Pa šta će on njoj? Zbog para? Nisu li pare naknadno došle?
Sve śto se stekne u braku treba po pola dijeliti. Ko zna śta je ona deverala da bi on nogo zarađivati.
Moderator: spacebound
Pajest
Postoje predbračni ugovori pa nek' ih potpisuju, zakonom je regulisano kako se dijeli steçena imovina u braku.Mutevelija wrote: 18 Apr 2023, 22:02Ma ne radi se tu o spolu, već o tome da mi je nepravedno da neko samo zato što se vodi da je u braku sa osobom stekne nasljedstvo njegovo ili imetak .Chloe wrote: 18 Apr 2023, 21:27
Reagovala sam na tvoj upis kao općenito tvoj stav prema ženama. A opet nisu u pitanju žene, svaka koja je zdrava, sposobna je brinuti se o sebi, da li je i za djecu, to je već upitno.
Kako god, ne treba obezvrjedjivati doprinos žene u zajednički život.
Ona da je tražila i desetinu od imovine, odgovor bi bio isti, da on nema ništa, mada ne mora značiti da će ovaj fudbaler ostaviti djecu, pa i suprugu nezbrinute ...![]()
A nisu zajedno radili.
Nije se vodila pod "šiktericu" radnih sati.
Pa radilo se o ženi ili muškarcu.
Presudice oni ne sekiraj se. Imace ona mjesecno finih para. Jebo njihove zivote i pare.
Džaba ti priča, zakon je takavFuddo wrote: 18 Apr 2023, 22:22PajestZana wrote: 18 Apr 2023, 22:20
Pa šta će on njoj? Zbog para? Nisu li pare naknadno došle?
Sve śto se stekne u braku treba po pola dijeliti. Ko zna śta je ona deverala da bi on nogo zarađivati.
Strasan je dever na Sejselima u nekom vip hotelu suncat guzove
Dok on zaradjiva![]()
koja imovina?Chloe wrote: 18 Apr 2023, 22:23Postoje predbračni ugovori pa nek' ih potpisuju, zakonom je regulisano kako se dijeli steçena imovina u braku.Mutevelija wrote: 18 Apr 2023, 22:02
Ma ne radi se tu o spolu, već o tome da mi je nepravedno da neko samo zato što se vodi da je u braku sa osobom stekne nasljedstvo njegovo ili imetak .
A nisu zajedno radili.
X je brakova koji su od 0 krenuli, zajednički sticali, pa bi partner najsretniji bio i zrak da partnerici uskrati.![]()
Ali ne bi se udala za njega da nije fudbaler.Chloe wrote: 18 Apr 2023, 22:23Postoje predbračni ugovori pa nek' ih potpisuju, zakonom je regulisano kako se dijeli steçena imovina u braku.Mutevelija wrote: 18 Apr 2023, 22:02
Ma ne radi se tu o spolu, već o tome da mi je nepravedno da neko samo zato što se vodi da je u braku sa osobom stekne nasljedstvo njegovo ili imetak .
A nisu zajedno radili.
X je brakova koji su od 0 krenuli, zajednički sticali, pa bi partner najsretniji bio i zrak da partnerici uskrati.![]()
Sırotan...Duh wrote: 18 Apr 2023, 22:28koja imovina?Chloe wrote: 18 Apr 2023, 22:23
Postoje predbračni ugovori pa nek' ih potpisuju, zakonom je regulisano kako se dijeli steçena imovina u braku.
pa nema imovine.
ne moze ic sada otimati materi...i neki dogovor sa materom, kao i sa poslovnim partnerima svako moze prenjeti u brak.
i zar nije duzan bio materi dati vise?
pa valjda.Chloe wrote: 18 Apr 2023, 22:39Sırotan...Duh wrote: 18 Apr 2023, 22:28
koja imovina?
pa nema imovine.
ne moze ic sada otimati materi...i neki dogovor sa materom, kao i sa poslovnim partnerima svako moze prenjeti u brak.
i zar nije duzan bio materi dati vise?
Moj sin nema obavezu mene finansirati, ima samo obavezu, častan i pošten insan biti, tako raditi, stvarati svoj život, graditi svoju obitelj, i kroz to sve biti sretan i zadovoljan.
Da dodje do čega, ne daj Bože, da nemam, nikad ne bih tražila, niti bih sebi mogla dozvoliti da mene stavi ispred svoje obitelji, ni supruge, a kamo li djece.![]()
Tako da ja tu dužnost ne shvatam.
Odakle ti to da ima pravo na njegovu predbracnu imovinu?Mutevelija wrote: 18 Apr 2023, 22:39Ali ne bi se udala za njega da nije fudbaler.Chloe wrote: 18 Apr 2023, 22:23
Postoje predbračni ugovori pa nek' ih potpisuju, zakonom je regulisano kako se dijeli steçena imovina u braku.
Ako ja imam imetak prije braka poslije braka nema pravo ona da trazi tu sta, niti ja imam pravo za njeno, ali i to se nazalost dijeli.
Zamisli razvee se uzme mu pola očevine, vjenča ponovo i dovede drugoga na njegovu očevinu, nidje veze.
Očito je sve manje časti u svim slojevima društva, jer svi gledaju materijalizam. Zato nam je ovako kako je.Duh wrote: 18 Apr 2023, 22:45pa valjda.Chloe wrote: 18 Apr 2023, 22:39
Sırotan...
Moj sin nema obavezu mene finansirati, ima samo obavezu, častan i pošten insan biti, tako raditi, stvarati svoj život, graditi svoju obitelj, i kroz to sve biti sretan i zadovoljan.
Da dodje do čega, ne daj Bože, da nemam, nikad ne bih tražila, niti bih sebi mogla dozvoliti da mene stavi ispred svoje obitelji, ni supruge, a kamo li djece.![]()
Tako da ja tu dužnost ne shvatam.
ko hoce, nek sinu odmah uzima pare i ostavlja na stranu u slucaju razvoda...da moze dati pola snaji.
pun je svijet takvih .
pozivas se na cast, na krivom mjestu.
nema casti gdje su milioni.
pomogao je i sakiri bivsi momak, onaj sin presidenta...pa nije nista dobio.
fakat zaliti zene fudbalera...![]()
Iskustvo.HAVANA wrote: 18 Apr 2023, 22:50Odakle ti to da ima pravo na njegovu predbracnu imovinu?Mutevelija wrote: 18 Apr 2023, 22:39
Ali ne bi se udala za njega da nije fudbaler.
Ako ja imam imetak prije braka poslije braka nema pravo ona da trazi tu sta, niti ja imam pravo za njeno, ali i to se nazalost dijeli.
Zamisli razvee se uzme mu pola očevine, vjenča ponovo i dovede drugoga na njegovu očevinu, nidje veze.
iza najuspjesnijih muskaraca stoji zena.
Kako nam je?Chloe wrote: 18 Apr 2023, 22:52Očito je sve manje časti u svim slojevima društva, jer svi gledaju materijalizam. Zato nam je ovako kako je.Duh wrote: 18 Apr 2023, 22:45
pa valjda.
ko hoce, nek sinu odmah uzima pare i ostavlja na stranu u slucaju razvoda...da moze dati pola snaji.
pun je svijet takvih .
pozivas se na cast, na krivom mjestu.
nema casti gdje su milioni.
pomogao je i sakiri bivsi momak, onaj sin presidenta...pa nije nista dobio.
fakat zaliti zene fudbalera...![]()
![]()
Dabogda bio najuspješnija žena...
Pa sve dijele na pola, za tebe se Bogu moli, i tvoja ce majka da je voli.HAVANA wrote: 18 Apr 2023, 22:50Odakle ti to da ima pravo na njegovu predbracnu imovinu?Mutevelija wrote: 18 Apr 2023, 22:39
Ali ne bi se udala za njega da nije fudbaler.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests