Prava , ali bas prava prava zena! (opasna tema)!

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times
Status: Offline

Re: Prava , ali bas prava prava zena! (opasna tema)!

Post by Duh » 22 Mar 2023, 21:50

Beni wrote: 22 Mar 2023, 21:46
Duh wrote: 22 Mar 2023, 20:58 ja ocekujem da ce nase forumasice sjetiti se 7 stvari za koje se bore(po prioritetu).
Akoja to prava zene nemaju a mi imamo ?
abortus ili sta vec...?
nisam cuo da su muskarcima negdje zabranili.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13271 times
Been thanked: 21688 times

Post by Fuddo » 22 Mar 2023, 21:53

Sto si 7, sto nisi 9?
Krugova pakla
Dozvolite da se obratimo

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4038 times
Been thanked: 1987 times
Status: Online

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 22 Mar 2023, 21:53

Kai wrote: 22 Mar 2023, 21:44
Koteljubi_kadnisamtu wrote: 22 Mar 2023, 21:41 1. prestanak nasilja
2. jednakost u primanjima
3. jednakost zastupljenosti na rukovodecim mjestima i politici
4. bolju zdravstvenu zastitu
5. bolje uslove rada
6. bolje socijalne programe za porodice sa djecom
7. pravo na abortus
Ovo 7 pod kojim uslovima?
silovane, bolesne
pretpostavljam ne bi napravio bebu nekoj ludari koja se ne bi dogovorila oko toga s tobom
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2203 times
Been thanked: 5129 times

Post by Beni » 22 Mar 2023, 21:54

Duh wrote: 22 Mar 2023, 21:50
Beni wrote: 22 Mar 2023, 21:46

Akoja to prava zene nemaju a mi imamo ?
abortus ili sta vec...?
nisam cuo da su muskarcima negdje zabranili.
Jesu li ga muskarcima odobrili
Fuck you a friendly note to start the day

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2515 times
Been thanked: 7762 times

Post by Duminjo » 22 Mar 2023, 21:54

Za sve u zivotu treba krenuti od sebe. Kada covjek sebe sredi, lako ce se druge stvari srediti, tj doci ce same od sebe.

1.Edukacija,
Prestati vjerovati razlicitiim borcima za necija prava kojima se masa bombarduje vec realno saglesati stanje i brojeve. Sami time zakljuciti da zena danas nije ugrozena.
2. Skromnost,
Odvojiti se malo od raznih influenserki, modnih ili glumackih zvijezda i zivjeti normalan zivot. Jbga, nismo svi stvoreni da budemo te zvijezde. Spustiti se malo na zemlju, manje zahtjevati a pokušati nekad nesto i ponuditi/stvoriti.
3. Odgoj, porodica, nematerijalno.
Usko povezana sa drugom stavkom. Manje maštati o nekom zivotu iz bajke, više se potruditi stvoriti porodicu i blagostanja u istoj.

4.?
5.?
6.?
7.?

Dosta 3

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1741 times

Post by Kai » 22 Mar 2023, 22:00

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 22 Mar 2023, 21:53
Kai wrote: 22 Mar 2023, 21:44

Ovo 7 pod kojim uslovima?
silovane, bolesne
pretpostavljam ne bi napravio bebu nekoj ludari koja se ne bi dogovorila oko toga s tobom
Pa dobro u slucaju silovanja.. to mi jeste glupo da nemaju pravo.. ma pravili su djecu i iz sale..

A znas sta je problem kod zena jer su vodjene emocijama al ne racionalnim pa bi drzavu za kurac prodale...
Last edited by Kai on 23 Mar 2023, 00:01, edited 1 time in total.
Vragolasto..:zao

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Kai » 22 Mar 2023, 22:04

Rat bi izbio izmedju dvije drzave oko stikli .. :D.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1525 times
Been thanked: 2876 times

Post by Mutevelija » 22 Mar 2023, 22:09

Zana wrote: 22 Mar 2023, 21:40
Mutevelija wrote: 22 Mar 2023, 21:39 Borba zena je uzaludna ako se za njih muškarci ne bore.

