Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Crna hronika

Post by insomnia »

Jah
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Šio mi ga Đura
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Nakon što je uhapšen zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje strarijih povratnika u višegradskom selu Omeragići, 36-godišnji Bojan Prodan pušten je na slobodu, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako saznajemo, Prodan navodno nije prošao poligrafsko vještačenje, no budući da boluje od epilepsije, tužilaštvo je smatralo da se prikupljene informacije nužno ne mogu tretirati kao dokaz zbog lijekova koje osumnjičeni koristi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-slob ... /230326060
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2712 times
Been thanked: 8447 times

Post by Duminjo »

Vjernik, sta cekaš?
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

Bosanac u Švicarskoj popušio dva džointa pa izbo ženu. Sud ga oslobodio
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bos ... tid=335370
Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1741 times

Post by Kai »

ABEF61EE-5DAE-4B87-AFF6-608DEC454B2C.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Vragolasto..:zao
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Sta kazu Bake i sultanija? Zna li se sta?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1643 times
Been thanked: 3081 times
Status: Online

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 26 Mar 2023, 23:45 Sta kazu Bake i sultanija? Zna li se sta?
Image
Dobra knjiga da se razumije mentalitet i odnos Bošnjaka i Srba

Roman je, stoga, isklesan, uglavnom, iz dva bloka koji se međusobno smjenjuju i od kojih prvi blok predočava likove srpskog naroda, etnički, religiozno i situaciono, a drugi likove muslimana, žrtve, mitski, mitološki, sujevjerno (gledano očima Srba) – kao ovce koja se mora gotovo dobrovoljno poturiti vučijim čeljustima.

Roman je pisan jednostavno, uprošćeno, dijaloški, bez emocija, na neki način objektivno, nekako izdalje, na jedan nepristrasan način, a završen naglo, jednim potezom, kao odsječen. Osim stravičnih, nepojamnih scena srpskog zločina, u romanu se lahko, doduše kao u zamecima, prepoznaju i sve odlike sudbinskog i sudbonosnog vjekovnog multinacionalnog života bosanskog čovjeka (muslimana, katolika i pravoslavca), njegovih trauma i nada, te odluka i njihovih posljedica. Iako su svi likovi knjige upečatljiviji prema onome šta čine, nego prema onome što su psihološki i suštinski, lik majke Stojanke se, recimo, izdvaja snagom bljeska svoje srpske ostrašćenosti i osviješćenosti, a lik Hamze svojom junačkom sevdah-dobrotom, tanahnošću i usudom.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Roman je, stoga, isklesan, uglavnom, iz dva bloka koji se međusobno smjenjuju i od kojih prvi blok predočava likove srpskog naroda, etnički, religiozno i situaciono, a drugi likove muslimana, žrtve, mitski, mitološki, sujevjerno (gledano očima Srba) - kao ovce koja se mora gotovo dobrovoljno poturiti vučijim čeljustima.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lahko je to skontati što Bošnjaci takijaju -lažu sebe da su za suzibot i to svw.
Htjeli ne htjeli priznati mi smo Evropljani i naši preci su prešli na Islam kojo je ideološki neprijatelj slobodnoj Evropi.
I kao takvi u svojoj podsvijesti zelimo da se dokazemo i sebi i drugima da pripadamo evropskom kontinentu , međutim u praksi zivjeci sa vjerom iz Azije koja je došla da okupatorom prije,500 godina, poharala do Beča , malo je teže da nam se povjeruje .
Zašto Bošnjaci nemaju svoju državu posebnu?

Pa zato što Islam to ne dozvoljava, poklali bi se međusobno sa sekularistima kad bi bili većina hoće li biti Šerijat, ovako lakše je imati čafire Srbe i Hrvate u cijeloj BiH , nego imati međubošnjački sukob o tome kako država treba izgledati.

Islam se ne može odvojiti od politike.
Last edited by Mutevelija on 27 Mar 2023, 00:09, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Mutevelija wrote: 26 Mar 2023, 23:59
Lavlje_srce wrote: 26 Mar 2023, 23:45 Sta kazu Bake i sultanija? Zna li se sta?
Image

Roman je, stoga, isklesan, uglavnom, iz dva bloka koji se međusobno smjenjuju i od kojih prvi blok predočava likove srpskog naroda, etnički, religiozno i situaciono, a drugi likove muslimana, žrtve, mitski, mitološki, sujevjerno (gledano očima Srba) – kao ovce koja se mora gotovo dobrovoljno poturiti vučijim čeljustima.

