LGBTIQA+

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Homoseksualnost i prisvajanje djece ?!

DA
21
31%
NE
46
69%

Total votes: 67

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Taare » 13 Apr 2023, 12:23

To je ono što meni smeta. O tome sam pisao.
Jbna sekta
Svi mi se morete obratit

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2403 times
Been thanked: 6104 times

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Beni » 13 Apr 2023, 12:24

Taare wrote: 13 Apr 2023, 12:23 To je ono što meni smeta. O tome sam pisao.
Jbna sekta
Eh da je hico ziv :valja
Fuck you a friendly note to start the day

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 13 Apr 2023, 12:25

Beni wrote: 13 Apr 2023, 12:24
Jbna sekta
Ne treba ti hićo. Glasajte za mene pa da vidiš šta je show :zubi
Svi mi se morete obratit

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2403 times
Been thanked: 6104 times

Post by Beni » 13 Apr 2023, 12:26

Taare wrote: 13 Apr 2023, 12:25

Ne treba ti hićo. Glasajte za mene pa da vidiš šta je show :zubi
12 points from Qatar
Fuck you a friendly note to start the day

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 13 Apr 2023, 12:30

Beni wrote: 13 Apr 2023, 12:26 12 points from Qatar...
...iran, arabija, egipat, indonezija, afganistan, turska, izrael, malezija and pakistan :D.
Svi mi se morete obratit

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4371 times
Been thanked: 3243 times

Post by Lavlje_srce » 13 Apr 2023, 12:37

Mutevelija wrote: 13 Apr 2023, 10:47
Lavlje_srce wrote: 13 Apr 2023, 05:05

Ne vole Islam, ali ne bih rekla da vole ni krscanstvo, a ni hriscanstvo. To nije u redu naravno, ali treba se zamisliti i o tome kakvi smo to mi? :123
Kršćanstvo je evropsko Islam nije.
Ali su zato Bosanci stari evropski narod.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4371 times
Been thanked: 3243 times

Post by Lavlje_srce » 13 Apr 2023, 12:40

Jbna sekta
Opet ti s govorom mrznje. Hitler bi i tebe skratio za glavu intelektualac. Idi ti crtaj jos koju tetovazu, zabavi se. Nisu ovo teme za tebe.
Jbna sekta
Je li shvatas sta je ona rekla? Glupaca, i to vidi svaki normalan Amerikanac, Svabo, Svicarac, itd., kao sto vidis i ti.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 13 Apr 2023, 12:54

Vidi vidi zato glasnogovornica bijele kuce kaze da su trans osobe napadnute u danasnjoj americi. Samo heftu nakon sto je nakaza ubila troje djece i tri nastavnika
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2989 times
Been thanked: 24726 times

Post by HAVANA » 13 Apr 2023, 13:50

Cudna mi cuda sto ih ko napadne nakve kakvi su. Ko mali se tuko jer sam s cengic vile pa te zajme rambovci, pa onda u kino ganja te cigo sasvim ubjedjen da je on brus li, pa onda u masinsku bij se da ne bi kupovo cigle svaki dan, onda te zaganjaju na skenderiji jer imas mindjusu i sve vicu drz hashara, usput te i murija bije, otac, majka a i komsija jednom. I na kraju te retardi s brda napadnu... Snalazi se. Do 25 se natuko cini mi se da mi ko mater opsuje reko bi mu nemoj stare ti hajmo na pivu, nesta...Jebe mi se za njih.Ima policija i zakon pa nek uredjuju.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 13 Apr 2023, 14:03

Lavlje_srce wrote: 13 Apr 2023, 12:40 Je li shvatas sta je ona rekla? Glupaca, i to vidi svaki normalan Amerikanac, Svabo, Svicarac, itd., kao sto vidis i ti.
Ma sve mi je jasno
Svi mi se morete obratit

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln » 13 Apr 2023, 14:08

HAVANA wrote: 13 Apr 2023, 13:50 pa onda u kino ganja te cigo sasvim ubjedjen da je on brus li,
Safete, udari mu karatu smrti.
Za 3/5 spremni!

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8568 times
Been thanked: 20350 times

Post by Maja » 13 Apr 2023, 17:36

insomnia wrote: 12 Apr 2023, 12:54 A ne treba ih mlatiti. Dovoljan je stari dobri waterboarding
Image
Sedmica

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7459 times

Post by Matan » 13 Apr 2023, 18:13

Ajd necemo.o iftaru..
ali kad vidim ko sve mrzi LGBT.
pocev od pripadnika SPC pa preko Litijasa do
jebeni tupoglavi nogometni huligana, ja cu uvijek radije njih podrzavati nego Wagnerovce..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2989 times
Been thanked: 24726 times

Post by HAVANA » 13 Apr 2023, 18:31

Meni vala ne smetaju nesta, jebat ih, nek setaju. E kad oko djece pocnu podavio bi ih.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 32469 times
Been thanked: 30359 times

Post by Morgen » 13 Apr 2023, 18:56

Koliko sam ja srecna sto sam takva kakva jesam i da nisam zadojena mrznjom

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23624 times
Been thanked: 21600 times
Status: Online

Post by Masamune » 13 Apr 2023, 19:41

Lavlje_srce wrote: 13 Apr 2023, 05:24
Chan wrote: 12 Apr 2023, 11:29 Nije Allah stvorio sa iskušenjem, već je to prirodno i prisutno je u vrlo malim procentima u prirodi. Homoseksualnost je stara koliko i ljudska vrsta. Ljudi su se tek kasnije sjetili da to nazovu grijehom mahom pojavom monoteističkih religija.
Istina je da je homoseksualnost stara koliko i ljudska vrsta, medjutim ostaje nature versus nurture pitanje.

Prema dostupnim istrazivanjima, izmedju 1/3 do skoro 1/2 homoseksualaca su bili seksualno zlostavljani kao djeca.

"Of 327 homosexual and bisexual men participating in an ongoing cohort study pertaining to risk factors for HIV infection who completed a survey regarding history of sexual abuse, 116 (35.5%) reported being sexually abused as children."

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9127231/

"Forty-six percent of the homosexual men in contrast to 7% of the heterosexual men, reported homosexual molestation. Twenty-two percent of lesbian women in contrast to 1% of heterosexual women, reported homosexual molestation.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11501300/

Jedno je osuditi ovaj ocigledno ispolitizirani cin, a nesto sasvim drugo je pozivati na nasilje na ovoj temi sto je dno svakog dna. :bua :bua :bua
To su poprilično stare studije. Tad su bila druga vremena. Društva su bila mnogo konzervativnija nego danas, a neka i brutalna prema homoseksualcima. Čak sam jednom naletio i na debunk studiju jedne od tih kad se ipak ispostavilo da su učesnici studije ipak bili ljudi koji su imali probleme tokom odrastanja, koji su bili pacijenti i ostalo, pa otuda i toliki procenti. Kud ćeš dalje kad su se i mnogi intelektualci tog vremena šprdali s njima kako su htjeli. Sjećam se javnih tribina sa Hitchensom koji se svađao sa drugima jer su otvoreno vrijeđali homoseksualce.

Danas ipak imaš situaciju kad su normalni pripadnici društva bez nekih posebnih stereotipa, kad normalno odrastaju i kad je to i opšteprihvaćeno da su tu i da su dio društva. Danas je taj procenat mnogo manji za sexual abuse, jer je isti direktno vezan najviše za patrijarhat i odgajanje u religijskom duhu. To odgajanje u religijskom duhu ne znači da mora biti neki vjernik, ali je dovoljno usaditi osnovne postulate u glavu da je to fuj i onda imaš gađenje, da je neprirodno i sve ostalo. To krene od toga kad dijete od malih nogu počne davati određene naznake i to se može primijetiti u netipičnom ponašanju, a onda može prerasti u zlostavljanje i slično. Kad je u pitanju patrijarhat izvan religija (većina monoteističkih religija danas su patrijarhalno nastrojene u kojima su muškarci dominantni) on se ogleda u poziciji moći koja je pretežno na strani muškaraca, tako da se obrasci ponašanja i generalno stavovi uveliko preslikavaju na žene kod kojih se javljaju identična gađenja. Kad pitaš većinu muškaraca rijetko kojem smeta općenje dviju žena, ali zato o muškarcima drvlje i kamenje. Nije puno drugačije ni kod žena zbog gore navedenog. Uostalom puno je tu faktora koji ulaze u ta zlostavljanja i slično, a čiji uzroci ne leže kod homoseksualaca jer su, kao i kod heteroseksualaca, samo i isključivo žrtve. Žrtve društva, žrtve kulture, žrtve sistema itd., ali ljudi i socijalni uslovi i sve ostalo se mijenjaju pa tako i to iščezava.

Unsafe sex je generalan problem. Nije baš u redu to potencirati kod njih kad je uveliko prisutno i na drugoj strani koja nije ništa bolja. Jednostavno treba mnogo više edukacije o tome, ali da ista bude prilagođena i za homoseksualce.

Ti si muslimanka, ali imaš blage stavove po pitanju njih. Na dobrom si putu što se mene tiče. Zašto? Zato što si svjesna da su i oni Božija stvorenja šta god neko mislio o njima, a tu bi i reakcije i gađenja trebala završavati i ne treba ići dalje jer ljudi riskiraju da se i sami ogriješe. Ko god ide korak dalje ulazi u sferu zuluma, a zna se čemu to dalje vodi. Ima hadis u kojem stoji da Allah samom sebi zabranjuje nasilje, pa ujedno zabranjuje i ljudima. Zar nije logično samom sebi postaviti pitanje zašto ga činiti?

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 13 Apr 2023, 19:46

Međutim, ni ja kao ateista ne volim guranje agendi i slično kao i silnu LGBTIQ i šta već kmeku. Ti agresivni ogranci postaju sve više anomalija za sve ostale ogranke koji to nisu i već su se počeli s njima obračunavati. Već sam jednom rekao... LBTIQ će da doživi jednu vrstu autokorekcije i neće ličiti na ovaj cirkus koji je danas prisutan jer su i oni sami svjesni da su otvorili Pandorinu kutiju kojoj nema kraja. Radi se na tome da se ista zatvori iznutra i samo tako i može doći do te "čistke".

I ovo u vezi iftara smatram kontraproduktivnim.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 13 Apr 2023, 20:13

i tako dok se muslimankama brani marama, evo ugrozenih...

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 13 Apr 2023, 20:40

Duh wrote: 13 Apr 2023, 20:13 i tako dok se muslimankama brani marama, evo ugrozenih...
To meni i jest čudno, kako neko ne vidi svoju dvoličnost.
Ne razumijem kako neko može za jednu stranu reći "imaju pravo, dokle kod me ne dira, neka radi šta hoće" a onda bude protiv hidžaba.
Haj nije toliko protiv hidžaba, ali se previše dignu protiv nikaba neke žene koju ne znaju, niti imaju šta zajedničko sa njom, niti ih ona dira.
Kaže, argument mu "strašno izgleda", izgledaju i meni strašno dosta grupa ljudi pa znam da mi to nije argument validan.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 13 Apr 2023, 20:42

Pa nikab je u direktnoj suprotnosti sa mnogim sekularnim zakonima u kontekstu sigurnosti.

Eto ti jedan primjer. Da ne govorim za burku.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”