Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23835 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Fuddo » 20 Mar 2023, 18:43

E pa, cestitamo

Materama svojim na orgije dolazili.
Dozvolite da se obratimo

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27948 times
Status: Online

Post by Rum » 21 Mar 2023, 18:40

Image
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga » 21 Mar 2023, 19:10

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 21 Mar 2023, 19:26

Kakav kralj
Ljudi koji čine vlast iz FBiH nemaju dovoljno iskustva, znanja, jer je naš sistem komplikovan. Sada svaki zakon može biti blokiran zbog raspodjele mjesta", rekao ge Begić te dodao da je nakon ove odluke komisije, krenuo napad na predlagače.

"I to kako smo se usudili da to predložimo, a sve je krenulo od jednog i po Srbina, nekoliko UZP-ovaca i dijela naše stranke", poručio je Begić i dodao da se radi o bujici neracionalnog argumenata.

Napomenuo je da je došlo do verbalnih napada.

"Na vidjelo su izašli ljudi kojima je odnos sa Dodikom bitniji do suvereniteta i drago mi je da su maske pale", dodao je Begić.

On je rekao da je tu postojala grupa od tri osobe: Sabina Ćudić (Naša stranka), Mia Karamehić-Abazović (Naša stranka) te Sanja Vulić (SNSD).

"Tu je Sanja apsolutni komadant, a sve sa Kojićem koji je pola od tog jednog i po Srbina", rekao je Begić.
😂😂😂😂
Rekla mu Sabina jos jednom mi zaprijeti tim prstom dobices po njemu 😀
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune » 23 Mar 2023, 18:48

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Komšića i Džaferovića, Schmidtove izmjene izbornog zakona ustavne

Image

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjeve Željka Komšića i Šefika Džaferovića kojim je tražena ocjena ustavnosti odredaba Ustava FBiH koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

Kako stoji na stranici Suda BiH, ova odluka donesena je na današnjoj plenarnoj sjednici.

"Ustavni sud je, odlučujući o zahtjevu Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Šefika Džaferovića, u vrijeme podnošenja zahtjeva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, za ocjenu ustavnosti amandmana na Ustav FBiH i Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, utvrdio da su amandmani i izmjene Izbornog zakona u skladu sa čl. I/2, II/2, II/4. i III/3.b) Ustava BiH i članom 1. Protokola broj 12 uz Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, čl. 5. i 7. Međunarodne konvencije o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije i članom 25. Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima", toji u obrazloženju.

Ova odluka će biti objavljena nakon što sudije koje su najavile izdvojena mišljenja dostave svoja mišljenja, a najkasnije u roku od 15 dana, u skladu sa članom 43. Pravila Ustavnog suda BiH.

Podsjećamo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametnuo je odluku o izmeni Izbornog zakona BiH u izbornom danu, 2. oktobra 2022. godine.

Ova odluka izazvala je brojne reakcije probosanskih stranaka koji su rekli da se ovime ide direktno u korist HDZ-a.

klix.ba
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 23 Mar 2023, 18:49

😂😂😂

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 23 Mar 2023, 18:57

Eno i Dodik i kompanija su prekinuli sve kontakte sa američkom i britanskom ambasadom.

Ovo kod nas je fakat sve postala teška zajebancija majke mi. Ustavni sud stane na stranu OHR-a, američki i evropski lobi gura izborni zakon i trojku šta su već što i Dodik hvali i uz podršku OHR-a, a onda ovi prekidaju sve kontakte sa američkom i britanskom ambasadom.

I opet su Bošnjaci i ostali najveći luzeri kako god okreneš.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 23 Mar 2023, 19:00

Na odlicnom smo putu da sve ono sto smo sacuvali u ratu izgubimo u miru
Sto bi rekli Srbi, ko nas je kleo nije dangubio

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 23 Mar 2023, 19:02

"Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni da koriste osiromašeni uranijum", rekao je Dodik komentarišući najavu da će London poslati u Ukrajini naoružanje koje sadrže osiromašeni uranijum.

Jebe lik ne vadi.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 23 Mar 2023, 19:16

Nama bi sad ko hljeb dobro dosla jedna desna, rekao bih cak ekstremno desna stranka odmaknuta od islamskog bekgraunda i ovog dzamijsko sadakaskog mentaliteta. Eto svi ste probali i vidite da ne ide.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

Post by Matan » 23 Mar 2023, 19:21

Chan wrote: 23 Mar 2023, 19:02 "Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni da koriste osiromašeni uranijum", rekao je Dodik komentarišući najavu da će London poslati u Ukrajini naoružanje koje sadrže osiromašeni uranijum.

Jebe lik ne vadi.

Ma on je glup ko tocak..
onaj Ruski ambasador mu naredjuje sta da kaze..
imaju ga u saci, mora radit sto.mu kazu..
zavrsice u Rusiji na kraju ko pseto Kadijevic..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 23 Mar 2023, 19:35

insomnia wrote: 23 Mar 2023, 19:00 Na odlicnom smo putu da sve ono sto smo sacuvali u ratu izgubimo u miru
Sto bi rekli Srbi, ko nas je kleo nije dangubio
Nisi. Sve što se radilo, svi potezi koji su povučeni, urađeno je kako bi se očuvao dejton.
Ako hoćeš više od toga, moraš ratovati.
da će ti neko uzeti nešto, definitivno neće. Imaš to što imaš i što si dobio u dejtonu.
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 23 Mar 2023, 20:06

Da, jer Daytonom je propisano da Hrvati biraju svog člana i da postoji hrvatski član predsjedništva :D. nešto šta si ti i pajde sa notornih foruma predstavio kao činjenicu a ne kao izmišljotinu koju je HDZ propagirao.

Jedina činjenica ovdje je da sve šta paše Srbima i Hrvatima tu se Dayton poštuje a gdje mi možemo izvući korist, gdje imamo prednost i šta ide nama na ruku, tu se ide da se Dayton “poboljša”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko » 23 Mar 2023, 20:11

Disolucija neće opcija.
Oni nas ovdje sprječavaju, da ostvarimo BiH kao nacionalnu državu Bošnjaka s nekim manjinama.
Resetovali su i vratili na dayton, ali to neće biti održivo, zbog ekonomskih i demografskih trendova.

Trebamo samo postaviti pitanje, šta je realnije, disolucija s jedne ili bošnjačka BiH s druge strane.
Građanska, sretna i sa svim narodima na broju, realna je koliko i oktober fest u Teheranu.

Nije sve tako crno. Doveli su te gursuze i postavili, kako bi nas spriječili u narastanju i jačanju, a to znači da ipak nismo trošili decenije uzalud. Stvari stoje tako kako stoje. Svrstajte se i razvrstajte, ili će biti bošnjačka ili je neće biti.

Pošto će sad neko doći da drvi o Srbiji i Hrvatskoj, o kršćanskoj Evropi i ostalim pm, sve je to jako tačno onoliko koliko imaju ljudi na terenu. Trenutno ih je oko 1.2 - 1.3 miliona, naspram 1,6-1.65 miliona.

Varate se ako mislite, da je sve tako crno. U neku ruku, dobro je da su ovi gursuzi na vlasti, dok ne prođe oluja, da se narod skloni, a poslije ćemo im jebati mater svima redom.
Takođe se varate, ako mislite da će biti disolucije. Pola Evrope bi skočilo i bilo protiv, jer i oni imaju takve probleme u svojim državama, uključno Grčka i Rumunija, kao srpski prijatelji.

Suma sumarum, ostvarili smo napredak i sad nas resetuju Amerikanci. Znači, ne resetuju zato što smo slabi nego zato što smo izdominirali, ove dvije hajdučke etnije.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Mar 2023, 20:18

Pa kada smo nadjačali HVO zacrtali su da moramo u koaliciju sa njima,
kada smo bili pred Banja Lukom rekli su stop,
sada kada smo došli do tačke da preuzmemo Dom Naroda i sa pro-BH Hrvatima i Hasanom koji se izjašnjava Hrvatom ih pobjedimo u sopstvenoj igri opet su se aktivirali.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Mar 2023, 20:25

DRUŽIO SE SA GRAĐANIMA

Christian Schmidt prisustvovao pucanju topa na Žutoj tabiji i čestitao ramazan
Nema šta, pravo europski.
Tako i u Njemačkoj obilaze Turke i ostale muslimane koje mnogi stanovnici i dalje smatraju stranim tijelom i manjinama u kršćanskoj Europi.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 23 Mar 2023, 20:28

Jah ima nas vise. Koliko ono ima Izraelaca u okeanu Arapa?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 23 Mar 2023, 20:31

Sam Egipat ima sto miliona stanovnika vise nego Izrael. Hej 100 miliona ti zasnivas nade na nekakih stotinjak hiljada. Osim toga ne znam zasto ne racunas Srb i Hrvatsku

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko » 23 Mar 2023, 20:33

insomnia wrote: 23 Mar 2023, 20:31 Sam Egipat ima sto miliona stanovnika vise nego Izrael. Hej 100 miliona ti zasnivas nade na nekakih stotinjak hiljada. Osim toga ne znam zasto ne racunas Srb i Hrvatsku

Prestani da se drogiraš.

Hrvatska ovdje može ratovati, smao ako se NATO i EU raspadnu.
Srbija gubi svoje odvajkada Kosovo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 23 Mar 2023, 20:38

Hrvatska nece ratovati. U slucaju sukoba ulaze sa vojskom da zastite hrvate u hercegovini i mores se slikati

Post Reply

Return to “Politika u BiH”