Roman je pisan jednostavno, uprošćeno, dijaloški, bez emocija, na neki način objektivno, nekako izdalje, na jedan nepristrasan način, a završen naglo, jednim potezom, kao odsječen. Osim stravičnih, nepojamnih scena srpskog zločina, u romanu se lahko, doduše kao u zamecima, prepoznaju i sve odlike sudbinskog i sudbonosnog vjekovnog multinacionalnog života bosanskog čovjeka (muslimana, katolika i pravoslavca), njegovih trauma i nada, te odluka i njihovih posljedica. Iako su svi likovi knjige upečatljiviji prema onome šta čine, nego prema onome što su psihološki i suštinski, lik majke Stojanke se, recimo, izdvaja snagom bljeska svoje srpske ostrašćenosti i osviješćenosti, a lik Hamze svojom junačkom sevdah-dobrotom, tanahnošću i usudom.
I Srbi i Bosnjaci su zrtve, sto mitologije, sto igrarija lokalnih korumpiranih vlastodrzaca, sto velikih sila. Isti ljudi koji se ovdje navodno mrze, van granica Balkana lako prepoznaju da su im slicnosti daleko vece od razlika, druze se i suradjuju. Svi smo topovsko meso ili potencijalno topovsko meso jer to nekome odgovara. Hvala, ali sumnjam da cu procitati datu knjigu.
Memento Mori

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:07
Mutevelija wrote: 26 Mar 2023, 23:59
Image

I Srbi i Bosnjaci su zrtve, sto mitologije, sto igrarija lokalnih korumpiranih vlastodrzaca, sto velikih sila. Isti ljudi koji se ovdje navodno mrze, van granica Balkana lako prepoznaju da su im slicnosti daleko vece od razlika, druze se i suradjuju. Svi smo topovsko meso ili potencijalno topovsko meso jer to nekome odgovara. Hvala, ali sumnjam da cu procitati datu knjigu.

Nisu Srbi otpali od Bošnjaka, već Bošnjaci od Srba.
Čitaj muslimani od kršćana

Srbi smatraju da muslimani njima propadaju ili da se vrate vjeri prsdjedovskok, ili da budu Srbi islamske vjere, ili da odu u Tursku.
Bošnjaci tako o Srbima ne misle.

Isto i slično mišljenje imaju i Hrvati
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Islam je din, i najveći neprijatelj svih carstava i država jer je stil života, Islam nije klasična religija, da odes u dzamiju i gotovo zavrseno.
Islam je kao Judaizam po zakonima samo pojačaj umjesto odabrane nacije , na odabrano čovječanstvo.

Da nije tako ja ne bi se protivio gay paradama, jer moja praksa mora biti i politički Islam i religijski, ako nije onda nisam musliman , odan Bogu 100 posto 24h/7 365 dana od kolijevke do groba.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Mutevelija wrote: 27 Mar 2023, 00:11
Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:07I Srbi i Bosnjaci su zrtve, sto mitologije, sto igrarija lokalnih korumpiranih vlastodrzaca, sto velikih sila. Isti ljudi koji se ovdje navodno mrze, van granica Balkana lako prepoznaju da su im slicnosti daleko vece od razlika, druze se i suradjuju. Svi smo topovsko meso ili potencijalno topovsko meso jer to nekome odgovara. Hvala, ali sumnjam da cu procitati datu knjigu.

Srbi smatraju da muslimani njima propadaju ili da se vrate vjeri prsdjedovskok, ili da budu Srbi islamske vjere, ili da odu u Tursku.

Normalni ljudi to ne misle. Svi mi smo zrtve sto lokalnih, sto globalnih ideologija. Obicni ljudi su stalno na gubitku, mocnici stalno na dobitku. Pametnom dovoljno. Treba se natjecati u cinjenju dobra, a primjere poput ovih prebijenih staraca ostro osuditi i zakonski jos ostrije procesuirati. Medjutim to se ne desava zbog korupcije koja je usla u sve pore drustva. Ne daj Boze "nasih" predstavnika ni najgorim neprijateljima. Toliko o "nasim i njihovim". Moj je svaki cestit covjek. Malo ih je.
Memento Mori

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:20
Mutevelija wrote: 27 Mar 2023, 00:11

Normalni ljudi to ne misle. Svi mi smo zrtve sto lokalnih, sto globalnih ideologija. Obicni ljudi su stalno na gubitku, mocnici stalno na dobitku. Pametnom dovoljno. Treba se natjecati u cinjenju dobra, a primjere poput ovih prebijenih staraca ostro osuditi i zakonski jos ostrije procesuirati. Medjutim to se ne desava zbog korupcije koja je usla u sve pore drustva. Ne daj Boze "nasih" predstavnika ni najgorim neprijateljima. Toliko o "nasim i njihovim". Moj je svaki cestit covjek. Malo ih je.
Nebitno je šta normalni ljudi misle. Ionako when shit hit fan oni su nemoćni.
Kad se zaholca kolo nacionalizma koji pokrene religija i kad se umijesa oruzije, i oni se moraju tome pokoriti, ili će biti smaknuti.
Bitna je ideologija koja vodi naciju i ideje na kojima se temelji nacija, jer one su temelj daljeg ponašanja i vođenja politike.
Religija je uvijek bila dobro sredstvo za širenje geopolitike, jer nema granica vanzemaljska je i globalna a u isto vrijeme i lokalna.

Društvo bez religije je sakato. Isto tako i drzava bez religije, jer nema ideoloskog pokrica za odbranu,ili napad, nema "onozemaljskog" koje bi branilo ovozemaljsko, zagrobno što se ljudima obećava.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Mutevelija wrote: 27 Mar 2023, 00:23
Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:20

Kad se zaholca kolo nacionalizma koji pokrene religija i kad se umijesa oruzije, i oni se moraju tome pokoriti, ili će biti smaknuti.
Bitna je ideologija koja vodi naciju i ideje na kojima se temelji nacija, jer one su temelj daljeg ponašanja i vođenja politike.
Nista se ne desava bez aminovanja velikih sila, posebno na ovim prostorima. Nacionalne ideologije su instrumenti za kontrolu i manipulaciju narodom. Ko voli, neka izvoli. Mene nece dobiti u svoje redove. Rodjenjem sam dobila svijest i slobodu zahvaljujuci Bozijoj volji, ne bilo kom covjeku.
Last edited by Lavlje_srce on 27 Mar 2023, 20:05, edited 1 time in total.
Memento Mori

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:30
Mutevelija wrote: 27 Mar 2023, 00:23

Nista se ne desava bez aminovanja velikih sila, posebno na ovim prostorima. Nacionalne ideologije su instrumenti za kontrolu i manipulaciju narodom. Ko voli, neka izvoli. Mene nece dobiti u svoje redove. Rodjenjem sam dobila svijest i slobodu zahvaljujuci Bozijoj volji, ne bilo kom covjeku. Ubiti me mogu, vrbovati ne mogu.
Ti si zensko, sad skači da sam sexysta :P . ALi ti nisi za vrbovanja, to je luksuz drzavi vrbovati zenu koja ima više sposobnosti od muškarca da se brine
o ljudima, muškarci su za" te teze poslove i prljavije"

Ali i da te ubiju opet ne mozes spriječiti ih, o tome ti govorim.

Tako da je nebitno šta ti i slični ljudi mislite o drugim ljudima kad đavo dođe po svoje, ne mozete to spriječiti.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Mutevelija wrote: 27 Mar 2023, 00:33
Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:30

Nista se ne desava bez aminovanja velikih sila, posebno na ovim prostorima. Nacionalne ideologije su instrumenti za kontrolu i manipulaciju narodom. Ko voli, neka izvoli. Mene nece dobiti u svoje redove. Rodjenjem sam dobila svijest i slobodu zahvaljujuci Bozijoj volji, ne bilo kom covjeku. Ubiti me mogu, vrbovati ne mogu.
Ti si zensko, sad skači da sam sexysta :P . ALi ti nisi za vrbovanja, to je luksuz drzavi vrbovati zenu koja ima više sposobnosti od muškarca da se brine

Tako da je nebitno šta ti i slični ljudi mislite o drugim ljudima kad đavo dođe po svoje, ne mozete to spriječiti.
Pa ne mogu me vrbovati duhovno, sto je prerekvizit za sve ostale vrste robovanja. Kakogod. Odgovaram i odgovaracu samo za svoja djela.
Memento Mori

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:36
Mutevelija wrote: 27 Mar 2023, 00:33

Pa ne mogu me vrbovati duhovno, sto je prerekvizit za sve ostale vrste robovanja. Kakogod. Odgovaram i odgovaracu samo za svoja djela.
Pa hoćeš odgovarat bona :rol ali ne mozes sprijeciti, zato kazem da je nebitno i nemoćno.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Mutevelija wrote: 27 Mar 2023, 00:37
Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2023, 00:36Pa ne mogu me vrbovati duhovno, sto je prerekvizit za sve ostale vrste robovanja. Kakogod. Odgovaram i odgovaracu samo za svoja djela.
Pa hoćeš odgovarat bona :rol ali ne mozes sprijeciti, zato kazem da je nebitno i nemoćno.
Moc je relativna kategorija. Historija je puna primjera mocnika koji su vrlo lose zavrsili. Moje je da se brinem za vlastite postupke, da olaksam gdje mogu, a ostalo nije na meni da odlucujem. Kad bi svi tako radili, vecina problema bi nestali.
Memento Mori

Post Reply

Return to “Mediji”