LGBTIQA+

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Homoseksualnost i prisvajanje djece ?!

DA
21
31%
NE
46
69%

Total votes: 67

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2414 times
Been thanked: 6114 times
Status: Offline

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Beni » 12 Apr 2023, 16:26

Fuddo wrote: 12 Apr 2023, 16:23 Ama brate, kakav iftar, i kakvi gejovi
Ljudi su placeni za to da kreiraju te gluposti u nadi da ce izazvati kakav eksces, tipa da neko upadne sa satrom i prikolje nekog.
Onda se pokrece citava masinerija maricki i sl da sve predstave kao radikalne fundamentaliste sa kojima se ne moze zivjeti, ne bi li se isposlovala reakcija onih koji te mogu rastavit na dijelove da sebi vise nikad ne dodjes.
Ovo bi vise i konj skonto sta vam rade i reko dobroje jebote, sjasi.
Image

Image

vidi mu kapice majku svoju silovo :valja
Image
Fuck you a friendly note to start the day

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14851 times
Been thanked: 25432 times

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Fuddo » 12 Apr 2023, 16:32

Najgore sto sebi mozes uraditi je da im dajes na znacaju.
Potpuni ignore, i ako bas insistira da mu se obratis, kulturno mu reknes mrs upickumaterinu debilnu. Alahimanet.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Apr 2023, 17:03

Beni wrote: 12 Apr 2023, 16:05
Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 15:56
Pa jeste kontradiktorno ali svako ko je vjernik a privlači ga isti spol, on ili će se boriti protiv toga ili neće ali je svjestan da čini blud. Međutim ovo sa gay iftarom je promocija i normalizacija bluda.

Kao i sa konzumiranjem alkohola, neko ko se trudi da bude vjernik ali nije dovoljno jak da odoli alkoholu kada izađe subotom, on ili će sebi zatrcati da se okani alkohola ili će nastaviti ali biti svjestan da čini grijeh, ali je to totalno drugačije od npr. kada bi neko napravio iftar pivo party.
Pa po defaltu nije vijernik ako cini takve stvari koje su po vjeri zabranjene i to svjesno rade.

Taj iftar pivo party sam navo u vezi ovih bolesnika sto ce iftar organozovati, kontas.
Shvatam te ali imaš jednu grupu koja pije, kocka ali naziva selam, ide u džamiju i sebe smatra vjernikom koji je svjestan da je slab i da čini grijeh ali ne negira Allaha i Islam.

Onda imaš nevjernike, ateiste i sl. koji nemaju veze sa vjerom a mnogi od njih ne piju i ne kockaju iz nekih drugih razloga.

Vjernik koji čini grijeh (ma koliko ga to diskvalificiralo kao vjernika) i ateista koji radi stvari koje bi se u religiji smatrale grijehom nije isto.

Imaju ateisti koji prisustvuju iftarima iz poštovanja prema prijateljima i rodbini a imaju i vjernici koji bojkotuju iftare na javnim mjestima jer smatraju da to treba biti skromno u krugu porodice i prijatelja.

Vjernik koji čini blud opet neće organizovati gay ili pivo iftar jer ne pokušava te stvari romantizirati i predstaviti ih kao pozitivne u Islamu. On će tražiti milion izgovora “Koliko sam dobra učinio, neće ova flaša pive nadjačati sva moja dobra djela” ali se neće boriti da se alkohol ili homoseksualnost uvrsti kao dio Islama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Apr 2023, 17:05

Fuddo wrote: 12 Apr 2023, 16:32 Najgore sto sebi mozes uraditi je da im dajes na znacaju.
Potpuni ignore, i ako bas insistira da mu se obratis, kulturno mu reknes mrs upickumaterinu debilnu. Alahimanet.
Pa dok mi ignorišemo oni se šire i jačaju a oni neće da ignorišu nas i napadaju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 3330 times

Post by Mutevelija » 12 Apr 2023, 17:25

Julia-Klara wrote: 12 Apr 2023, 13:32
Mutevelija wrote: 12 Apr 2023, 12:02

Pa hoće li svi u dzennet ući jer tom logikom ljudi ne znaju?

Vidiš li svoju logiku?

Dakle ko pije alkohol ,vara ženu, napusti djecu,klošarija na treba ga suditi jer , nismo Allah,pa znaš li definiciju onda grijeha?

Kod tebe ne postoje grijesi,onda i to Allah zna,pa Jel Allah šta otkrio od svog znanja ljudima?
Vidim svoju logiku, da je ne vidim ne bih spominjala.

Objavljeno je, receno sta i kako, i gdje je problem?
Do mene je KAKO cu i DA LI cu se pridrzavati recenog ili ne, ali nemas TI pravo (niti bilo ko drugi) da govori da li radim naopako ili ne.

Shvatas li ti da na taj nacin uzimas sebi ulogu Boga/Allaha, osudjujes, komadujes, vazis, dakle radis sve ono STO NIJE U TVOJOJ MOCI niti NADLEZNOSTI?

Hoces li tako isto reci Bogu/Allahu ako takvog, koji je grijesio vise od tebe, posalje u dennet, "hej, Boze, nisi u pravu, ne drzis se pravila?"

O tome ja tebi govorim.

Umjesto da ljudima priblizis ljepotu svoje vjere, ti takav kakav jesi, mozes ljude samo otjerati od nje (vjere).

Da ponovim, nemas pravo koje uzimas sebi, jer je krajnja odluka Allahova.

Nadam se da sam bila jasna u onome sto zelim reci.
Ovo zahtjeva opširnije objašnjenje, koje ćeš dobiti.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10433 times
Been thanked: 12300 times

Post by Krokodil Behko » 12 Apr 2023, 17:32

Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 15:36 Kad sad dođu autobusi iz Skopja i Niša puni Igora i Zorana u Sarajevo na iftar :oo

Pa zar to nije super stvar? Otvorimo sve kapije za njih, pa kad nahrupe ima da nas bude više nego njih.
Dominacija, pajdo moj, dominacija.

Naš je izbor peder ili srpski rob.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10057 times
Been thanked: 10314 times

Post by Zana » 12 Apr 2023, 17:34

Fuddo wrote: 12 Apr 2023, 16:23 Ama brate, kakav iftar, i kakvi gejovi
Ljudi su placeni za to da kreiraju te gluposti u nadi da ce izazvati kakav eksces, tipa da neko upadne sa satrom i prikolje nekog.
Onda se pokrece citava masinerija maricki i sl da sve predstave kao radikalne fundamentaliste sa kojima se ne moze zivjeti, ne bi li se isposlovala reakcija onih koji te mogu rastavit na dijelove da sebi vise nikad ne dodjes.
Ovo bi vise i konj skonto sta vam rade i reko dobroje jebote, sjasi.
VAM? :cupka
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Apr 2023, 17:47

Krokodil Behko wrote: 12 Apr 2023, 17:32
Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 15:36 Kad sad dođu autobusi iz Skopja i Niša puni Igora i Zorana u Sarajevo na iftar :oo

Pa zar to nije super stvar? Otvorimo sve kapije za njih, pa kad nahrupe ima da nas bude više nego njih.
Dominacija, pajdo moj, dominacija.

Naš je izbor peder ili srpski rob.
Bojim se da ćemo na kraju postati obadvoje.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 12 Apr 2023, 17:53

Kad si gladan nisi svoj. Jbg. Zalim slucaj 😀
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14859 times
Been thanked: 10391 times

Post by Julia-Klara » 12 Apr 2023, 18:19

Mutevelija wrote: 12 Apr 2023, 17:25
Julia-Klara wrote: 12 Apr 2023, 13:32

Vidim svoju logiku, da je ne vidim ne bih spominjala.

Objavljeno je, receno sta i kako, i gdje je problem?
Do mene je KAKO cu i DA LI cu se pridrzavati recenog ili ne, ali nemas TI pravo (niti bilo ko drugi) da govori da li radim naopako ili ne.

Shvatas li ti da na taj nacin uzimas sebi ulogu Boga/Allaha, osudjujes, komadujes, vazis, dakle radis sve ono STO NIJE U TVOJOJ MOCI niti NADLEZNOSTI?

Hoces li tako isto reci Bogu/Allahu ako takvog, koji je grijesio vise od tebe, posalje u dennet, "hej, Boze, nisi u pravu, ne drzis se pravila?"

O tome ja tebi govorim.

Umjesto da ljudima priblizis ljepotu svoje vjere, ti takav kakav jesi, mozes ljude samo otjerati od nje (vjere).

Da ponovim, nemas pravo koje uzimas sebi, jer je krajnja odluka Allahova.

Nadam se da sam bila jasna u onome sto zelim reci.
Nema potrebe, ne muci se.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 12 Apr 2023, 18:30

Sta mislite kolike su statisticke sanse za ovo
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Apr 2023, 19:31

Julia-Klara wrote: 12 Apr 2023, 18:19
Mutevelija wrote: 12 Apr 2023, 17:25

Nema potrebe, ne muci se.
Ima jer govorimo grijehu s soba tadnumre ide u Džehenem, trik je sto ne znaš kad će Azrail uzeti dušu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2994 times
Been thanked: 24774 times

Post by HAVANA » 12 Apr 2023, 19:52

Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Apr 2023, 19:54

Ženama je taj Savo zanimljiv.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 12 Apr 2023, 20:00

Chan wrote: 12 Apr 2023, 11:29 Nije Allah stvorio sa iskušenjem, već je to prirodno i prisutno je u vrlo malim procentima u prirodi. Homoseksualnost je stara koliko i ljudska vrsta. Ljudi su se tek kasnije sjetili da to nazovu grijehom mahom pojavom monoteističkih religija.
Ali recimo ja ne negiram postojanje gej ljudi. Kao što kažeš, gej ljudi postoje hiljadama godina. Isto tako vjerujem i da muškarci koji se osjećaju kao žensko i obrnuto postoje od kad je ljudi.
Ali smatram da je i jednih i drugih daleko daleko manje nego što danas za sebe kažu. U USA izlažu neke statistike da je 10% ljudi LGBTIQ (šta je sad ovo 'I'), smatram da je daleko ali daleko manji broj ljudi koji su istinski to što jesu.

