Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Chloe »

Chan wrote: 24 Apr 2023, 14:22 Naletih na tekst

Lijepo je meni moj rahmetli prijatelj Derviš iz Zenice, po zanimanju automehanicar, davno, odmah nakon rata rekao: "Naš rat nije bio građanski rat, nego seljačko-građanski, i seljaci su pobijedili." Kaže, "seljaci nisu imali šta izgubiti ni sa jedne strane. Njima je vrijedilo rizikovati živote i ratovati da bi se na kraju sjatili u gradove"!

Evo Nazifu municije :mmm
Jaaaaoooo... :lupa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord »

Chan wrote: 24 Apr 2023, 18:47 Ma to ti je isto kad se skupe kod granapa pojedine starješine iz onog vremena, nemaju skupa 10 zuba, piju pivu i viču jes čuo da nam sjedi trećina Podrinjaca u javnim institucijama

pa viče j.... im mater dok njih nije bilo mogli smo se kupati u Jali, a sad nam zaprljali grad i vode nas seljačine iz Zvornika i Bratunca

i onda prenose priče na mlađe, pa onda dobiješ i onakve navijače fukare... eno sad i Husiću jebu mater jer je došljo, a čovjek uložio u Tuzlu kao rijetko ko u posljednje vrijeme
Ma to samo kod nas imaš, u USA je to nezamislivo. Zamisli Elon Muska zezaju jer je iz Južne Afrike. To ti je kad nemaš ništa u životu pa ti ostane eto jer si rođen u gradu.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Insomnija, razmotaj crvenu zastavu :zao

Šta sad ova govna hoće?

Ured visokog predstavnika, uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, formirao je Radnu grupu eksperata, kao dio procesa tehničkih konsultacija o državnoj imovini.

Kako je saopćeno iz OHR-a, ova radna grupa ima zadatak da na nivou eksperata vrši pravnu analizu različitih aspekata koji se odnose na raspodjelu imovine između države i drugih nivoa vlasti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ohr-i-p ... /230424152
Svi mi se morete obratit
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Taare wrote: 24 Apr 2023, 18:03
insomnia wrote: 24 Apr 2023, 14:25Jah
Jaro, ti znaš da malbora volim ko bajro mater, al mi to ne smeta da kažem da je često u pravu.
Ovo je jedan od tih primjera.
što se tiče seljaka, ne mislim na ljude koji su došli sa sela, jer je i sa sela došao ogroman broj ljudi koji su stekli visoku naobrazbu i unaprijedili mjesto u kojem žive, na neki i cijelo društvo.
Kad kažem seljak, mislim na one koji su došli sa sela i donijeli svoj način razmišljanja i življenja i pokušavaju ga nametnuti u gradu.
Pa čovječe, nama u tuzli jedan smajo mandza kroji politiku. Koje su njegove reference?
Koliko ima naučnih radova u oblasti za koju se školovo?
Ništa. Pitanje je ima li završenu osnovnu školu. I takav čovjek, zahvaljujući glasovima izbjeglica iz istočne bosne, odlučuje šta je dobro za školstvo, medicinu, pravo...
ako to nije uvod u sunovrat civilizacije, onda ne znam šta bi bio.
Kako ti obezvrjedjuješ naš narod to je ludnica.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Nema rasprave o državnoj imovini
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Chloe wrote: 24 Apr 2023, 19:12 Kako ti obezvrjedjuješ naš narod to je ludnica.
tvoju sda? Da bismo obezvrijedili neš, potrebno je da to neš ima neku vrijednost. Sad, ruku na srce, budući da je sda bezvrijedna, bila bi to nemoguća misija.

Nego, prije negoli si napisala komentar, prvo si izgugla da vidiš u kojoj je stranci taj smajo, zar ne? :)
Svi mi se morete obratit
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 50464 times
Been thanked: 8980 times

Post by ElTriconi »

Seljaci popaljenih kuca odbranili sta se moglo odbraniti 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4118 times
Been thanked: 3084 times

Post by Lavlje_srce »

Bosnia_Nord wrote: 24 Apr 2023, 19:01Ja nisam to vidio svoj očima ali sam shvatio kako je bilo. Isto tako razumijem ljude koji to nisu prošli da ne mogu shvatiti onu scenu o kojoj si pričao "komšija znamo se".

Teško je nekoj osobi objasniti da bi je sutra prvi komšija zaklao kao najvećeg neprijatelja. Pogotovo što u našoj kulturi i mentalitetu komšija ime veće značenje, nije tek tako osoba koja živi pored tebe, nego ti skoro postane kao član porodice, jer živite decenijama, obilazite se, pomažete se, pazite se itd. Haj sad ti objasni nekome da njegov divni komšija koji mu je neki dan bio na bajramu, fino posjedili, sutra ga ne bi prepoznao nego bi pucao u njega, teško zamislivo.
Ok sto to ne znam ja (znam, ali recimo da ne znam za potrebe rasprave), ali sto to ne znaju "moji" koji su 27-mu godinu na vlasti, pa se odjednom desava da se ide u "ho-ruk diplomaciju" zadnjih mjesec dana sa centralnom porukom "Help Boznia now".

Sta su radili 26 godina osim gradnje vila na Poljinama, igranja ping-ponga s Dodikom, uhljebljivanja glasackog tijela u drzavne jasle i isprazne retorike o 100 000 radnih mjesta? Ciji su shopping centri, hotelcine, zamci i klinike? Imamo i slucaj Izetbegovicke zbog koje se s pravom s Bosnom i Bosancima ismijava kompetna regija. Od Dodika i Covica nikad nista nisam ocekivala (barem nista dobro), od ovih "mojih" sam se necemu nadala. Moje nade su se odavno rasprsile. Moji ne postoje osim familije i prijatelja.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Taare wrote: 24 Apr 2023, 19:17
Chloe wrote: 24 Apr 2023, 19:12 Kako ti obezvrjedjuješ naš narod to je ludnica.
tvoju sda? Da bismo obezvrijedili neš, potrebno je da to neš ima neku vrijednost. Sad, ruku na srce, budući da je sda bezvrijedna, bila bi to nemoguća misija.

Nego, prije negoli si napisala komentar, prvo si izgugla da vidiš u kojoj je stranci taj smajo, zar ne? :)
Cccccc.... :lupa

Ne znaš pametnije odgovoriti? :ooo
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Obezvrijedio zato što sam napiso da čovjek sa osmoljetkom ne bi trebao obnasati tako bitnu funkciju u najmnogoljudnijem kantonu?
Samo sda kadrovima naumpadaju takve konstrukcije.
Doduše, njima je nebitna edukacija potencijalnog kandidata. Bitna je pripadnost stranci.
Ako niš, diploma se može i nabaviti. Za sve nejasnoće upitati seku.
Svi mi se morete obratit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13955 times
Been thanked: 23040 times

Post by Fuddo »

Rat seljaka sa graCkom rajom
Samo im reci ja slusam simple minds
Imam lijepe pramenove
Dozvolite da se obratimo
Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord »

Lavlje_srce wrote: 24 Apr 2023, 19:22 Ok sto to ne znam ja (znam, ali recimo da ne znam za potrebe rasprave), ali sto to ne znaju "moji" koji su 27-mu godinu na vlasti, pa se odjednom desava da se ide u "ho-ruk diplomaciju" zadnjih mjesec dana sa centralnom porukom "Help Boznia now".

Sta su radili 26 godina osim gradnje vila na Poljinama, igranja ping-ponga s Dodikom, uhljebljivanja glasackog tijela u drzavne jasle i isprazne retorike o 100 000 radnih mjesta? Ciji su shopping centri, hotelcine, zamci i klinike? Imamo i slucaj Izetbegovicke zbog koje se s pravom s Bosnom i Bosancima ismijava kompetna regija. Od Dodika i Covica nikad nista nisam ocekivala (barem nista dobro), od ovih "mojih" sam se necemu nadala. Moje nade su se odavno rasprsile. Moji ne postoje osim familije i prijatelja.
Nije to sad tema, nisam o tome uopšte pričao. Pisao sam da kada dođe do loše situaciju da li glumiti pacifistu ili se pripremiti. Da li glumiti "ko nas zavadi"?
Haj što smo jednom prošli to, dakle mogli smo naučiti na svojoj koži nego imamo i primjere naroda kod kojih "ko nas zavadi" ne prolazi i koji imaju isti neprijatelje kao i mi pa im se ne može tako lagano skinuti glava.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13955 times
Been thanked: 23040 times

Post by Fuddo »

Taare wrote: 24 Apr 2023, 19:25 Obezvrijedio zato što sam napiso da čovjek sa osmoljetkom ne bi trebao obnasati tako bitnu funkciju u najmnogoljudnijem kantonu?
Doduše, njima je nebitna edukacija potencijalnog kandidata. Bitna je pripadnost stranci.
Ma ja, trebali su svi izbjegli iz istocne Bosne ostati socijalni slucajevi da vama po Tuzli pi citav dan vicu treba li kome popusit, fala vam sto ste nas primili, ne moze se to zaboraviti.
Ili si i ti tako u Njemackoj cekao da ti Hans rjesi zivot, a nisi se uhvatio skole i posla?
Na stranu sto si sigurno vece patriote i od mene i od tebe, nisu morali dana u Tuzli provesti, svaki je mogao dobiti stalni boravak u Holandiji, i dan danas.
Dozvolite da se obratimo
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4118 times
Been thanked: 3084 times

Post by Lavlje_srce »

Bosnia_Nord wrote: 24 Apr 2023, 19:36
Lavlje_srce wrote: 24 Apr 2023, 19:22 Ok sto to ne znam ja (znam, ali recimo da ne znam za potrebe rasprave), ali sto to ne znaju "moji" koji su 27-mu godinu na vlasti, pa se odjednom desava da se ide u "ho-ruk diplomaciju" zadnjih mjesec dana sa centralnom porukom "Help Boznia now".

Nije to sad tema, nisam o tome uopšte pričao. Pisao sam da kada dođe do loše situaciju da li glumiti pacifistu ili se pripremiti. Da li glumiti "ko nas zavadi"?
Haj što smo jednom prošli to, dakle mogli smo naučiti na svojoj koži nego imamo i primjere naroda kod kojih "ko nas zavadi" ne prolazi i koji imaju isti neprijatelje kao i mi pa im se ne može tako lagano skinuti glava.
To je uvijek tema, sad pogotovo. Mir i sigurnost gradjanstva obezbjedjuje drzavni aparat putem policije i vojske.

Ili smo na Divljem Zapadu? Izgleda da jesmo, samo nam to niko nije javio.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 50464 times
Been thanked: 8980 times

Post by ElTriconi »

Fuddo wrote: 24 Apr 2023, 19:45
Taare wrote: 24 Apr 2023, 19:25 Obezvrijedio zato što sam napiso da čovjek sa osmoljetkom ne bi trebao obnasati tako bitnu funkciju u najmnogoljudnijem kantonu?
Ma ja, trebali su svi izbjegli iz istocne Bosne ostati socijalni slucajevi da vama po Tuzli pi citav dan vicu treba li kome popusit, fala vam sto ste nas primili, ne moze se to zaboraviti.
Ili si i ti tako u Njemackoj cekao da ti Hans rjesi zivot, a nisi se uhvatio skole i posla?
Na stranu sto si sigurno vece patriote i od mene i od tebe, nisu morali dana u Tuzli provesti, svaki je mogao dobiti stalni boravak u Holandiji, i dan danas.
Gradska raja je slaba, nekako ususkana i naucena na nerad. I onda kad su dosle izbjeglice, naucili ljudi radit i malo po malo dodjose i na pozicije.

Ovi gradjani gledaju i cesu se po guzici, frapirani. Jos nisu one transparente za suzivot pobacali, drze ih u podrumu 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord »

Lavlje_srce wrote: 24 Apr 2023, 19:45 To je uvijek tema, sad pogotovo. Mir i sigurnost gradjanstva obezbjedjuje drzavni aparat putem policije i vojske.

Ili smo na Divljem Zapadu? Izgleda da jesmo, samo nam to niko nije javio.
Policija, vojska kao i državni aparat su poprilično komplikovani pojmovi kada pričamo o BiH. Pa zar i '92 nije bio državni aparat, policija i vojska koja je trebala osigurati da bude mir i sigurnost? I šta bi?
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Apsolutno nisam zbog tog tipa reagovala. :lupa
Da si čitao moje upise, i da nemaš predrasude prema nekom ko je SDA, shvatio bi da ti ja ne objašnjavam.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22034 times
Been thanked: 20088 times
Status: Online

Post by Masamune »

ElTriconi wrote: 24 Apr 2023, 19:48

Gradska raja je slaba, nekako ususkana i naucena na nerad. I onda kad su dosle izbjeglice, naucili ljudi radit i malo po malo dodjose i na pozicije.

Ovi gradjani gledaju i cesu se po guzici, frapirani. Jos nisu one transparente za suzivot pobacali, drze ih u podrumu 🤔
Ma nije to tako. Sve to nosiš iz kuće bio jedno ili drugo.

Razlika je samo u kompleksima. Ima masa gradske raje koja je iskompleksirana "došljama", ali ima i došlja koji pate od kompleksa male sredine pa kad se adaptiraju glume da su pokupili svu pamet svijeta i da su postali veći građani grada od onih koji imaju tu čitava porodična stabla.
baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1059 times

Post by baton »

Sistem je zakazao...gledajući BiH kao jedan rad motora
tj sistem koji treba da radi...Onda tu su zakazali poneki ležaji i zupčanici...mi sad nagadjamo šta nije u redu a ništa ne popravljamo ili mijenjamo...
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

De još jednom ne bi li nadošo.
Nije u redu da čovjek bez adekvatne naobrazbe obnaša visoke funkcije.
Nije u redu da se zidar pita o medicini, varilac o školstvu a tesar o vojnim pitanjima.
Ako misliš da jeste, koliko sutra ću ti poslati mehu jarca koji ima tri razreda osnovne škole, pa nek ti zamijeni direktora firme u kojoj radiš.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Politika u BiH”