LGBTIQA+

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Homoseksualnost i prisvajanje djece ?!

DA
21
31%
NE
46
69%

Total votes: 67

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times
Status: Offline

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Bosnia_Nord » 13 Apr 2023, 20:46

Chan wrote: 13 Apr 2023, 20:42 Pa nikab je u direktnoj suprotnosti sa mnogim sekularnim zakonima u smislu sigurnosti.

Eto ti jedan primjer. Da ne govorim za burku.
Jest možda da presjednica sekularne države nosi nikab ili da bude u parlamentu. Ali neka žena koja je domaćica i kada nekada izađe na polje da nosi nikab, buni se.
Ali nije sad stvar sigurnosti, znaš ti veoma dobro što se oni bune, definitivno ne radi sigurnosti ili ono "ako šta ukrade, ne možeš je naći". Pusti šuplju, smeta jer je muslimanka, i to smeta istim onim ljudima koji će umrijeti za prava drugih ljudi, pa prava i da promijeni zamjenicu kojom će ju neko zvati.

Ljudi decenijama zimi nose šalove i kape, što je isto nikab pa se niko nije bunio, nisam nikad ni znao da to može izazvati neku nesigurnost do nikaba. Ali kao što rekoh, znaš da nije radi sigurnosti nego je radi toga što desničarima smeta islam a liberala ima dvoličnih.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Bosnia_Nord » 13 Apr 2023, 20:52

Chan wrote: 13 Apr 2023, 20:42 Pa nikab je u direktnoj suprotnosti sa mnogim sekularnim zakonima u kontekstu sigurnosti.

Eto ti jedan primjer. Da ne govorim za burku.
Rađeno je i istraživanje da je mit da nikab predstavlja bilo kakav problem za sigurnost. kada su uzeli nadzorne kamere i njihove snimke, nikab je bio kao i kada neko nosi duksericu sa kapom i još naočale. Ako ćeš radi sigurnosti zabraniti nikab, onda moraš još dosta toga zabraniti.

A da ne ulazimo koji procenat kriminala su uopšte uradile žene koje nose nikab u zemljama kao što je Francuska itd. I da do sada nije bilo problema nikakvih a pogotov ne problema oko kojih se treba pričati u parlamentima.

Ali da džabe ne duljim, znaš i ti veoma dobro da to nije do sigurnosti.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23617 times
Been thanked: 21595 times

Post by Masamune » 13 Apr 2023, 20:56

jes sve je islamofobija

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2982 times
Been thanked: 24721 times

Post by HAVANA » 13 Apr 2023, 20:58

Nije skupo na moru, skupo je na obali.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Re: Zapadne Liberalne Gluposti

Post by CikCikCikPogodi » 13 Apr 2023, 20:58

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 13 Apr 2023, 21:41

Chan wrote: 13 Apr 2023, 20:56 jes sve je islamofobija
Pa ovo jest. Realnost je da većina ljudi ne voli vidjeti nikab i onda ga pokušava zabraniti kroz te neke zakone o sigurnosti.
Ne volim ni ja vidjeti neke određene vrste ljudi koji meni izgledaju čudno, ali znam da imaju pravo na to. I nikab mi izgleda čudno, ali može ga nositi ko želi, meni ne smeta.

Čekaj, je li ti stvarno misliš da ljudi nemaju ništa protiv nikaba, ali eto samo taj problem sigurnosti?

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 13 Apr 2023, 21:43

Prvo ovo nije žena koja nosi nikab, pa da je to ona iskoristila u neke svrhe. To što neki kreten obuče nikab, pa iskoristi ne treba da utiče da ženama kojima nikab znači u životu, da im se zabrani.

Na kraju krajeva, kad god se priča o kakvim gejevima, trans i to, ti Havana uvijek napišeš "ko me ne dira i ne smeta mi, imaju svoj život". Tako si na svakoj LGBTQ temi napisao.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 13 Apr 2023, 21:47

Chan wrote: 13 Apr 2023, 20:56 jes sve je islamofobija
Znači kad bi našli neki način da 100% znamo koja je osoba ispod nikaba i riješili problem sigurnosti, ti i ostali bi se onda slagali da u tom slučaju nema nikakvih problema sa nikabom.
Da takve žene trebaju raditi u školi itd. jer riješili smo jedini problem - sigurnost.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1407 times
Been thanked: 4670 times

Post by Laser » 13 Apr 2023, 21:54

Ko god ima zrno soli u glavi jasno mu je da je ovaj pederski iftar ništa drugo do jeftino provociranje muslimana.

Nemojmo se zavaravat da je organizatorima povorki i pederskih iftara imalo stalo do bilo koje vjere. Oni nemaju vjeru, oni su profesionalci, dobro uhljebljeni, odškolovani za ono pto rade i dobro podržani iz tih njihovih centara.

Glupo je i pretpostavit da ti uhljupi imaju ikakvo vjersko opredjeljenje.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 13 Apr 2023, 22:28

Bosnia_Nord wrote: 12 Apr 2023, 21:37
Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 20:52
Naravno da veliku ulogu igra i promocija i ispiranje mozga.
Da, ali neki to neće priznati, kao "ako je neko trans on je trans" ili "ako je neko gej on je gej" i to sve prirodno, nikog nisu mediji prevesli.

Recimo da ja imam neku moć, pare i veliki uticaj u USA. I ja sad smislim neki novi pol, dakle pol koji definitivno ne postoji i nije nikada postojao, što znači da se niko i ne može indetifikovati sa njim. Na primjer, pol "godišnjih doba". Ljeti i zimi si muško a u proljeće i jesen i žensko. Ja sam ovo sad iz glave smislio i niko ne može reći da je on ovog pola.

I da ja sada ovaj pol masovno počnem promovisati kroz medije, pjevače, socijalne mreže, kroz NVO, night talk shows itd.
Šta misliš, da li bi za par mjeseci već bilo ljudi koji bi rekli da su oni ovog pola i da su bili čitavog života? Da li bi se na ovom ili nekom klixovom forumu branilo njihovo pravo i govorilo kako su oni stvarno pol "godišnjih doba"? Da li bi izašla neka nauka i medicina koja bi potvrđivala da je apsolutno normalno i prirodno biti tog spola?
Pa evo najbolji primjer: gender fluid

Djevojke su decenijama znale obući trenerku, dres od Ronalda ili Maradone, obući se opušteno kada gledaju film gdje se po oblačenju ne razlikuju od muškarca i onda je krenuo pravac gender fluid, gdje su mnoge djevojke počele to prihvatati da se zbog toga jednim danom osjećaju kao muškarci a drugim danom kao žene :lud

Ali to je ludilo došlo do stepena gdje i sami ne znaju gdje udaraju.
Dok se sa jedne strane bore protiv zlih muškaraca i žele odbaciti tipičnu sliku muškarca, od zanimanja do odjeće, sa druge strane podržavaju stvari poput gender fluid zbog karakteristika koje su tipično muške.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7459 times

Post by Matan » 13 Apr 2023, 22:54

Sta je tipicno zensko a sta musko..
Arapi nose haljine ko i zene..
jel to po Islamu ili zbog vrucine..
skuhao bi se u pantalonama..
sve ima objasnjenje ako hoces da vidis..
Skoti suknje..jesul pederi mozda..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2982 times
Been thanked: 24721 times

Post by HAVANA » 13 Apr 2023, 22:58

Meni trenerka najdraza. Fino mi jajima.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7459 times

Post by Matan » 13 Apr 2023, 23:00

Ja ga jebeem ko ce nositi uske hlace na +40..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1743 times

Post by Kai » 14 Apr 2023, 00:23

Cudna neka moda glrdam lik se vise utegnuto od djevojke mu..😂😂
Vragolasto..:zao

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 14 Apr 2023, 00:28

Matan wrote: 13 Apr 2023, 22:54 Sta je tipicno zensko a sta musko..
Arapi nose haljine ko i zene..
jel to po Islamu ili zbog vrucine..
skuhao bi se u pantalonama..
sve ima objasnjenje ako hoces da vidis..
Skoti suknje..jesul pederi mozda..
Sve zavisi od mjesta i kulture gdje se to dešava.
Zna se kako izgleda kilt u Škotskoj ali neće nijedan Škot obući roza mini suknju i reći da je to tradicija.
Isto tako se neće nijedan Arap obući kao naše djevojke na maturi i reći da je to zbog vrućine.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4371 times
Been thanked: 3243 times

Post by Lavlje_srce » 14 Apr 2023, 03:27

Chan wrote: 13 Apr 2023, 19:41To su poprilično stare studije. Tad su bila druga vremena. Društva su bila mnogo konzervativnija nego danas, a neka i brutalna prema homoseksualcima. Čak sam jednom naletio i na debunk studiju jedne od tih kad se ipak ispostavilo da su učesnici studije ipak bili ljudi koji su imali probleme tokom odrastanja, koji su bili pacijenti i ostalo, pa otuda i toliki procenti. Kud ćeš dalje kad su se i mnogi intelektualci tog vremena šprdali s njima kako su htjeli. Sjećam se javnih tribina sa Hitchensom koji se svađao sa drugima jer su otvoreno vrijeđali homoseksualce.
Jedna studija je iz '97,a druga iz 2001. Mislim da ni tada nije bilo neke razlike u tretmanu homoseksualaca na Zapadu. Americka psihijatrijska asocijacija je 1973 skinula homoseksualnost sa liste mentalnih oboljenja. Anyway evo ti friske studije iz 2022:

"A new study led by researchers at Vanderbilt University Medical Center and Vanderbilt University found that 83% of lesbian, gay, bisexual and queer (LGBQ) individuals reported going through adverse childhood experiences (ACE) such as sexual and emotional abuse, and worse mental health as adults when compared to their heterosexual peers."

Image

https://news.vumc.org/2022/02/24/study- ... as-adults/
Danas ipak imaš situaciju kad su normalni pripadnici društva bez nekih posebnih stereotipa, kad normalno odrastaju i kad je to i opšteprihvaćeno da su tu i da su dio društva. Danas je taj procenat mnogo manji za sexual abuse, jer je isti direktno vezan najviše za patrijarhat i odgajanje u religijskom duhu. To odgajanje u religijskom duhu ne znači da mora biti neki vjernik, ali je dovoljno usaditi osnovne postulate u glavu da je to fuj i onda imaš gađenje, da je neprirodno i sve ostalo. To krene od toga kad dijete od malih nogu počne davati određene naznake i to se može primijetiti u netipičnom ponašanju, a onda može prerasti u zlostavljanje i slično. Kad je u pitanju patrijarhat izvan religija (većina monoteističkih religija danas su patrijarhalno nastrojene u kojima su muškarci dominantni) on se ogleda u poziciji moći koja je pretežno na strani muškaraca, tako da se obrasci ponašanja i generalno stavovi uveliko preslikavaju na žene kod kojih se javljaju identična gađenja. Kad pitaš većinu muškaraca rijetko kojem smeta općenje dviju žena, ali zato o muškarcima drvlje i kamenje. Nije puno drugačije ni kod žena zbog gore navedenog. Uostalom puno je tu faktora koji ulaze u ta zlostavljanja i slično, a čiji uzroci ne leže kod homoseksualaca jer su, kao i kod heteroseksualaca, samo i isključivo žrtve. Žrtve društva, žrtve kulture, žrtve sistema itd., ali ljudi i socijalni uslovi i sve ostalo se mijenjaju pa tako i to iščezava.
Nisam sigurna sta ovim zelis reci. Najcesci zlostavljaci djece su roditelji, u ogromnom procentu. Ovo tragicno ukljucuje seksualno zlostavljanje. U daleko manjem procentu djeca su seksualno zlostavljana od druge djece. Seksualno zlostavljanje od strane svestenstva je medijski daleko vise propraceno, ali roditelji su najcesci zlostavljaci. Ocusi su slijedeci na listi.

"Most child victims are abused by a parent. In 2020, a reported 483,285 perpetrators abused or neglected a child. In substantiated child abuse cases, 77% of children were victimized by a parent.

Child-on-child abuse is common. At CACs in 2021, 21% of people alleged to have abused a child were themselves children (in cases where we knew the age of the alleged abuser). 14% of the total were teenagers."

Image

https://www.nationalchildrensalliance.o ... ild-abuse/

https://www.psychologytoday.com/us/blog ... hild-abuse

Djeca koja su seksualno zlostavljana u formativnim godinama, uz tesku traumu i nerijetke poremecaje u razvoju licnosti, dozive i konfuziju seksualnog identiteta. Neka od te djece se okrenu homoseksualnosti u odraslom dobu, mnogi se okrenu promiskuitetu i/ili prostituciji, kao i koristenju narkotika koji se masovno koriste u homoseksualnoj zajednici. Ovo su cinjenice. Ne kazem da su svi homoseksuaci ikad bili zlostavljani kao djeca, kazem samo da se ova pojava ne moze zanemariti u homoseksualnoj populaciji.

Kad se stvari pogledaju iz ovog ugla, nije tesko razumjeti zasto neki od homosekualaca pokusavaju utociste naci u religij(ama). Medjutim Islam, kao i ostale monoteisticke religije je po pitanju homoseksualnosti jasan. Mozda bi im bilo bolje da duhovnu podrsku potraze izvan monoteistickih religija.
Unsafe sex je generalan problem. Nije baš u redu to potencirati kod njih kad je uveliko prisutno i na drugoj strani koja nije ništa bolja. Jednostavno treba mnogo više edukacije o tome, ali da ista bude prilagođena i za homoseksualce.
Ne znam kakve ovo ima veze s temom?
Ti si muslimanka, ali imaš blage stavove po pitanju njih. Na dobrom si putu što se mene tiče. Zašto? Zato što si svjesna da su i oni Božija stvorenja šta god neko mislio o njima, a tu bi i reakcije i gađenja trebala završavati i ne treba ići dalje jer ljudi riskiraju da se i sami ogriješe. Ko god ide korak dalje ulazi u sferu zuluma, a zna se čemu to dalje vodi. Ima hadis u kojem stoji da Allah samom sebi zabranjuje nasilje, pa ujedno zabranjuje i ljudima. Zar nije logično samom sebi postaviti pitanje zašto ga činiti?
Moji stavovi su blagi prema ljudima uopste, iskljucujuci one koji pozivaju na nasilje prema bilo kome. Najlakse je uperiti prst, a neki kao sto smo vidjeli su posegli i za govorom mrznje. Nije to samo glupost i nije to samo primitivizam. Postoje i slucajevi internalizirane homofobije (citaj ljudi koji su latentni homoseksualci su - zbog tog gadjenja koje spominjes - najglasniji "mrzitelji" homoseksualaca).

Imam rodjaka koji je gay i radila sam s njima. Ono sto je konzistenta karakteristika kod njih je da su inteligentni iznad prosjeka, ambiciozni i posveceni poslu, pa nije da drustvo od njih ima samo stetu, ako je uopce ima. Vrlo cesto su vezani za familiju. Duhoviti su. Tesko ces naci gaya koji poziva na rat npr. Problem jeste sto ih je dosta vrlo promiskuitetno, ali ima i homoseksualaca koji su u visegodisnjim monogamnim vezama. Jedini koji se meni gade su licemjeri koji su homo ali se zbog pritiska sredine ozene, pa onda traze homo partnere online ili kod muskih prostitutki.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23617 times
Been thanked: 21595 times

Post by Masamune » 14 Apr 2023, 04:12

Zlostavljani su najvise zbog netipicnog ponasanja od malena. Npr. Kolegu sa fakulteta je otac zlostavljao od malena zbog "pederastog ponasanja" i to prije puberteta i htio ga je "izvesti na pravi put" batinama skoro pa na dnevnoj bazi. Kod homoseksualaca se od malena javlja zbunjenost u tom pogledu, tako da je mnogo veća šansa da će biti predmet zlostavljanja od strane društva, okoline i samih roditelja da li seksualno, fizički itd. Tako da ne postaju, već većina jeste od malena samo što to do puberteta ne dolazi previše do izražaja. Oni koji postanu su možda eventualno ljudi koji su bili hetero pa su počeli eksperimentisati i biti biseksualci, ali to je druga priča.

Unsafe sex dio je odgovor na price o HIV-u koje se masovno potenciraju kod njih kao da su heteroseksualci sveci, a nisu. Nije ni trebalo imati veze sa temom, već me potakla spomen na to iz druge studije.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1752 times
Been thanked: 3327 times

Post by Mutevelija » 14 Apr 2023, 10:58

Tačno Modernizam je najdominantnija religija danas, nije ni Islam ni kršćanstvo.

Pod prizmu modernizma idu

Ateizam
Feminizam
LgBTQizam
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Re: Zapadne Liberalne Gluposti

Post by seln » 14 Apr 2023, 11:03

CikCikCikPogodi wrote: 13 Apr 2023, 20:58
Da se ovaj Bo Li slucajno ne preziva Ga?

p.s. Niko ne tjera neku drzavu da pozajmljuje novac.
Za 3/5 spremni!

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 494 times
Been thanked: 1507 times

Post by edo_79 » 14 Apr 2023, 11:42

Rum wrote: 12 Apr 2023, 11:43 Welcome to paradise 🙈
Allahu dragi ti si kadar ... ti pomozi robu svomu :hihi
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”