO SI POSTAVILA NIKADA SE NE TREBA PREDATI LJEKOVIMA! tO JE ZAMKA FARMACIE! JA SAM TE REZULTATE IMAO ALI SAM KATEGORICNO ODBIO BILO KAKAV LIJEK? DRZAO SE PRIRODNE HRANE,NISAM UZIMAO NISTA SLATKO? JUCER DOBIO REZULTATE I SECER U GRANICAMA! PS.Svako odlucuje o svome zdravlju?
https://trileqe.site/?utm_medium=238533 ... Em_7s13oYk
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 32299 times
- Been thanked: 30178 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 6954 times
e biho, de molim te mi reci sta znaci rezultat u granicama? koliko je kod tebe secer ovaj hba1c? molim te sta si od prirodne hrane koristio?biha wrote: 22 Mar 2023, 12:54ZO OVO STO SI POSTAVILA NIKADA SE NE TREBA PREDATI LJEKOVIMA! tO JE ZAMKA FARMACIE! JA SAM TE REZULTATE IMAO ALI SAM KATEGORICNO ODBIO BILO KAKAV LIJEK? DRZAO SE PRIRODNE HRANE,NISAM UZIMAO NISTA SLATKO? JUCER DOBIO REZULTATE I SECER U GRANICAMA! PS.Svako odlucuje o svome zdravlju?
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13775 times
- Been thanked: 15041 times
Secer u granicama apsolutno ne znaci da je HbA1c u granicama a to opet ako je postavljena Dg. Diabetes m. tip II jos uvijek je tu....Arthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 14:03e biho, de molim te mi reci sta znaci rezultat u granicama? koliko je kod tebe secer ovaj hba1c? molim te sta si od prirodne hrane koristio?biha wrote: 22 Mar 2023, 12:54
ZO OVO STO SI POSTAVILA NIKADA SE NE TREBA PREDATI LJEKOVIMA! tO JE ZAMKA FARMACIE! JA SAM TE REZULTATE IMAO ALI SAM KATEGORICNO ODBIO BILO KAKAV LIJEK? DRZAO SE PRIRODNE HRANE,NISAM UZIMAO NISTA SLATKO? JUCER DOBIO REZULTATE I SECER U GRANICAMA! PS.Svako odlucuje o svome zdravlju?
A sto tebi to govorim
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
eh evo ne znam ni ja. tamam se pripremih da saznam sta zdravije, pametnije. da prosirim svoje horizonte u vidu tog poremecaja, al nemres ti presutat. sam jel zensko vidi da dva muskarca hoce koju pametnu prozborit, nemre ona izdrzat.immuno wrote: 22 Mar 2023, 14:22Secer u granicama apsolutno ne znaci da je HbA1c u granicama a to opet ako je postavljena Dg. Diabetes m. tip II jos uvijek je tu....Arthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 14:03
e biho, de molim te mi reci sta znaci rezultat u granicama? koliko je kod tebe secer ovaj hba1c? molim te sta si od prirodne hrane koristio?
A sto tebi to govorim![]()
![]()
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
oj "obicni" secer (onaj sto se mjeri trakicama) je uvijek visok, i doktorica kaze da nikad nece biti "normalan" i u granicama jer mi organizam tako reaguje na stres. Gusteraca proizvodi insulin, nema potrebe za dodatnim ubrizgavanjem, a pokusavamo regulisati "obicnim" tabletama.
Ozempic mi je pomogao sa HbA1c
Mozda nisam trebala traziti manju dozu (bila sam pocela 1mg pa se vratila na 0,5) ali namjeravam uzeti jedinicu opet.
Nuspojava koju sam imala i koja me nervirala je podrigivanje "na jaja" i cesta opstipacija.
Ozempic mi je pomogao sa HbA1c
Mozda nisam trebala traziti manju dozu (bila sam pocela 1mg pa se vratila na 0,5) ali namjeravam uzeti jedinicu opet.
Nuspojava koju sam imala i koja me nervirala je podrigivanje "na jaja" i cesta opstipacija.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13775 times
- Been thanked: 15041 times
Jes valaArthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 14:26eh evo ne znam ni ja. tamam se pripremih da saznam sta zdravije, pametnije. da prosirim svoje horizonte u vidu tog poremecaja, al nemres ti presutat. sam jel zensko vidi da dva muskarca hoce koju pametnu prozborit, nemre ona izdrzat.immuno wrote: 22 Mar 2023, 14:22
Secer u granicama apsolutno ne znaci da je HbA1c u granicama a to opet ako je postavljena Dg. Diabetes m. tip II jos uvijek je tu....
![]()
![]()
![]()
- biha
- Poneki mu pročitamo

