Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ma ja samo Allah zna a ljudi ne znaju, a što nam je slao objavu i propise?
Cuj tumačite
Znamo zato što je objavio preko Poslanika alejhi selam.
Ne znaju ljudi, naravno da ne znaju.
Da znaju ne bi im trebali tumaci recenog.
Plus sto ne razumijemo svi isto.
I da, znati ces jesi li u pravu TEK kad izadjes pred Allaha, i koliko si ti pravedan, koliko si ljudi krivo optuzio, koliko je sve ono sto si uradio ispravno.
Do tada se skuliraj, ne optuzuj i ne osudjuj, jer ne znas.
Pa hoće li svi u dzennet ući jer tom logikom ljudi ne znaju?
Vidiš li svoju logiku?
Dakle ko pije alkohol ,vara ženu, napusti djecu,klošarija na treba ga suditi jer , nismo Allah,pa znaš li definiciju onda grijeha?
Kod tebe ne postoje grijesi,onda i to Allah zna,pa Jel Allah šta otkrio od svog znanja ljudima?
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Ma ja samo Allah zna a ljudi ne znaju, a što nam je slao objavu i propise?
Cuj tumačite
Znamo zato što je objavio preko Poslanika alejhi selam.
Ne znaju ljudi, naravno da ne znaju.
Da znaju ne bi im trebali tumaci recenog.
Plus sto ne razumijemo svi isto.
I da, znati ces jesi li u pravu TEK kad izadjes pred Allaha, i koliko si ti pravedan, koliko si ljudi krivo optuzio, koliko je sve ono sto si uradio ispravno.
Do tada se skuliraj, ne optuzuj i ne osudjuj, jer ne znas.
S druge strane imas bazicna pravila koja moras postovati.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Chan wrote: 12 Apr 2023, 11:29
Nije Allah stvorio sa iskušenjem, već je to prirodno i prisutno je u vrlo malim procentima u prirodi. Homoseksualnost je stara koliko i ljudska vrsta. Ljudi su se tek kasnije sjetili da to nazovu grijehom mahom pojavom monoteističkih religija.
Prirodno je da i ako ti je napolju vruće 40+ stepeni, da će ti se tražiti nešto ledeno za popiti, pa ćeš opet ako si vjernik a jedino hladno napolju je flaša pive, radije otići u kuću i popiti čašu vode, pa makar bila toplija.
Ja uopšte ne demantujem da mnoge osobe koje imaju takve sklonosti to ne rade iz dosade već da su rođene sa tim sklonostima, ali postoji iskušenje ili kako nevjernici kažu samokontrola.
Ljudi su oduvijek imali i nagon da konzumiraju alkohol, ako si vjernik ili ćeš se boriti protiv toga ili ćeš nastaviti piti ali biti svjestan da je grijeh. Neće niko ni pomisliti “Alkohol nije grijeh i treba ga zato nastaviti piti jer me je Allah takvog stvorio”.
I neće sigurno niko organizovati iftar pod nazivom “Iftar za nas alkoholičare”.
Čak i da jeste tako opet nije vaša stvar da ih ubijate u pojam ili da vršite primjenu sile. Ima on gore koji će o tome odlučivati.
Isto kao što nećete dirati dijete koje je rođeno sa nekim poremećajem pa je ogorčeno na Boga što je rođeno kao takvo.
Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 11:47
Prirodno je da i ako ti je napolju vruće 40+ stepeni, da će ti se tražiti nešto ledeno za popiti, pa ćeš opet ako si vjernik a jedino hladno napolju je flaša pive, radije otići u kuću i popiti čašu vode, pa makar bila toplija.
Ja uopšte ne demantujem da mnoge osobe koje imaju takve sklonosti to ne rade iz dosade već da su rođene sa tim sklonostima, ali postoji iskušenje ili kako nevjernici kažu samokontrola.
Ljudi su oduvijek imali i nagon da konzumiraju alkohol, ako si vjernik ili ćeš se boriti protiv toga ili ćeš nastaviti piti ali biti svjestan da je grijeh. Neće niko ni pomisliti “Alkohol nije grijeh i treba ga zato nastaviti piti jer me je Allah takvog stvorio”.
I neće sigurno niko organizovati iftar pod nazivom “Iftar za nas alkoholičare”.
Čak i da jeste tako opet nije vaša stvar da ih ubijate u pojam ili da vršite primjenu sile. Ima on gore koji će o tome odlučivati.
Isto kao što nećete dirati dijete koje je rođeno sa nekim poremećajem pa je ogorčeno na Boga što je rođeno kao takvo.
Ma ne radi se o tome već o nazivu “Iftar za LGBT osobe”
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Chan wrote: 12 Apr 2023, 12:03
O tome sam već rekao šta mislim i smatram da to nije ok.
Ja sam se više uhvatio toga kako su generalno homoseksualci trn u oku pa bi se neki i iživljavali.
Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 12:10
O tome sam već rekao šta mislim i smatram da to nije ok.
Ja sam se više uhvatio toga kako su generalno homoseksualci trn u oku pa bi se neki i iživljavali.
Pa imaju ovozemaljski zakoni i koji bi zašitili homoseksualca da se ko ne iživljava nad njim.
Ako se za nekoga zna ili pretpostavlja da je homoseksualac i ako na iftarima prisustvuje (bez da se hvata i ljubi sa partnerom, ali se to odnosi i na hetero parove da nije prikladno na iftarima da rade isto) onda ta osoba ne bi trebala biti napadnuta i trebalo bi joj biti omogućeno da prisustvuje kao i svakom drugom.
To je domet što se tiče pedera i iftara, ravnopravnost gdje se ne razlikuju od ostalih, sve ostalo poput ovakvog iftara je provokacija.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.