Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ja se sve nadam da se zaHebava sa ovakvim stavovima, ali on ovako godinama, sto znaci da tako i razmislja.
Uvijek me iznova sokira
Nemojte tako.
On ima svako pravo da dovodi u pitanje zakon koji ce njemu povecati namet na platu, a od kojeg trenutno on licno nema nikakve koristi. Ima pravo i da ga boli briga za opsti drustveni interes, slobodan je covjek u slobodnoj zemlji. Svaki stav je legalan sve dok ne poziva na nasilje.
Daj otkaz, dugo si i izdrazo. Mami i babi na grbacu, najbolje ti je. I vazi po internetu, ne bi li te ko odveo u neku obecanu zemlju po tvojim standardima, recimo Avganistan.
I pisi kad stignes.
Pa radije bi u drugoj državi radio, i ne zanima me što bi mi odbijali porez i za porodilje ako bi bio.
Ali ne bi u svojoj.
Nisu ni Katar Saudijs i Oman loši.
Ne shvataš ti to
Da se razumijemo nemam ja ništa protiv što se finansiraju porodilje u Njemačkoj Švedskoj itd, ali imam u BiH, jer se smatra da je to prioritet i jedini problem ovog durštva.
Ako bi otišao u stranu zemlju i to tako bilo svejedno bi mi bilo
Ionako nije moja.
A da me moja ignoripe na ovakav način e to jest problem.
Trećina plate za porodilje pederi na ulicama ne zanima me ionako je to strana zemlja prema kojoj nista ne osjećam.
Ali Bosna i Hercegovina da to radi ...
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Da, to je jedini nacin
Povecati namete realnom sektoru koji ionako jedva fercera.
Ima jos jedna opcija, uzimati kredit.
Ništa svi na državne jasle a budale ce u privatnom sektoru raditi
Čast privatnicima koji se drže zakona i ispunjavaju svoje obaveze prema državi i radnicima, fer i pošteno, a malo ih je.
Gdje se to bogati ovako kao u BiH?
Pa u Kladuši je x ljudi sa ogromnom imovinom koju su stekli u par godina, što jedan Švabo u Njemačkoj ne može za duplo ama troduplo duži period. Kako li to?
Čast privatnicima koji se drže zakona i ispunjavaju svoje obaveze prema državi i radnicima, fer i pošteno, a malo ih je.
Pa u Kladuši je x ljudi sa ogromnom imovinom koju su stekli u par godina, što jedan Švabo u Njemačkoj ne može za duplo ama troduplo duži period. Kako li to?
Pa steknu na grbači radnika, kaze de ti malo više radi da mogu bolje auto uzeti.
A i dosta dijasproa u USK ulaze, ionako kod vas plate nisu normalne u odnosu na federaciju gdje je 600 minimalna plata bez toplog i prevoza.
Zamisli imaš jednu majku koja ima dva sina, i ona sad više posvećuje paznju sinu onom što ima dijete, nego onom što nema, njega ignoriše.
Eto to ti je priča o Bosn i Hercegovini, porodiljama i onom što se ja bunim.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Daj otkaz, dugo si i izdrazo. Mami i babi na grbacu, najbolje ti je. I vazi po internetu, ne bi li te ko odveo u neku obecanu zemlju po tvojim standardima, recimo Avganistan.
I pisi kad stignes.
Pa radije bi u drugoj državi radio, i ne zanima me što bi mi odbijali porez i za porodilje ako bi bio.
Ali ne bi u svojoj.
Ne shvataš ti to
Dragi moj nebi ti ni tamo opsto, vec te vidim u Qataru vozis se podzemnim vozom muskadija se gura stoji a za zene rezervisano I ako je prazno ne smijes sjesti tebe bi Infarkt strefio, ti radio vazdan a one se setale I za njih rezervisano Oman, Qatar, Emirati u javnom zivotu zene imaju prednost, u restoranu ocevi hrane djecu iako I majka sjedi za stolom.....
Pa steknu na grbači radnika, kaze de ti malo više radi da mogu bolje auto uzeti.
A i dosta dijasproa u USK ulaze, ionako kod vas plate nisu normalne u odnosu na federaciju gdje je 600 minimalna plata bez toplog i prevoza.
Ali ne bi u svojoj.
Ne shvataš ti to
Dragi moj nebi ti ni tamo opsto, vec te vidim u Qataru vozis se podzemnim vozom muskadija se gura stoji a za zene rezervisano I ako je prazno ne smijes sjesti tebe bi Infarkt strefio, ti radio vazdan a one se setale I za njih rezervisano Oman, Qatar, Emirati u javnom zivotu zene imaju prednost, u restoranu ocevi hrane djecu iako I majka sjedi za stolom.....
Kako muskarci i zene se miješaju u Qatru
Vidim i ti ne znas sta pričaš.
NEma miješanja muškaraca i zena ako nisu mahrem.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Kako muskarci i zene se miješaju u Qatru
Vidim i ti ne znas sta pričaš.
NEma miješanja muškaraca i zena ako nisu mahrem.
Naravno da nemam veze jedino ti sve najbolje znas al nauci citati. Vagon od voza pola za zene pola za muskarci, ne smiju sjediti jedno do drugog I naravno prvo zene mogu uci u voz a tek onda muskarci.
Naravno da nemam veze jedino ti sve najbolje znas al nauci citati. Vagon od voza pola za zene pola za muskarci, ne smiju sjediti jedno do drugog I naravno prvo zene mogu uci u voz a tek onda muskarci.
PA to nije po našim običajima , znam ja da su Tuci i Arapi papučari, kod njih i zene prve iz dzamije izlaze.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
U Austriji zene su imale prije samo koje su radile, sad imaju sve..i nemaju platu..
vec odredjeni iznos..mislim 800 eura mjesecno ako uzme na godinu 400 eura..na dvije godine..
mogu izabrat godinu ili dvije godine..
sad su nesto promjenili..
a poslije mogu raditi 20 sati sedmicno ili 30..
i placene su po satu..
znaci Mute, nikom ti nista ne zaradjujes..
Matan wrote: 19 Apr 2023, 16:54
U Austriji zene su imale prije samo koje su radile, sad imaju sve..i nemaju platu..
vec odredjeni iznos..mislim 800 eura mjesecno ako uzme na godinu 400 eura..na dvije godine..
i placene su po satu..
Ali tako naše neće .
A šta ja radim sa kolegicom i ona ode sa tog radnog mjesta?
Pa odo i ja sa toga radno mjesta nesto drugo raditi, ne bi se razgulio, i zamisli jos da imaju za menstruaciju slobodan dan.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
PA to nije po našim običajima , znam ja da su Tuci i Arapi papučari, kod njih i zene prve iz dzamije izlaze.
Yes a ti si muskarcina hajde jadan..... Imam dva Sina elhamdulillah pa su " papucari"
Mutevelija wrote: 19 Apr 2023, 16:07
Da se razumijemo nemam ja ništa protiv što se finansiraju porodilje u Njemačkoj Švedskoj itd, ali imam u BiH, jer se smatra da je to prioritet i jedini problem ovog durštva.
Ionako nije moja.
Trećina plate za porodilje pederi na ulicama ne zanima me ionako je to strana zemlja prema kojoj nista ne osjećam.
Ovo i treba biti jedan od prioriteta. Umjesto da je tvoj gnjev usmjeren ka stvarima koje jesu rupa bez dna poput plate guzonja u parlamentu, akcize i puno šta drugog ti jedva dočekaš ovako nešto na čemu se iživljavaš mahom jer je nešto u vezi žena ili što ženama ide u korist koje hoće da rađaju i kojima vrlo često i treba ovako nešto. Jarane, demografska kriza drma Bosnu sa svih strana.
To su već tvoje ideološke potrebe da sereš o tome, a ne što to stvarno smatraš nekim problemom. Ne sjećam se da si se nešto ovako derao o akcizama.
Sve se ovo može provesti bez mnogo problema.
Ovdje ljudi jednostavno neće da talasaju. Mahom jer su lijeni i boli ih kurac dok je njima lijepo (mislim na razne funkcionere i druge), ali i zato što nemaju hrabrost i kapacitet za tako nešto. Tu zapravo leži i korijen većine naših problema kao društvo.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
i placene su po satu..
Ali tako naše neće .
A šta ja radim sa kolegicom i ona ode sa tog radnog mjesta?
Pa odo i ja sa toga radno mjesta nesto drugo raditi, ne bi se razgulio, i zamisli jos da imaju za menstruaciju slobodan dan.
i placene su po satu..
Sta ce ba Mute zaradjivat kad nema 3 sata radnog staza
Mutevelija wrote: 19 Apr 2023, 16:07
Ionako nije moja.
Ovo i treba biti jedan od prioriteta. Umjesto da je tvoj gnjev usmjeren ka stvarima koje jesu rupa bez dna poput plate guzonja u parlamentu, akcize i puno šta drugog ti jedva dočekaš ovako nešto na čemu se iživljavaš mahom jer je nešto u vezi žena ili što ženama ide u korist koje hoće da rađaju i kojima vrlo često i treba ovako nešto. Jarane, demografska kriza drma Bosnu sa svih strana.
To su već tvoje ideološke potrebe da sereš o tome, a ne što to stvarno smatraš nekim problemom. Ne sjećam se da si se nešto ovako derao o akcizama.
Sve se ovo može provesti bez mnogo problema.
Ovdje ljudi jednostavno neće da talasaju. Mahom jer su lijeni i boli ih kurac dok je njima lijepo (mislim na razne funkcionere i druge), ali i zato što nemaju hrabrost i kapacitet za tako nešto. Tu zapravo leži i korijen većine naših problema kao društvo.
Ja imam pravo se osjećati ljubomorno i zakinuto.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
i placene su po satu..
Sta ce ba Mute zaradjivat kad nema 3 sata radnog staza
Beri baje više od tebe imam sigurno
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav