Religijska pitanja
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Religijska pitanja
Eid mubarak. Blagoslovljen praznik
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
Re: Uskrs
Previse si se zadala oko glupostiVenera wrote: 10 Apr 2023, 16:33On je mjesanac, a i ja sam.Naseef Mushroom wrote: 10 Apr 2023, 16:28
Naravno da Chanu ne smeta kada neki ateista koji zbog toga i nema šta tražiti na ovoj temi ide u off-topic da liječi komplekse, jer mu paše da neko bije njegove bitke, a kada ja koji čak i nisam katolik, u državi gdje je 96% vjernika na Popisu, među njima i katolici, dajem znak poštovanja prema nekome ko se zove Kristijan ili Ivan, onda ja nemam osjećaja šta pišem na dane kada su praznici.
Tipična ateistička šuplja.
Meni je nelogicno cestitati netkome za koga ne znas da li slavi religijski blagdan.
Mene je jedna kolegica pitala da li slavim, sa namjerom da mi cestita, a ja samjoj se zahvalila na njenoj namjeri, obrazlozila da nisam religiozna, ali sam cestitala njoj.![]()
Ja poznajem dosta ljudi koji nisu religiozni,kazu da su ateisti
Ali ne poznam ni jednog koji nece obiljeziti bozic ili uskrs
Ljudi to gledaju kao neku tradiciju ili im je cak samo simpa to obiljezavati (komercijalizacija blagdana npr)
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Vilo, ne obiljezavam ni ukrasima, ni hranom.vila wrote: 11 Apr 2023, 17:17Previse si se zadala oko glupostiVenera wrote: 10 Apr 2023, 16:33
On je mjesanac, a i ja sam.
Meni je nelogicno cestitati netkome za koga ne znas da li slavi religijski blagdan.
Mene je jedna kolegica pitala da li slavim, sa namjerom da mi cestita, a ja samjoj se zahvalila na njenoj namjeri, obrazlozila da nisam religiozna, ali sam cestitala njoj.![]()
Ljudi to gledaju kao neku tradiciju ili im je cak samo simpa to obiljezavati (komercijalizacija blagdana npr)
Samo sam odreagirala na ovog forumaša šampinjona, kojem sam pokusala obrazloziti svon stav.
Srecom neki su razumjeli moj stav.
Last edited by Venera on 11 Apr 2023, 17:35, edited 1 time in total.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3860 times
- Been thanked: 3566 times
Ne laži. Nisi odreagovala već si TI tu temu i pokrenula na temi Uskrs koja je namjenjena samo za čestitke.Venera wrote: 11 Apr 2023, 17:24Vilo, ne obiljezavam ni ukrasima, ni hranom.vila wrote: 11 Apr 2023, 17:17
Previse si se zadala oko gluposti
Samo sam odreagirala na ovog forumaša šampinjona, kojem sam pokusala obrazloziti svon stav.
Zec je u 16.
Svako može pročitati ko je prvi postavio post na toj temi, ti ili ja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
-
- Seksologinja
Jesam pokrenula, jer imam svoj stav. Ne krijem svoj stav, i zelim biti otvorena o istom.Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 17:31Ne laži. Nisi odreagovala već si TI tu temu i pokrenula na temi Uskrs koja je namjenjena samo za čestitke.Venera wrote: 11 Apr 2023, 17:24
Vilo, ne obiljezavam ni ukrasima, ni hranom.
Zec je u 16.
Tebi smeta, iako isti nema nikakve osobne veze sa tobom. Evo, treci dan ne odustajes.

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne, ti si napisala da si to napisala samo jer si odreagovala na moje postove što nije istina i to si upravo i priznala.Venera wrote: 11 Apr 2023, 17:35Jesam pokrenula, jer imam svoj stav. Ne krijem svoj stav, i zelim biti otvorena o istom.Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 17:31
Ne laži. Nisi odreagovala već si TI tu temu i pokrenula na temi Uskrs koja je namjenjena samo za čestitke.
Tebi smeta, iako isti nema nikakve osobne veze sa tobom. Evo, treci dan ne odustajes.![]()
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
-
- Seksologinja
Odreaigarala sam na tvoje postove, jer je vila upravo spomenula da sam se previse zadala oko toga glupane!Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 17:38Ne, ti si napisala da si to napisala samo jer si odreagovala na moje postove što nije istina i to si upravo i priznala.Venera wrote: 11 Apr 2023, 17:35
Jesam pokrenula, jer imam svoj stav. Ne krijem svoj stav, i zelim biti otvorena o istom.
Tebi smeta, iako isti nema nikakve osobne veze sa tobom. Evo, treci dan ne odustajes.![]()
Da nisi reagirao, ne bih dalje pisala svoje potpuno logicno obrazlozenje.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Koja je uopšte poenta da ti kao ateista pišeš na temi o religijskim praznicima namjenjenih za čestitke i iznosiš svoj stav gdje postoji masa drugih tema gdje bi to bilo prikladnije? Znači radi se samo o tvom narcizmu i potrebi da se cijeli svijet vrti oko tebe.Venera wrote: 11 Apr 2023, 17:42Odreaigarala sam na tvoje postove, jer je vila upravo spomenula da sam se previse zadala oko toga glupane!Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 17:38
Ne, ti si napisala da si to napisala samo jer si odreagovala na moje postove što nije istina i to si upravo i priznala.
Mala Mu, Chan i još neki forumaši su isto ateisti ili agnostici pa su opušteniji što se tiče te teme.
Znači ne radi se uopšte o ubjeđenjima već o tvom negativnom karakteru.
-
- Seksologinja
Ti si, jednostavno receno, glup.Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 18:00Koja je uopšte poenta da ti kao ateista pišeš na temi o religijskim praznicima namjenjenih za čestitke i iznosiš svoj stav gdje postoji masa drugih tema gdje bi to bilo prikladnije? Znači radi se samo o tvom narcizmu i potrebi da se cijeli svijet vrti oko tebe.Venera wrote: 11 Apr 2023, 17:42
Odreaigarala sam na tvoje postove, jer je vila upravo spomenula da sam se previse zadala oko toga glupane!
Mala Mu, Chan i još neki forumaši su isto ateisti ili agnostici pa su opušteniji što se tiče te teme.
- insomnia
- Rđav kurac
Ako ima dosadnije ekipe od ovih sto idu okolo i trube o ateizmu. Super, koga boli kurac. Dosadniji od vehabija
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Hvala na potvrdi o tvom karakteru. Lajkovao sam ti post zbog potvrde.Venera wrote: 11 Apr 2023, 18:03Ti si, jednostavno receno, glup.Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 18:00
Koja je uopšte poenta da ti kao ateista pišeš na temi o religijskim praznicima namjenjenih za čestitke i iznosiš svoj stav gdje postoji masa drugih tema gdje bi to bilo prikladnije? Znači radi se samo o tvom narcizmu i potrebi da se cijeli svijet vrti oko tebe.
-
- Seksologinja
Odjebi!Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 18:12Hvala na potvrdi o tvom karakteru. Lajkovao sam ti post zbog potvrde.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Kada umisliš sebi da je čitav svijet glup a ti izmislila pamet onda lahko može doći do situacije da dobronamjernu čestitku za vjerski praznik, pa makar bilo upućeno pogrešnoj osobi, smatraš zlonamjernom. Jer kada obični smrtnici kraj toliko vlastitih problema odvoje minutu da ti dokažu da te uvažavaju (pa makar i pogrešno čestitali) to je provokacija jer su kraj svojih problema trebali odvojiti tri sata da se prvo informišu o njenom veličanstvu prije nego što joj se usude obratiti.Venera wrote: 11 Apr 2023, 18:12Odjebi!Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2023, 18:12
Hvala na potvrdi o tvom karakteru. Lajkovao sam ti post zbog potvrde.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21460 times
- Been thanked: 19458 times
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
Ni ja nikad neću takve razumjeti. Imam osjećaj da sam ja ateista, da jednostavno ne bih gubio vrijeme na takve stvari.insomnia wrote: 11 Apr 2023, 18:06 Ako ima dosadnije ekipe od ovih sto idu okolo i trube o ateizmu. Super, koga boli kurac. Dosadniji od vehabija
Zamisli smatraš da nema života poslije smrti, da ti je ostalo još par decenija postojanja i ti to gubiš da na ljude koji prate ono što smatraš da je glupost.
Vjernici makar smatraju da za to svoje širenje ideja ih čeka nagrada na drugom vječnom svijetu, pa je daleko razumljivije.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa kao što mudonja sa hiljadu gendera koji za sebe koristi nazive “She/her” smatra uvredom kada mu se neko kulturno obrati sa “Kako ste gospodine?” pa dobije napad jer ga nisu pitali šta je on. Isti način razmišljanja.Bosnia_Nord wrote: 11 Apr 2023, 18:25Ni ja nikad neću takve razumjeti. Imam osjećaj da sam ja ateista, da jednostavno ne bih gubio vrijeme na takve stvari.insomnia wrote: 11 Apr 2023, 18:06 Ako ima dosadnije ekipe od ovih sto idu okolo i trube o ateizmu. Super, koga boli kurac. Dosadniji od vehabija
Zamisli smatraš da nema života poslije smrti, da ti je ostalo još par decenija postojanja i ti to gubiš da na ljude koji prate ono što smatraš da je glupost.
Vjernici makar smatraju da za to svoje širenje ideja ih čeka nagrada na drugom vječnom svijetu, pa je daleko razumljivije.
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Mogu li se u ekstremnim slučajevima prekršiti neka od 10 zapovijedi božjih?
Recimo zapovijed - ne sagriješi bludno?
Prije dosta vremena čitao sam da je neki umirući mladić koji je bolovao od raka i imao 19-20 godina rekao jednoj od medicinskih sestara koja se brinula o njemu u bolnici, da on još nikad nije imao seks i da samo želi isprobati kako to izgleda. Da ne očekuje ljubav ili neznamšto od osobe koja mu pruži seksualno zadovoljstvo, već naprosto da osjeti kako izgleda sam čin.
Sestra je tu poruku prenijela nadležnima. Nadležni se okupili da vijećaju da li je moralno i da li mu smiju osigurati seks, i odlučili su da s obzirom na sve okolnosti - smiju.
Unajmili su prostitutku s kojom je obavio stvar i kratko vrijeme nakon toga umro.
Ili npr. muškarci i žene s cerebralnom ili nekim drugim oblikom paralize. Koji nemaju dovoljno snage u rukama i/ili preciznu motoriku neophodnu da postignu orgazam samozadovoljavanjem. .
Ne znam... po meni nije sagriješio bludno onaj tko takvoj osobi pruži seksualno zadovoljstvo, a unajmljivanje prostitutke, je, osim ako ona nema medicinsko, pa i nešto psihološkog znanja kratki put da se takvim osobama onako preko volje pomogne i čao.
Recimo zapovijed - ne sagriješi bludno?
Prije dosta vremena čitao sam da je neki umirući mladić koji je bolovao od raka i imao 19-20 godina rekao jednoj od medicinskih sestara koja se brinula o njemu u bolnici, da on još nikad nije imao seks i da samo želi isprobati kako to izgleda. Da ne očekuje ljubav ili neznamšto od osobe koja mu pruži seksualno zadovoljstvo, već naprosto da osjeti kako izgleda sam čin.
Sestra je tu poruku prenijela nadležnima. Nadležni se okupili da vijećaju da li je moralno i da li mu smiju osigurati seks, i odlučili su da s obzirom na sve okolnosti - smiju.
Unajmili su prostitutku s kojom je obavio stvar i kratko vrijeme nakon toga umro.
Ili npr. muškarci i žene s cerebralnom ili nekim drugim oblikom paralize. Koji nemaju dovoljno snage u rukama i/ili preciznu motoriku neophodnu da postignu orgazam samozadovoljavanjem. .
Ne znam... po meni nije sagriješio bludno onaj tko takvoj osobi pruži seksualno zadovoljstvo, a unajmljivanje prostitutke, je, osim ako ona nema medicinsko, pa i nešto psihološkog znanja kratki put da se takvim osobama onako preko volje pomogne i čao.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Pitaj na nekom kršćanskom forumu. To o čemu pišeš je iz njihovog zakona
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac