Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
immuno wrote: 26 Mar 2023, 12:19
Boze jest ova spejsi cestita I vrijedna
Ne samo zbog kuhanja I onih " nakih" torti ( moje su bolje al nece niko da kaze ) vec I svega drugog, cega se prifati onda to odradi kako treba
Space Zmaj! U svemu
Hvala za ideje i recepte…
Mislim da će biti begova čorba, dolma, meso, krompir, zeljanica i nešto slatko….
Sad Vas čitam da se ne može bas ni puno jesti kad se posti. Ali neka ima hrane
I hvala za recept za topu
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Dori
Ja sam nama sinoc pravila topu, odlicna bila. Otopila maslac, nasula vrhnja za kuhanje, pa u to gaude, fete i masnog dimljenog sira, posolila i pred kraj ubacila jedno rszmuceno jaje. Sve skupa je na vatri bilo nekih 20 minuta, na jacoj dok sam topila maslac, pa onda na tihoj.
Pojela sam pola lepine s tim, poslije dva kolaca, a za sehur popila kafu, solju mlijeka i 3, 4 hurme.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Nasla sam jos nesto zanimljivo, pa da podjelim i ovdje...
Ukusan i zdrav recept za iftar: Isprobajte orijentalni Sultan kebab
Za današnji iftar (ili možda sutrašnji) predlažemo vam orijentalni recept - bucmasti sultan spakovan u jufki.
Ove loptice su punjene raznim dobrim i zdravim sastojcima, te ujedno lijepo šarene.
Nešto više vremena će vam trebati za pripremu povrća, ali za ostalo neće - rezultat će vas, garantujemo, oduševiti.
Za fil četiri kebaba, trebat će vam 500 g piletine, 2 glavice crvenog luka, 2 mrkve, 3 crvene paprike, 1 tikvica, zatim 2 kaškice paste od bijelog luka ili 2-3 čehne bijelog luka, 150 g graška, jedna vrhom puna kašika koncentrata od paradajza, te 1 kocka pilećeg temeljca, te 150-200 g turskog bijelog sira ili feta sira i 8 listova jufke za pite ili štrudle.
Za bešamel umak, trebat će vam 40 g maslaca, 25 g brašna, 250 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića, te so i biber.
A za posipanje i premazivanje koristite 50 ml maslinovog ulja, 60 g naribane ili nasjeckane mozzarelle i 60 g naribanog emmentalera.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Maja wrote: 28 Mar 2023, 20:58
Krenem na sedzdu, ne znam sta mi bi al puce koljeno od pod i rekoh jeb...stadoh na ta tri slova. Nadam se da nisam pokvarila namaz
Ne trebas misliti jesi... Novi abdest I iz pocetka
Maja wrote: 28 Mar 2023, 20:58
Krenem na sedzdu, ne znam sta mi bi al puce koljeno od pod i rekoh jeb...stadoh na ta tri slova. Nadam se da nisam pokvarila namaz
Fuddo wrote: 28 Mar 2023, 05:02
Samo Zeleni
Ostali svi dobili, kofol
Pa sta da pisem ovdje, sta? Prvih dana mi se otvorila dzomba jel'te, jela sam sve sto mi je palo pod ruku, sad vec manje. Nocas za sehur skoro nista nisam ni pojela, samo se napijem kafe i limunade i to je to. Veceras sam se najela opet za iftar; topa, pileca maslenica, palacinke s Nutellom. Bice stroga dijeta poslije Bajrama aBd, eto.
Evo ti malo za inspiraciju, on mi trenutno prija jer je duhovno putovanje neminovnost: