POVRATAK U DOMOVINU
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2582 times
- Been thanked: 21493 times
- Status: Offline
Re: Jablaničanin koji je besplatno u Njemačkoj zaposlio više od 25.000 ljudi sa Balkana
Posto ovo kao i vazda prelazi na licno i prica ide u tom smjeru,mahanje od mene.Odo fuddin guz gledat.Nemam namjeru da se ikom pravdam za bilo sta i u nedogled objasnjavam.
Last edited by HAVANA on 27 Mar 2023, 10:04, edited 1 time in total.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Re: Jablaničanin koji je besplatno u Njemačkoj zaposlio više od 25.000 ljudi sa Balkana
Ima veze sa ovom pricom, jer tvrdis da ima posla u BiH.HAVANA wrote: 27 Mar 2023, 09:57 Vazda ista prica,stvarno je besmisleno ista pisati.Uvijek se svede na licno.Da obezbijedio sam i to izmedju ostalog.2 dana iza dobijanja pokupio bebe i vratio se u bosnu prije 20 godina.I ovde sve stvorio.Sta je problem? Zavrsice starija i hrvatske papire,otvoricu jos jednu firmu,pravicu sta god mogu i znam.Mozda cu i umrijet,propast,ko ce znat, al cu pokusavat.Ne moze jedno,moze drugo,trece...Kakve veze ima to sa ovom pricom? Cuj ja osigurao zivot vani,nisam bio u belgiji ima 7 godina,djecu podigo i iskolovo ovde,sad nek biraju sebi necu im ja krojit.Ja bi volio da ostanu tu.Jedna diplomirala i otisla na more,voli ga.Druga nece nigdje...Njihov izbor.Sama konstrukcija recenice ti je glupa.Cuj osigurao zivot vani.Jes eto rodili ih i ko bebe ih doveli vamo da bi im poslije 20,25 godina osigurao zivot vani.

Drugo, narod odlazi jer nema sto izgubiti, uvijek se mogu vratiti u BiH.
Previse se licemjerno nerviraš.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Jer si licemjeran.HAVANA wrote: 27 Mar 2023, 10:03 Posto ovo kao i vazda prelazi na licno i prica ide u tom smjeru,mahanje od mene.Odo fuddin guz gledat.

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2582 times
- Been thanked: 21493 times
Dobro nema posla.Ok.Pusa.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12103 times
- Been thanked: 12685 times
- Status: Online
Ova tema ne moze bez emocija.....
Znamo pricu o Havani
I hvala bogu nije jedini. Ista prica porodica za vrijeme rata bili vani I cim se moglo vratiti, vrate se. Otvore firmu ( digli kredit, nisu dosli sa parama) djeca porasla, skole zavrsili, imali sve mogucnosti da odu, ostali, zive rade vrlo uspjesno u Bosni. U mojoj familiji ( I moja i muzeva) hvala bogu bukadar djece, samo je dvoje otislo, zensko zbog ljubavi, muski je bankar I otiso gdje skoro pa niko ne ide al zaradjuje extremno I to je htio.
Znam jako puno ljudi, familija kojima ne pada na pamet da idu bilo gdje jednostavno ne zele, djeca zavrse skole mozda vani al se vracaju opet u Bosnu.
Ovo sve sto znam je vezano manje vise za Sarajevo I to je jedna prica al kad vidimo kako spejsi zivi u kojoj okolini onda je to sasvim nesto drugo I ono sto je najbolnije tu odrastaju djeca. Da to napusti I preseli u Sarajevo, Tuzlu jako tesko moze sa tim platama zapoceti novi zivot I potpuno razumijem njenu zelju I nevolju koja je tjera iz Bosne.
Znamo pricu o Havani
Znam jako puno ljudi, familija kojima ne pada na pamet da idu bilo gdje jednostavno ne zele, djeca zavrse skole mozda vani al se vracaju opet u Bosnu.
Ovo sve sto znam je vezano manje vise za Sarajevo I to je jedna prica al kad vidimo kako spejsi zivi u kojoj okolini onda je to sasvim nesto drugo I ono sto je najbolnije tu odrastaju djeca. Da to napusti I preseli u Sarajevo, Tuzlu jako tesko moze sa tim platama zapoceti novi zivot I potpuno razumijem njenu zelju I nevolju koja je tjera iz Bosne.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3430 times
- Been thanked: 6313 times
Jel ti zivis vani pa znas..CikCikCikPogodi wrote: 27 Mar 2023, 07:31Ma imaju u naucnoj fantastici. U EU niko vise ne kupuje stanove, nisu ni cijene pristupačne ni srednjoj klasi, jer EU drzi visoke kamatne stope i druge glupe regulative, koje drze cijene.Matan wrote: 27 Mar 2023, 00:35
Prosla su ta vremena..
vecina ima ljepse i vece stanove nego sto su imali u BIH..
10 eura po satu imaju samo jos cistacice..
A ta vremena nisu prosla vecina konobarise i radi poslove koji zapadne jebiguze nece da rade. Njima lijepo sto Bosnjo dode kod njih jer glupi Bosnjo se ne stidi da krpi cestu. A Zapadnjaku nemoj ni pokazat kravu, jer se boje bilo kojeg posla koji zahtijevaju podignut nesto teze od 5 kila i gazenja u lokvu vode.
Za toga je uvijek glupi Bosnjo dobar.
Isto je tako glupi Bosnjo dobar Hrvatima da radi ko rob po 12 i vise sati tokom sezone za 1000 eura.
imas ti neki zesci problema izgleda..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22665 times
- Been thanked: 23235 times
Opisa nas Bosnje nako ko sto se opisuju mehikanci u SAD.
A fakat je Havana u pravu.
Da je odma i sad sve.
Bez da se rizikuje imovina ulaganjem u posao od kojega se moze zivjeti.
To je kod nas misaona imenica.
Plus odma se optuzi politika da ne da privatno nikome da uspije ako nisi " povezan".
A nije bas tako.
Tko god mora ici zbog egzistencije,razumijem.
Ali raja je pocela odlaziti iz trenda" ybo ovo odo ja u njemacku" ,napustaju se poslovi na drzavnoj sisi i odlazi.
Da je odma i sad sve.
Plus odma se optuzi politika da ne da privatno nikome da uspije ako nisi " povezan".
A nije bas tako.
Ali raja je pocela odlaziti iz trenda" ybo ovo odo ja u njemacku" ,napustaju se poslovi na drzavnoj sisi i odlazi.
dream of spring.
- Matan
- Sila nečista
Ajde objasnite mi kako jedna mlada porodica sa dvoje djece moze zivjeti od 800km..
i da jos sredi stambeno pitanje..
i da jos sredi stambeno pitanje..
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2649 times
Od 01.10.2022 minimalna satnica u SR Njemačkoj je 12€
(https://www.bmas.de/DE/Arbeit/Arbeitsre ... tlohn.html)
U 2018 je u SR Njemačkoj 46,5% stanova/imobilija Njemačkoj bilo u privatnom posjedstvu.
(https://www.destatis.de/DE/Themen/Gesel ... ender.html)
U 2018 je u SR Njemačkoj 46,5% stanova/imobilija Njemačkoj bilo u privatnom posjedstvu.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Ja imam HR putovnicu i jebe me se. Ne planiram nigdje. Jer vidim kakvi ljudi dolaze ovdje, ovi Hrvati sto se vrte po Muzičkoj akademiji, usmrdile im se noge 5 godina nisu marke zaradili od svojeg zanimanja.Matan wrote: 27 Mar 2023, 11:19Jel ti zivis vani pa znas..CikCikCikPogodi wrote: 27 Mar 2023, 07:31
Ma imaju u naucnoj fantastici. U EU niko vise ne kupuje stanove, nisu ni cijene pristupačne ni srednjoj klasi, jer EU drzi visoke kamatne stope i druge glupe regulative, koje drze cijene.
A ta vremena nisu prosla vecina konobarise i radi poslove koji zapadne jebiguze nece da rade. Njima lijepo sto Bosnjo dode kod njih jer glupi Bosnjo se ne stidi da krpi cestu. A Zapadnjaku nemoj ni pokazat kravu, jer se boje bilo kojeg posla koji zahtijevaju podignut nesto teze od 5 kila i gazenja u lokvu vode.
Za toga je uvijek glupi Bosnjo dobar.
Isto je tako glupi Bosnjo dobar Hrvatima da radi ko rob po 12 i vise sati tokom sezone za 1000 eura.
imas ti neki zesci problema izgleda..
Normalno lijepo je njima kada roditelji sigurno imaju para i salju po 500-1000 eura mjesečno.
Sta ce sa tim ljudima biti kad im umre jedan od roditelja, vidjet cemo, ali sigurno nemaju pojma.
Ja crko od posla dodem popit kafu oni sjede u pubu, i opet odem lomit noge i leda, dodem utrnuti nogu da popijem pivu ovi makli nisu.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
Nije to realna statistika za stanove. Ako odbijemo jos individualne investitore u nekretnine to spadne na 30%.TAFKAP wrote: 27 Mar 2023, 11:38 Od 01.10.2022 minimalna satnica u SR Njemačkoj je 12€
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2649 times
Baš tako, samo navodim statistiku da pokažem da ni lokalni stanovnici nisu u mogućnosti priuštiti imobiliju za privatno korištenje te da je to pogrešan pogled na to da li se neko "snašao" ili nije.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15049 times
- Been thanked: 14783 times
Nikad se ti nauciti pameti

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Matan
- Sila nečista
Pa normalno, da jedan stan u bilo kojem gradu kosta puno..TAFKAP wrote: 27 Mar 2023, 11:43 Baš tako, samo navodim statistiku da pokažem da ni lokalni stanovnici nisu u mogućnosti priuštiti imobiliju za privatno korištenje te da je to pogrešan pogled na to da li se neko "snašao" ili nije.
ne samo u Njemackoj..
pa koliko kosta u Sarajevu ili Zagrebu..
tako da ocekivati da jedan covjek koji dodje i pocne od nule da kupi stan za par godina je nemoguce..
treba stediti dugo za stan, ako imas normalna primanja..
i tako je svugdje u svijetu..
vecina se odlucuje na unajmljene stanove..
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20529 times
- Been thanked: 18537 times
Je li stvarno misliš da bi tek tako neko iz svrbiguza i trenda otišao iz svoje zemlje u inostranstvo? Ja ne mislim. Teške su to odluke.ironman wrote: 27 Mar 2023, 11:32 Opisa nas Bosnje nako ko sto se opisuju mehikanci u SAD.
Da je odma i sad sve.
A nije bas tako.
Nije faktor samo egzistencija u smislu plate. Odlaze ljudi i iz drugih razloga. Nestabilna politička situacija, huškanje na rat, generalni javašluk, nerad, mito i korupcija itd. Zasite se ljudi toga.
Evo jedan od mojih jarana je napustio Bosnu zbog djeteta. Ne iz razloga šta će sutra njegovo dijete raditi ovdje, već zbog teških alergija i astme koje mu se javljaju na zagađen zrak kod nas. Kad su došli u Njemačku dijete je progledalo i od tad nema nikakvih problema sa alergijama. I zagađenost zraka je problem koji do sad nije adekvatno riješen ako je ikako u nekim sredinama.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20529 times
- Been thanked: 18537 times
Havana generalno smara na ovim temama. 100 puta je ispričao iste priče.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
Vecina drzava koja imaju visok GDP PPP, bukvalno su do toga došli zbog uvoza radne snage. Arapi, Katar, UAE, smrde im noge od nerada. Svo ono bogatstvo sto su postigli zasluženi su Europljani, Amerikanci i Indijci.TAFKAP wrote: 27 Mar 2023, 11:43 Baš tako, samo navodim statistiku da pokažem da ni lokalni stanovnici nisu u mogućnosti priuštiti imobiliju za privatno korištenje te da je to pogrešan pogled na to da li se neko "snašao" ili nije.
Pogledaj one male Bermude, to je finansijski raj. Za turizam i ostale fizičke poslove treba uvoziti radnu snagu. Jer crnac ne voli sa mu se noge usmrde od znoja, on vise voli da roni i kupi skoljke i dobije socijale.
- Kai
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1741 times
Raselio ih brt. 

Vragolasto..

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13778 times
- Been thanked: 9526 times
Samo bih dodala da mentalni sklop Nijemaca nije ni slican balkanskome, gdje samo MORA imati nekretninu.
Meni se to svidja. Ljudi ulazu u sebe, znanje, iskustva, putovanja, puno prije nego da robuju nekretninama kao nasi ljudi.
Ako se ima "visak" para ok, to je druga prica.
CikCikCikPogodi je pun predrasuda, sto o zaradi, sto o nacinu zivota na Zapadu.
Ne kazem da nema ovakvih stvari koje navodi, ne kazem ni da nema onog HAVANINOG da srljaju bez da znaju kakvo je stvarno stanje (prvenstveno sa velikim gradovima i nekretninama).
Ali, nije bas sve tako crno.
Krenut cu od sebe - svi imate/mo predrasude o Ceskoj, i strah me je i pomisliti sta mislite kolika su moja mjesecna primanja, upravo radi tih predrasuda o primanjima i nacinu zivota. Prvo sto cujem od ljudi kada kazem gdje sam je "aaaa, sta's tam, oni kod nas prodavali sve za jednu CHrvenu".
Meni se to svidja. Ljudi ulazu u sebe, znanje, iskustva, putovanja, puno prije nego da robuju nekretninama kao nasi ljudi.
Ako se ima "visak" para ok, to je druga prica.
CikCikCikPogodi je pun predrasuda, sto o zaradi, sto o nacinu zivota na Zapadu.
Ne kazem da nema ovakvih stvari koje navodi, ne kazem ni da nema onog HAVANINOG da srljaju bez da znaju kakvo je stvarno stanje (prvenstveno sa velikim gradovima i nekretninama).
Ali, nije bas sve tako crno.
Krenut cu od sebe - svi imate/mo predrasude o Ceskoj, i strah me je i pomisliti sta mislite kolika su moja mjesecna primanja, upravo radi tih predrasuda o primanjima i nacinu zivota. Prvo sto cujem od ljudi kada kazem gdje sam je "aaaa, sta's tam, oni kod nas prodavali sve za jednu CHrvenu".
Last edited by Julia-Klara on 27 Mar 2023, 12:13, edited 1 time in total.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Vjerujem ja i Havani da se može zaraditi, a i mogao bih ja.
A vjerujem i da je sjebano zdravstvo, školstvo...
Ne vjerujem da bi me upisali u školu...
A vjerujem i da je sjebano zdravstvo, školstvo...
Ne vjerujem da bi me upisali u školu...