Manje-više za Fadila, al poražavajuće je saznanje o tolikom uticaju ambasada i OHR na pravosuđe, koje je ionako loše. Ovdje je jako vidljivo, da je bio pritisak i da je američki ambasador zavrtao ruke i prijetio sudijama da će objelodaniti neke njihove koruptivne aktivnosti.
Ovdje je poražena država, ili makar san o istoj. Poražena je budućnost.
Sad ovi "pravedni Bošnjaci" koji ovo vide kao pobjedu pravde, pošto je ovdje sve više nego očito, trebali bi makar imati u vidu za ubuduće, da ne serendaju o nekakvim vezama s Arapima i Irancima, jer mi smo toliko mali i bezopasni, da ni ne možemo ugroziti nikoga u Evropi.
Prestanite s glupim pričama, to je samo jenkijevski izgovor za onaj pomalo zaboravljeni non paper o Balkanu. Nije bez razloga slovenački predsjednik Pahor postavio pitanje našima: Jel moguć miran razlaz?
Čovjek je samo bio upućen, ili je makar naslutio promjenu politike Evrope i USA. De facto, sažalio se na BiH.
Znači, prije nego opet neko potegne Biserinu kafu s iranskim ministrom, nek postavi sebi pitanje, šta bi on uradio kad bi neko došao i naredio mu da skine gaće i sagne se. Jel bi odmah to učinio, ili bi zatražio pomoć bilo kakvu i od bilo koga?
Trenutno je u toku dritanizacija Turske,
Erdogan jučer rekao: Naučićemo američkog ambasadora lekciji i neće on meni tu obilaziti naše Dritane i podržavati ih protiv vlasti. Nije on bez razloga odbio bilo kakvu komunikaciju, s našom osmorkom.
Doduše, neće ništa ni učiniti, jer sad i on za vratom ima njihovu osmorku a i oslabljeni su, nakon zemljotresa. Bio je Shmidt kod njega nekidan, pa tako da sve što se desi, može se reći da se složio s tim, a to znači da su nam izgleda, opet ostali samo Iranci, a samim tim i Arapi, jerbo se složiše nekidan svi.
Samo da napomenem, kako sam ovdje godinama tvrdio da će Vučić poljubiti američko dupe i suknuti ga Rusima, samo ako bi mu sa zapada dozvolili da nastavi svoj velikodržavni projekat pod njihovim okriljem. To se dešava. Srbija će uvesti sankcije Rusiji, a cijena ćemo biti mi i Crnogorci.