nida wrote: 21 Apr 2023, 18:28
Julia-Klara wrote: 18 Apr 2023, 09:56
Fino je ovako vidjeti koliko ste zlobni.
Aferim!
Generalno su ljudi zlobni. Ne znam sto te to cudi.
Nije primjer samo ova vijest.
Znas i sama kakvih nekad zna biti komentara svugdje.
Znam i ja. Da li to bio izgled, posao, ma bilo sta…
Da je bilo pretiloj putnici dali besplatno +1 mjesto bilo bi isto “ona debela dobila dzabe mjesto” .
Komunikacija se svela samo na zlobu, ne mislim na forum, nego u svakodnevnom zivotu.
Sve manje se slusamo, sve manje razumijemo, sve manje se radujemo tudjem uspijehu, sve manje se bavimo svojim zivotom a daj da raskopamo tudje.
Tako je konstantno…. mislim da sam vec pisala slicno.
Za mene licno ako se izbori super.
Ne slažem se.
Što se tiče svakodnevnog života “Da komšiji crkne krava” ili “oprostit će ti sve, samo neće uspjeh” nije nešto što je se počelo govoriti zadnjih 10 godina, već je to iz vremena kojeg svi predstavljaju kao vrijeme “Kako je nekada i narod valjao”.
Zlobe je uvijek bilo ali su prijašnja vremena bila programirana, na vrijeme se oženiti, udati, imati određen broj djece, domaćin, domaćica, obrađivati njivu, tada smo više funkcionalisali grupno dok danas svako živi po svojim pravilima, individualno, pa stavovi pojedinca dolaze više do izražaja, tako i zloba.
Što se tiče komentara na internetu, internet nije ljude pokvario već je dao prostor da svako ima pravo komentarisati, pa tako i pokvarenjaci ali i oni koji imaju drugačije mišljenje a osjetljive pahuljice to ne mogu da prihvate.
Nije problem u tim “zlobnim” ljudima već u forumašima poput tebe i Julie.
Ja sam najkasnije kada sam krenuo u prvi razred osnovne škole shvatio da me ne vole svi ko moji roditelji. Sreo sam u životu mnogo dobrih ljudi i dobio komplimente ali i dosta
loših ljudi koji su me uvrijedili, stekao nova prijateljstva, neki bliski ljudi su mi zabili nož u leđa, nekome sam bio samom pojavom antipatičan i mnogo toga, ali su to bile važne pouke života, koje su me očvrstile i formirale kao ličnost.
Međutim ove socijalne mreže su stvorile armiju narcisoidnih labilnih debila. Potreba da podjeliš svaku sitnicu sa čitavim svijetom i ako ne dobiješ 100% pozitivnih komentara onda imaš hejtere. Djevojke objavljuju polugole slike i dobiju milion pozitivnih komentara i dovoljno je da jedna osoba ostavi vulgaran komentar (jer gle čuda, postoje i vulgarne osobe na ovoj ogromnoj planeti) odmah padaju u depresiju.
Potreba da te čitav svijet može gledati i daješ mogućnost da te može svako komentarisati i kada onda svako komentariše i ostavlja svakakve komentare onda to postaje problem.
Takve će osobe pasti u depresiju i izvršiti samoubistvo čim nalete na nekulturnu ženu za šalterom kada budu plaćali račun za struju.
Da me pogrešno ne shvatite, ne smatram da ste vi takve ali očigledno podržavate takve ludosti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.