Venera wrote: 10 Apr 2023, 18:11
Naseef Mushroom wrote: 10 Apr 2023, 18:00
Pa ja sam samo kap u moru, ponavljam, država koja ima 30% ili bolje rečeno 30 miliona stanovnika koji su ateisti i niko ne vidi problem kada se neko kulturno pozdravi sa kolegama i čestita im uskrs.
Samo se kod nas šaka jada od 4% ibreti kao da ih je neko pljunuo.
Daleko ste vi od europskih ateista ma koliko god voljeli sebi tepati, za vas više paše onaj vic “Nisi ti gay, ti si obična pederčina”.
Ti se stidis svoj religije!
Ja sam dio manjine, ali mi nije problem podvuci osobni stav.
Vi ne vidite problem, jer vam je lakse biti dio vecine, cak i ako niste iste religije, mislim u tvojoj Njemackoj. .
Gdje je razlika između tebe što ti u većinski religijskoj državi čestitaju religijski praznik iako si ateista i mene što mi u većinski kršćanskoj državi čestitaju kršćanski praznik a ni kod mene ni kod tebe nemaju informacije da ne pripadamo većini?
Bolje rečeno, dala si već odgovor, ti podvlačiš osobni stav i u tome je poenta, ja da se stidim svoje religije ne bih rekao zaduženom za plan godišnjeg odmora da bi želio drugu polovinu juna mjeseca 3 sedmice jer je tada Kurban-bajram ali to je bila situacija prikladna da naglasim koje sam religije.
Zašto bih naglašavao, stidio se ili bio ponosan na poslu gdje su razgovori vezani isključivo za posao i ako je šta off-topic to je vezano samo za sport, vrijeme ili odjeću? Ni tu niko ne naglašava svoju religiju.
Ako bi na pauzi bila tema kako smo slavili Uskrs ja bih tu sigurno rekao da nisam slavio jer sam musliman.
Ali da kada 50 kolega svima čestita par sekundi u prolazu da 50 puta vičem za njima da ne slavim, tu ne patim od kompleksa kao ti da bih tu podvlačio svoj stav.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.