Ratni zločini - zločinci - suđenja
Moderator: Krokodil Behko
-
- Status: Offline
Re: Sutra se potvrđuje oslobađajuća presuda Karadžiću?
Hajde mrki prosvjetli nas, nisi odavno.
A dok je takvih kao ti nikakva me presuda ne moze iznenaditi.
A dok je takvih kao ti nikakva me presuda ne moze iznenaditi.
zločin bez kazne...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Da je uz temu postavljena anketa, kliknula bih na ne 

E sad necu ni kako ja hocu
- fruit
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
Ne želim da vjerujem da će na sutrašnji dan biti izrečena takva presuda.Bio bi to zločin podjednak onom u julu 1995 godine.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
cuj, nema dokaza.
neka, neka. sve ce doci na naplatu!
jes' da valja durati. ali onda sa uzitkom.

neka, neka. sve ce doci na naplatu!
jes' da valja durati. ali onda sa uzitkom.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9557 times
- Been thanked: 11293 times
ŽALBENO VIJEĆE ODBILO ŽALBU: Karadžiću će se suditi za genocid u svim bh. općinama!
Peteročlano žalbeno vijeće Haškog suda, pod predsjedanjem predsjednika suda Theodora Merona, objavilo je danas konačnu presudu bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću o optužbama za genocid počinjen u sedam bosanskohercegovačkih općina početkom rata 1992. godine.
Žalbeno vijeće Haškog tribunala poništilo je odluku Pretresnog vijeća kojom se Radovan Karadžić oslobađa optužbi za genocid u nekoliko općina u BiH.
Radovan Karadžić je 11. juna podnio zahtjev za izricanje oslobađajuće presude po svim tačkama optužnice u skladu s pravilom 98bis Pravilnika.
Žalbeno vijeće je odlučilo da će predmet vratiti Pretresnom vijeću kako bi se dalje nastavio postupak protiv Karadžića.
Na pretresu održanom 28. juna 2012. godine Pretresno vijeće je izreklo oslobađajuću presudu po tački 1 Optužnice u kojoj se navodi da je Karadžić učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, zajedno s drugim članovima vođstva Srbije i bosanskih Srba, koji je imao za cilj trajno uklanjanje bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata iz općina u Bosni i Hercegovini u periodu od 31. marta 1992. do 31. decembra 1992. provođenjem kampanje progona, koja je uključivala ponašanje na osnovu kojeg se vidjela namjera da se počini genocid.
U tom pogledu, Vijeće je zaključilo da nema "dokaza, čak i ako bi bili u potpunosti prihvaćeni, koji bi mogli da podrže osudu za genocid u tim općinama prema članu 4(3) Statuta".
Tužilaštvo je 25. septembra 2012. uložilo žalbu na oslobađajuću presudu, nakon čega je Žalbeno vijeće saslušalo usmene podneske u vezi sa žalbom 17. aprila 2013.
Pravilo 98bis Pravilnika o postupku i dokazima Međunarodnog suda predviđa da će, po završetku izvođenja dokaza optužbe, pretresno vijeće usmenom odlukom, nakon što sasluša usmene argumente strana, donijeti oslobađajuću presudu po bilo kojoj od tačaka optužnice ukoliko nema dokaza koji mogu biti osnova za osudu.
Karadžić, bivši predsjednik Republike Srpske, vođa Srpske demokratske stranke (SDS) i vrhovni komandant vojske bosanskih Srba (VRS), tereti se za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja, počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.
(FENA/kr)
Peteročlano žalbeno vijeće Haškog suda, pod predsjedanjem predsjednika suda Theodora Merona, objavilo je danas konačnu presudu bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću o optužbama za genocid počinjen u sedam bosanskohercegovačkih općina početkom rata 1992. godine.
Žalbeno vijeće Haškog tribunala poništilo je odluku Pretresnog vijeća kojom se Radovan Karadžić oslobađa optužbi za genocid u nekoliko općina u BiH.
Radovan Karadžić je 11. juna podnio zahtjev za izricanje oslobađajuće presude po svim tačkama optužnice u skladu s pravilom 98bis Pravilnika.
Žalbeno vijeće je odlučilo da će predmet vratiti Pretresnom vijeću kako bi se dalje nastavio postupak protiv Karadžića.
Na pretresu održanom 28. juna 2012. godine Pretresno vijeće je izreklo oslobađajuću presudu po tački 1 Optužnice u kojoj se navodi da je Karadžić učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, zajedno s drugim članovima vođstva Srbije i bosanskih Srba, koji je imao za cilj trajno uklanjanje bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata iz općina u Bosni i Hercegovini u periodu od 31. marta 1992. do 31. decembra 1992. provođenjem kampanje progona, koja je uključivala ponašanje na osnovu kojeg se vidjela namjera da se počini genocid.
U tom pogledu, Vijeće je zaključilo da nema "dokaza, čak i ako bi bili u potpunosti prihvaćeni, koji bi mogli da podrže osudu za genocid u tim općinama prema članu 4(3) Statuta".
Tužilaštvo je 25. septembra 2012. uložilo žalbu na oslobađajuću presudu, nakon čega je Žalbeno vijeće saslušalo usmene podneske u vezi sa žalbom 17. aprila 2013.
Pravilo 98bis Pravilnika o postupku i dokazima Međunarodnog suda predviđa da će, po završetku izvođenja dokaza optužbe, pretresno vijeće usmenom odlukom, nakon što sasluša usmene argumente strana, donijeti oslobađajuću presudu po bilo kojoj od tačaka optužnice ukoliko nema dokaza koji mogu biti osnova za osudu.
Karadžić, bivši predsjednik Republike Srpske, vođa Srpske demokratske stranke (SDS) i vrhovni komandant vojske bosanskih Srba (VRS), tereti se za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja, počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.
(FENA/kr)
zločin i kazna..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9557 times
- Been thanked: 11293 times
Plavšić: Alija je dozvolio masakr u Srebrenici

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da je bivši američki predsjednik Bil Klinton tražio od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici i da je to pročitala u zapisniku sa jedne od sjednica ratnog predsjedništva BiH.
"U Hagu sam pročitala zapisnik sa jedne od sjednica predsjedništva na kojoj Alija Izetbegović doslovce kaže: 'Klinton me nagovara da pustim četnike u Srebrenicu. Mora biti masakr i ne manje od četiri ili pet hiljada žrtava i onda će oni intervenisati'", rekla je Plavšićeva.
Ona je navela da je na to general Sefer Halilović rekao: "Jesi li ti Alija poludio?"
Plavšićeva je u intervjuu "Frankfurtskim vestima" navela da su njeni advokati tokom suđenja uzalud tražili te stenograme, ali da su iz Sarajeva dobijali odgovor da ne postoje, jer tada nije bilo struje.
Ona kaže da joj je u Hagu stenogram dao Hrvat Paško Ljubičić, koji je bio optužen za zločine hrvatskih snaga u srednjoj Bosni, te da joj je pri tome rekao da su stenogram kupili za 20.000 maraka.
"U Sarajevu već godinama za zločin u Srebrenici optužuju međunarodnu zajednicu i tu se sa njima potpuno slažem. Jedino što bi trebalo da vidimo na koji način je međunarodna zajednica kriva njima, a na koji način je kriva meni", rekla je Plavšićeva.
(Vijesti.ba/Srna)
Re: Plavšić: Alija je dozvolio masakr u Srebrenici
Alija je samo potpisao Brčacima Distrikt a Srebrenicu je sa lakoćom poklonio dželatima a mogao je zbog tragedije zahtijevati Distrikt al nije i opet nikom ništa. Čojk jednostavno ne može biti kriv. Dabogda mu zemlja kosti izbacila
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- fruit
- Aktivni forumaš
Odlično nek ona sad javno objavi taj stenogram,ali ja vjerujem da ga je ona "slučajno zagubila" ili da su ga u ćeliji pojeli miševi.Krokodil Behko wrote:
Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da je bivši američki predsjednik Bil Klinton tražio od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici i da je to pročitala u zapisniku sa jedne od sjednica ratnog predsjedništva BiH.
"U Hagu sam pročitala zapisnik sa jedne od sjednica predsjedništva na kojoj Alija Izetbegović doslovce kaže: 'Klinton me nagovara da pustim .......... u Srebrenicu. Mora biti masakr i ne manje od četiri ili pet hiljada žrtava i onda će oni intervenisati'", rekla je Plavšićeva.
Ona je navela da je na to general Sefer Halilović rekao: "Jesi li ti Alija poludio?"
Plavšićeva je u intervjuu "Frankfurtskim vestima" navela da su njeni advokati tokom suđenja uzalud tražili te stenograme, ali da su iz Sarajeva dobijali odgovor da ne postoje, jer tada nije bilo struje.
Ona kaže da joj je u Hagu stenogram dao Hrvat Paško Ljubičić, koji je bio optužen za zločine hrvatskih snaga u srednjoj Bosni, te da joj je pri tome rekao da su stenogram kupili za 20.000 maraka.
"U Sarajevu već godinama za zločin u Srebrenici optužuju međunarodnu zajednicu i tu se sa njima potpuno slažem. Jedino što bi trebalo da vidimo na koji način je međunarodna zajednica kriva njima, a na koji način je kriva meni", rekla je Plavšićeva.
(Vijesti.ba/Srna)
Ja samo znam da naši političari nemaju odgovor na srpsku politiku,ovakve i slične izjave imaju za cilj samo jedno da nas još više podijele.
Na političkom planu konstantno trpimo poraze evo sad i oko ovog JMBG .Naši nisu pronašli odgovor na ova dešavanja ok JMBG i time su podebljali granice RS-a.
-
Samo joj budala moze vjerovati i samo budale mogu dijeliti, mrzim je vise nego Hitlera.
- fruit
- Aktivni forumaš
Poštujem tvoje mišljenje,jer ti tako razmišljaš.Vjerujem i da misliš da je ispravno što se Fikret Abdić prislonio uz one koji su napravili pokolj u Srebrenici.mrki62 wrote:. Dabogda mu zemlja kosti izbacila
Dok se pucalo možda smo ja i ti pucali jedan na drugog.Imaš pravo da nevoliš Aliju ,a ja da nevolim Fikreta Abdića.Ali moraš da poštuješ da ima neko na forumu ko drugačije
razmišlja.Ovo što si ti napisao nisu argumenti i u najmanju ruku je nekulturno.
-
Bravo Mrki, popravljas se.mrki62 wrote:Alija je samo potpisao Brčacima Distrikt. Čojk jednostavno ne može biti kriv.
ja vjerujem da si i ovom dzelatu od zene halalio Bijeljinu, Arkana i sav pokolj tamo.
Super samo naprijed.
To je ona Plavšićka s kojom je Alija drugovao. Fruit, nisam pristas Fikreta, o njemu sve najbolje,kao i o Aliji.dabogda im se sjeme zatrlo. Ja jednostavno nisam zatočenik ničije ideologije.

Naslovu nedostaje - "Ratni zlocinac Plavsic: ..." 

E sad necu ni kako ja hocu
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8841 times
- Been thanked: 5606 times
IM_ex wrote:Naslovu nedostaje - "Ratni zlocinac Plavsic: ..."

The Dark Side Of The Forum...
-
Ovaj dokument, mozda je pojela ili zaklala u nedostaku hrane i zrtava.
Ruana , čitaš li ti Sefera šta u zadnje vrijeme ?
Ima njegovih objava kamara u vezi tih izdaja Srebrenice.
Transkripata također.
Jedino je um ljudski taj koji treba neke stvari prihvatiti kao činjenice
Ima njegovih objava kamara u vezi tih izdaja Srebrenice.
Transkripata također.
Jedino je um ljudski taj koji treba neke stvari prihvatiti kao činjenice