Naš premijer - Fadil Novalić
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20771 times
- Been thanked: 18726 times
- Status: Offline
Re: Fadile oprosti
To nije razlog da svoj kriminal decenijama guraš pod tepih i guraš ga u ladicu "borba za Bosnu protiv neprijatelja" osim ako hoćeš da i ti nastaviš sa plemenskim mentalitetom umjesto da se uozbiljiš i da budeš bar odgovoran prema svom narodu u jednoj mjeri.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2603 times
- Been thanked: 21700 times
Imao je on dobrih stvari al jbg,ne prolazi.Ovo je jedna od najnebuloznijih,ljudi bacaju hranu,isplatnije je unistiti...Rum wrote: 19 Apr 2023, 17:49 Nije se izborio za ukidanje akciza i one ostaju. Kaže nisu za to bili SNSD I HDZ.
Pa naravno da niste uspjeli kada stojite rame uz rame sa HDZ-om i SNSD-om. Da ste stali rame uz rame uz probosanski blok, ukinuli bi smo i akcize i završili bi smo mnogo toga. Ali vi vidite problem u SDA i DF-u, a ne u rušiteljima države. Zato ste isti kao i oni i nemate apsolutno nikakvog opravdanja za neuspjeh.
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/magazin ... /230312031
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- seln
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Fiat iustitia et pereat mundus.
Hrsuze na nasoj strani itekako treba hapsiti i osudjivati. Najgora moguca stvar bi bila "pusti ga, nas je", jer takvi "nasi" vise stete nama nego bilo koji cetnik. Tolerisanje hrsuzluka je poruka mladima "idite iz ove zemlje, za vas ovdje nema pravde".
Belaj je u tome sto se nasi "sluge naroda" plase genocidlija i uzepeovaca, pa uvlace rep medju noge da ih nedajboze ne bi naljutili. Jer, ako se naljute Mile i Dragan, kud cemo onda?
To me uvijek podsjeti na film "Amistad", kada u jednoj sceni, na nekoj zvanicnoj veceri John Calhoun salje u pravcu predsjednika Van Burena tihe prijetnje da bi se juzne drzave mogle odvojiti ako im se ne bude puhalo oko muda. Na kraju, nikakvo puhanje oko muda nije rijesilo problem, vec Abe Lincoln koji je shvatio: sto se mora, to nije ni tesko.
Tako da... ja bih uhapsio Jelku po cijenu pucnjave.
Hrsuze na nasoj strani itekako treba hapsiti i osudjivati. Najgora moguca stvar bi bila "pusti ga, nas je", jer takvi "nasi" vise stete nama nego bilo koji cetnik. Tolerisanje hrsuzluka je poruka mladima "idite iz ove zemlje, za vas ovdje nema pravde".
Belaj je u tome sto se nasi "sluge naroda" plase genocidlija i uzepeovaca, pa uvlace rep medju noge da ih nedajboze ne bi naljutili. Jer, ako se naljute Mile i Dragan, kud cemo onda?

To me uvijek podsjeti na film "Amistad", kada u jednoj sceni, na nekoj zvanicnoj veceri John Calhoun salje u pravcu predsjednika Van Burena tihe prijetnje da bi se juzne drzave mogle odvojiti ako im se ne bude puhalo oko muda. Na kraju, nikakvo puhanje oko muda nije rijesilo problem, vec Abe Lincoln koji je shvatio: sto se mora, to nije ni tesko.
Tako da... ja bih uhapsio Jelku po cijenu pucnjave.
Za 3/5 spremni!
- HAVANA
- Pituljica
Previse smo zaokupljeni stvarima na koje nas politicari gone a ovakve bitne i nebulozne stvari kao sa tom hranom i pdv-om preskacemo.Zamisli debila da je isplatnije baciti nego pokloniti.Ja moram napraviti 120 metara vodovoda i kanalizacije po uslovima saglasnosti kjkp vodovod i kanalizacija,sto je samo od sebe smijesno.Komsiluku citavom zbog zgrade na 2 sprata i niko to nije morao,znamo i zasto...Politika itd...Haj sve te nebuloze al da se vratim na pdv.I da napravim i platim tih nekih 100000km to sve ,ja to moram pokloniti i uknjiziti na drzavu,vodovod i kanalizaciju blablabla...Hit i najsmjesnije je kaze mi covjek nemoj slucajno da bi za te radove i sve sto si materijala kupio knjizio ulazni pdv ogromnu ces kaznu platit.
Znaci mimo svakog zakona i placanje rente itd,ja pravim stvar kojom ce oni mahati na izborima da su rekonstruisali toliko i toliko,a ja im poklonio...Ne smije ni pdv biti ulazni jer je poklon

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3699 times
- Been thanked: 3433 times
Pa imaš jednu Biseru Turković i Šemsudina Mehmedovića gdje i mnogi koji nisu SDA ali su realni ih ne smatraju lošim.Chan wrote: 20 Apr 2023, 07:26 To nije razlog da svoj kriminal decenijama guraš pod tepih i guraš ga u ladicu "borba za Bosnu protiv neprijatelja" osim ako hoćeš da i ti nastaviš sa plemenskim mentalitetom umjesto da se uozbiljiš i da budeš bar odgovoran prema svom narodu u jednoj mjeri.
Ali kada po raznim forumima i portalima određene struje 20 godina ponavljaju “svi ne valjaju” ne samo za SDAovce, već i za druge poput Komšića, Begića i Hadžikadića, pa onda je se diglo i na veći nivo gdje se stavljaju u isti koš svi koji ne plešu kako Schmidt i Čović narede, poput Gratza i Zornić koji se proglase SDA satelitima, onda narod počinje to polahko da prihvata jer se radi o moćnoj mašineriji, pa se počinje aplaudirati svakom eliminisanju Bošnjaka i Nebošnjaka koji su pro-BH jer niko ne valja a po logici bi trebali aplaudirati eliminisanjem svakoga ko ne valja.
I onda ide standardna “Neka svako čisti ispred svojih vrata, ako Srbi i Hrvati neće, mi hoćemo”, dok se ne dođe do slučaja gdje su vrata zajednička kao u slučaju Respiratori, i kada se onda dođe do tačke da jednu Jerku Miličević ne optuže a kamoli osude, ili što je u očima Zapada došao kraj nacionalista jer je Bakir nepoželjan a Dodik je i dalje rado viđen partner onda se treba zapitati koliko ima istine u tome da samo hapse ili kažnjavaju lopove ili da li je to samo iluzija koju su mnogi prihvatili kao realnost.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 354 times
A nije teb malo glupo kad nasi nest maznu da je glavni argument "a koliko je Dodik pokro" ili bilo sto lose odmah ide poredjenje s tako nekim.Naseef Mushroom wrote: 20 Apr 2023, 07:14Ironija je kada imaš na profilnoj zastavu Palestine i podržavaš njihovu borbu a ne vidiš u sopstvenoj državi kod sopstvenog naroda Palestinizaciju.harlekin wrote: 19 Apr 2023, 15:26
Vidjaj je
Oni imaju nesposobnjakovice i lopove pa ih brane tako da i mi trebamo svoje?
Ta logika ima smisla,naravno samo ako i sam ucestvujes u tom.
Protiv Netanyahua su isto bili masovni protesti, skoro su opet bili veliki protesti protiv korumpirane izraelske vlasti a sutra ako budu izbori a Netanyahuu ili bilo kojem drugom jevrejskom korumpiranom političaru protukandidati budu Palestinac i Nijemac, jevrejski političar bi među svom narodom dobio 100% glasova.
Da u Hrvatskoj postoji i dalje republika srpska krajina sa nekim njihovim Dodikom i da se u njih dešava šta se dešava kod nas u momentu, ne bi nikoga zanimalo ni da li Milanović šmrkće kokain, ni da li su u Plenkovića validne diplome, ni od čijih je para Kolinda putovala da gleda fudbalske turnire.
Četnici ne žele svoje “eroje” isporučiti, rade i žive normalnim životom, ne kriju se od javnosti, a Bošnjak kod hapšenja naših heroja postavljaju komentare “Da mi je otac rođeni, ako je kriv treba ga osuditi” da dokaže da nije isti.
Nema “naš” i “njihov” u aferi Respiratori, jedan slučaj gdje su svi optuženi, samo Jerka Miličević nije.
Optužen Hayat Fikret a nije optužena Hayat Ana Bavrka.
A Bošnjak i dalje viče “Ako oni brane svoje lopove jer i mi trebamo svoje?” stavi zastavu Palestine a ne vidi dalje od svog nosa dok se ne probudi u europskoj Palestini.
Stim ih vi sami poredite s cetnikom nekim a cudite se sto mi nisu dragi?
I ne spominji Palestinu,njima je svijet oteo drzavu,mi smo sami svoju sjebali.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20771 times
- Been thanked: 18726 times
Ja sam se već izjasnio u vezi Miličevićke da je to nešto apsurdno. Ima njena saglasnost sa potpisom i sve ostalo, a ne odgovara u cijelom postupku. Jasno mi je i za HDZ i SNSD i da se njihovi provlače mnogo više u vezi svega i takva je klima već neko vrijeme.Naseef Mushroom wrote: 20 Apr 2023, 08:13Pa imaš jednu Biseru Turković i Šemsudina Mehmedovića gdje i mnogi koji nisu SDA ali su realni ih ne smatraju lošim.Chan wrote: 20 Apr 2023, 07:26 To nije razlog da svoj kriminal decenijama guraš pod tepih i guraš ga u ladicu "borba za Bosnu protiv neprijatelja" osim ako hoćeš da i ti nastaviš sa plemenskim mentalitetom umjesto da se uozbiljiš i da budeš bar odgovoran prema svom narodu u jednoj mjeri.
Ali kada po raznim forumima i portalima određene struje 20 godina ponavljaju “svi ne valjaju” ne samo za SDAovce, već i za druge poput Komšića, Begića i Hadžikadića, pa onda je se diglo i na veći nivo gdje se stavljaju u isti koš svi koji ne plešu kako Schmidt i Čović narede, poput Gratza i Zornić koji se proglase SDA satelitima, onda narod počinje to polahko da prihvata jer se radi o moćnoj mašineriji, pa se počinje aplaudirati svakom eliminisanju Bošnjaka i Nebošnjaka koji su pro-BH jer niko ne valja a po logici bi trebali aplaudirati eliminisanjem svakoga ko ne valja.
I onda ide standardna “Neka svako čisti ispred svojih vrata, ako Srbi i Hrvati neće, mi hoćemo”, dok se ne dođe do slučaja gdje su vrata zajednička kao u slučaju Respiratori, i kada se onda dođe do tačke da jednu Jerku Miličević ne optuže a kamoli osude, ili što je u očima Zapada došao kraj nacionalista jer je Bakir nepoželjan a Dodik je i dalje rado viđen partner onda se treba zapitati koliko ima istine u tome da samo hapse ili kažnjavaju lopove ili da li je to samo iluzija koju su mnogi prihvatili kao realnost.
Međutim, postavlja se pitanje do koje granice svaki čovjek može gledati kako te tvoj klepa i hapa bez obzira na priče o napadu na Bošnjake (ne mislim na Benijeve doskočice, već kad se neki postupak fakat tako može okarakterisati) i udaru na suverenitet države i sve slično tome.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Sjebao bi Bošnjak sa takvim razmišljanjem i Švicarsku.harlekin wrote: 20 Apr 2023, 08:30A nije teb malo glupo kad nasi nest maznu da je glavni argument "a koliko je Dodik pokro" ili bilo sto lose odmah ide poredjenje s tako nekim.Naseef Mushroom wrote: 20 Apr 2023, 07:14
Ironija je kada imaš na profilnoj zastavu Palestine i podržavaš njihovu borbu a ne vidiš u sopstvenoj državi kod sopstvenog naroda Palestinizaciju.
