Trudnice i sve o njima
Moderator: spacebound
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14407 times
- Been thanked: 9965 times
- Status: Offline
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Re: Trudnice i sve o njima
Hvala Majo 
Hvala svima
Čitam po forumima koliko žene padnu i psihički posustanu... A ja sebi ne dam da opet počnem plakati. Plakala sam prvu noć i dan, i nema tog kubika maramica koji me mogao zustaviti...
Zato sam ustala, obrisala balavi nosić i tjeram se da nastavim.
Pomalo me strah,mozda je ovo samo stanje soka, pa cu kasnije i ja plakati opet.. Nadam se da nije...

Hvala svima
Čitam po forumima koliko žene padnu i psihički posustanu... A ja sebi ne dam da opet počnem plakati. Plakala sam prvu noć i dan, i nema tog kubika maramica koji me mogao zustaviti...
Zato sam ustala, obrisala balavi nosić i tjeram se da nastavim.
Pomalo me strah,mozda je ovo samo stanje soka, pa cu kasnije i ja plakati opet.. Nadam se da nije...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11360 times
Jako mi je žao Peggy. Bila si puna elana i snova. To bi moglo tako i ostati samo ako odlučiš biti jaka. I jedna naša članica je prošla kroz to, jednom ili dva puta a hvala bogu, rodila je ćerkicu i presretna je. Baš nam je pričala svoja iskustva u vezi toga.
Uh, Peggie, žao mi je, želim ti da se brzo oporaviš 

"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Procitah,
Zao mi je, Peggy :-(
Ne upratih u kojem mjesecu trudnoce si bila?
Obzirom da se gubitak desio prije par dana, cinis mi se jakom. To je dobro, pogotovo uspijes li i ostati takva.
Ne smijes se pozurivati; grubo zvuci, ali, cesta nemogucnost ostajanja u drugom stanju je opsesivna zelja za trudnocom. Govorim ti iz licnog iskustva. Daj organizmu vremena da se oporavi, a tokom odnosa prepusti se uzitku, ne misleci prvenstveno o zeljenom zacecu! I bice ga, akobogda!
Buducim mamama cestitke - neka je sa srecom!
pa me zignu ...Peggy Sue wrote:''Tako mi Onoga u čijoj je ruci moja duša, nedonošče će svoju majku, tegleći za pupčanu vrpcu, uvući u Džennet, ako za njegov gubitak bude očekivala nagradu od Allaha.''
Elhamdulillah....
Zao mi je, Peggy :-(
Ne upratih u kojem mjesecu trudnoce si bila?
Obzirom da se gubitak desio prije par dana, cinis mi se jakom. To je dobro, pogotovo uspijes li i ostati takva.
Ne smijes se pozurivati; grubo zvuci, ali, cesta nemogucnost ostajanja u drugom stanju je opsesivna zelja za trudnocom. Govorim ti iz licnog iskustva. Daj organizmu vremena da se oporavi, a tokom odnosa prepusti se uzitku, ne misleci prvenstveno o zeljenom zacecu! I bice ga, akobogda!
Buducim mamama cestitke - neka je sa srecom!
E sad necu ni kako ja hocu
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Peggy žao mi je..
Svi smo znali koliko si bila sretna, ali daće Allah ponovo, samo budi strpljiva, a vidim da ti to i jesi.
A to što govoriš za suze, meni sestra uvijek kaže kada mi je teško isplači se, biće ti lakše..i u pravu je
Svi smo znali koliko si bila sretna, ali daće Allah ponovo, samo budi strpljiva, a vidim da ti to i jesi.
A to što govoriš za suze, meni sestra uvijek kaže kada mi je teško isplači se, biće ti lakše..i u pravu je

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
Peglice
Dova je oslonac, kad svi oslonci oslabe, kad se od svega nada izgubi dova preporodjuje dusu.
Budi jaka .
Voljela bih te zagrliti i poljubiti.
Dova je oslonac, kad svi oslonci oslabe, kad se od svega nada izgubi dova preporodjuje dusu.
Budi jaka .
Voljela bih te zagrliti i poljubiti.
- niska grana
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Ajoj....potresen sam, zaista, jer smo mi ipak ovdje na neku čudnu foru mnogo bliži jedni drugima nego što to zaista mislimo.
Najmanje što možemo učiniti jeste da u mislima i željama budemo s tobom, u nadi da nećeš klonuti duhom, sve uspješno prebroditi i vrlo brzo nekim novim žarkim avatarom i svojim postovima specifičnog senzibiliteta našu malu zajednicu nastaviti ukrašavati.
Vjerujem da će joj se Milostivi smilovati, a u tvom mikrokosmosu nakon kiše neumitno zasjati Sunce....lijepo je vidjeti koliko si jaka, svako dobro, Peggy
Najmanje što možemo učiniti jeste da u mislima i željama budemo s tobom, u nadi da nećeš klonuti duhom, sve uspješno prebroditi i vrlo brzo nekim novim žarkim avatarom i svojim postovima specifičnog senzibiliteta našu malu zajednicu nastaviti ukrašavati.
Vjerujem da će joj se Milostivi smilovati, a u tvom mikrokosmosu nakon kiše neumitno zasjati Sunce....lijepo je vidjeti koliko si jaka, svako dobro, Peggy

Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Draga Peggy,
presjece me kad procitah. ne mogu nista (pametno) ni "izustiti". mogu se samo prikljuciti savjetima i zeljama mojih prethodnika. Da ti Allah dragi snagu da i bolje od onog sto si zeljela i ocekivala! svako dobro!
presjece me kad procitah. ne mogu nista (pametno) ni "izustiti". mogu se samo prikljuciti savjetima i zeljama mojih prethodnika. Da ti Allah dragi snagu da i bolje od onog sto si zeljela i ocekivala! svako dobro!

- bagra
- Forum [Bot]
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
Pjegi, oprosti, nisam imo pojma... kako bih ?
Jase zajebavah tamo s vodenjakom ono....
Oprosti molimte. Necu nikad vise.... salitse.
Sovim bar. :-/
Sabur. Onda izac ce na dobro. Uvjek izadje.

Jase zajebavah tamo s vodenjakom ono....
Oprosti molimte. Necu nikad vise.... salitse.

Sovim bar. :-/
Sabur. Onda izac ce na dobro. Uvjek izadje.

Žao mi je Peggy,znam kako ti je.
I ja sam to doživjela...prva trudnoća i to gotovo pred samo porod,ali eto poslije sam hvala dragom Alahu rodila još troje zdrave djece.
Samo da ti kažem da ne žuriš nigdje sa novom trudnoćom...MORAŠ čekati najmanje 6 mjeseci,jer je rizik ako se odmah zatrudni veoma visok...
Mlada si i hrabra,što se vidi iz tvog pisanja,ali nemoj se ustezati,radi ono što osjećaš,ako ti se plači,plači....samo nemoj držati osjećaje u sebi...
Biće to sve obd uredu....

- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Hvala svima na podršci i lijepim riječima... Ovo je jutarnja doza snage i podrške koja mi treba...
Kako grana lijepo reče (on i ne zna drugačije, jel
) bliži smo jedni drugima nego što mislimo (želimo, osjećamo, znamo, hoćemo..), zato mi je lakše što vas imam..
IM_ex upita, pa evo kratki rezime: Bili smo trudni tri ipo mjeseca (prirodno mi je da kažem MI, jer ni on ne pati manje nego ja). Išla sam redovno na kontrole, pisala o tome kako je trudnoća divno stanje (ali to će vam potvrditi i naša Zagi koja grli šolju svaki dan
), i čekali smo 12.07. da odemo kod doktora i (kako smo se nadali) saznamo je li sinčina ili cujica. Međutim..
Najgori dan u godini koji uvijek i stalno ima samo jednu asocijaciju (Srebrenica), zauvijek će imati atribut najgoreg dana, jer smo uvečer, zbog mog blagog krvarenja otišli doktoru. Rekoše mi da je mojoj Mrvici srculence stalo još prije dvije sedmice. Hvala Allahu pa mi je, laiku, ipak omogućio lakši put, pa Njegovom voljom izabrah opću anesteziju. Zaspiš, probudiš se...
Bit će teško poslušati vaše savjete, pa čekati, ne razmišljati o novoj trudnoći... jer sam, hvala Bogu, dobro i mislim da će oporavak još kratko trajati. Pijem terapiju za fizički oporavak, a ljudi, dove i Ramazan su mi lijek za dušu. Toliko ljudi je oko mene, toliko podrške.. Srce mi se tako očistilo... Svekrva mi kuha svaki dan, mama mi čisti, a muž se ne odmiče od mene... Svi zovu, tu su... I osjećam stid čak i zbog negativnih misli, ako sam ikada prema ikome od ovih ljudi imala...
Pošto je moj slučaj nešto što se u medicini zove missed ab (missed 1), pročitah da je to lakši (fizički lakši) slučaj, za razliku od Fatme koja je ovo doživjela kako kaže pred sami porod. Zato prepoučuju da se čak i ne čeka 6 mjeseci, nego 3.. Ali detalje ćemo znati u petak ili subotu, kad, ako Bog da, odemo na kontrolu...
Primjetih da mi u trudničkoj knjižici ne piše položaj placente. Pa sumnjam na nisku trudnoću, koja je itekako rizična u prvim mjesecima. Ali sigurna sam da bi mi doktor na to skrenuo pažnju...
Rekoh vam da se ne preispitujem, ne krivim nikoga, pa ni sebe... ali... Možda sam samo jednu stvar mogla uraditi za svoje čedo... Kad su me uveli u muzejski dio bolničkog odjela ginekologije, trebala sam onaj hladni, metalni, sivi lonac, koji mi je bio između nogu kad sam legla, obložiti maramicama ili nečim mehkim prije nego su me uspavali... Bio je prljav, neugledan, neudoban.. Trebala sam.. Pa kad se bebica spusti...
Kako grana lijepo reče (on i ne zna drugačije, jel