Nemaju one u sebi što ima muško, puno si empatične i naivne da bi bile sebične.

:D.
Sta jee , svi junaci nikom ponikoše i ovo malo prava što iamte su vam se muškarci izborili .
Da nije tako sad bi u Afganistanu muškarci nosali turbane a zene bile gologlave.

Muškarci su skloniji dominaciji i surovosti jesu i zene ali iz osvete, nisu po svojoj prirodi hladnokrvne kao muski i ne bore se za moc.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7352 times
Been thanked: 17068 times

Post by Maja » 22 Mar 2023, 22:48

1. Pomoc zenama zrtvama nasilja, psiholoska i finansijska u smislu da se smjesti daleko od nasilnika (muza) npr u sigurnu kucu, ako nema gdje, i da joj se obezbijedi posao
2. Samohranim majkama obezbijediti solidna primanja, tu ima vise opcija, besplatan vrtic za dijete i majci cetverosatno radno vrijeme koje bi se placalo kao osmosatno (poslodavac 4, drzava 4)
3. Vece kazne za muzeve zlostavljace i one koji ne placaju alimentaciju
4. Placeno porodiljsko od 3 godine
5. 40 postotna zastupljenost zena na rukovodecim pozicijama
6. Pravo domacica na penziju, zene koje zivot posvete kuci, muzu i djeci, trebale bi imati penziju u starosti
7. Zene koje brinu za dijete s invaliditetom isto trebaju dobiti platu i penziju

Na kraju, sve se svede na finansije jer bez finansijske neovisnosti uvijek ces biti zrtva drugih.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2515 times
Been thanked: 7762 times

Post by Duminjo » 22 Mar 2023, 22:55

Pomoc
Pomoc
Pomoc
Pomoc
Pomoc
Pomoc
Pomoc

:rol

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Kai » 23 Mar 2023, 00:06

Zenama nisu problem muskarci vec su problem druge zene... a nikako izmedju sebe da te dogovore, valjda ta neka sujeta..

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 23 Mar 2023, 00:19

Maja wrote: 22 Mar 2023, 22:48 1. Pomoc zenama zrtvama nasilja, psiholoska i finansijska u smislu da se smjesti daleko od nasilnika (muza) npr u sigurnu kucu, ako nema gdje, i da joj se obezbijedi posao
2. Samohranim majkama obezbijediti solidna primanja, tu ima vise opcija, besplatan vrtic za dijete i majci cetverosatno radno vrijeme koje bi se placalo kao osmosatno (poslodavac 4, drzava 4)
6. Pravo domacica na penziju, zene koje zivot posvete kuci, muzu i djeci, trebale bi imati penziju u starosti
7. Zene koje brinu za dijete s invaliditetom isto trebaju dobiti platu i penziju

Na kraju, sve se svede na finansije jer bez finansijske neovisnosti uvijek ces biti zrtva drugih.
Bravo Majo, potpis na sve. :aplauzz Jedino bih zene uvela strogo u omjeru 50:50 u politiku i na rukovodece pozicije. Bice da nismo tu jer smo teze potkupljive. Trenutna situacija je najobicnija farsa.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Kai » 23 Mar 2023, 00:34

Mitska bica.. :hihi

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Kai » 23 Mar 2023, 00:40

Lavlje_srce wrote: 23 Mar 2023, 00:19
Maja wrote: 22 Mar 2023, 22:48 1. Pomoc zenama zrtvama nasilja, psiholoska i finansijska u smislu da se smjesti daleko od nasilnika (muza) npr u sigurnu kucu, ako nema gdje, i da joj se obezbijedi posao

Bravo Majo, potpis na sve. :aplauzz Jedino bih zene uvela strogo u omjeru 50:50 u politiku i na rukovodece pozicije. Bice da nismo tu jer smo teze potkupljive. Trenutna situacija je najobicnija farsa.
Farsa je sto nikako da se odluce hoce li pomoc il da budu kao muskarci.. :D.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7352 times
Been thanked: 17068 times

Post by Maja » 23 Mar 2023, 00:59

Nisam stavila 50:50 jer su neki poslovi manje privlacni zenama nego muskarcima. Recimo za politiku veci interes imaju muskarci, valjda sto imaju vecu potrebu za moci, pa ne bi bilo u redu da se prednost da manje zainteresovanim, a samim tim i manje sposobnim zenama, samo da bi se ispunila kvota od 50 posto.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 23 Mar 2023, 02:44

Maja wrote: 23 Mar 2023, 00:59 Nisam stavila 50:50 jer su neki poslovi manje privlacni zenama nego muskarcima. Recimo za politiku veci interes imaju muskarci, valjda sto imaju vecu potrebu za moci, pa ne bi bilo u redu da se prednost da manje zainteresovanim, a samim tim i manje sposobnim zenama, samo da bi se ispunila kvota od 50 posto.
Eto to sam i ja rekao zene nisu za te pozicije po defaultu, jesu iz osvete da im reakcija bude takva da zele moc, ali onda nemaju racionalnost.

Muskarac po prirodi hoce moc da bi se dopao drugim ljudima i da bi se osjecao bolje.

Zeni moc ne treba da bi se osjecala dobro, ne treba joj ni novac da bi se dokazala kao muskarac, dovoljno je da bude kao pojava i bit ce pozeljna u drustvu.
Dok muskarac mora uvijek se izgrađivati da bi bio privlačan zenama a i konkurentan među muskarcima.

A uostalom muškarci se ne daju ekslpoatisati sistemu kao zene.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 23 Mar 2023, 02:47

Ovo opet placaju radnici od svojih poreza.

. Placeno porodiljsko od 3 godine
I ovo će pasti kao kruška, opet mora neko budzet finansirati

. Pravo domacica na penziju, zene koje zivot posvete kuci, muzu i djeci, trebale bi imati penziju u starosti

I ovo pada jer ko će to uplaćivati, doduse manje ce se radnice pobuniti koje imaju djecu, ali muški hoće koji rade neozenjeni i bez djece i da im se od poreza odbija (sebično jest ali je realno). a i zove se porez na samce.

Mislim da bi bila posljedica migracija iz drzave (protestna)

Kao što rekoh muškarci ako vide da im nešto oduzima privilegiju ili moć borit će se protiv toga različito od zena.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 23 Mar 2023, 02:51

Čim ti moras uvoditi kvote kolko će zena biti u politiku i "tjerati" gurati zene , to je babin zub.

Odmah ćeš uvesti i "škart" koji će biti tu samo da ispuni kvotu, kao i sa vojskom, ono fino je sto se zelite boriti za prava , ali ne znate.

Simpatično , ali lahko lomljivo.

SAmo da rudnik stane, komunalci prekinu sa radom jedan dan, nestane elektricne energije, muškarci izbojkotuju poslove na kojima su najzastupljeniji samo 24H i odma bi to sve došlo u pitanje, a ne moraju ni jednu tačku donositi.
Eto tako se bori za prava, a ne donošenjem zakona, koje neko hoće ili neće poštovati.

A ako ne bi neko poštovao, kaznjavanje?

Dobro i to, ali ćeš dobiti refleks, kao sto rekoh muskarci su sa Marsa zene sa Venere.

Borba za prava je rat za koji se boriš da bi ti bilo bolje, da si zadovoljan kao osoba pa tek onda ganjaš "sveopšte dobro" i mir u kući.

VI bi narkale dosta socijale koju bi neko morao finansirati, što bi dovelo do ogorčenosti bojkota i bunta.

Uvijek su se poslodavci plašili omladine pogotov muškaraca, i drzave , koji su bez kučeta i mačeta, nemaju šta izgubiti a nemaju se za koga boriti, nemaju zene i djece.
Takav muskarac koji je samostalan a nema odgovornost o porodici je pokretač protesta.

