Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Udaraj se po glavi koliko hoćeš, kažeš da ne želiš da se ubacuješ u religioznu grupu, ne znam imaš li više od 12 godina ali svako stariji od 12 zna da svijet i društvo ne funkcioniše tako da se drugi prilagođavaju onome šta ti želiš. Jedino šta je tebi i svakome od nas činiti je da se od toga branimo tj. u tvom slučaju da objasniš osobama nakon što ti čestitaju da ne slaviš.
Ja se ne branim, i ne osjecam se ugrozeno, ali, shvati, moj stav je ispravan.
Neki ateisti ne zele raspravu iz raznih motiva.
Vi religiozni vjernici, brojite konvertite, takmicite se, koliko vas je u drzavama, poneki, poput tebd, se stide reci da su muslimani. Tebi, kao i vecini religioznih se lakse uklopiti u takve sredine, ali ste gori od Jehovinih svjedoka dobro vam je HAVANA odbrusio.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Naravno da Chanu ne smeta kada neki ateista koji zbog toga i nema šta tražiti na ovoj temi ide u off-topic da liječi komplekse, jer mu paše da neko bije njegove bitke, a kada ja koji čak i nisam katolik, u državi gdje je 96% vjernika na Popisu, među njima i katolici, dajem znak poštovanja prema nekome ko se zove Kristijan ili Ivan, onda ja nemam osjećaja šta pišem na dane kada su praznici.
Tipična ateistička šuplja.
Meni ovdje smeta kad od muhe pravite slona, a u cilju ideološkog mlaćenja slame do iznemoglosti. Nepotrebno i glupo.
To šta ti radiš u Njemačkoj me se ne tiče. Super ako je tako kao što tvrdiš i treba biti tako. Ja govorim o nastupu na temi.
A Veneru je najbolje ignorisati jer je iritantna, cinična i uglavnom lupa gluposti. Meni je na foe na 3 foruma pa i ti razmisli o tome čisto da ne gubiš vrijeme. Isto tako, ona nije ateista, već agnostik mada ni to ništa ne znači. Obraćaj se osobama ciji ti stavovi smetaju, a ne cjelokupnoj grupi.
Last edited by Masamune on 11 Apr 2023, 08:00, edited 3 times in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Naseef Mushroom wrote: 10 Apr 2023, 16:28
Naravno da Chanu ne smeta kada neki ateista koji zbog toga i nema šta tražiti na ovoj temi ide u off-topic da liječi komplekse, jer mu paše da neko bije njegove bitke, a kada ja koji čak i nisam katolik, u državi gdje je 96% vjernika na Popisu, među njima i katolici, dajem znak poštovanja prema nekome ko se zove Kristijan ili Ivan, onda ja nemam osjećaja šta pišem na dane kada su praznici.
Tipična ateistička šuplja.
Meni ovdje smeta kad od muhe pravite slona, a u cilju ideološkog mlaćenja slame do iznemoglosti. Nepotrebno i glupo.
To šta ti radiš u Njemačkoj me se ne tiče. Super ako je tako kao što tvrdiš i treba biti tako. Ja govorim o nastupu na temi.
A Veneru je najbolje ignorisati jer je iritantna, cinična i uglavnom lupa gluposti. Meni je na foe na 3 foruma pa i ti razmisli o tome čisto da ne gubiš vrijeme.
Odjebi od spominjanja Venere, svakako si podkapacitirana osoba.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Blagdan je sa isključivo vjerskom konotacijom, a praznik nije.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Chan wrote: 11 Apr 2023, 08:21
Nisu isto, ali je razlika minimalna.
Blagdan je sa isključivo vjerskom konotacijom, a praznik nije.
Jel ti kažeš blagdan ili vjerski praznik?
U bosanskom jeziku to je u suštini isto ako uopšte postoji blagdan kao riječ. Ja govorim vjerski praznik kao što i jeste na bosanskom.
Međutim, u hrvatskom jeziku ipak prave tu razliku potencirajući vjeru pod istim i riječ vodi porijeklo iz njihovog jezika.
Pa realno u EU, barem u Fr se slabo koji praznik cestita sto nije slucaj sa blagdanima jel. Necea zar cestitati prvi maj ili dan pobjede i slicno.
I nova godina se spomene onako uz Bozic kao sretni bozicni i novogodisnji praznici. Ili sretan bozic i kraj godine
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman