Nešto te nema
jel to bio oporavak od el clasica
Moderator: VIP

Nešto te nema
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ja sam prvo pročitala “Praaaaaava žena”, pa kontam neka muška tema sa golim tetama

de der nam poguraj mušku temu al slikama ne samo pričom

Ne znIma me, znači tate i mame bi da im slobodni muškarci i žene hrane djecu.Dori wrote: 23 Mar 2023, 17:47Ali jesi čitao sa Chan piše….Tata je na porodiljskom, znaci mama se vraća na posao i plaća doprinose na platu.
Pa šta ću ja tamo?! I na žensku temu ne stignem

Ha? Sad sam te pogubila ili se ne kontamoMutevelija wrote: 23 Mar 2023, 17:52Ne znIma me, znači tate i mame bi da im slobodni muškarci i žene hrane djecu.Dori wrote: 23 Mar 2023, 17:47
Ali jesi čitao sa Chan piše….Tata je na porodiljskom, znaci mama se vraća na posao i plaća doprinose na platu.

Problem nastaje kad se meni odbija od plate i nekoj ženi koja nema porodice i daje drugima kroz veće poreze na naše plate ili PdvDori wrote: 23 Mar 2023, 17:55Ha? Sad sam te pogubila ili se ne kontamoMutevelija wrote: 23 Mar 2023, 17:52
Ne znIma me, znači tate i mame bi da im slobodni muškarci i žene hrane djecu.![]()
Evo recimo ovdje….Imaš 480 dana porodiljskog. Bez obzira ko ih koristi. Ja ih mogu prebaciti muzu ili on meni. Ali od toga je on 90 dana obavezan iskoristiti. Ne može recimo prebaciti meni. To su samo njegovi dani. Ostale dijelimo.
Znaci on radi, ja sam kući, ja radim, on je kod kuće.
Kakvi sad slobodni muškarci u priči o mamama i tatama?

Ali po toj logici neko ko je zdrav, ne bi trebao uplaćivati zdravstveno, jer njemu ne treba?Mutevelija wrote: 23 Mar 2023, 17:57Problem nastaje kad se meni odbija od plate i nekoj ženi koja nema porodice i daje drugima kroz veće poreze na naše plate ili PdvDori wrote: 23 Mar 2023, 17:55
Ha? Sad sam te pogubila ili se ne kontamo![]()
Evo recimo ovdje….Imaš 480 dana porodiljskog. Bez obzira ko ih koristi. Ja ih mogu prebaciti muzu ili on meni. Ali od toga je on 90 dana obavezan iskoristiti. Ne može recimo prebaciti meni. To su samo njegovi dani. Ostale dijelimo.
Znaci on radi, ja sam kući, ja radim, on je kod kuće.
Kakvi sad slobodni muškarci u priči o mamama i tatama?
Dakle tu je nepravda

1. pa ok. ja sam protiv nasilja na zenama i sve je ok. mada ne znam sto je neko nekome duzan obezjediti posao, ako ga ona nema. jos fali samo da joj potraze sto ona hoce i sa primanjima koje ona hoce.(pa stalno se govori da ima posla, ko hoce da radi).Maja wrote: 22 Mar 2023, 22:48 1. Pomoc zenama zrtvama nasilja, psiholoska i finansijska u smislu da se smjesti daleko od nasilnika (muza) npr u sigurnu kucu, ako nema gdje, i da joj se obezbijedi posao
2. Samohranim majkama obezbijediti solidna primanja, tu ima vise opcija, besplatan vrtic za dijete i majci cetverosatno radno vrijeme koje bi se placalo kao osmosatno (poslodavac 4, drzava 4)
3. Vece kazne za muzeve zlostavljace i one koji ne placaju alimentaciju
4. Placeno porodiljsko od 3 godine
5. 40 postotna zastupljenost zena na rukovodecim pozicijama
6. Pravo domacica na penziju, zene koje zivot posvete kuci, muzu i djeci, trebale bi imati penziju u starosti
7. Zene koje brinu za dijete s invaliditetom isto trebaju dobiti platu i penziju
Na kraju, sve se svede na finansije jer bez finansijske neovisnosti uvijek ces biti zrtva drugih.

pa onako.Nice wrote: 23 Mar 2023, 13:59 Čitam Mutea već deset minuta, jest se raspisao
Što se tiče teme, ono što je Maja nabrojala mi je sasvim u redu

pa ne vidim nista problematicno u tome da se mora placati alimentacija.Dori wrote: 23 Mar 2023, 18:17 Ali sad malo miješaš Austriju i Bosnu čini mi se?
Taj dio sa alimentacijom mi upade u oci…

Losa ti logika.Dori wrote: 23 Mar 2023, 18:06Ali po toj logici neko ko je zdrav, ne bi trebao uplaćivati zdravstveno, jer njemu ne treba?Mutevelija wrote: 23 Mar 2023, 17:57
Problem nastaje kad se meni odbija od plate i nekoj ženi koja nema porodice i daje drugima kroz veće poreze na naše plate ili Pdv
Dakle tu je nepravda
Ili doprinose na školstvo neko ko nema djece?
Da plaća porez i doprinose samo na ono sto on “koristi”?!

Users browsing this forum: HAVANA and 6 guests