Ovdje pise:Prema izveštaju American Diabetes Association ovo su vrednosti za HbA1C:Arthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 14:26eh evo ne znam ni ja. tamam se pripremih da saznam sta zdravije, pametnije. da prosirim svoje horizonte u vidu tog poremecaja, al nemres ti presutat. sam jel zensko vidi da dva muskarca hoce koju pametnu prozborit, nemre ona izdrzat.immuno wrote: 22 Mar 2023, 14:22
Secer u granicama apsolutno ne znaci da je HbA1c u granicama a to opet ako je postavljena Dg. Diabetes m. tip II jos uvijek je tu....
![]()
![]()
![]()
normalno – manje od 5,7 odsto
predijabetes – između 5,7 i 6,4 procenata
dijabetes – 6,5 odsto i više.! Izbacis sve sto nema secera u sebi? Ja sam uzimao i Oleum petrolea po 15 kapi iz jutra na prazan stomak? Oleum ili po naski gas ,ali medicinski je zasada najbolji lijek protiv raka? Oporava gusteracu koja je odgovorna za rast secera!Toliko od mene i lijep pozdrav u domovinu ,ako ste tamo!
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
ama tvoj hba1 me interesuje i sta si jeo prirodne hrane.biha wrote: 22 Mar 2023, 15:18Ovdje pise:Prema izveštaju American Diabetes Association ovo su vrednosti za HbA1C:Arthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 14:26
eh evo ne znam ni ja. tamam se pripremih da saznam sta zdravije, pametnije. da prosirim svoje horizonte u vidu tog poremecaja, al nemres ti presutat. sam jel zensko vidi da dva muskarca hoce koju pametnu prozborit, nemre ona izdrzat.![]()
![]()
dijabetes – 6,5 odsto i više.! Izbacis sve sto nema secera u sebi? Ja sam uzimao i Oleum petrolea po 15 kapi iz jutra na prazan stomak? Oleum ili po naski gas ,ali medicinski je zasada najbolji lijek protiv raka? Oporava gusteracu koja je odgovorna za rast secera!Toliko od mene i lijep pozdrav u domovinu ,ako ste tamo!
- biha
- Poneki mu pročitamo

Bio preko 6.8? Ne znam tacno koliko? Naveo sam sve sto nema u sebi secera! Nista posebno?Arthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 15:19ama tvoj hba1 me interesuje i sta si jeo prirodne hrane.biha wrote: 22 Mar 2023, 15:18
Ovdje pise:Prema izveštaju American Diabetes Association ovo su vrednosti za HbA1C:
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
e bas ti hvala na iscrpnim odgovorima. znaci jeo krastavac i tikvice, malo luka i eto ga.biha wrote: 22 Mar 2023, 15:25Bio preko 6.8? Ne znam tacno koliko? Naveo sam sve sto nema u sebi secera! Nista posebno?
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1743 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Vragolasto..
- biha
- Poneki mu pročitamo

Ne znam sta covjek da napise ? Nisam u godinama gdje i bolest smatram sprdnjom? Napisao sam ti kako sam se ja ponasao tada? KAzem normalno ali bez hrane koja ne sadrzi secera? Mozda tajna svega ovoga je bio oleum petrolea? Nazalost vecina nas sa balkana vise vjeruje skolskoj medicini nego alternativnoj medicini? Odabir ja na nas same! Pozdrav i ugodan dan zelim tebi i svima nama!Arthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 15:34e bas ti hvala na iscrpnim odgovorima. znaci jeo krastavac i tikvice, malo luka i eto ga.biha wrote: 22 Mar 2023, 15:25
Bio preko 6.8? Ne znam tacno koliko? Naveo sam sve sto nema u sebi secera! Nista posebno?
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
pa nije sprdnja misa mu njegovog. napisi koje tacno povrce i voce si jeo, koje meso, sir, kajmak, sta vec. nema nista haman za jesti bez secera sto raste od biljaka. eto to sto nabrojah i kapak. od svega ostalog secer raste.biha wrote: 22 Mar 2023, 15:47Ne znam sta covjek da napise ? Nisam u godinama gdje i bolest smatram sprdnjom? Napisao sam ti kako sam se ja ponasao tada? KAzem normalno ali bez hrane koja ne sadrzi secera? Mozda tajna svega ovoga je bio oleum petrolea? Nazalost vecina nas sa balkana vise vjeruje skolskoj medicini nego alternativnoj medicini? Odabir ja na nas same! Pozdrav i ugodan dan zelim tebi i svima nama!Arthur Dent wrote: 22 Mar 2023, 15:34
e bas ti hvala na iscrpnim odgovorima. znaci jeo krastavac i tikvice, malo luka i eto ga.
molim te deset puta da mi kazes kako odrzavas nivo secera da ti bude u granicama. a ti ni jedne konkretne osim gasa i kritike skolske medicine. pa nije mi do zajebancije. meni do zivota vise doslo. a po tvom mi je da odem do benziske i da se natankam, jebo ga ti. i onda ce sve proci.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
i meni je preporucavao petrolej da se lijecim od raka
ne mogu ozbiljno shvatati ljude koji ne priznaju modernu medicinu, sorry
ne mogu ozbiljno shvatati ljude koji ne priznaju modernu medicinu, sorry