Crna Gora
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Crna Gora
Ma ne treba. Treba ga presloziti za sestoaprilsku. Zasto sute majke srebrenice
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9767 times
- Been thanked: 11509 times
- insomnia
- Rđav kurac

U CG su parlamentarni izbori u Junu. Valja obezbjediti vecinu
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2741 times
- Been thanked: 8582 times
insomnia wrote: 07 Apr 2023, 19:29 Ma ne treba. Treba ga presloziti za sestoaprilsku. Zasto sute majke srebrenice
Eh pa ti bi mu se odmah naguzio.
Polako jbt
Sta fali izjavi? Zasto na izjavu ne treba gledati pozitivno vec tako posprdno ko ti?
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
i dodule je priznavao genocid ... 
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- insomnia
- Rđav kurac

Vidjeces na jesen inshallah
- Duminjo
- Urednik foruma

Do jeseni ko ziv ko mrtav. Necemo glumit vidovitu Dzemilu pa ga osudjivati za nesto za sta mislimo da ce uraditi. Mozda i hoce, ne znam.
Ovo sada je više od ocekivanog. Pristojno, normalno. Idemo dalje.
Ovo sada je više od ocekivanog. Pristojno, normalno. Idemo dalje.
- insomnia
- Rđav kurac

Pa dobro ti si i Vicu uzdizo u nebo. Vjerovatno bi i Draska grlio da si bio tu
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Pasaga
- Hadžija

mislis ko Bake ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Duminjo
- Urednik foruma

Lazesinsomnia wrote: 07 Apr 2023, 20:01 Pa dobro ti si i Vicu uzdizo u nebo. Vjerovatno bi i Draska grlio da si bio tu
- insomnia
- Rđav kurac

Ma ja lazem
- insomnia
- Rđav kurac

Taki su onomad vikali pa sta ako su Turci, glaj him mosta. A da vidis pilava
- Duminjo
- Urednik foruma

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA "SB": "Twitter i Tik-tok analitika oduševljena je Milatovićevom izjavom o Srebrenici"
Moraš voljeti Twitter i Tik tok političku analitiku.
Nema veze što nemaš pojma o čemu pričaš. Važno je samo da komentarišeš odmah i da komentar nije duži od 15 riječi ili petnaest sekundi. Ako može da se sažme u pet, još bolje.
Piše Andrej Nikolaidis za Slobodnu Bosnu
Kažu da je Zhou Enlai (premijer NR Kine od 1954. do 1976.), pozvan da iznese svoj stav o Francuskoj buržoaskoj revoluciji, gotovo dva vijeka nakon što je okončana,odgovorio: "Prerano je da se kaže".
Ta su vremena – kada se govorilo da je jutro pametnije od večeri; kada se vjerovalo u značaj takozvane "historijske distance"; kada su ljudi, napokon, zazirali od toga da ne lupetaju – odavno prošla.
Danas srednjoškolca pitate nešto o Platonu, a on vam iznese svoje mišljenje o stvarima koje je Platon pogrešno razumio i još vam doda kako, iz razloga političke korektnosti i gađenja koje osjeća prema Platonovom inherentnom fašizmu, uopšte nije spreman ni saslušati, kamoli pročitati, šta je taj skot imao da kaže o bilo čemu.
Elem; Twitter i Tik-tok analitika oduševljena je Milatovićevom izjavom o Srebrenici. Nakon što je zbog te izjave, u klasičnoj Good Cop – Bad Cop inscenaciji, Milatovića, šatro, napao Milorad Dodik, oduševljenje je preraslo u ushićenje.
Evo šta je, obraćajući se, kako ono kažu, "političkom Sarajevu", Milatović rekao.
Citam kako je navedeno na CDM-u: "Međunarodni sud je bio vrlo jasan i donio odluku kad je u pitanju Srebrenica… Vrlo je važno da je Međunarodni sud negdje individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, donio rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška", rekao je Milatović u intervjuu za Al Jazeera Balkans koji će biti emitovan večeras.
Milatović je kazao da je riječ o prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici.
„To su sve stvari koje jasno osuđujem“.
Prvo. U Crnoj Gori je negiranje genocida u Srebrenici kazneno (ne)djelo. Da je Milatović negirao genocid u Srebrenici, njegov bi mandat okončao i prije inauguracije, jer to još uvijek nije, a za sutra ćemo vidjeti, nije nešto na čemu bi mu aplaudirale zapadne ambasade o kojima je crnogorska vlast, kao i sve vlasti u regionu, vrlo, vrlo ovisna. Ministar pravde u vladi u kojoj je i Milatović bio ministar smijenjen je zbog negiranja genocida u Srebrenici. Imam neki osjećaj da se to Milatoviću urezalo u sjećanje.
Ja, recimo, osuđujem Srebrenicu, bez pominjanja Jasenovca, Pive i Velike. Osuđujem Jasenovac, bez pominjanja Srebrenice, Pive i Velike. Osuđujem Pivu i Veliku, bez pominjanja Jasenovca i Srebrenice.
Ako tvrdite da ne uočavate razliku između moje i Milatovićeve osude, tvrdim da lažete.
Drugo. A znate li na šta je Milatović mislio pod zločinima u Pivi i Velici? Ne znate, naravno. Dakle, jadni ne bili, ne znate ni šta je čovjek rekao. Ali vam je megagigasuper to što je rekao.
Mjesec dana nakon što je u crnogorskom parlamentu, na zahtjev Bošnjačke stranke, izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici, Demokrate Alekse Bečića podnijele su Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici. Cititam tekst Radija Slobodna Evropa:
“Piva je planinsko područje, na sjeveru Crne Gore, koje se nalazi u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom. Velika je selo u Opštini Plav , u pograničnom dijelu sa Kosovom.
Prema istorijskim podacima, zločine nad pravoslavnim stanovnicima Pive i Velike počinili su pripadnici folksdojčerske jedinice "Princ Eugen" i divizija "Handžar" i "Skenderbeg", čiji su članovi bili domaći kolaboracionisti sa područja Bosne, Hrvatske i Albanije, Kosova i Crne Gore”.
Na pitanje sarajvskog medija o genocidu u Srebrenici Milatović odgovara osudom tog genocida, kao i osudom onoga što je Skupština Crne Gore okarakterisala kao genocid, a koji su Bošnjaci, pripadnici Handžar divizije, počinili nad “pravoslavnim stanovništvom Pive”.
Ništa ne komentarišem: just to get the facts straight.
Ili da ipak prokomentarišem. Negirati genocid u Srebrenici je kao tvrditi da je Zemlja ravna ploča. Milatović ga ne negira. Ali ga kontekstualizuje tako da tom zločinu oduzima singularnost. Da pojednostavim: Srebrenica nije THE Zločin, nego jedan od zločina. Fali samo dodatak: u kojima smo jedni drugima činili zlo.
Ako vam se čini da ste tu strategiju već vidjeli: jeste. Recimo onda kada američki desničar na pitanje o Black Lives Matter pokretu odgovara: mislim da nisu važni samo životi Afroamerikanaca, nego svi životi. All Lives Matter.
Idemo dalje.
Koji dan prije toga, u razgovoru sa hrvatskim novinarem, Milatović komentariše more srpskih zastava koje su njegove pristalice iznijele na crnogorske ulice nakon izborne pobjede. Milatović odgovara da svako vidi ono što želi. On je recimo, vidio crnogorske i zastave Evropske unije. Brate; u Beranama su isukali srpsku zastavu dugu 120 metara. Tu se, nažalost, ne radi o tome šta neko želi da vidi, nego o onome što se, kao i Kineski zid, vidjelo sa Mjeseca.
U televizijskoj debati, opet koji dan ranije, Milatović je Đukanovića optužio da je sa Tuđmanom i Izetbegovićem razbijao Jugoslaviju. Tom se izjavom Milatović obraćao milenijalsima i onima koji imaju pamćenje kolibrija. Jer niti je Alija razbijao Jugoslaviju (pa ni imao moć za takvo što), niti je Đukanović, nažalost, u to vrijeme bio na Alijinoj strani. Upravo suprotno: bio je na strani Miloševića te je, sljedstveno Milatovićevoj logici, sa Miloševićem “branio” Jugoslaviju. O čemu, opet nažalost, mogu posvjedočiti žitelji Dubrovnika, sela Ravno i ostatka Hercegovine. Iz Milatovićevog odgovora jasno je da je on danas na ideološkoj poziciji na kojoj je Đukanović bio onda.
Da se, ne dao dobri Bog, Holokaust dešava danas, upravnik Aušvica bi na novinarsko pitanje odgovorio: „Moj stav o svim oblicima rasne i vjerske mržnje je jasan; osuđujem sve zločine, uključujući i onaj koji su Jevreji počinili ubivši našeg Gospoda Isusa Hrista“ i izazvao serijske orgazme liberalnih komentatora zbog njegove jasne osude Holokausta.
Što rekao borac protiv svih naših nacionalizama, nepokolebljivi vitez međunacionalne i međuvjerske tolerancije, Bora Đorđević: "Kako je lepo biti glup".
- Duminjo
- Urednik foruma

Pregledah neku noc ovaj intervju. Milatovicevim izjavama se trazi dlaka u jajetu.
Nisu odgovori 100% onakvi kakve bi zeljeli bošnjaci ali su odgovori na mjestu.
Srebrenica, Kosovo, Rusija-Ukrajina, EU i NATO su stvari o kojima se Milatovic jasno izjasnio.
Ogradio se od Seselja i njegove podrske. Cak više puta podvuko da sa njim i njegovom politikom nema nikakve veze i da su ideološki skroz na suprotnim stranama.
Za pocetak, sa njegove strane dovoljno i korektno. Ukoliko nastavi sa istom pricom i ukoliko bude djelovao u skladu sa ovom pricom, naši bi morali pojest malo vlastitih muda za onu debilnu otvorenu podršku Djukanovicu i pozvati ga u Sarajevo.
BiH nema luksuz da sa se svim komšijama gleda preko nišana.
Jedino sto mi se ne svidja je njegovo zagovaranje otvorenog balkana. Al hajd, mi ako necemo, ne treba nas dirati to i nema nista sa nama.
Nisu odgovori 100% onakvi kakve bi zeljeli bošnjaci ali su odgovori na mjestu.
Srebrenica, Kosovo, Rusija-Ukrajina, EU i NATO su stvari o kojima se Milatovic jasno izjasnio.
Ogradio se od Seselja i njegove podrske. Cak više puta podvuko da sa njim i njegovom politikom nema nikakve veze i da su ideološki skroz na suprotnim stranama.
Za pocetak, sa njegove strane dovoljno i korektno. Ukoliko nastavi sa istom pricom i ukoliko bude djelovao u skladu sa ovom pricom, naši bi morali pojest malo vlastitih muda za onu debilnu otvorenu podršku Djukanovicu i pozvati ga u Sarajevo.
BiH nema luksuz da sa se svim komšijama gleda preko nišana.
Jedino sto mi se ne svidja je njegovo zagovaranje otvorenog balkana. Al hajd, mi ako necemo, ne treba nas dirati to i nema nista sa nama.
- insomnia
- Rđav kurac

Znao sam. Ovo je tip lika za kojeg ti glasas 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Danas je u Crnoj Gori, tačnije u Nikšiću otvorena nova fabrika vodke brenda Beluga. Novinska agencija Dtt-net objavila je podatak da je naveni ruski brend na listi sankcija Evropske unije.
Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike i pokretanju proizvodnje, rekavši da će brend Beluga Montenegro biti izvezen u zemlje Evrope i šire.
"Ovo je veliki dan za Crnu Goru jer dolaze svjetski brendovi, jer se zemlja izvozno orijentiše", rekao je Abazović.
Današnjoj ceremoniji otvaranja fabrike prisustvovao je i investitor i osnivač kompanije Noblewood Adriatic (koja se nalazi u gradu Tivtat) Aleksandar Mečetin, koji je do decembra 2022. godine bio generalni direktor i većinski akcionar Beluga grupe, a kojeg je Abazović već ugostio svom uredu 15. februara zbog novog fabričkog ugovora.
- Pasaga
- Hadžija

onaj novi,Milatovic,kako li se zove
pod velikim pritiskom zapada,priznao je genocid u Srebrenici ....

pod velikim pritiskom zapada,priznao je genocid u Srebrenici ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41037 times
- Been thanked: 27613 times
Arduana Pribinja pojasnila pozadinu napada na njenog sina u Crnoj Gori

Domaću, ali i regionalnu javnost, danas je uznemirila vijest da je sinoć u Baru, u Crnoj Gori, došlo do napada četvorice maloljetnika na dvojicu sarajevskih maloljetnih sportaša koji su tamo boravili na pripremama. Sve se odigralo pred prodavnicom, bez povoda. Protiv napadača će biti podnesena krivična prijava, a napadnutim dječacima je ukazana pomoć. Majka jednog od njih, novinarka Al Jazeera Balkans, Arduana Pribinja, govorila je za N1 o posljedicama slučaja, naglasivši da duboko vjeruje da se radi isključivo o maloljetničkoj delinkvenciji, bez bilo kakve druge pozadine.
Do napada na dvojicu mladića, inače članova Atletskog kluba Sarajevo, došlo je sinoć u 20:50 sati, u barskom naselju Šušanj.
Majka napadnutog Haruna, poznata bosanskhercegovačka novinarka Arduana Pribinja, naglašava da su, kao porodica u šoku i zatečeni.
“Dijete je, prije svega, vrlo iznenađeno zbog ovog što se desilo, jer se on dugo spremao za odlazak u Crnu Goru. On voli Crnu Goru i često ide tamo, dolje je stekao i dosta prijatelja. On voli Crnogorce i njemu naprosto nije jasno kako ga je sad neko tamo napao i zbog čega. Naročito zbog toga jer je napadnut u situaciji u kojoj ne poznaje napadače, u kojoj nije komunicirao ranije s njima, pa čak ni u trenutku napada”, naglasila je.
Pribinja pojašnjava kako su djeca u Crnoj Gori boravila u hotelu prilagođenom za pripreme sportaša. Hotel su napustili zbog neophodne kupovine u prodavnici odmah preko puta njihovog objekta. Ispred radnje ih je dočekla grupa mladića koje oni ne poznaju.
“Napali su ih odmah i bez razloga. Harun je samo uspio da digne ruke i kaže ‘nemojte nas tući’. Napali su ih metalnim palicama i ostalim predmetima za tuču”, prepričala nam je.
Ipak, Pribinja naglašava kako duboko vjeruje da se radi isključivo o maloljetničkoj delinkvenciji i da slučaj nema nikakvu drugu pozadinu.
Izvinjenje upućeno i ispred Vlade Crne Gore
Napominje kako su je odmah po objavi informacije kontaktirali nadležni. To je učinio predsjednik opštine Bar, pa čak i Vlada Crne Gore, odakle su se ispričali zbog svega što se desilo i podcrtali kako imaju ogroman problem sa maloljetničkom delinkvencijom.
Raičević se izvinio zbog napada na mlade sportiste iz Sarajeva
“Očito će se Crna Gora morati pozabaviti time kako ne bi normalizirali najužasnije pojave u društvu i zbog čega bi kasnije, kao društvo, mogli imati veliki problem”, naglasila je Pribinja.
Dodaje kako se djeca sada osjećaju dobro.
“Drugi napadnuti dječak je gore prošao nego moj sin. Na nekoliko mjesta mu je došlo do prijeloma kosti u licu. Trenutno ljekari razmatraju najbolje opcije za sanaciju povreda”, rekla nam je.
Kako javljaju crnogorski mediji, dječak je smješten na Klinički centar Crne Gore.
Podsjetimo, četiri maloljetnika koji su sinoć napali mladiće iz Sarajeva, danas su saslučani pred policijom. Protiv njih, od kojih su dvojica stara 15, a druga dvojica 17 godina, biće podnesena krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.