Protiv Netanyahua su isto bili masovni protesti, skoro su opet bili veliki protesti protiv korumpirane izraelske vlasti a sutra ako budu izbori a Netanyahuu ili bilo kojem drugom jevrejskom korumpiranom političaru protukandidati budu Palestinac i Nijemac, jevrejski političar bi među svom narodom dobio 100% glasova.
Da u Hrvatskoj postoji i dalje republika srpska krajina sa nekim njihovim Dodikom i da se u njih dešava šta se dešava kod nas u momentu, ne bi nikoga zanimalo ni da li Milanović šmrkće kokain, ni da li su u Plenkovića validne diplome, ni od čijih je para Kolinda putovala da gleda fudbalske turnire.
Četnici ne žele svoje “eroje” isporučiti, rade i žive normalnim životom, ne kriju se od javnosti, a Bošnjak kod hapšenja naših heroja postavljaju komentare “Da mi je otac rođeni, ako je kriv treba ga osuditi” da dokaže da nije isti.
Nema “naš” i “njihov” u aferi Respiratori, jedan slučaj gdje su svi optuženi, samo Jerka Miličević nije.
Optužen Hayat Fikret a nije optužena Hayat Ana Bavrka.
A Bošnjak i dalje viče “Ako oni brane svoje lopove jer i mi trebamo svoje?” stavi zastavu Palestine a ne vidi dalje od svog nosa dok se ne probudi u europskoj Palestini.
Stim ih vi sami poredite s cetnikom nekim a cudite se sto mi nisu dragi?
I ne spominji Palestinu,njima je svijet oteo drzavu,mi smo sami svoju sjebali.
Skoro 30 godina kradu na prostoru bivše Jugoslavije i Meho i Jovan i Franjo i Toše i Mentor, mnoge od država koje nisu u EU služe kao prostor za korupciju, drogu i prostituciju i to u saradnji sa Zapadom dok taj isti Zapad glumi finoću u EU (isto kao kod profita u afričkim zemljama ili azijskim gdje im robovi prave telefone i najmodernije patike koje na zapadu prezentiraju sa cool reklamama kao dokaz zašto je Zapad najmoderniji). I sada kada je došao red da se riješi problem “muslimanske države u srcu Europe” i kažnjava razne Fadile, Fikrete i Bakire a neće Jerke, Ane, Dragane i Milorade, Bošnjak pada u ekstazu “Mi kažnjavamo svoje ako su krivi za razliku od drugih”.
Našao Schmidt od svih vrata baš naša čistiti a neće ercegovska i rs vrata ni da pogleda.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa evo zamisli da živiš u Americi i oko tebe su 6 restorana kojeg 4 drže bijelci a 2 crnca i da znaš da su u svih 6 mutne radnje gdje bi inspekcija i policija imala posla, znači ne braniš nijednog vlasnika restorana.Chan wrote: 20 Apr 2023, 08:41Ja sam se već izjasnio u vezi Miličevićke da je to nešto apsurdno. Ima njena saglasnost sa potpisom i sve ostalo, a ne odgovara u cijelom postupku. Jasno mi je i za HDZ i SNSD i da se njihovi provlače mnogo više u vezi svega i takva je klima već neko vrijeme.Naseef Mushroom wrote: 20 Apr 2023, 08:13
Pa imaš jednu Biseru Turković i Šemsudina Mehmedovića gdje i mnogi koji nisu SDA ali su realni ih ne smatraju lošim.
Međutim, postavlja se pitanje do koje granice svaki čovjek može gledati kako te tvoj klepa i hapa bez obzira na priče o napadu na Bošnjake (ne mislim na Benijeve doskočice, već kad se neki postupak fakat tako može okarakterisati) i udaru na suverenitet države i sve slično tome.
