AmiĐa, AmiĐa
Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9991 times
- Been thanked: 11870 times
- Status: Online
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26161 times
- Been thanked: 26794 times
Ma trojkasko spinovanje i treba rastjerat.
Ko do sad nije skontao ne mora ni skontat.
Ko do sad nije skontao ne mora ni skontat.
dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Kolika su đubrad ovi stranci i Osmorka.
Schmidt učini sve da HDZ nikada neće biti nepoželjan.
Dodik za vrijeme ruske agresije na Ukrajinu čini sve sa rusofilskim potezima i izjavama da bude nepoželjan.
HDZ i SNSD se u mnogim stvarima ne razlikuju od SDA, ali se onda dodaje po čemu se razlikuju: negiranje genocida, negiranje ratnih zločina ili slavljenje ratnih zločina i zločinaca, ideologija zločinačkih politika 90ih o vođenje iste, doček za kordića i plavšićku, negiranje države, zastave i ostalog vezano za državu. Vrijeđanje (Dodik/SNSD) stranaca na najgori i najprimitivniji način.
Evo baš danas je održana konferencija u Beogradu sa sramnom temom da li je Sarajevo bilo opkoljeno ili blokirano, gdje su bili predstavnici entiteta rs-a.
I onda ovaj ima obraza reći da se stranke koje su nepoželjne trebaju pogledati u ogledalo
Schmidt učini sve da HDZ nikada neće biti nepoželjan.
Dodik za vrijeme ruske agresije na Ukrajinu čini sve sa rusofilskim potezima i izjavama da bude nepoželjan.
HDZ i SNSD se u mnogim stvarima ne razlikuju od SDA, ali se onda dodaje po čemu se razlikuju: negiranje genocida, negiranje ratnih zločina ili slavljenje ratnih zločina i zločinaca, ideologija zločinačkih politika 90ih o vođenje iste, doček za kordića i plavšićku, negiranje države, zastave i ostalog vezano za državu. Vrijeđanje (Dodik/SNSD) stranaca na najgori i najprimitivniji način.
Evo baš danas je održana konferencija u Beogradu sa sramnom temom da li je Sarajevo bilo opkoljeno ili blokirano, gdje su bili predstavnici entiteta rs-a.
I onda ovaj ima obraza reći da se stranke koje su nepoželjne trebaju pogledati u ogledalo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa često sam znao nazvati Bosnu i Hercegovinu paralelnim univerzumom, jer dok u ostatku svijeta kažnjavaju šmoklje samo jer su se jednom sa Putinom rukovali, kod nas Rusofili imaju podršku.insomnia wrote: 22 Apr 2023, 09:54 Sva ta premisljanja prolaze iz pogresne pretpostavke pa su samim tim i sva pogresna.
Zapad tebe uopste ne gleda kao ravnopravnog insana tako da to koga si ti prihvatio, odbio, podrzao, kome si priprjetio il sta vec nema apsolutno nikakvu vaznost
Pa da je ovo godina 1943. tačno imam isjećaj da bi Zapad u BiH sa Hitlerovim ljudima sarađivao dok bi u ostatku svijeta protiv njih ratovao.
Ovo čak nije ni tolika simpatija prema Dodiku i Čoviću koliko je to antipatija prema nama.
Zamislite kokiko moramo biti šugavi u očima svijeta kada ne mogu ni za vrijeme Ukrajine prije stati na našu stranu nego na rusofilsku.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41541 times
- Been thanked: 28322 times
- Status: Online
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9958 times
- Been thanked: 8581 times
Bilo bi zanimljivo vidjeti kakvi ni rezultati bili ukoliko bi se sada kod nas održali prijevremeni izbori za federaciju.
Samo, čini mi se da to nije predviđeno izbornim zakonom.
Samo, čini mi se da to nije predviđeno izbornim zakonom.
- insomnia
- Rđav kurac

Slicni. Nije se SDA bas proslavio ni na izborima za gradonacelnika.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Men se čini da ste previše umišljeni i da si dajete na nekoj važnosti koje, ustvari, nema.seln wrote: 22 Apr 2023, 10:53insomnia wrote: 22 Apr 2023, 09:54 Sva ta premisljanja prolaze iz pogresne pretpostavke pa su samim tim i sva pogresna.
Zapad tebe uopste ne gleda kao ravnopravnog insana tako da to koga si ti prihvatio, odbio, podrzao, kome si priprjetio il sta vec nema apsolutno nikakvu vaznost
U svakoj drzavi EU i zapadnog svijeta uopste, Bosnjaci su skolski primjer uspjesne integracije, bilo da se radi o ucenju jezika, inkluziji, uspjehu djece u skoli... svi ih hvale kao primjer dobrih imigranata.
Ali Bosnjaci na svom topraku... eeee, to je vec problematicno. Tu su vec deset tisuca mudzahedina, majorizacija, pokusaj dominacije, islamska republika, velike i male stidne usne, onion rings... jednostavno smetaju.
Da ih je nekako kao manjinu podrediti srbima i hrvatima, to bi jos valjalo: bili bi zaduzeni za cevape, muziku, viceve... niko ih ne bi opterecivao ozbiljnim temama, upravom, politikom i tako to.
to o čemu pišete nema uporišta u činjenicama.
Et, nekome smetaju bošnjaci. Naravno da će se uvijek naći poneka ćorava koka u vidu nekog evropskog diplomate kojem smetaju muslimani, ali te diplomate čine zanemarljivi procenat i kao takvi nemaju ama baš nikakvu ulogu u donošenju odluka u njihovim matičnim zemljama.
Jer da je tako kao što mislite, jedan zimerman ne bi nikad, al nikad vršio pritisak na aliju u vezi samostalnosti. Da, da, aljo je bio pristao da ostane u krnjoj jugi i bude predsjednik iste.
Filipović i zulfikarpašić vodili pregovore.
Osim toga, kada je već počeo rat, i kada je alija u više navrata pristajao na podjelu bosne, stranci su bili spremni da priznaju tu neku muslimansku/bošnjačku državicu.
realno, mi smo mudo od ovce. Totalno nebitni. Osim toga, potpuno ovisni o uvozu. Eu uvozu. Da nam eu i usa uvedu ozbiljne sankcije, narod bi umirao od gladi.
Ono što ne želite da vidite, a to je jedini razlog trenutnog stanja, jeste to da je alija, odnosno bh delegacija, vašingtonskim sporazumom pristao(la) da dijelimo vlast sa Hrvatima. Na krilima tog sporazuma formirana je bošnjački-hrvatska federacija.
To je potvrđeno u dejtonu.
naš je problem to što su eu diplomate potpuno hladno ušle u te pregovore prebacujući lopticu na američki teren. Ameri su preuzeli pokroviteljstvo i postali glavni garant tog sporazuma.
Prvo su hrvati krenuli da se kurče. Epilog toga jesu strani tenkovi u njihovoj banci, kao i rastjerani glavni uznici. Neki smješteni u zatvore, a drugi pobjegli u hr. Na taj način je ugušen pokušaj revitalizacije herceg-bosne.
Ovaj put smo mi pomislili da smo pametniji od amera i da ćemo na kulturan, demokratski način preuzeti potpunu vlast u fbih. Mediji su uveliko pisali o preuzimanju doma naroda.
Naravno da nismo pametniji od amera.
Sad se više i ne krije da su oni izvršili pritisak na visokog predstavnika da izvrši izmjene izbornog zakona.
Sporazumi očuvani, a mi idemo dalje.
Da se mene pitalo, sporazumi ne bi bili potpisani. Ovako, šuti i trpi. Jedino što možeš jeste to da čekaš potpuni demografski slom tog hrvatskog korpusa.
Ps.
Ne postoje ti neki mudri latini. Jer da postoje, dotukli bi nas našim oružjem. Ne bi bilo potrebe za izmjene izbornog zakona.
pogledati našu izlaznost na izborima, pa onda tu malu cifru uporediti sa brojem bh hrvata koji žive u hr i koji bi na vrlo jednostavan način dobili pravo glasa u bih, i sve će vam se samo kazati.
Divna pomisao da bi u predsjedništvu imao čovića i karamatića.
Svi mi se morete obratit
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Ma ja, ba, MI (valjda balije) smo umisljeni i pridajemo si vaznost koju nemamo.Taare wrote: 22 Apr 2023, 14:05Men se čini da ste previše umišljeni i da si dajete na nekoj važnosti koje, ustvari, nema.seln wrote: 22 Apr 2023, 10:53
U svakoj drzavi EU i zapadnog svijeta uopste, Bosnjaci su skolski primjer uspjesne integracije, bilo da se radi o ucenju jezika, inkluziji, uspjehu djece u skoli... svi ih hvale kao primjer dobrih imigranata.
Ali Bosnjaci na svom topraku... eeee, to je vec problematicno. Tu su vec deset tisuca mudzahedina, majorizacija, pokusaj dominacije, islamska republika, velike i male stidne usne, onion rings... jednostavno smetaju.
Da ih je nekako kao manjinu podrediti srbima i hrvatima, to bi jos valjalo: bili bi zaduzeni za cevape, muziku, viceve... niko ih ne bi opterecivao ozbiljnim temama, upravom, politikom i tako to.
to o čemu pišete nema uporišta u činjenicama.
Et, nekome smetaju bošnjaci. Naravno da će se uvijek naći poneka ćorava koka u vidu nekog evropskog diplomate kojem smetaju muslimani, ali te diplomate čine zanemarljivi procenat i kao takvi nemaju ama baš nikakvu ulogu u donošenju odluka u njihovim matičnim zemljama.
Jer da je tako kao što mislite, jedan zimerman ne bi nikad, al nikad vršio pritisak na aliju u vezi samostalnosti. Da, da, aljo je bio pristao da ostane u krnjoj jugi i bude predsjednik iste.
Filipović i zulfikarpašić vodili pregovore.
Osim toga, kada je već počeo rat, i kada je alija u više navrata pristajao na podjelu bosne, stranci su bili spremni da priznaju tu neku muslimansku/bošnjačku državicu.
realno, mi smo mudo od ovce. Totalno nebitni. Osim toga, potpuno ovisni o uvozu. Eu uvozu. Da nam eu i usa uvedu ozbiljne sankcije, narod bi umirao od gladi.
Ono što ne želite da vidite, a to je jedini razlog trenutnog stanja, jeste to da je alija, odnosno bh delegacija, vašingtonskim sporazumom pristao(la) da dijelimo vlast sa Hrvatima. Na krilima tog sporazuma formirana je bošnjački-hrvatska federacija.
To je potvrđeno u dejtonu.
naš je problem to što su eu diplomate potpuno hladno ušle u te pregovore prebacujući lopticu na američki teren. Ameri su preuzeli pokroviteljstvo i postali glavni garant tog sporazuma.
Prvo su hrvati krenuli da se kurče. Epilog toga jesu strani tenkovi u njihovoj banci, kao i rastjerani glavni uznici. Neki smješteni u zatvore, a drugi pobjegli u hr. Na taj način je ugušen pokušaj revitalizacije herceg-bosne.
Ovaj put smo mi pomislili da smo pametniji od amera i da ćemo na kulturan, demokratski način preuzeti potpunu vlast u fbih. Mediji su uveliko pisali o preuzimanju doma naroda.
Naravno da nismo pametniji od amera.
Sad se više i ne krije da su oni izvršili pritisak na visokog predstavnika da izvrši izmjene izbornog zakona.
Sporazumi očuvani, a mi idemo dalje.
Da se mene pitalo, sporazumi ne bi bili potpisani. Ovako, šuti i trpi. Jedino što možeš jeste to da čekaš potpuni demografski slom tog hrvatskog korpusa.
Ps.
Ne postoje ti neki mudri latini. Jer da postoje, dotukli bi nas našim oružjem. Ne bi bilo potrebe za izmjene izbornog zakona.
pogledati našu izlaznost na izborima, pa onda tu malu cifru uporediti sa brojem bh hrvata koji žive u hr i koji bi na vrlo jednostavan način dobili pravo glasa u bih, i sve će vam se samo kazati.
Divna pomisao da bi u predsjedništvu imao čovića i karamatića.![]()
Ne znam zasto ti uopste odgovaram, jer pises zbrda-zdola, ali eto...
za instant politologe na jeftinijim sjedistima: ne pridajemo mi sebi nikakvu vaznost, vec nam komsije i susjedi pridaju kamu pod vrat.
Sto? idi zacas pa ih pitaj.
Mozda sam umisljen, ali onu zapaljivu granatu koja mi je pogodila kucu definitivno nisam umislio.
A evo i tebi jedna za razmisljanje: zamisli da su sve one poslijeratne gadosti komsija i susjeda (ubijanje povratnika, opstrukcija povratka, antidrzavno djelovanje) uradili Bosnjaci.
Zamislio?
E, sad zamisli reakciju medjunarodne zajenice.
Za 3/5 spremni!
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Pa da, sve vam se svodi na zamišljene situacije i maštarije.
Zato cvjetaju teme poput ove i njoj sličnih.
kao što rekoh, operisani ste od realnosti i argumentovane rasprave.
Predlažem da iščitate potpisane sporazume i sve će vam se samo kazat.
a, da, bošnjo ne voli da čita. Sa edukacijom je "na vi"
Lakše je zamišljati i maštati
Svi mi se morete obratit
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Stvarno ne mogu da se odlucim jesi li gluplji ili ufuraniji... skolski primjer za Dunning-Kruger efekt.Taare wrote: 22 Apr 2023, 14:33Pa da, sve vam se svodi na zamišljene situacije i maštarije.
Zato cvjetaju teme poput ove i njoj sličnih.
kao što rekoh, operisani ste od realnosti i argumentovane rasprave.
Predlažem da iščitate potpisane sporazume i sve će vam se samo kazat.
a, da, bošnjo ne voli da čita. Sa edukacijom je "na vi"
Lakše je zamišljati i maštati
Inace, niko te ne tjera da pises na ovoj temi ili forumu. Ima valjda neki forum za intelektualce na koji "mi" ne dolazimo.
Za 3/5 spremni!
- ironman
- sirius

Mozemo se mi zayebavat.
Vid ovo
Prva grupa japanskih pilota slijece na Surcin sutra..valjda slijecu
Vid ovo
Ljudi su kamikaze narucili.VUČIĆ SE POHVALIO: "Vojska Srbije je sve snažnija, naručili smo i kamikaze, helikoptere..."
Prva grupa japanskih pilota slijece na Surcin sutra..valjda slijecu
dream of spring...
- ironman
- sirius

- insomnia
- Rđav kurac

Bio je stvarno jedan Jaoanac u cetnicima 

- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 4082 times
Nicei Pašaga čitaju Avaz, pa ti je džaba aišta govorit.
Klanjam džematile po parkovima.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Šta hoće taj Japanac? Mi smo imali Tupaca

- ironman
- sirius

Ovi japanci gore.
Iz nekog paintball kluba i za jedan vikend rekreirali Oluju
A sad,japanci i detalji. Sve je jasno.
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja