POVRATAK U DOMOVINU

Bosanci i Hercegovci širom svijeta

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7263 times
Been thanked: 16826 times
Status: Offline

Re: Jablaničanin koji je besplatno u Njemačkoj zaposlio više od 25.000 ljudi sa Balkana

Post by Maja » 27 Mar 2023, 00:45

Ne moze. Ostace vjecno u BiH a nikad se nece odvojiti, ni RS, ni HB.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Re: Jablaničanin koji je besplatno u Njemačkoj zaposlio više od 25.000 ljudi sa Balkana

Post by Taare » 27 Mar 2023, 00:46

Kod havane svaka ka u njegoša 👍👍👍
Svi mi se morete obratit

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1505 times
Been thanked: 2829 times

Post by Mutevelija » 27 Mar 2023, 00:46

Maja wrote: 27 Mar 2023, 00:40 Da mi je vlast, napravila bih zid oko BiH da niko ne moze izaci. Ko Tramp. Onda bih na Hayatu rekla "neeeece mi ga odavle izac...neece nidje drugo zaklanjat"
:rol i napravila bi siromaštvo, a što ne bi istjerala kancelaričare koji osiromašuju narod?

A i to je protiv Dejtonskog sporazuma.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1505 times
Been thanked: 2829 times

Post by Mutevelija » 27 Mar 2023, 00:47

HAVANA wrote: 26 Mar 2023, 23:18
Matan wrote: 26 Mar 2023, 22:57

Pa iseljavaju se svi..
pa 50 miliona Nijemaca se iselilo u Ameriku..
koliko Italijana i svih ostali..
Sto odu kad je tako fino plus imaju sto su im dede nakrale i nalozile zidova i drugih? Naselice oni sebi roblja sto im treba, dat mu da ima da prezivi fino a svezat mu omcu oko vrata da ne moze mrdnut nigdje. A na kraju krajeva lako mi je za njih. Vijekovima su svi ti pljackali i otimali, sad je to samo na drugi nacin. A i ima ih. Sta cemo mi kad nas ovo jada rasele, za njih me boli qrac i gdje idu i sto idu. Jos mi nakog dinu nalijepe, divni dino raselio sve oko kuce. Jebo ba dinu.A najsmjesnije kad mehmed s blagovca odseli u njemacku a prodo dedovinu svabi i svabici i sad mu oni na dedovini zive. Penzije 2 milje eura, a jes kaze lijepo u bosni, nisam bio u njemackoj 5 godina, sta cu tamo. Prodade mu ja auto, ode on na planinu setat pa ce kuci, laganini... Mehmed puni penziono a svabo pljesce iz bosne, spanije, hrvatske...
Nek se sve raseli, nije narod kriv.

Vi niste svjesni kako je 2015 i unazad godina bilo teško radniku u BIH i naći posao, ni sad se ne poštuju prava upotpunosti, ali eto malo bolje.

I sad bi da sve radnike vraćate?

Ma putuj igumane moj.
Last edited by Mutevelija on 27 Mar 2023, 00:48, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3412 times
Been thanked: 6308 times
Status: Online

Post by Matan » 27 Mar 2023, 00:48

Maja wrote: 27 Mar 2023, 00:45 Ne moze. Ostace vjecno u BiH a nikad se nece odvojiti, ni RS, ni HB.
Slobodan protok ljudi i robe..
EU..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9349 times
Been thanked: 15693 times

Post by spacebound » 27 Mar 2023, 04:04

HAVANA wrote: 26 Mar 2023, 22:37 Podrzi i pomozi da raselis ljude iz vlastite zemlje po bijelom svijetu, nauci djecu da bjeze od problema, da se ne bore za svoje i ostanu na svom, idi na noge tudjinu, puni njemu kase, penzione fondove, sacekaj da se ovde obrazuju pa im isporuci gotov proizvod i jos meni otamo vici kako cu ja ovde i sta cu, za koga cu...Jebe mi se ba za dinu. Svakako druga ili treca generacija nece imati vise nikakve veze sa bosnom a njemacka ce imat sta joj treba.Pokazivace dedu kako se sliko na topu i vikat ovo je moj dedo u nakoj jablanici. Kome se ide nek ide a nabijem ih ja na qrac, i njih i njemacku i promocije odlaska i bajke...Smorise s njemackom.
:haha
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15049 times
Been thanked: 14783 times

Post by Dori » 27 Mar 2023, 06:35

Opet moram citirati nanu kad je rekla:”Lako je sitom prditi”.
Ovaj Dino ne zove nikog iz Bosne, već samo pruža ruku onima koji je traže.
A takvih je nazalost sve vise i vise….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 27 Mar 2023, 06:55

Taare wrote: 27 Mar 2023, 00:46 Kod havane svaka ka u njegoša 👍👍👍
Ne znam jaro sta da vam kažem osim stare bosanske mudrosti....a to je:
-ebo vas njegos.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 27 Mar 2023, 07:31

Matan wrote: 27 Mar 2023, 00:35
CikCikCikPogodi wrote: 27 Mar 2023, 00:14

Stima odlično sve. Samo zivite u lazi da ne stima. Samo radis svoj posao sistematski a, b, c, d i sve ce biti odlično. A ne ovi odu po EU i rade u Subwayu ili KFC-u za 10 eura po satu i onda nakucajvaju preko 60 radnih sati sedmično, kako bi mogao prijustiti razna sranja i jos dodatnih sranja roditeljima, i onda ostane samo za sobu u stanu koji Lici na zatvor u Bangladešu i pretplatu za Netflix.
Prosla su ta vremena..
vecina ima ljepse i vece stanove nego sto su imali u BIH..
10 eura po satu imaju samo jos cistacice..
Ma imaju u naucnoj fantastici. U EU niko vise ne kupuje stanove, nisu ni cijene pristupačne ni srednjoj klasi, jer EU drzi visoke kamatne stope i druge glupe regulative, koje drze cijene.

A ta vremena nisu prosla vecina konobarise i radi poslove koji zapadne jebiguze nece da rade. Njima lijepo sto Bosnjo dode kod njih jer glupi Bosnjo se ne stidi da krpi cestu. A Zapadnjaku nemoj ni pokazat kravu, jer se boje bilo kojeg posla koji zahtijevaju podignut nesto teze od 5 kila i gazenja u lokvu vode.
Za toga je uvijek glupi Bosnjo dobar.
Isto je tako glupi Bosnjo dobar Hrvatima da radi ko rob po 12 i vise sati tokom sezone za 1000 eura.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2582 times
Been thanked: 21486 times

Post by HAVANA » 27 Mar 2023, 07:39

Dori wrote: 27 Mar 2023, 06:35 Opet moram citirati nanu kad je rekla:”Lako je sitom prditi”.
Pricam o medijima, clancima, stvaranju atmosfere beznadja, plasiranju samo losih vijesti, bezbroj lazi i bajki kako tamo tece med i mlijeko... Pa pogledaj, procitaj... Znas da ja nemam nista protiv samog odlaska ko zeli i zna zasto ide, ima cilj... Ovo je postalo ludilo. Ljudi su totalno nerealni u ocekivanjima, i sto mogu ovde preskacu ubijedjeni u savrsenost tih sistema. Savrseni su al u qrcu. Sve ima svoje mane i pluseve pa proberes odvagas... Al ovi mediji i ovo sve, to su debili totalni... Pa bona ova djeca veze nemaju, napricaju im bajke, grlom u jagode. Posalju nake papire i konta sve je zavrsio, klikne nesta na internetu, ovi mu nafiluju glavu i to je to. Aha. Onda ceka papire gpdinu, dvije i zavrsi u nakom sobicku sa 6 drugih il u arapskom kvartu ako ima srece i da nadje ista po berlinu, minhenu... Piso sam o onom muhinom, programer, dobio je on i poso u berlinu i 5 milja plate... Klikno na internetu, vako mu nakav dino reko za stan i uplatio 300 eura kapare, ko biva za stan. I zapuco sa zenom i bebom u berlin. Cuj u berlinu stan preko interneta i kapare 300 eura :ha E onda zove aj pomagaj, beba, izrada, gdje cu skupo, nece niko da izda, daj kartice, ugovore, provizije... Ja nazvo jarana crce od sege. Da li je on normalan. Mozda nesto negdje ako ima 5000 eura da da posredniku da izbjegne listu cekanja... I to mozda i na losem mjestu, nek udje pa poslije devera...Svuda ljudi idu, dolaze, odlaze al ovo ovde je ispiranje mozga. Ja kad bi formirao misljenje i stvarao sliku u glavi po medijima, bacio bi se sa bosmala, laste. Nije problem otici, problem je kad slusas budale i kad te one formiraju kao licnost i uticu na tvoje postupke. Ko god kaze da je tamo bajno, laze. Ko god kaze da ovde nema posla, laze. Da je ovde bajno, isto laze. Borba je gdje god.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 27 Mar 2023, 07:48

HAVANA wrote: 27 Mar 2023, 07:39 [Ko god kaze da ovde nema posla, laze.
:D.

Kcerka ti zivi, studira i radi u Hr. :hm
Last edited by Venera on 27 Mar 2023, 07:49, edited 1 time in total.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 27 Mar 2023, 07:49

CikCikCikPogodi wrote: 27 Mar 2023, 07:31
Matan wrote: 27 Mar 2023, 00:35

Prosla su ta vremena..
vecina ima ljepse i vece stanove nego sto su imali u BIH..
10 eura po satu imaju samo jos cistacice..
Ma imaju u naucnoj fantastici. U EU niko vise ne kupuje stanove, nisu ni cijene pristupačne ni srednjoj klasi, jer EU drzi visoke kamatne stope i druge glupe regulative, koje drze cijene.

A ta vremena nisu prosla vecina konobarise i radi poslove koji zapadne jebiguze nece da rade. Njima lijepo sto Bosnjo dode kod njih jer glupi Bosnjo se ne stidi da krpi cestu. A Zapadnjaku nemoj ni pokazat kravu, jer se boje bilo kojeg posla koji zahtijevaju podignut nesto teze od 5 kila i gazenja u lokvu vode.
Za toga je uvijek glupi Bosnjo dobar.
Isto je tako glupi Bosnjo dobar Hrvatima da radi ko rob po 12 i vise sati tokom sezone za 1000 eura.
Pa dobro sad necemo pretjerivati. Ima tamo jako vrijednih ljudi od kojih se svasta moze nauciti.I na selu i u fabrici a i u privatnom sektoru... Ja licno sam ih iskoristio maksimalno i stvorio bazu za ovde. Prvenstveno naucenim a i finansijski, mada to je smijesno za posla. Sve sto imam sam napravio ovde. Otvore se oci onom ko gleda i uci. Vidis sto prije nisi vidio. Nek idu ljudi, nek uce ali bajke i kampanje su nepotrebne a to imamo na djelu.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 27 Mar 2023, 07:53

