Pa poranio si, i prati te dane
Iftar / sehur
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9993 times
- Been thanked: 16874 times
- Status: Offline
Re: Iftar / sehur
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20617 times
U petak odoh u kafanu. Ako popijem i dođem kući tačno na sehur i odlučim da postim hoće li se to bar malo brojati? 
Po svemu sudeći prespavaću dan do iftara
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9993 times
- Been thanked: 16874 times
Nemam pojma sto ti ovo treba
Nije da ce se neko upecat ali od tebe je ruzno.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ja to ozbiljno pitam. Ne bi mi bio prvi put da postim čak i ako se možda i ne računa kod menespacebound wrote: 29 Mar 2023, 08:28 Nemam pojma sto ti ovo trebaNije da ce se neko upecat ali od tebe je ruzno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
hoce.Chan wrote: 29 Mar 2023, 07:21 U petak odoh u kafanu. Ako popijem i dođem kući tačno na sehur i odlučim da postim hoće li se to bar malo brojati?
bit ces i nagradjen.
dat ce ti paklo sibica da poneses u vatru.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Nista onda bar ima detoksikacija. To meni i jeste cilj toga.
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6808 times
- Been thanked: 8025 times
dobar nam je hodza, samo sto porazbijasmo koljena na teravijiMaja wrote: 28 Mar 2023, 20:58 Krenem na sedzdu, ne znam sta mi bi al puce koljeno od pod i rekoh jeb...stadoh na ta tri slova. Nadam se da nisam pokvarila namaz![]()
- Duh
- Inventar foruma

pa kadi stignes na cilj...to je uspjeh.
ako nista na cilju nema i to je dokaz ispravnosti tvoga puta...jer kao da si i ocekivao.
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13314 times
- Been thanked: 14517 times
To sto hoces da radis je nekakav post al veze nema sa Ramazanom, ovo je tema vezana za ramazanski post!Chan wrote: 29 Mar 2023, 07:21 U petak odoh u kafanu. Ako popijem i dođem kući tačno na sehur i odlučim da postim hoće li se to bar malo brojati?
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Pa pitanje je bilo da li se to pika bar trunku u vjerskom smislu bez ili sa alkoholom u krvi. Nebitno. Pitanje je postavljeno na pravoj temi.immuno wrote: 29 Mar 2023, 09:03To sto hoces da radis je nekakav post al veze nema sa Ramazanom, ovo je tema vezana za ramazanski post!Chan wrote: 29 Mar 2023, 07:21 U petak odoh u kafanu. Ako popijem i dođem kući tačno na sehur i odlučim da postim hoće li se to bar malo brojati?
Jbg ljudi se uništavaju i alkoholom za Bajram iako su postili cijeli Ramazan, pa su opet vjernici i ne postaju murtedi i slično. Opet im se to nekako pika bar po pričama.
Ali eto, tvoj odgovor sam shvatio da se ne pika. Dakle, hvala.
- Duh
- Inventar foruma

u dokonosti snjeznog jutra, ja se pitam sta ti sve ne znas.
i sta sve konacno u tim godinama naucis.(raduje me).
i sta sve konacno u tim godinama naucis.(raduje me).
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Brojevi su najbolji primjer. Brojevi i skupovi.
000000
Svaki ibadet je jedan skup i jedan broj. Ovo prvo je hadž, drugo je zekat. Pa onda redom namaz, post, vitre, zikr...
Jedinica(1) je ehadun ehad. To je prvo. To je karta za ulazak. To znači srcem vjerovati i jezikom izgovoriti da postoji Allah. Onaj koji je stvorio šta je stvorio.
bez tog uvjerenja, svi ti silni skupovi su ustvari nule. Ali, ako ispred tih silnih nula staviš jedinicu, onda dobiješ jedan veliki broj.
Mislim da je ovo fer i pošteno. Nisi vjerovao u mene? Ok, sad ja ne vjerujem u tvoja djela.
Opa, neriješeno, 1:1
000000
Svaki ibadet je jedan skup i jedan broj. Ovo prvo je hadž, drugo je zekat. Pa onda redom namaz, post, vitre, zikr...
Jedinica(1) je ehadun ehad. To je prvo. To je karta za ulazak. To znači srcem vjerovati i jezikom izgovoriti da postoji Allah. Onaj koji je stvorio šta je stvorio.
bez tog uvjerenja, svi ti silni skupovi su ustvari nule. Ali, ako ispred tih silnih nula staviš jedinicu, onda dobiješ jedan veliki broj.
El-furkanI Mi ćemo pristupiti djelima njihovim koja su učinili i u prah i pepeo ih pretvoriti.
Mislim da je ovo fer i pošteno. Nisi vjerovao u mene? Ok, sad ja ne vjerujem u tvoja djela.
Opa, neriješeno, 1:1
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pika jasta. Dok si u muminskom raspolozenju prebaci kakav carsaf preko frizidera pa zacas obavi i umru
Cega se lik dosjetio
Cega se lik dosjetio
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41213 times
- Been thanked: 27887 times
Novotarija
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8066 times
- Been thanked: 19078 times
Kad odes u prodavnicu dok postis pa svasta nakupujes za "poslije iftara" i onda iftaris i ne mozes ni na sta "zinuti". Dzaba potrosila 36km al et.
Pi es veceras nisam psovala
A jest tesko odrzati abdest. Kad ga uzmem ne pricam ni s kim. Odmah u sobu da klanjam
Pi es veceras nisam psovala
A jest tesko odrzati abdest. Kad ga uzmem ne pricam ni s kim. Odmah u sobu da klanjam
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
Ja bainsomnia wrote: 29 Mar 2023, 10:21 Pika jasta. Dok si u muminskom raspolozenju prebaci kakav carsaf preko frizidera pa zacas obavi i umru
Cega se lik dosjetio
Ko biva nije mu bas jasno, priznaje li se mamurluk da si postio
Sta sve nasem narodu nece naumpast
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Pric'o sam vam za lika, kojeg sretoh na Colanu jedne prilike, kako sjedi s nama i pije dvoguzu i onda ustane, abdesti se i ode klanjati 
Samo sabura