Đorđe Balašević
Moderator: Krokodil Behko
Re: Đorđe Balašević
Znaš prijatelju, ja sam nju voleo. Ono mislim, baš voleo. Istinski, ludo i bez razmišljanja. Bila mi je jedina. Moja tajna, ona najveća. Sa mnogima sam bio, ali uvek sam nju nosio u srcu. Najviše mi je trebala, a eto.. Baš njoj sam najviše bola donosio. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da volim, pa sam je terao od sebe. Stalno joj se vraćao, a ustvari bežao od nje. U jednom trenutku pokazao bih joj da mi je stalo, a u sledećem dokazao da sam djubre. I najgore od svega, kad god bih se vratio, ona je bila tu. A sada…
-A šta sada? Preboleo si je?
Ma kakvi! Ima trenutaka kada je zaboravim na tren, ono kad alkoholom ubijem zadnji komad mene.
– Zašto sada ne odeš i kažeš joj sve?
Eh, vidiš… Uspeo sam šta sam hteo. Otišla je od mene. Sad kad se vratim, više je nema. Kažu da voli drugog, znam da to nije istina.. Ali...
– Idi do nje onda.
Ne mogu.
– Zašto?
Uključila je razum. Shvatila je da sam, ipak, preveliko đubre i da je ne mogu voleti nikad. Voleti onako, klasično. Ne mogu biti tu za nju, a uvek ću očekivati da ona bude tu za mene. Ne mogu kad joj bude najteže doći i zagrliti je, mada znam da ona meni bi.
-Tebe je nemoguće shvatiti!
Eh prijatelju,znam.. To čujem često. Samo jedna osoba mi je rekla da me razume..
-Ko!?
-Pa, ona, druze...
Ma kakvi! Ima trenutaka kada je zaboravim na tren, ono kad alkoholom ubijem zadnji komad mene.
Eh, vidiš… Uspeo sam šta sam hteo. Otišla je od mene. Sad kad se vratim, više je nema. Kažu da voli drugog, znam da to nije istina.. Ali...
– Idi do nje onda.
Ne mogu.
– Zašto?
Uključila je razum. Shvatila je da sam, ipak, preveliko đubre i da je ne mogu voleti nikad. Voleti onako, klasično. Ne mogu biti tu za nju, a uvek ću očekivati da ona bude tu za mene. Ne mogu kad joj bude najteže doći i zagrliti je, mada znam da ona meni bi.
Eh prijatelju,znam.. To čujem često. Samo jedna osoba mi je rekla da me razume..
-Ko!?
-Pa, ona, druze...
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
- Status: Offline
[ytube][/ytube]
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Heidi
- Forum [Bot]
[ytube][/ytube]
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Dozvoli, znam da se nećeš naljutitiNela wrote:Znaš prijatelju, ja sam nju voleo. Ono mislim, baš voleo. Istinski, ludo i bez razmišljanja. Bila mi je jedina. Moja tajna, ona najveća. Sa mnogima sam bio, ali uvek sam nju nosio u srcu. Najviše mi je trebala, a eto.. Baš njoj sam najviše bola donosio. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da volim, pa sam je terao od sebe. Stalno joj se vraćao, a ustvari bežao od nje. U jednom trenutku pokazao bih joj da mi je stalo, a u sledećem dokazao da sam djubre. I najgore od svega, kad god bih se vratio, ona je bila tu. A sada…
– Idi do nje onda.
Ne mogu.
– Zašto?
-Ko!?
-Pa, ona, druze...
