vratilo se tebi?
(ne moras odgovoriti-samo sam pogledao drugu stranu)
samo davanje i mogucnost davanje je lijepo.
ne kontam zasto mislis da to nisam i ne radim?
Moderator: VIP

vratilo se tebi?

Zato sto se oseca gorcina u skoro svakom tvom postuDuh wrote: 26 Mar 2023, 10:39vratilo se tebi?Morgen wrote: 26 Mar 2023, 10:37
Eto vidis
Ja sad ne znam sta da ti odgovorim na to, al probacu.
Kreni od sebe. Daj ljubav i ljubav ce ti se vratiti.
I pogledaj malo u drugu stranu.
(ne moras odgovoriti-samo sam pogledao drugu stranu)
samo davanje i mogucnost davanje je lijepo.
ne kontam zasto mislis da to nisam i ne radim?

Onakav kakvog ga sam sebi stvoris. Samo ti si odgovoran za to.

pa meni recimo nista ne fali.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Logično

Možda je davao sebe, ljubav, emocije, vrijeme a nije uzvračeno? Ili je izdan, razočaran?

palakse je kad se upotrijebi logika, malo matematika...i to je to.

ExactlyDuh wrote: 26 Mar 2023, 11:38palakse je kad se upotrijebi logika, malo matematika...i to je to.
nije grijeh biti romantican.
i meni je lijepo pricati bajke...
i sam sebe ubjedim dok pricam..ni seherzada mi nije ravna.
al na vrijeme prekinem i kazem sam se-koji ti je...![]()

Duh wrote: 23 Mar 2023, 18:141. pa ok. ja sam protiv nasilja na zenama i sve je ok. mada ne znam sto je neko nekome duzan obezjediti posao, ako ga ona nema. jos fali samo da joj potraze sto ona hoce i sa primanjima koje ona hoce.(pa stalno se govori da ima posla, ko hoce da radi).Maja wrote: 22 Mar 2023, 22:48 1. Pomoc zenama zrtvama nasilja, psiholoska i finansijska u smislu da se smjesti daleko od nasilnika (muza) npr u sigurnu kucu, ako nema gdje, i da joj se obezbijedi posao
2. Samohranim majkama obezbijediti solidna primanja, tu ima vise opcija, besplatan vrtic za dijete i majci cetverosatno radno vrijeme koje bi se placalo kao osmosatno (poslodavac 4, drzava 4)
3. Vece kazne za muzeve zlostavljace i one koji ne placaju alimentaciju
4. Placeno porodiljsko od 3 godine
5. 40 postotna zastupljenost zena na rukovodecim pozicijama
6. Pravo domacica na penziju, zene koje zivot posvete kuci, muzu i djeci, trebale bi imati penziju u starosti
7. Zene koje brinu za dijete s invaliditetom isto trebaju dobiti platu i penziju
Na kraju, sve se svede na finansije jer bez finansijske neovisnosti uvijek ces biti zrtva drugih.
to svaka zena treba sama da regulise shodno svojim mogucnostima, obrazovanju i volji da nesto radi uopce.
2. ne znam sto bi samohrane majke imale neku prednost nad ostalim majkama. djeca imaju oba roditelja i otac mora da se brine o djeci financijski itd. to je do drzave. drzava je i do zena, jer imaju pravo glasa...
3..ok. (ovdje u austriji drzava daje, ako otac nece, pa ga drzava goni, pleni itd...pa i u zatvor ponekad.
4. pa sta znam...ako je jos samohrana, pokupi pare na sve strane. to opet nece odgovarati zenama sa karijerom, a i muzevi koji uzimaju umjesto njih
5. uz svu volju ne kontam kako dodje do ove ideje. rukovodeca mjesta se valjda daju po nekim kriterijama. spomenuta je i politika vec. ko brani zenama da glasaju za zene? za nezastupljenost zena odgovornost snose i zene.
6. pored ovolikih prava, ne znam kako ces ih skupiti 40 posto na rukovodecim mjestima? i sta kad muz pobjegne, a djeca odrastu. pa nisu cijeli zivot djeca mala i muzevi zahtjevni.
7. naravno, to je socijalna stvar i stvar para u drzavi. mozemo reci da je bolje da pare idu tu nego za olaksice politicarima ili kupovinu oruzja itd.
to je koliko je drzava socijalna.
ok...zbrkano malo, ali ipak neke stvari su ok.![]()

hallo zeno.Chloe wrote: 26 Mar 2023, 11:35Možda je davao sebe, ljubav, emocije, vrijeme a nije uzvračeno? Ili je izdan, razočaran?Morgen wrote: 26 Mar 2023, 10:37
Eto vidis
Ja sad ne znam sta da ti odgovorim na to, al probacu.
Kreni od sebe. Daj ljubav i ljubav ce ti se vratiti.
I pogledaj malo u drugu stranu.To može biti uzrok gorčine. Glasno razmišljam.
I onda se to kosi sa onom "kako zračiš, tako privlačiš" Što opet kad malo razmislim u praksi i nema logike...
Bolje da ne kontam.![]()

Halo tebiDuh wrote: 26 Mar 2023, 11:45hallo zeno.Chloe wrote: 26 Mar 2023, 11:35
Možda je davao sebe, ljubav, emocije, vrijeme a nije uzvračeno? Ili je izdan, razočaran?To može biti uzrok gorčine. Glasno razmišljam.
I onda se to kosi sa onom "kako zračiš, tako privlačiš" Što opet kad malo razmislim u praksi i nema logike...
Bolje da ne kontam.![]()
ko je imao puno zena ima puno i razlaza.
izdan, razocaran...
ajd da dam i sebi pravo da se tako osjecam...ali ne trebam se na tom osjecaju zaustaviti.
analiziras sve do korjena neuspjeha i to ti je to.
desava se i najboljima.
pa ne krivim ni te zene...
trudim se da zracim istinom...bolje gorka istina, nego slatka laz.

ma ne osjecam se napadnut.Chloe wrote: 26 Mar 2023, 11:51Halo tebiDuh wrote: 26 Mar 2023, 11:45
hallo zeno.
ko je imao puno zena ima puno i razlaza.
izdan, razocaran...
ajd da dam i sebi pravo da se tako osjecam...ali ne trebam se na tom osjecaju zaustaviti.
analiziras sve do korjena neuspjeha i to ti je to.
desava se i najboljima.
pa ne krivim ni te zene...
trudim se da zracim istinom...bolje gorka istina, nego slatka laz.![]()
Nisam mislila ništa loše.
Nadovezala sam se na Morgen jer ne moraju ljubav, pažnja, poštovanje biti uzvraćeni. I to je to.
I razočaranje je dio života, lekcija, i naravno da treba prevazići, uzeti ono najbolje, pozitivno, i ići dalje. Od kud znaš npr. da nisam ja neko iz tog primjera.![]()
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests