Julia-Klara wrote: 12 Apr 2023, 08:59
I opet tudju brigu brinete i u Allahovo se petljate, tumacite, znate sta ce uraditi na sudnjem danu.
Svako ce odgovarati za sve ucinjeno, a samo Allah zna i odlucit ce ko ce gdje.
Kako vam se da
Pusti šuplje, istina je da u Kur'anu na dosta mjesta piše da je Allah Milostiv, ali to ne znači da možeš raditi šta hoćeš.
A to Milostiv se misli kada se neko pokaje, ali se pravo pokaje za neke grijehe, a ne "žao mi je Allahu" a u glavi već razmišlja kako će ga opet uraditi.
Helem nejse, ima nešto što mi kao ljudi znamo i što kao ljudi ne znamo. Mi imamo pravo suditi ljudima po njihovoj vanjštini (onome što znamo) a nemamo pravo suditi po onome što ne znamo. Na primjer, ako neko dadne pare u humanitarne svrhe, nema niko pravo reći "on je to dao da se pokaže", jer ti ne možeš čitati nečije misli. Ali ako vidiš čovjeka sa pivom, ti mu možeš reći da je to grijeh i da ne smije raditi.
Mene iskreno ne interesuje šta ko radi, ali me nervira kad neko u ime islama negira neke stvari iz Kur'ana ili hadisa. Na primjer, ne interesuje me ako će neko staviti jelku, okiti je, pa iako za sebe kaže da je musliman. Ali me nervira ako će neko kazati "jelka nije haram, to samo ekstremisti govore."
Ili kao što sam prošle godine pročitao komentar na fb od nekog Bošnje "puna podrška za paradu, nismo mi vehabije da nam smetaju."