Namjenska industrija

Moderator: Krokodil Behko

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times
Status: Offline

Re: Namjenska industrija

Post by Tierra Caliente » 24 Mar 2023, 08:01

Melek wrote: 24 Mar 2023, 07:53
Ma priča ti je djetinjasta osim što sad počinješ i da podjebavaš, isto u djetinjastom maniru.

Šta hoću da kažem? Hoću da kažem da se ništa sa prebrojavanjem i tim fantaziranjem o štancanju kad ustreba postići ne može osim još veće golgote i dubioze. To ti je nivo akcionih filmova i toga. U datoj konstelaciji na terenu (a svi znamo kakva je) treba koristiti intelekt a ne zveckati oružjem kojeg nemaš. I to teatralno. To rade oni kojima fali intelekt.
Da su tako naši roditelji razmišljali ne bi imali ni ovo danas što imamo. Već bi ko Kurdi bili. Eto ti pameti i inteligencije. Ptičija pamet.

Reci tako Zelenskom u Ukrajini kad kmeči da nema granata. Pa prosi i moli sa strane ko će da mu donira.

Kako ba nemamo naoružanja i municije kad svaki dan proizvedemo da pola Bosne možemo smlatiti?

Hrvatska u NATO od našeg Igmana moli da kupe preko reda municiju. Eto šta ti je NATO. :lup
{code}

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4452 times
Been thanked: 3414 times

Post by Melek » 24 Mar 2023, 08:11

Tierra Caliente wrote: 24 Mar 2023, 08:01 Da su tako naši roditelji razmišljali ne bi imali ni ovo danas što imamo. Već bi ko Kurdi bili. Eto ti pameti i inteligencije. Ptičija pamet.

Reci tako Zelenskom u Ukrajini kad kmeči da nema granata. Pa prosi i moli sa strane ko će da mu donira.

Kako ba nemamo naoružanja i municije kad svaki dan proizvedemo da pola Bosne možemo smlatiti?

Hrvatska u NATO od našeg Igmana moli da kupe preko reda municiju. Eto šta ti je NATO. :lup
Naši roditelji su posebna priča, u potpunosti se slažem s tobom da je njihov hedonizam ključ svih naših problema i manje-više i jesmo ovako danas raspamećeni prvenstveno zbog toga.

Ukrajina danas prolazi golgotu koju smo mi već prošli s tim da dobijaju oružje pa mogu da se odupiru premda ih neće to manje koštati nego što je koštalo nas. Naprotiv, možda čak i puno više ako je kome ljudski život bitan a ne samo cifra iz mahale.

Dobro je imati namjensku industriju, predobro! Ali ne u cilju da njom naokolo zveckaš teatralno već da se banda dobro zamisli prije nego se opet usudi ići ginuti da ukrade tudje. Ali nije ti ona ključ rješenja i nekakve tamo zamišljene pobjede. Jok.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1678 times
Been thanked: 3199 times

Post by Mutevelija » 24 Mar 2023, 08:12

Tierra Caliente wrote: 24 Mar 2023, 07:49
Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 07:45

Nisu nam neprijatelji Hrvati, sami smo sebi neprijatelji ,, lezi hljeb da te jedem ,naučila muslimanima begovska klasa da raja za njih radi, pa sad kako su izgubili moć , ne znaju šta će od sebe.

Taj mentalitet robovlasnički nam dolazi glave i srozava ekonomiju , samo smo što nema raje izmislili svoju raju unutar Bošnjačkog korpusa i ugrožavamo prava radnika i srozavamo ekonomiju.

Gubitkom BiH Hrvata dobijas većeg neprijatelja Hrvatsku maticu im
Pa u uvijek možeš u kakvom radnom logoru da radiš. Npr. Kod ADZ-a i ustaša.
A mogu se opasati c4 uletiti u civilno auto i raznijeti njihov štab :cudi ako je stani pani, po meni bolja opcija desetine njihovih vojnika mrtvo a ja nisam zarobljen.
Last edited by Mutevelija on 24 Mar 2023, 08:14, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 24 Mar 2023, 08:14

Mudrost i samo mudrost. Toga fali.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 24 Mar 2023, 08:14

A možda i ne fali. Bumo videli :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Mar 2023, 08:15

Melek wrote: 24 Mar 2023, 08:14 Mudrost i samo mudrost. Toga fali.
I strategije, pogledaj Zidove kako se snalaze , na stranu sad islamska osjećanja . Nacionalno se trebamo ugledati na njih, ne sad . Sad su u kurslusu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 24 Mar 2023, 08:18

Melek wrote: 24 Mar 2023, 08:11
Dobro je imati namjensku industriju, predobro! Ali ne u cilju da njom naokolo zveckaš teatralno već da se banda dobro zamisli prije nego se opet usudi ići ginuti da ukrade tudje. Ali nije ti ona ključ rješenja i nekakve tamo zamišljene pobjede. Jok.
Nego šta nego treba zveckati. I to sa pokricem se k.rciti. Bolje na vrijeme zveckati nego kad pukne. Nego šta je nego ključ opstanka. Da se ne ovisi od tudje milosti hoce li ili nece li ti neko pomoci. Eno Ukrajine jadne, ovisni 1/1. Od zapadne pomoci. U se i u svoje kljuse se samo pouzdati.
{code}

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 24 Mar 2023, 08:19

Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 08:15
Melek wrote: 24 Mar 2023, 08:14 Mudrost i samo mudrost. Toga fali.
I strategije, pogledaj Zidove kako se snalaze , na stranu sad islamska osjećanja . Nacionalno se trebamo ugledati na njih, ne sad . Sad su u kurslusu.
Premda kad stvari staviš u perspektivu doba holokausta (ovu riječ čitaj ko množinu a ne jedninu) vjerovatno su i oni ovako isto rezonovali o sebi ko i mi o nama danas. Sve to skupa je jedan vjekovni proces, vadjenje iz gagule naroda koji su upali u tu gagulu. Jednostavno tako.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 24 Mar 2023, 08:19

Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 08:12
A mogu se opasati c4 uletiti u civilno auto i raznijeti njihov štab :cudi ako je stani pani, po meni bolja opcija desetine njihovih vojnika mrtvo a ja nisam zarobljen.
Ustaše su se tako pasali u Starom Vitezu 93.ce. Pun kamion narovarili i buum...
{code}

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 24 Mar 2023, 08:22

Tierra Caliente wrote: 24 Mar 2023, 08:18
Melek wrote: 24 Mar 2023, 08:11
Nego šta nego treba zveckati. I to sa pokricem se k.rciti. Bolje na vrijeme zveckati nego kad pukne. Nego šta je nego ključ opstanka. Da se ne ovisi od tudje milosti hoce li ili nece li ti neko pomoci. Eno Ukrajine jadne, ovisni 1/1. Od zapadne pomoci. U se i u svoje kljuse se samo pouzdati.
Mlad si. Treba šutiti, raditi i razvijati šta razvijati možeš. Zveckanje nam škodi a neprijatelj svakako vidi sav rad i razvoj koji je usmjeren protiv njega. Kad ne zveckaš javno ispadaš mnogo pametniji. Znaš za onu, čuvaj se onoga što šuti a ne onog što laje. Zato hajmo sad na mušku temu…
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Mar 2023, 08:22

Tierra Caliente wrote: 24 Mar 2023, 08:19
Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 08:12

Ustaše su se tako pasali u Starom Vitezu 93.ce. Pun kamion narovarili i buum...
A nije im niko poginuo Srbin je jedan razbio u Hrvatskoj kasarnu tako da ne dobiju oruzije.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Mar 2023, 08:23

Melek wrote: 24 Mar 2023, 08:22
Mlad si. Treba šutiti, raditi i razvijati šta razvijati možeš. Zveckanje nam škodi a neprijatelj svakako vidi sav rad i razvoj koji je usmjeren protiv njega. Kad ne zveckaš javno ispadaš mnogo pametniji. Znaš za onu, čuvaj se onoga što šuti a ne onog što laje. Zato hajmo sad na mušku temu…
Pretjerano zveckanje i niko te ne shvata ozbiljno kasnije
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 24 Mar 2023, 08:36

Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 08:23 Pretjerano zveckanje i niko te ne shvata ozbiljno kasnije
Baš.

Premda, da se razumijemo, ne mislim na ovo forumsko zveckanje, toga ima na svakom forumu i u svakoj birtiji. No je gadno kad Ridjobradi zazvecka i prebrojava javno na tribini pred novinarima. To em škodi em indicira da nije puno poodmako od babe po pameti. Možda naprotiv. Sad kusa, jbg.

Da je osto na onoj “bolje 100 godina pregovarat nego dan ratovat” bez da poteže ovo drugo, sam bi sebi uslugu napravio, mislim.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 24 Mar 2023, 08:51

Melek wrote: 24 Mar 2023, 08:22
Starost ludost. Šta čovjek drugo da kaže. Bolje na vakat mahati belegijom nego šutiti pa je upotrijebiti pa još krivično odgovarati. Za neke stvari u životu treba imati i životnog iskustva. Tu filozofija i piskaranje po forumu puno ne pomaže jer nemaš kompetenciju i adekvatno i relevantno iskustvo. Ramazan je posti se i ibadeti. Nema muškije teme od ove. :ooo
{code}

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9985 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko » 24 Mar 2023, 09:43

Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 07:13 Kad podele Bosnu Srbi i Hrvati,
rat će stati, rat će onda stati

Pa jes, al zakoni fizike govore drugačije.
Tako su Indija i Pakistan mislili u Kašmiru.
Nači, umjesto velike Srbije i velike Hrvatske, oni bi dobili Kašmir.
To su takve plemenske ideologije čobanskog porijekla, napasti i opljačkati tuđi pašnjak, a domaćine otjerati, ili još bolje - pobiti ih. Ili još, koliko god da se Hitleru dalo, on je htio još. Putin isto tako.

Hrvatska je poraženo društvo. Hrvatska je imala potencijal, da privuče pola Bošnjaka tamo, ali ona nije uspjela ni svoje zadržati, a kamo tek tuđe privući. Nisu u stanju da saniraju posljedice zemljotresa i to godinama. INA-u pljačka ko stigne, nestalo ih deset posto za deset godina. Nemaju nikakvog uspjeha ni u čemu, pa su se dohvatili BiH kako bi pred svojima pokazali da nešto kobajagi rade.

Ovdje stvari stoje drugačije. Ono što ja vidim, Hrvati ne mogu opstati u BiH, bez međunarodnog intervencionizma. Ipak smo jaki. Do kraja decenije, jebaćemo im mater, odnosno ostacima koje tu zateknemo., jer oni o prošloj godini, nisu imali možda ni 2800 živorođenih.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Mar 2023, 10:51

Krokodil Behko wrote: 24 Mar 2023, 09:43
Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 07:13 Kad podele Bosnu Srbi i Hrvati,
rat će stati, rat će onda stati

Pa jes, al zakoni fizike govore drugačije.
Tako su Indija i Pakistan mislili u Kašmiru.
Nači, umjesto velike Srbije i velike Hrvatske, oni bi dobili Kašmir.
To su takve plemenske ideologije čobanskog porijekla, napasti i opljačkati tuđi pašnjak, a domaćine otjerati, ili još bolje - pobiti ih. Ili još, koliko god da se Hitleru dalo, on je htio još. Putin isto tako.

Hrvatska je poraženo društvo. Hrvatska je imala potencijal, da privuče pola Bošnjaka tamo, ali ona nije uspjela ni svoje zadržati, a kamo tek tuđe privući. Nisu u stanju da saniraju posljedice zemljotresa i to godinama. INA-u pljačka ko stigne, nestalo ih deset posto za deset godina. Nemaju nikakvog uspjeha ni u čemu, pa su se dohvatili BiH kako bi pred svojima pokazali da nešto kobajagi rade.

Ovdje stvari stoje drugačije. Ono što ja vidim, Hrvati ne mogu opstati u BiH, bez međunarodnog intervencionizma. Ipak smo jaki. Do kraja decenije, jebaćemo im mater, odnosno ostacima koje tu zateknemo., jer oni o prošloj godini, nisu imali možda ni 2800 živorođenih.
Zapad nas ruši iznutra ideološki, stopa nataliteta će narasti ako islamska zajednica malo umiješa prste i poradi sa omladinom sa tim druzenjima i ostalo.

Luđaxka košulja zvana dejton je izvor svih problema.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 24 Mar 2023, 11:18

Vi jos niste skontali da nek je samo jedan pitace se ko i ovih meleon. Eto ti ovo oko ustavnog suda
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 24 Mar 2023, 12:26

Mutevelija wrote: 24 Mar 2023, 07:45

Nisu nam neprijatelji Hrvati, sami smo sebi neprijatelji ,, lezi hljeb da te jedem ,naučila muslimanima begovska klasa da raja za njih radi, pa sad kako su izgubili moć , ne znaju šta će od sebe.

Taj mentalitet robovlasnički nam dolazi glave i srozava ekonomiju , samo smo što nema raje izmislili svoju raju unutar Bošnjačkog korpusa i ugrožavamo prava radnika i srozavamo ekonomiju.

Gubitkom BiH Hrvata dobijas većeg neprijatelja Hrvatsku maticu im
Jaro, prepireš se sa pticama zloguknicama koji bi na prvi pucanj trčale gradom i vikale kako ćemo svi izginuti.
s takvima nema prepirke. Takvi ne ratuju. Takve izudaraš kundakom i maršneš na njivu da proizvode hranu.

Što se tiče nas, imamo sve što nismo imali početkom rata i agresije.
A što se tiče njih, bitno je kazati da nemaju ništa od onog što su imali na početku agresije.
Oni bi ono što imaju poslali na entitetsku liniju.
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 24 Mar 2023, 13:46

Ti si s druge strane stari ratnik. Imamo ovo, imamo ono a avlija nikad manja 😀
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman