Mutevelija wrote: 19 Apr 2023, 16:07
Da se razumijemo nemam ja ništa protiv što se finansiraju porodilje u Njemačkoj Švedskoj itd, ali imam u BiH, jer se smatra da je to prioritet i jedini problem ovog durštva.
Ako bi otišao u stranu zemlju i to tako bilo svejedno bi mi bilo
Ionako nije moja.
A da me moja ignoripe na ovakav način e to jest problem.
Trećina plate za porodilje pederi na ulicama ne zanima me ionako je to strana zemlja prema kojoj nista ne osjećam.
Ali Bosna i Hercegovina da to radi ...
Ovo i treba biti jedan od prioriteta. Umjesto da je tvoj gnjev usmjeren ka stvarima koje jesu rupa bez dna poput plate guzonja u parlamentu, akcize i puno šta drugog ti jedva dočekaš ovako nešto na čemu se iživljavaš mahom jer je nešto u vezi žena ili što ženama ide u korist koje hoće da rađaju i kojima vrlo često i treba ovako nešto. Jarane, demografska kriza drma Bosnu sa svih strana.
To su već tvoje ideološke potrebe da sereš o tome, a ne što to stvarno smatraš nekim problemom. Ne sjećam se da si se nešto ovako derao o akcizama.
Sve se ovo može provesti bez mnogo problema.
Ovdje ljudi jednostavno neće da talasaju. Mahom jer su lijeni i boli ih kurac dok je njima lijepo (mislim na razne funkcionere i druge), ali i zato što nemaju hrabrost i kapacitet za tako nešto. Tu zapravo leži i korijen većine naših problema kao društvo.