Naravno da veliku ulogu igra i promocija i ispiranje mozga.Bosnia_Nord wrote: 12 Apr 2023, 20:00Ali recimo ja ne negiram postojanje gej ljudi. Kao što kažeš, gej ljudi postoje hiljadama godina. Isto tako vjerujem i da muškarci koji se osjećaju kao žensko i obrnuto postoje od kad je ljudi.Chan wrote: 12 Apr 2023, 11:29 Nije Allah stvorio sa iskušenjem, već je to prirodno i prisutno je u vrlo malim procentima u prirodi. Homoseksualnost je stara koliko i ljudska vrsta. Ljudi su se tek kasnije sjetili da to nazovu grijehom mahom pojavom monoteističkih religija.
Ali smatram da je i jednih i drugih daleko daleko manje nego što danas za sebe kažu. U USA izlažu neke statistike da je 10% ljudi LGBTIQ (šta je sad ovo 'I'), smatram da je daleko ali daleko manji broj ljudi koji su istinski to što jesu.
Ako sklonimo promovisanje medija, pjevača, filmova i zapitamo se koliko bi onda bilo gej ljudi, daleko bi bio manji procenat.
Ja ne znam zašto ljudi neće da priznaju da se većina ljudi tako deklariše radi "fore" ili da bude dio nečega.
Eno na klixu pišu kako niko neće postati nešto samo radi promocije. Kako je moguće da se nešto novo počne promovisati npr. u januaru, u februaru se već počne opasnije promovisati, u martu već 10 000 ljudi kaže da su oni takvi bili čitav život ali su krili, već sljedeće godina imamo stotine hiljada takvih ljudi.
Hoćeš reći da je kroz historiju bilo u društvu o ovolikom procentu ljudi koji su se osjećali kao "genderfluid" ili "non binary" i sl. Ne moguće je da takve stvari tom brzinom rastu, pa ti u 10 godina ne možeš obrazivati stanovništvo kako treba da hoćeš, a kamo li da se u manje od 10 godina milione ljudi prepozna kao nešto što nije bilo prije toga.
U nekim afričkim državama je ovo pojam ljepote

Kod nas bi ovakva plašila muškarce da je negdje sretnu ali su u tim državama generacije rasle gdje im je usađeno da je ovo ljepotica.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)