HAVANA wrote: 27 Mar 2023, 07:39
Dori wrote: 27 Mar 2023, 06:35 Opet moram citirati nanu kad je rekla:”Lako je sitom prditi”.
Pricam o medijima, clancima, stvaranju atmosfere beznadja, plasiranju samo losih vijesti, bezbroj lazi i bajki kako tamo tece med i mlijeko... Pa pogledaj, procitaj... Znas da ja nemam nista protiv samog odlaska ko zeli i zna zasto ide, ima cilj... Ovo je postalo ludilo. Ljudi su totalno nerealni u ocekivanjima, i sto mogu ovde preskacu ubijedjeni u savrsenost tih sistema. Savrseni su al u qrcu. Sve ima svoje mane i pluseve pa proberes odvagas... Al ovi mediji i ovo sve, to su debili totalni... Pa bona ova djeca veze nemaju, napricaju im bajke, grlom u jagode. Posalju nake papire i konta sve je zavrsio, klikne nesta na internetu, ovi mu nafiluju glavu i to je to. Aha. Onda ceka papire gpdinu, dvije i zavrsi u nakom sobicku sa 6 drugih il u arapskom kvartu ako ima srece i da nadje ista po berlinu, minhenu... Piso sam o onom muhinom, programer, dobio je on i poso u berlinu i 5 milja plate... Klikno na internetu, vako mu nakav dino reko za stan i uplatio 300 eura kapare, ko biva za stan. I zapuco sa zenom i bebom u berlin. Cuj u berlinu stan preko interneta i kapare 300 eura :ha E onda zove aj pomagaj, beba, izrada, gdje cu skupo, nece niko da izda, daj kartice, ugovore, provizije... Ja nazvo jarana crce od sege. Da li je on normalan. Mozda nesto negdje ako ima 5000 eura da da posredniku da izbjegne listu cekanja... I to mozda i na losem mjestu, nek udje pa poslije devera...Svuda ljudi idu, dolaze, odlaze al ovo ovde je ispiranje mozga. Ja kad bi formirao misljenje i stvarao sliku u glavi po medijima, bacio bi se sa bosmala, laste. Nije problem otici, problem je kad slusas budale i kad te one formiraju kao licnost i uticu na tvoje postupke. Ko god kaze da je tamo bajno, laze. Ko god kaze da ovde nema posla, laze. Da je ovde bajno, isto laze. Borba je gdje god.
Evo ti jos bolji primjer necu da ismijavan drzavu. Italija budes stretan ako zaradujes 2000 eura. A garsonjere po 1000 eura, snadi se druze.
Nije problem samo u BiH mladi idu iz Grcke, Bugarske, Rumunijr. Pogledaj ovih cigana Rumuna, oni su u EU ko zna kako i salju zene da dizu noge po Njemačkoj i Britaniji.

A o Italiji da ne govorimo oni nemaju demografski problem nego su ljudi otisli, ja mislim da su ko Irska pola naroda zivi vani.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15049 times
Been thanked: 14783 times

Post by Dori » 27 Mar 2023, 07:56

HAVANA wrote: 27 Mar 2023, 07:39
Ma nije uvijek do posla....Evo skoro moja skolska. I ona i muz super poslove imali...Ona ljekar (specijalista), muz veterinar imao svoju ordinaciju....Otplacen stan, finansijska stabilnost....Sto se tice tog aspekta ziota, mozes reci sve imali. I opet otisli u Njemacku.
Kazu zbog djece....Jednostavno ne zele da im djeca odrastaju u Bosni i skorz im je nezdrava atmosfera tamo....Bitno ili nebitno, ali oboje su provoslavci iz RS-a....Znaci nije vise ni gdje si ni s kim svi....Svi idu....Raja nekako umorna od svega....
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 27 Mar 2023, 08:34

Nemam pojma šta je Njegos pametno rekao.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20521 times
Been thanked: 18530 times

Post by Masamune » 27 Mar 2023, 09:24

HAVANA wrote: 26 Mar 2023, 22:37 Podrzi i pomozi da raselis ljude iz vlastite zemlje po bijelom svijetu, nauci djecu da bjeze od problema, da se ne bore za svoje i ostanu na svom, idi na noge tudjinu, puni njemu kase, penzione fondove, sacekaj da se ovde obrazuju pa im isporuci gotov proizvod i jos meni otamo vici kako cu ja ovde i sta cu, za koga cu...Jebe mi se ba za dinu. Svakako druga ili treca generacija nece imati vise nikakve veze sa bosnom a njemacka ce imat sta joj treba.Pokazivace dedu kako se sliko na topu i vikat ovo je moj dedo u nakoj jablanici. Kome se ide nek ide a nabijem ih ja na qrac, i njih i njemacku i promocije odlaska i bajke...Smorise s njemackom.
Ljude treba i platiti, a pogotovo one koji baš vrijede. Nisu ba ljudi budale da rade za nekog našeg gazdu koji im lomi leđa za jedva 1000 KM, da rade svake subote nekad i po 12 sati kad u Njemačkoj može zaraditi i 3 puta više sa radnim vremenom od 8 sati i opcijom da radi subotom prekovremeno ako to on hoće što je i plaćeno.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 27 Mar 2023, 09:29

Chan wrote: 27 Mar 2023, 09:24
Ljude treba i platiti, a pogotovo one koji baš vrijede. Nisu ba ljudi budale da rade za nekog našeg gazdu koji im lomi leđa za jedva 1000 KM, da rade svake subote nekad i po 12 sati kad u Njemačkoj može zaraditi i 3 puta više sa radnim vremenom od 8 sati i opcijom da radi subotom prekovremeno ako to on hoće što je i plaćeno.
Naravno da treba.Ne pase ti,trazis bolje.Pocnes sam sa vlastitim poslom,zaduzis se i otvoris,zaposlis se u boljoj firmi,elem pokusavas i trazis...Ili odes,nebitno.Sve su to izbori i odluke.Ja pricam o medijima i stvaranju atmosfere da bas nista ne moze i ne valja.A to u potpunosti rade mediji i dijelom neki ljudi koji su vani,ti obicno iz licnog interesa...

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 27 Mar 2023, 09:31

Kad bi zivio po medijskim natpisima konto bi bice skoro propast svijeta,ubosce me neko nozem iza prvog coska,silovace mi dijete,necu imat hljeba jest a paprike nece bit ni za lijeka.Neki dan naslov hocemo li imat paprike.E ako je ne budemo imali u bosni treba svi da umremo.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 27 Mar 2023, 09:45

HAVANA wrote: 27 Mar 2023, 09:31 Kad bi zivio po medijskim natpisima konto bi bice skoro propast svijeta,ubosce me neko nozem iza prvog coska,silovace mi dijete,necu imat hljeba jest a paprike nece bit ni za lijeka.Neki dan naslov hocemo li imat paprike.E ako je ne budemo imali u bosni treba svi da umremo.
Pa tako je u svim drzavama, pravis se blesav. :D.

Ti si sa beogijskim pasosem osigurao djeci zivot vani.

A pises da u BiH ima posla. :hm
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 27 Mar 2023, 09:57

Vazda ista prica,stvarno je besmisleno ista pisati.Uvijek se svede na licno.Da obezbijedio sam i to izmedju ostalog.2 dana iza dobijanja pokupio bebe i vratio se u bosnu prije 20 godina.I ovde sve stvorio.Sta je problem? Zavrsice starija i hrvatske papire,otvoricu jos jednu firmu,pravicu sta god mogu i znam.Mozda cu i umrijet,propast,ko ce znat, al cu pokusavat.Ne moze jedno,moze drugo,trece...Kakve veze ima to sa ovom pricom? Cuj ja osigurao zivot vani,nisam bio u belgiji ima 7 godina,djecu podigo i iskolovo ovde,sad nek biraju sebi necu im ja krojit.Ja bi volio da ostanu tu.Jedna diplomirala i otisla na more,voli ga.Druga nece nigdje...Njihov izbor.Sama konstrukcija recenice ti je glupa.Cuj osigurao zivot vani.Jes eto rodili ih i ko bebe ih doveli vamo da bi im poslije 20,25 godina osigurao zivot vani.Zamisli neko ti kaze evo mozes dobiti papire a i zadrzati bosansko drzavljanstvo i ti kazes necu hvala.Pa nisam izgorio po glavi.Daj svega,nek ima. :valja

Post Reply

Return to “Dijaspora”