Ako sklonimo promovisanje medija, pjevača, filmova i zapitamo se koliko bi onda bilo gej ljudi, daleko bi bio manji procenat.
Ja ne znam zašto ljudi neće da priznaju da se većina ljudi tako deklariše radi "fore" ili da bude dio nečega.

Eno na klixu pišu kako niko neće postati nešto samo radi promocije. Kako je moguće da se nešto novo počne promovisati npr. u januaru, u februaru se već počne opasnije promovisati, u martu već 10 000 ljudi kaže da su oni takvi bili čitav život ali su krili, već sljedeće godina imamo stotine hiljada takvih ljudi.

Hoćeš reći da je kroz historiju bilo u društvu o ovolikom procentu ljudi koji su se osjećali kao "genderfluid" ili "non binary" i sl. Ne moguće je da takve stvari tom brzinom rastu, pa ti u 10 godina ne možeš obrazivati stanovništvo kako treba da hoćeš, a kamo li da se u manje od 10 godina milione ljudi prepozna kao nešto što nije bilo prije toga.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2994 times
Been thanked: 24774 times

Post by HAVANA » 12 Apr 2023, 20:04

Mutevelija wrote: 12 Apr 2023, 19:54 Ženama je taj Savo zanimljiv.
Seljacic pregleda ko u prici. Ludo vrijeme.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 12 Apr 2023, 20:07

HAVANA wrote: 12 Apr 2023, 20:04
Mutevelija wrote: 12 Apr 2023, 19:54 Ženama je taj Savo zanimljiv.
Seljacic pregleda ko u prici. Ludo vrijeme.
Zato što je popularan. Zanimljiv im, što si veća budala više te vole.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 12 Apr 2023, 20:16

Julia-Klara wrote: 12 Apr 2023, 08:59 I opet tudju brigu brinete i u Allahovo se petljate, tumacite, znate sta ce uraditi na sudnjem danu.
Svako ce odgovarati za sve ucinjeno, a samo Allah zna i odlucit ce ko ce gdje.
Kako vam se da :rol
Pusti šuplje, istina je da u Kur'anu na dosta mjesta piše da je Allah Milostiv, ali to ne znači da možeš raditi šta hoćeš.
A to Milostiv se misli kada se neko pokaje, ali se pravo pokaje za neke grijehe, a ne "žao mi je Allahu" a u glavi već razmišlja kako će ga opet uraditi.

Helem nejse, ima nešto što mi kao ljudi znamo i što kao ljudi ne znamo. Mi imamo pravo suditi ljudima po njihovoj vanjštini (onome što znamo) a nemamo pravo suditi po onome što ne znamo. Na primjer, ako neko dadne pare u humanitarne svrhe, nema niko pravo reći "on je to dao da se pokaže", jer ti ne možeš čitati nečije misli. Ali ako vidiš čovjeka sa pivom, ti mu možeš reći da je to grijeh i da ne smije raditi.

Mene iskreno ne interesuje šta ko radi, ali me nervira kad neko u ime islama negira neke stvari iz Kur'ana ili hadisa. Na primjer, ne interesuje me ako će neko staviti jelku, okiti je, pa iako za sebe kaže da je musliman. Ali me nervira ako će neko kazati "jelka nije haram, to samo ekstremisti govore."
Ili kao što sam prošle godine pročitao komentar na fb od nekog Bošnje "puna podrška za paradu, nismo mi vehabije da nam smetaju."

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1418 times
Been thanked: 4701 times

Post by Laser » 12 Apr 2023, 20:29

Nice wrote: 12 Apr 2023, 14:36 Vidi molitve,... povećaj propast... :hm
To je neka Fadilova interpretacija, a prevod Kur'anskog ajeta ide ovako:

" Gospodaru moj, oprosti meni, i roditeljima mojim, i onome koji kao vjernik u dom moj uđe, i vjernicima i vjernicama, a nasilnicima samo propast povećaj!'"

Ko zna čitat, uočit će ZALIMINE, što znači NASILNICIMA, a ne kaže se KJAFIRINE, što bi značilo NEVJERNICIMA.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Apr 2023, 20:47

HAVANA wrote: 12 Apr 2023, 19:52
:D.

Sad bar znamo kako kćerka od njih izgleda

Image

Image

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”