IM_ex upita, pa evo kratki rezime: Bili smo trudni tri ipo mjeseca (prirodno mi je da kažem MI, jer ni on ne pati manje nego ja). Išla sam redovno na kontrole, pisala o tome kako je trudnoća divno stanje (ali to će vam potvrditi i naša Zagi koja grli šolju svaki dan

Najgori dan u godini koji uvijek i stalno ima samo jednu asocijaciju (Srebrenica), zauvijek će imati atribut najgoreg dana, jer smo uvečer, zbog mog blagog krvarenja otišli doktoru. Rekoše mi da je mojoj Mrvici srculence stalo još prije dvije sedmice. Hvala Allahu pa mi je, laiku, ipak omogućio lakši put, pa Njegovom voljom izabrah opću anesteziju. Zaspiš, probudiš se...
Bit će teško poslušati vaše savjete, pa čekati, ne razmišljati o novoj trudnoći... jer sam, hvala Bogu, dobro i mislim da će oporavak još kratko trajati. Pijem terapiju za fizički oporavak, a ljudi, dove i Ramazan su mi lijek za dušu. Toliko ljudi je oko mene, toliko podrške.. Srce mi se tako očistilo... Svekrva mi kuha svaki dan, mama mi čisti, a muž se ne odmiče od mene... Svi zovu, tu su... I osjećam stid čak i zbog negativnih misli, ako sam ikada prema ikome od ovih ljudi imala...
Pošto je moj slučaj nešto što se u medicini zove missed ab (missed 1), pročitah da je to lakši (fizički lakši) slučaj, za razliku od Fatme koja je ovo doživjela kako kaže pred sami porod. Zato prepoučuju da se čak i ne čeka 6 mjeseci, nego 3.. Ali detalje ćemo znati u petak ili subotu, kad, ako Bog da, odemo na kontrolu...
Primjetih da mi u trudničkoj knjižici ne piše položaj placente. Pa sumnjam na nisku trudnoću, koja je itekako rizična u prvim mjesecima. Ali sigurna sam da bi mi doktor na to skrenuo pažnju...
Rekoh vam da se ne preispitujem, ne krivim nikoga, pa ni sebe... ali... Možda sam samo jednu stvar mogla uraditi za svoje čedo... Kad su me uveli u muzejski dio bolničkog odjela ginekologije, trebala sam onaj hladni, metalni, sivi lonac, koji mi je bio između nogu kad sam legla, obložiti maramicama ili nečim mehkim prije nego su me uspavali... Bio je prljav, neugledan, neudoban.. Trebala sam.. Pa kad se bebica spusti...
-
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
O Allahu........u fazi sam kad plačem i za manje stvari,ovo me je pogodilo direktno u srce......ne znam......ne znam sta bih ti rekla......da ti Allah olakša.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Amin!Zagorka wrote:O Allahu........u fazi sam kad plačem i za manje stvari,ovo me je pogodilo direktno u srce......ne znam......ne znam sta bih ti rekla......da ti Allah olakša.....
I nemoj me još i ti brinuti... Hajd na vedrije teme dok se ovo ne slegne, a onda dođi da nam kažeš kako napreduješ, pa da te zezam što si debela

Peggy 
Strpljen-spasen... bice to sve dobro, ako Bog da

Strpljen-spasen... bice to sve dobro, ako Bog da

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Peggy me znam draga nemam rijeci, bas me pogodilo...malo je reci. Želim ti sve sto bi i sebi željela, i abd da čim prije osjetis istu radost. Ne znam nisam pametna kako da te utijesim mila.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Dovoljno je što ste svi tu na broju...butterfly wrote:Peggy me znam draga nemam rijeci, bas me pogodilo...malo je reci. Želim ti sve sto bi i sebi željela, i abd da čim prije osjetis istu radost. Ne znam nisam pametna kako da te utijesim mila.

Hvala puno

-
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Draga Peggy ,,suosjecam potpuno sa tvojom vjescu ,gubitak mrvice,,
koja nije nimalo lijepa vjest nego pretuzna i zvanicno tacna,,Tako si divno sve opisala i tvoj post odise bas tvojom hrabroscu , nista ne brini mala mrvica je sretna da je imala takve roditelje do sada,,istuguj koliko si u mogucnosti i vracaj snagu nazad vama dvome zelim mnogo srece u brzom oporavku tebi ponajvise pshicke snage i velike motivacije za novim mrvicama ,
ja mislim da ce ih biti jos u tvom mladom zivotu,,samo naprijed !!
koja nije nimalo lijepa vjest nego pretuzna i zvanicno tacna,,Tako si divno sve opisala i tvoj post odise bas tvojom hrabroscu , nista ne brini mala mrvica je sretna da je imala takve roditelje do sada,,istuguj koliko si u mogucnosti i vracaj snagu nazad vama dvome zelim mnogo srece u brzom oporavku tebi ponajvise pshicke snage i velike motivacije za novim mrvicama ,
ja mislim da ce ih biti jos u tvom mladom zivotu,,samo naprijed !!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)