A zene su za to nesposobne, jer zele da se dokazu kako su vrijedne kako u firmama tako u drzavi, previse su poslušne, što se lahko moze koristiti za manipulaciju sirom zenskom masom.

You go girl vidi je jest vrijedna samostalna a ovamo poslodavac je lomi od posla :D.

Ja da finansiram radom porodiljsko a neko da taslači , pa šta ću u drzavi koja ne cijeni moj radi i uzima harač.
Last edited by Mutevelija on 23 Mar 2023, 03:31, edited 4 times in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 23 Mar 2023, 03:09

Apropo teme zene ne zele prava zele privilegije, a opet da zive od kičme i grbači društva odgovornosti muškaraca, koji sve to odrzavaju počevši od interneta struje od rudnika, vodovoda, i ostalo.

Kazu da bi veliki kolaps u svijetu nastao kada bi nestalo muske populacije, da bi zenama bio veliki šok, jer bi morale sve poslove gdje su muškarci većina preuzeti, ono fino je to sve u teoriji pričati ali zene nisu ogorčene kao muškarci da bi se mogle boriti za svoja prava i ne zele moć.

Ali opet to sve u krug ide, muškarac koji ima moć je atraktivan zenama i neki status.

Razlog što govore da zele prava, jer je nekulturno reći a i mizandrijski (mizandrija mrznja prema muskarcima) da zele veću moć od muskaraca, već kad nemaju moći sad idu mirnim putem, da govore kako zele biti ravnopravne.

Čim bi se domakle većih pozicija i postale većina sve bi to propalo u vodu, takva je politika ideologija:

Od religije pa do ateizma, dok si manjina miroljubiv si, ali postajes totalitaran kad si u vecini.

Zene mogu trpiti da budu na dnu drustvene piramide, muškarci su spremni ratovati izgubiti zivote da izvrnu tu piramidu ako treba da bi bili na vrhu ako oni osjećaju da su zakinuti :cvike

I nemojte se varati da vam je šta Klara Cetkin dala prava i ostale feministkinje da se zaposlite, već su ostala prazna mjesta muškaraca tokom dva svjetska rata koje su zene popunile svojim trudom ali iz nuzde kad je bilo dosta muskaraca mobilizovalo, i tako se dokazale kao sposobne za obavljanje tih poslova.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 23 Mar 2023, 03:33

I muškarci ne budite kukavice, da vas je strah iznijeti svoje mišljenje a da se plašite zena hajmo udarite lajkove, na moj post, ako ne udarite plašite se forumašica i niste pravi muškarci.

:D.

Jednom sam se borio protiv nastavnice bosanskog, bila je prgava a stara, i sve je maltertirala , dok ja se nisam suprostavio , jest da me je kostalo zivaca, da sam drhtao i izborio sam se, smaknuli su je sa te pozicije nastavnice bosanskog jezika.

Dakle svi su me tapšali jedno 5 minuta i govorili bravo, heroj si nismo to smjeli izborio si se za nas, nece nam vise predavati bosanski jezik, ali nakon 5 minuta slave svi su zaboravili dobro koje sam ja napravio boreći se za pravdu.

Nevezano za tu temu znao sam se u 5 razedu i 6 razredu osnovne škole raspravljati sa nastavnicom historije o zenskim i muskim pravima, sta muskarac treba a sta zena trebaju raditi, dok bi ta ista nastavnica meni drzala lekcije i govorila kako nisam u pravu, kasnije nastavnik pijan tehnickog bi je fatao , i ne bi nista reagovala. Eto pijan je a ona ga voli,nece da dovede u pitanje njegov posao, ne bi on trijezan.

A taj isti nastavnik je nama smanjio dječacima vladanje sto smo fatali djevojcice kad su nam dolazile u selo, eeej van skolskog dvorista i on nama smanjio :rol
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Post Reply

Return to “Pričaona”