Ako inspekcija i policija uzmu na zub svih 6 restorana onda bi ih hvalio da dobro rade posao i svaka pomisao na rasizam bi bila glupost.
Ali ako vidiš da su se fokusirali samo na restorane koje drže crnci dok se sa vlasnicima bijelcima rukuju i smiju i kod njih večeraju, da li bi pravda i zakon ustvari bio izgovor za nešto drugo i da li bi postojale onovane sumnje da je ipak rasizam u pitanju?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9058 times
- Been thanked: 10755 times
Šta je konkretno kriminal?
Imal dokaza?
Jel ti misliš kako ovdje dolaze samo retardi, pa čim neko pročita nešto od nekog nepoznatog trola, svi se odmah nalijepe?
Kako to da se nisi sjetio pravosnažno osuđenog Čovića, kojem je presuda poništena tek kad su oni preuzeli pravosuđe?
Istovremeno, optužuju SDA da drži pravosuđe pod kontrolom, a samo se SDA članovima sudi.
Ja mrzim vrijeđanje inteligencije.
Nije problem to što pišeš, ima ih dosta na ovom forumu, al ovo je ono baš ofirno vrijeđanje inteligencije. Ono baš nastup s umišljajem kako sam ja glup i kako ću povjerovati.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22027 times
- Been thanked: 9427 times
Ma ja, neodgojeni, pa to ti jeharlekin wrote: 19 Apr 2023, 20:21Pa je,otislo tako daleko da smatraju kak oni imaju monopol na vjeru i patriotizam,jer ne mozes bit vjernik ili voljet Bosnu a biti protiv te bagre,izdajnik si.
Cak i oni sto su otisli zaradit sebi komad kruha negdje vani jer nemaju kog da ih ubaci na sisu drzave ili ne zele bit paraziti su u biti lose odgojeni i nisu borci u zivotu.
50% stanovnistva ni četnici nisu uspjeli raseliti.

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13197 times
- Been thanked: 21530 times
Ne sekiraj se, ko god kod Bosnja ima ozbiljne pare zavrsice na sudu.Chan wrote: 20 Apr 2023, 08:41Ja sam se već izjasnio u vezi Miličevićke da je to nešto apsurdno. Ima njena saglasnost sa potpisom i sve ostalo, a ne odgovara u cijelom postupku. Jasno mi je i za HDZ i SNSD i da se njihovi provlače mnogo više u vezi svega i takva je klima već neko vrijeme.Naseef Mushroom wrote: 20 Apr 2023, 08:13
Pa imaš jednu Biseru Turković i Šemsudina Mehmedovića gdje i mnogi koji nisu SDA ali su realni ih ne smatraju lošim.
Sem Fahre, on je krtica.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
Jasta ce. Sto Bingo i Hastor ne zavrse
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- insomnia
- Rđav kurac
Ma ja. Ne vole nas sto smo muslimani
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Jok, vole
Cim cuju da si musliman iz Bosne sve se od ljubavi i dobrote tope.
Cim cuju da si musliman iz Bosne sve se od ljubavi i dobrote tope.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac
Niko vas nije ćero da polupismenu Sebiju proglasavate doktoricom i profesoricom. E sad kmeka namjestaju nam
- insomnia
- Rđav kurac
Ja ti garantujem zivotom da sad HDZ kaze idemo u vlast sa SDA sva ova botovska prica bi se iz temelja promjenila
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Jest, da nije bilo Sebije oni nas ne bi prisilili da sa genocidaskom ideologijom i ultimativnim zlom ko biva pravimo drzavu.
Ukinili bi nam i embargo da se moremo branit, al et, Sebija.
Ukinili bi nam i embargo da se moremo branit, al et, Sebija.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Pituljica
Pa naravno. Vazda je i bilo tako... Da ne spominjemo dalje dodike, poplasene i pm i vjecite nebuloze...insomnia wrote: 20 Apr 2023, 18:10 Ja ti garantujem zivotom da sad HDZ kaze idemo u vlast sa SDA sva ova botovska prica bi se iz temelja promjenila