OHR - Christian Shmidt
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: OHR - Christian Shmidt
Pa mogu i ovaki ko insomnija pitati sta je rjesenje?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9762 times
- Been thanked: 11496 times
- Status: Online
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2846 times
- Been thanked: 23461 times
Nema rjesenja dok smo ovakvi kakvi smo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

Znas ko i ja da iz hiljadu i jednog razloga od toga nema nista
Prvo, bilo kakav pokusaj bez amina EU i USA vodi te u katastrofu
Drugo, razjedinjenost u Bosnjackom korpusu vodi te u katastrofu
Trece, ko ce te voditi i cemu? Ne postoje nikakvi ciljevi i tome slicno
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
nezavisno od bilo koga,stranke,ubjedjenja
redovi se moraju zbiti ....
zlo se odavno nadvilo....
redovi se moraju zbiti ....
zlo se odavno nadvilo....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1228 times
- Been thanked: 3886 times
Prebrojavanje je jedino rješenje.
Yebo Ameriku, yebo EU. Onomad su nas pustili niz vodu, a kurvin kopilan Džon Mejdžor to čak nije ni krio govoreči da "nažalost Bošnjaci moraju nestati".
Kad ono, kurčina i ameriKi i EU. Evo nas tu gdje smo oduvijek bili.
Zato i samo zato što smo se prebrojali.
Yebo Ameriku, yebo EU. Onomad su nas pustili niz vodu, a kurvin kopilan Džon Mejdžor to čak nije ni krio govoreči da "nažalost Bošnjaci moraju nestati".
Kad ono, kurčina i ameriKi i EU. Evo nas tu gdje smo oduvijek bili.
Zato i samo zato što smo se prebrojali.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Pasaga
- Hadžija

odavno ovde gvorim,Amerima i svima,treba reci da se sklone
sto god budu duze tu,Bosne ce biti manje,i bit ce praznija
Komanda,ciljevi ....sve se da uredit
samo dobar ratni zakon
samo dobar ratni zakon
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac

Pa mores se ti prebrajati od sabaha do jacije cinjenica je da se bez Amina USA i EU mozes samo slikati
Par PTSP-ovaca na usturb Ukrajine uzgojilo muda i misle da smo i mi “odabrani”
Pa vise od pola ovih sto danas Ukrajini kupuju i dobiraju oruzje bi isto to radili Srbima da zavrse dzihadlije
Par PTSP-ovaca na usturb Ukrajine uzgojilo muda i misle da smo i mi “odabrani”
Pa vise od pola ovih sto danas Ukrajini kupuju i dobiraju oruzje bi isto to radili Srbima da zavrse dzihadlije
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

insomnia wrote: 09 Apr 2023, 20:36Znas ko i ja da iz hiljadu i jednog razloga od toga nema nista
Slabo si pročito Dodika danas.
Lik spominje potencijalno presijecanje u Brčkom i upozorava nas da ne ulazimo na njegovu teritoriju.
Ide na sve i ništa. Slabo si čitao i pozive iz OHR i američke ambasade, da ga se izvede pred sud.
Pošto si i ti desničar, sad ništa ne kopčaš. Uobičajeni kliše desničarskih diktatora, potpaliti gomilu i sakriti se iza nje. On to sad radi. On poziva Hrvate da napuste institucije, pa i Bošnjake.
Upozorenje nam šalje, upravo iz razloga što računa da ako pretjera, Amerika će nam aminovati "prebrojavanje", pa nam prijeti, da će nam gadno prosuti krv.
Kao što vidiš, prebrojavanje nam ne gine,. sa ili bez američke dozvole.
- insomnia
- Rđav kurac

Ne mozes ba to. Kurdi su u naponu snage, otprilike ko mi 95-e sa o jos i jaci pomislili da mogu reci Amerima da se sklone. Danas moraju pusiti Kurac Assadu i Irancima da ih dzihadisti ne podavePasaga wrote: 09 Apr 2023, 20:44 odavno ovde gvorim,Amerima i svima,treba reci da se sklone
samo dobar ratni zakon
- Pasaga
- Hadžija

oni vide situaciju,znaju cemu vodiinsomnia wrote: 09 Apr 2023, 20:47Ne mozes ba to. Kurdi su u naponu snage, otprilike ko mi 95-e sa o jos i jaci pomislili da mogu reci Amerima da se sklone. Danas moraju pusiti Kurac Assadu i Irancima da ih dzihadisti ne podavePasaga wrote: 09 Apr 2023, 20:44 odavno ovde gvorim,Amerima i svima,treba reci da se sklone
samo dobar ratni zakon
Ponudit ih da urade poso,posto imaju muda
Ako odbiju,nemaju se pravo bunit
branimo svoju zemlju,granice,to moraju razumit
na kraju,ovo je njihov sevet ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac

Procito sam ja sve no ova pitanja i dalje stojeKrokodil Behko wrote: 09 Apr 2023, 20:47insomnia wrote: 09 Apr 2023, 20:36
Znas ko i ja da iz hiljadu i jednog razloga od toga nema nista
Lik spominje potencijalno presijecanje u Brčkom i upozorava nas da ne ulazimo na njegovu teritoriju.
Ide na sve i ništa. Slabo si čitao i pozive iz OHR i američke ambasade, da ga se izvede pred sud.
Pošto si i ti desničar, sad ništa ne kopčaš. Uobičajeni kliše desničarskih diktatora, potpaliti gomilu i sakriti se iza nje. On to sad radi. On poziva Hrvate da napuste institucije, pa i Bošnjake.
Upozorenje nam šalje, upravo iz razloga što računa da ako pretjera, Amerika će nam aminovati "prebrojavanje", pa nam prijeti, da će nam gadno prosuti krv.
Svjestan si da ti x-morka upravlja svime? Od MoD pa nanize? Ni sa SDA nije bila neka pljacka posto su prodavali ispravno oruzje pod skart i glasali za kojekakve Poplasene.
To ko je desnicar, ljevicar, komunista, nema nikakve veze. Uostalom i SDA ti je “desnicarska”. Cak su kao neEU clan dio istih stranaka kao i ostali desnicari Evrope. Ako ne vjerujes provjeri na internetu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

insomnia wrote: 09 Apr 2023, 20:52Procito sam ja sve no ova pitanja i dalje stojeKrokodil Behko wrote: 09 Apr 2023, 20:47
Svjestan si da ti x-morka upravlja svime? Od MoD pa nanize? Ni sa SDA nije bila neka pljacka posto su prodavali ispravno oruzje pod skart i glasali za kojekakve Poplasene.
To ko je desnicar, ljevicar, komunista, nema nikakve veze. Uostalom i SDA ti je “desnicarska”. Cak su kao neEU clan dio istih stranaka kao i ostali desnicari Evrope. Ako ne vjerujes provjeri na internetu
I šta sad ja imam sa SDA?
Šta da komentarišem?
Jel to moram reprizirati post?
Eventualno mogu imati veze sa DF, čim Komšić sjaše s predsjedničke funkcije
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2741 times
- Been thanked: 8577 times
Bakir je trebao da se davno prebroji ali je trebao da šuti o prebrojavanju, ne da galami ko kakva hamša po mahali a znamo svi da galami u prazno.Krokodil Behko wrote: 09 Apr 2023, 20:29Duminjo wrote: 09 Apr 2023, 20:23
oglasio se na društvenim mrežama
Citava naša politika zadnjih nekoliko godina se svodi na ovo. Poserem im se na poso i na politiku. Sta znaci jbni status ili oglas na drustvenoj mrezi? Znaci laprdanje bez muda iz udobne fotelje, bez posljedica i bez ikakve politicke moci. Jedini cilj ovih statusa je opravdanje glasackom tijelu. U prevodu "eto ja nesto radim, postojim borim se" a ustvari karina.
Npr, Covic povlaci i radi poteze dok "naši" kmece po drustvenim mrezama.
A koje bi ti poteze povuko?
Konkretno
pod jedan - lizat guzove i americi i EU
pod dva - smjena Bakira na celu SDA bi trebao mozda biti cak i prioritet Bosnjaka, cak i onih koji ne simpatisu tu stranku
pod tri - opet lizat guzove zapadu (lobiranje, sastanci, pregovori, kukanje po Briselu a ne nama ovdje. Nece nista dobiti od toga sto meni kmeci na fejzbuku. Nek ide u Brisel kmecat. Nek jebu mater neka na silu traze sastanke, neka po stotinu puta zovu u Sarajevo i Solza i Makrona i Bidena bilo sta. Al jok, zatvorili se u cumez i vrh politike oglasavanje preko drustvenih mreza.
Kada vidim da se tako neko oglasio pa jos naslov "ovaj ovome zestoko odgovorio" sav se najezim.
Pod cetiri - relaksacija odnosa izmedju SDA, DF i osmorke. Zaboli me više kurac za to je ko je u vlasti, ko u kojem ministarstvu. Moraju relaksirati odnose i raditi koliko toliko skupa probosanski. I nije ovdje kriv ni SDA ni osmorka ni trojka. I jedni i drugi snose istu odgovornost.
Pod pet - odgovorio bih na ove Dodikove price zvanicno "znaš šta znaci kršenje Dejtona pa ti izvoli". I stavio bih racku na tu pricu i zabranio bih sve i jednom politickom subjektu da komentarise bilo koju Dodikovu izjavu vezanu za odvajanje, referendume i pizde materine. 15 godina se on odvaja, 15 godina mu mi odgovaramo i 15 godina nam je to svakodnevno tema, zanimacija, politika i sve nam se u zivotu vrti oko toga. Pajebotebog (ne tebi)
Čim je Bakir rekao da smo se prebrojali, digla se i kuka i motika i najmanje 2/3 Bošnjaka ( mahom takvih kao ti ) da mu jebu mater što unosi nemir i podiže tenzije.
Jesil reko neđe, da ćeš povući stavove oko osmorke, ako se ispostavi da su uhljupi?
Jesam reko da cu dati vremena osmorci da vidim sta rade i uglavnom sutim. Niti ih napadam niti ih branim.
Ova kritika za drustvene mreze ide prije svega na racun NS i NiP jer su te dvije stranke prve pocele masovno politiku voditi preko drustvenih mreza i najvise, da se ispravno izrazim, jedu govna po internetu umjesto da rade. I nisam nikakve aman zaman stavove o osmorci imao vec sam bio zadovoljan samo cinjenicom da je SDA konacno skinuta. Medjutim, jucer ili prekucer negdje napisah da su izgleda isti. Tako da sam sada haman na 50-50. Ako se desi da Bakir ne Bude više na celu SDA, moj glas onda 90% ima SDA.
Dok je Bakir tu, zao mi je, SDA je karcinom u Bošnjaka.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Pa to smo i radili, još od 92. i šta smo dobili?Duminjo wrote: 09 Apr 2023, 21:05
A koje bi ti poteze povuko?
Konkretno
pod jedan - lizat guzove i americi i EU
Jel može biti jasno, inje sve u lizanju dupeta, treba dati malo dupeta, a mo ne možemo, nemamo čime trgovati jer ne kontrolišemo više od trećine na nivou države. Srbija i hrvatska uvijek će imati više dupeta da daju. Eto, neke osnovne stvari. Mrzilo me i da pišem.
pod dva - smjena Bakira na celu SDA bi trebao mozda biti cak i prioritet Bosnjaka, cak i onih koji ne simpatisu tu stranku
Šta nesimpatizeri SDA imaju s tim, ko će biti na njenom čelu?
Na koji je način on gori po BiH od Čovića i Dodika?
pod tri -opet lizat guzove zapadu (lobiranje, sastanci, pregovori, kukanje po Briselu a ne nama ovdje. Nece nista dobiti od toga sto meni kmeci na fejzbuku. Nek ide u Brisel kmecat. Nek jebu mater neka na silu traze sastanke, neka po stotinu puta zovu u Sarajevo i Solza i Makrona i Bidena bilo sta. Al jok, zatvorili se u cumez i vrh politike oglasavanje preko drustvenih mreza.
A oni u Briselu samo čekaju, kad će neko naš doći na sastanak i svi su uvijek uz nas, samo što nisu dobro obavješteni? Sporan facebook? Možda bi bili bolje obavješteni, ako bi pisali na instagramu? Jesil to pošo reći?
Pod cetiri - relaksacija odnosa izmedju SDA, DF i osmorke. Zaboli me više kurac za to je ko je u vlasti, ko u kojem ministarstvu. Moraju relaksirati odnose i raditi koliko toliko skupa probosanski. I nije ovdje kriv ni SDA ni osmorka ni trojka. I jedni i drugi snose istu odgovornost.
Relativiziranje
Pod pet - odgovorio bih na ove Dodikove price zvanicno "znaš šta znaci kršenje Dejtona pa ti izvoli".
Odlična ideja, vjerujem da se dosad niko nije sjetio takvog upozorenja.
- insomnia
- Rđav kurac

Jedan izraelski analiticar je ti davno objasnio. Prilike na BI a ja bih, skormno dodao u citavov svijetu, su otprilike kao na ulici i u zivotu. Ako jednom pokazes da si p..... Gotov si
- Duminjo
- Urednik foruma

Pa dobro kad te mrzilo da pišeš eto daj ti konkretan prijedlog kako od ovoga napraviti drzavu. Samo jedan al da nije prebrojavanje. Znamo da se necemo prebrojati osim ako nam ne dodju pred kucu. A ako bismo se slucajno i prebrojali, znamo da bismo popušili.
Jedini uslov za prebrojavanje je da Mile direktno prekrši Dejton i da idemo na ustav RBiH. Ostalo, u trenutnoj situaciji kada se samo mlati bezveze, nemaš podršku.
1.
Jedini uslov za prebrojavanje je da Mile direktno prekrši Dejton i da idemo na ustav RBiH. Ostalo, u trenutnoj situaciji kada se samo mlati bezveze, nemaš podršku.
1.
- insomnia
- Rđav kurac

Kakav bolan ustav RBIH? Vodice te tacno ko?
- Duminjo
- Urednik foruma

Rekoh uslov za prebrojavanje bez da imaš NATO protiv sebe. Ko ce voditi, sta i kako, vec je dalje pitanje.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1228 times
- Been thanked: 3886 times
Ne znamo da bismo popušili. Mi znamo da nismo popušili ni ranije.
U slučaju prebrojavanja, mi znamo da se osmorka neće pitati ni za šta, nisu se pitali ni prije, sakrili su se u mišeje rupe, opet bi se sakrili, a zna se ko bi se prebrojavao. Pa kad se prebrojavanje završi, eto opet kurvinih kopilana da nam viču kako smo nacionalisti.
Eto ti se nemoj prebrojavat, na tebe i takve kao ti ionako niko ne računa, nastavi lizati guzove švabama, a možeš i amerima ako uspiješ doći do njih.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.