Ovo nije Đole... Mnogi miješaju, i ovaj citat je bio predmet mnogih stranica koje se bave ovom tematikom, a na koje nerijetko kliknem like... Tamo sam izborila bitku i dokazala da ovo nije on. Ne preostaje vam ništa drugo nego da mi vjerujete. Doslovno - znam napamet sve što je ikada otpjevao, napisao i izrekao
A Hedi mi je opasna konkurencija, čini mi se :
- Heidi
- Forum [Bot]
Ma nisam ja nikakva konkurencija, ja se fiksam ovim ludilom
spasava
mi
zivot
Freeeakkk
[ytube][/ytube]
spasava
Freeeakkk
[ytube][/ytube]
- Heidi
- Forum [Bot]
[ytube][/ytube]
.....odmah pocnem zamisljati.... brkati ludi sharan srednjih godina, shtuka glavna koka, zakleta pratilja estetskih operacija in underworld clinic, prica se da ima tolike usne da je zamijene sa blow fish.....a za sve to je zasluzan umisljeni estetski hirurg dr. som, trenutno vodi rat sa mreninim advokatima, koje je angazovao mrenin ocuh, opaki politicar grgech.....i druge gluposti.....i skrenem sa glavne pjesme
iz tog razloga jos ne znam sve tekstove napamet i moram stalno slusati ne bi li to vec jednom sve upila.....jel .....da me otpuste iz bolnice.
.....odmah pocnem zamisljati.... brkati ludi sharan srednjih godina, shtuka glavna koka, zakleta pratilja estetskih operacija in underworld clinic, prica se da ima tolike usne da je zamijene sa blow fish.....a za sve to je zasluzan umisljeni estetski hirurg dr. som, trenutno vodi rat sa mreninim advokatima, koje je angazovao mrenin ocuh, opaki politicar grgech.....i druge gluposti.....i skrenem sa glavne pjesme
iz tog razloga jos ne znam sve tekstove napamet i moram stalno slusati ne bi li to vec jednom sve upila.....jel .....da me otpuste iz bolnice.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Heidi wrote:[ytube][/ytube]
Ma šalim se... Isto smo pleme.. Sve znam... Kad slušam miholjsko ljeto, na kraju pjesme shvatim da sam na nogama, na drugom kraju sobe, s nekim blaženo-blesavim osmijehom na licu... Još uvijek nisam ustanovila, ali sigurna sam da plešem valcer (koji ne znam) dok traje pjesma... Mistery
Last edited by Peggy Sue on 26 Jul 2013, 08:20, edited 1 time in total.
postoji negdje čak video zapis moje duet izvedbe hita mu ovogHeidi wrote:
o, zar moram da vam ponovim
okanite se njih jer sve cu
da vas polomim
ispričavam se na duplom metanju, ako kojim slučajem netko se već odlučio za:
[ytube][/ytube]
balaševića, slušat počela sam davne 85/6 u izviđačima još, a zahvaljujući ocu, imala sam priliku i osobno upoznat ga.
većinu koncerata njegovih pohodila sam, većma u ljubljani, pomalo u puli.. jer u zagrebu zabranjivan bio je mnogih godina.
svaku njegovu pjesmu znam, neke čak uz gitaru omaknu mi se na ponekom od tuluma...iako, većina ekipe moje ne voli...tog šaljivo kamufliranog proroka jednog vremena, kreatora...pokreta zdravog razuma, u turbulentnim nestalnim mijenama povijesti.
moj naklon...i kapa dole, najvećem kantautoru s ovih, nekad naših, prostora
od prve zvijezde ravno...čekaj me...tamo
- Heidi
- Forum [Bot]
Super da mozes jos i sama svirati i pjevati. Mislim da je to ta jedinstvena prilika da se pjesma prozivi i na sopstveni nacin.
Dobro nam dosla @ukosnice. Ponavljati se mozes do mile volje, svi to radimo. Ta jesmo li 'lole' ili nismo
Dobro nam dosla @ukosnice. Ponavljati se mozes do mile volje, svi to radimo. Ta jesmo li 'lole' ili nismo
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Ukosnice 
Još draža si mi sad... Ja sam htjela naučiti svirati gitaru samo zbog Đoletovih pjesama. Ne ostvarih svoj naum, ali mislim da bi mi najbolja terapija bilo upravo to da sebi odsviram i otpjevam ono što volim... A onaj dio o upoznavanju s đoletom ću preskočiti, da se ne bi javile ljubomora, zavist i ostale popratne emocije

P.S. Prepravila sam prethodni psot, jer sam zapravo mislila na pjesmu miholjsko ljeto koja me bas nekako pokrene, a lađarsku vezem za film i onu romanticnu scenu pod prozorom
Pa da mi vrsni znalci ne zamjere, morala sam editovat 
Još draža si mi sad... Ja sam htjela naučiti svirati gitaru samo zbog Đoletovih pjesama. Ne ostvarih svoj naum, ali mislim da bi mi najbolja terapija bilo upravo to da sebi odsviram i otpjevam ono što volim... A onaj dio o upoznavanju s đoletom ću preskočiti, da se ne bi javile ljubomora, zavist i ostale popratne emocije
P.S. Prepravila sam prethodni psot, jer sam zapravo mislila na pjesmu miholjsko ljeto koja me bas nekako pokrene, a lađarsku vezem za film i onu romanticnu scenu pod prozorom
- bagra
- Forum [Bot]
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
Akakobismo i zaboravili to.Ukosnica wrote: postoji negdje čak video zapis moje duet izvedbe hita mu ovog![]()
forumski zavodnik. Telo uz telo, stob Šaban reka.
Ne nisan ja ....zavodnik taj, za vasu informaciju.
Mislim jesam zavodnik al nisam - taj, konkretno.
- Heidi
- Forum [Bot]
[ytube][/ytube] 
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
- Status: Online
Ne znam dal je neko ranije postavio, al evo neki dan na radiu čuh pa me podsjeti na mnogo šta...
[media]3_CFQA-DUXE[/media]
[media]3_CFQA-DUXE[/media]
The Dark Side Of The Forum...
- Heidi
- Forum [Bot]
ne vidi ti se nista 
-
kim jong un
- Sitna buranija

meni jako dobra stvar od balaševića
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
pitanje mi jedno davno na um padne moj debeli hlade zašto ljudi rade
- Heidi
- Forum [Bot]
[ytube][/ytube]
Sto volem obnavljanje gradiva....
Sto volem obnavljanje gradiva....
- bagra
- Forum [Bot]
Menije ova nemal uistom rangu s "Svirajte mi Jesen stize..."
(A o toj pjesmi tesko mi je bilo sta rec onak... najtuznija
ljubavna (anti?)ballada ...ikad? najbolja, mozda isto) ovo
doista samo Balasevic moze napravit, mada i nisam neki
najvatreniji fan, moram mu to priznat.
[ytube][/ytube]

ljubavna (anti?)ballada ...ikad? najbolja, mozda isto) ovo
doista samo Balasevic moze napravit, mada i nisam neki
najvatreniji fan, moram mu to priznat.
[ytube][/ytube]
Last edited by bagra on 29 Jul 2013, 11:15, edited 1 time in total.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Odlično, odlično, odlično.... Slična joj je i Divlji badem...mirallem wrote:Menije ova nemal uistom rangu s "Svirajte mi Jesen stize..."
ljubavna (anti?) ballada ...ikad? najbolja, mozda isto) ovo
doista samo Balasevic moze napravait, mada i nisam neki
najvatreniji fan, moram mu priznat.![]()
[ytube][/ytube]
Izbjegavam "klasike" kao što su pjesme: Pjetao, Svriajte mi jesen stiže, devojka sa čardaš nogama, lepa protina kći... Ne zato što su manje vrijedne (ni slučajno) nego što pomažu čak i onim Šabanovcima da se kamufliraju u "velike Đoletove fanove".. Jer, vrsni Đoletovi znalci ipak idu malo dalje, pa slušaju: Tvoj neko, sedam osmina, drugu verziju poluuspavanke, zivot je jednosmjerna cesta....
- bagra
- Forum [Bot]
Pa ja i reko da nisan bas neki velki fan (onak... metal hard rock
i djole inediu bas, ne? al ope covjek je velki pesnik. a i muzicar.
a i duhovit je,realno) stoga - meni su medj najboljim upravo te
neke i poznatije jbg ove gor dviej spomenute, D-mol, Ringispil.
Imam i najmanje omiljenu cak - Al se nekad dobro jelo bas.
i djole inediu bas, ne? al ope covjek je velki pesnik. a i muzicar.
a i duhovit je,realno) stoga - meni su medj najboljim upravo te
neke i poznatije jbg ove gor dviej spomenute, D-mol, Ringispil.
Imam i najmanje omiljenu cak - Al se nekad dobro jelo bas.