Može li debelo biti lijepo? (FOTO)

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55217 times
Been thanked: 9850 times
Status: Offline

Re: Debela putnica zahtijeva da u avionima dobije besplatna dodatna mjesta

Post by ElTriconi » 18 Apr 2023, 22:16

Zana wrote: 18 Apr 2023, 19:48 I svi muškarci koji sjede raskerečeni treba da plate dvije karte, pa nek šire noge onda :auf
Pa ne sjedi se tolko rasirenih nogu, samo koliko je dovoljno da se uspostavi prirodna cirkulacija 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times

Post by Kai » 18 Apr 2023, 22:17

Mjesto avionom treba ih pjeske poslati.. :D.
Vragolasto..:zao

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 18 Apr 2023, 22:17

Chan wrote: 18 Apr 2023, 19:52 Što se tiče ove debele nek plati drugo sjedište... čuj džaba. Ajd biži

I kad dobijaju hranu trebaju im davati escajg sa probušenim kašikama
Cuj ne treba im dat, ne dajes im ti iz svog dzepa 🤔

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times

Post by Kai » 18 Apr 2023, 23:00

Ova ce explodirati u avionu od pritiska , gle joj prstiju samo sto nije prsla sa svih strana.. kako se ovako moze zapustiti zensko nije mi jasno ...
Vragolasto..:zao

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9958 times
Been thanked: 8579 times

Post by Zizi » 21 Apr 2023, 00:31

Zana wrote: 18 Apr 2023, 14:22
Zizi wrote: 18 Apr 2023, 10:41 Ako joj je lični izbor da bude debela onda i treba da plati dodatno sjedište.

To nije ničiji lični izbor
Nažalost najčešće jeste, samo što to nije uvijek lako sebi priznati, a i raditi na tome.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 21 Apr 2023, 01:30

Joj gledaj ovih što se uvijek sažaljevaju, to sažaljevanje je i dovelo do toga.
Nije problem što je neko debeo (mada razumijem da imaš 120kg, ali ne razumijem 220kg), problem je što se daje podrška u debljini, što se predstavlja kao nešto normalno a nije normalno.

A to je upravo ono što se dešava u USA, normalizuje se debljina i protiv ovog su se uključile i neke liberalne organizacije. Naravno ne krive se debeli ljudi, nego eto "genetski mi, šta ću". Odmah je tu došla i neka nauka koja je "potvrdila" da 95% debelih ljudi ima genetski problem a ne da je od pretjeranog unosa kalorija. Dakle, ovdje se ne radi o siromašnim ljudima koji nemaju resursa za pristup zdravoj hrani, nego ljudima koji su odgojeni na McDonalds i sl.

Sad te mogu u USA cancelovat ako kažeš da su ljudi debeli od jela jer si "fatphobic", u filmove i emisije sve se više ubacuju debele ljudi, na TikToku ne možeš raditi oglašavanje proizvoda za mršavljenje da se debeli ljudi ne bi osjećali loše, ako si muško i kažeš da ne bi bio sa debelom curom isto te napadaju, ljudi koji promovišu vježbe i zdravlje se sklanjaju.

Još su stvorili tkzv. "unreal body standard" gdje su djevojke koje imaju ravno tijelo (ali ove nisu genetski nego su vježbom) bile kritikovane jer predstavljaju tijelo koje ima prevelike strandarde i tako dižu standarde za ostale cure.

Čak je jedno vrijeme bio zanimljiv fazon na TikToku gdje su ljudi primjetili da kada neka debela djevojka se snimi, ostale djevojke (koje imaju normalnije tijelo) komentarišu da je lijepa, zgodna, ima fino tijelo, međutim kada objavi neka sa ravnim stomakom i normalnim tijelom, te iste djevojke nisu komentarisale. Ispostavilo se da su ove djevojke samo davale podršku djevojkama koje su ispod njihovog "levela" makar po pitanju izgleda a nisu davale podršku ovim iznad njihovog levela (Bill Burr je to dobro opisao kao "rješavanje konkurencije").

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4299 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 21 Apr 2023, 01:38

Jako pametno napisano i sve tacno. Ne znam da te komentare i tik tokove, ne pratim to i slicne, ali istina je da je u danasnjem vaktu najsigurnije pricati samo o vremenu.

Sta znači ovo “Nord”?
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 21 Apr 2023, 04:00

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 21 Apr 2023, 01:38 Jako pametno napisano i sve tacno. Ne znam da te komentare i tik tokove, ne pratim to i slicne, ali istina je da je u danasnjem vaktu najsigurnije pricati samo o vremenu.

Sta znači ovo “Nord”?
Ma ti komentari su "rješavanje konkurencije." Na primjer, imaš u odjeljenju 15 cura i 5 momaka. Od 5 momaka 3 su debela, 1 ima super tijelo a 1 ima prosječno tijelo. Ovaj što ima prosječno tijelo će ovoj trojici govoriti kako super izgledaju, kako imaju ekstra tijelo, kako su zgodni. On ovo ne govori što misli nego što zna da će djevojke manje željeti debele momke, što znači da on sa prosječnim tijelom je ipak bolji kada stane pored ove trojice debelih. Međutim, on zna da ako stane pored ovogo što ima ekstra tijelo, da će on biti "donji" i da će ga cure smatrati ružnijim u odnosu na ovog. On će ovom sa ekstra tijelom neće govoriti da ima dobro tijelo, nego će ga kritikovati za "prevelike standarde", to možda ovako na pojedincu izgleda smješno ali kada se stavi u društvo, lagano će Netflix i ostali početi izbacivati ljude finog tijela. Eh tako su "prosječne" cure za ove debele pisale kako su prelijepe, prelijepo tijelo i sl., ja bih im i vjerovao u te komentare da su to pisali i lijepim djevojkama, međutim njima to nisu pisali nego su ih vrijeđali za prevelike standarde.

Ovo "Nord" ne znam ni ja šta znači, bubnuo u momentu pisanja nicka.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9740 times
Been thanked: 9930 times
Status: Online

Post by Zana » 21 Apr 2023, 07:21

Zizi wrote: 21 Apr 2023, 00:31
Zana wrote: 18 Apr 2023, 14:22

To nije ničiji lični izbor
Nažalost najčešće jeste, samo što to nije uvijek lako sebi priznati, a i raditi na tome.

Boga mi nije. Od bolesne štitnjače preko poremećenih hormona pa do psiholoških poremećaja, debeli ljudi najčešće imaju neprepoznat zdravstveni problem zbog kojeg su debeli i nesretni. A niko svojom voljom ne želi biti nesretan.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 21 Apr 2023, 07:35

Vala jest, koliko god vi to farbali da nije
Samo sabura

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 21 Apr 2023, 08:01

greeneyes wrote: 21 Apr 2023, 07:35 Vala jest, koliko god vi to farbali da nije
Ko vi? :D.

Ja sam sad malo debela, nisam za dva sjediśta :mmm

Ali jesam bila puno debela i znam o čem pričam.

https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdravlje ... i-i-tijelu

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 21 Apr 2023, 08:17

Zana wrote: 21 Apr 2023, 08:01
greeneyes wrote: 21 Apr 2023, 07:35 Vala jest, koliko god vi to farbali da nije
Ko vi? :D.

Ja sam sad malo debela, nisam za dva sjediśta :mmm

Ali jesam bila puno debela i znam o čem pričam.

https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdravlje ... i-i-tijelu
Pa ne kazem vi u smislu vi debeli, nego vi koji ih branite i pravdate :oo

Svejedno, mozda si ti imala pozadinskih problema, ali velika vecina jednostavno ne mari za zdravlje i visak kila, a vi ih jos ojacavate u tome :oo ali eto, svako ima svoje, ako njima nije zao sebe, ja kome ce biti :oo
Samo sabura

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 21 Apr 2023, 08:19

Votevr :nora

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 21 Apr 2023, 08:25

Ali ne trebaju se plaho sikirati, u Jueseju je pretilost postalo novo normalno i kod nas to polahko zazivljava pa cemo mi mrsavi/vitki biti izrodi, ako vec nismo 😁
Samo sabura

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 21 Apr 2023, 09:40

greeneyes wrote: 21 Apr 2023, 08:25 Ali ne trebaju se plaho sikirati, u Jueseju je pretilost postalo novo normalno i kod nas to polahko zazivljava pa cemo mi mrsavi/vitki biti izrodi, ako vec nismo 😁
Samo ti jedi vruce vrilice pa ces iskat da ti fudo obezbjedi dva mjesta u safu :plavi

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 21 Apr 2023, 14:22

Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2023, 14:49
Julia-Klara wrote: 18 Apr 2023, 14:04 Ne govori o necemu sto ne znas.
Mislis da zeli biti debela?
I blago tebi ako mislis da je kod svih u pitanju samo hrana.
Možda ne želi ali zašto ne tražii privilegije kod jeftinijeg liječenja, jeftinijeg treninga, popust na lijekove i terapije? Da dijetalnu hranu 50% manje plaća? Popust za liposukciju?
Šta god da je razlog i koji god ima problem, ne piše da se za išta drugo bori i traži jeftinije ili džabe.
Nego spustla guzicu negdje i umjesto da traži pomoć zbog svog problema ona želi taj problem unovčiti. I onda je treba jadnu shvatiti kako joj je?
Pa i aviocampanje zele to isto,
sto vise uskih mjesta I sto vise nagurati putnika u konzervu, bio I ostao trend ekonomy putovanja. Ako se izbori da dobije jedno mjesto sa dva sjedišta ako nije avion pun zasto joj ne uslisiti zelju.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31414 times
Been thanked: 29149 times

Post by Morgen » 21 Apr 2023, 14:44

Ja sam imala koleginicu koja je bila jaaaaako gojazna. Trebali smo joj nabaviti stolicu bez onih naslonjaca za ruke, u normalnu nije stala..nabavili smo joj i kljuc za jedan drugi wc jer je naš imao uža vrata kroz koja nija mogla proći :(

Meni je lično žao što je dozvolila sebi da se toliko ugoji, ali nikad nisam pitala za razlog.
Ne treba biti nečovek, ko zna šta nju tišti, sigurno privatno dozivljava neugodnosti, bar na poslu da se oseca dobro.

Zato sam i za da “punica” dobije jedno bezplatno mesto, ako vec ima praznih

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 21 Apr 2023, 16:21

Julia-Klara wrote: 18 Apr 2023, 09:56 Fino je ovako vidjeti koliko ste zlobni.
Aferim!
A sta ces. Imamo 5 savrsenih forumasa koji na jednoj temi ismijavaju neciju debljinu, na drugoj vjeru, na trecoj (ubaci bilo koju random temu), objasnjavaju nam nadugacko i nasiroko kakve mi trebamo i ne trebamo biti, dok sline za samim dnom piramide na njihovoj temi. Uz to su vecina ozenjeni, ali nemamo cast i zadovoljstvo upoznati njihove uvazene supruge. Jer valjda forumi nisu za pristojne zene. Nasa funkcija je da u najboljem slucaju budemo Cheerleaderice, jer oni su Savrseni, sta bismo drugo mogle biti? Politiku, ekonomiju i sport imaju u malom prstu, ljudi su naprosto genijalci. Ili to, ili su natprosjecno uskogrudi i naprosto imaju neodoljivu potrebu oblikovati sve cega se dotaknu prema sebi. Jer sta neko ima biti debeo? Oni znaju da se moze biti vitak, znaju i kako. 'Ta ce ona pricati o vjeri? I tako dalje i tome slicno. Sve znaju, razumijevanje prema drugacijem od sebe je jedino o cemu pojma nemaju.

Dobro poznajem dvije morbidno debele osobe, jednu godinama (musko), drugu par godina (zensko). Inteligencijom, sarmom i znanjem bi pomeli ove lokalne tracidede u tri poteza. Privilegija je poznavati ih. Hoce li smrsati? Pojma nemam. Jesu li oboje divni ovakvi kakvi jesu? Itekako.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 21 Apr 2023, 17:36

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14424 times
Been thanked: 24253 times

Post by Fuddo » 21 Apr 2023, 17:39

Lavlje_srce wrote: 21 Apr 2023, 16:21
Julia-Klara wrote: 18 Apr 2023, 09:56 Fino je ovako vidjeti koliko ste zlobni.
Aferim!
A sta ces. Imamo 5 savrsenih forumasa koji na jednoj temi ismijavaju neciju debljinu, na drugoj vjeru, na trecoj (ubaci bilo koju random temu), objasnjavaju nam nadugacko i nasiroko kakve mi trebamo i ne trebamo biti, dok sline za samim dnom piramide na njihovoj temi. Uz to su vecina ozenjeni, ali nemamo cast i zadovoljstvo upoznati njihove uvazene supruge. Jer valjda forumi nisu za pristojne zene. Nasa funkcija je da u najboljem slucaju budemo Cheerleaderice, jer oni su Savrseni, sta bismo drugo mogle biti? Politiku, ekonomiju i sport imaju u malom prstu, ljudi su naprosto genijalci. Ili to, ili su natprosjecno uskogrudi i naprosto imaju neodoljivu potrebu oblikovati sve cega se dotaknu prema sebi. Jer sta neko ima biti debeo? Oni znaju da se moze biti vitak, znaju i kako. 'Ta ce ona pricati o vjeri? I tako dalje i tome slicno. Sve znaju, razumijevanje prema drugacijem od sebe je jedino o cemu pojma nemaju.

Dobro poznajem dvije morbidno debele osobe, jednu godinama (musko), drugu par godina (zensko). Inteligencijom, sarmom i znanjem bi pomeli ove lokalne tracidede u tri poteza. Privilegija je poznavati ih. Hoce li smrsati? Pojma nemam. Jesu li oboje divni ovakvi kakvi jesu? Itekako.
I sexy smo
:srce
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Ljepota”