OHR - Christian Shmidt
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Fuddo
- Maliciozni seronja 
- Has thanked: 14010 times
- Been thanked: 23244 times
- Status: Online
Re: OHR - Christian Shmidt
Tebi nije jasna razlika izmedju pojama pregovarati, i pojma ispunjavanja necijih uslova.
Nema tu pregovora, to bi tako bilo da te tu neko nesto pita, a ne pita. Samo ti kaze, uradi to to i to, razligu, dodji opet.
Pri tome je potpuno svjestan da ti nista od toga ne mozes ispuniti jer ti je isti nametno sistem koji ti ne daju nikakvu sansu da nesto, ispunis.
Dakle, nisu pregovori vec obicno hinjsko mrcvarenje jedne zemlje.

Nema tu pregovora, to bi tako bilo da te tu neko nesto pita, a ne pita. Samo ti kaze, uradi to to i to, razligu, dodji opet.
Pri tome je potpuno svjestan da ti nista od toga ne mozes ispuniti jer ti je isti nametno sistem koji ti ne daju nikakvu sansu da nesto, ispunis.
Dozvolite da se obratimo
						- Duminjo
- Urednik foruma 
- Has thanked: 2719 times
- Been thanked: 8471 times
- Status: Offline
Da probamo vako jer haman drugacije ne ide.Fuddo wrote: 26 Apr 2023, 15:10 Tebi nije jasna razlika izmedju pojama pregovarati, i pojma ispunjavanja necijih uslova.
Nabije ti zenska dva kondoma na gospodina i kaze "hajde, napravi mi blizance. Ako ne uspiješ, necu se udati za tebe". Jos ti dovede dva svoja jarana sa obje strane da te drze za kukove kad krenes da ga ubacis da ne mozes.
E tako naši pregovori izgledaju.
- Calla
- Legenda foruma 
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Hvala na pojasnjenju.Fuddo wrote: 26 Apr 2023, 15:10 Tebi nije jasna razlika izmedju pojama pregovarati, i pojma ispunjavanja necijih uslova.

Smaknite Schmidta, Putina,
Dodo ce otic sam,
I eto vas na celu

Koliko god to do sada izgledalo chaotično ,
licno ostajem pri optimisticnoj opciji,
stanovnici Bosne I Hercegovine cim udu, a uci ce kad tad u EU, doživjet ce svjetliju budućnost I bolje uslove za zivot.

Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
						- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png) 
- Has thanked: 4070 times
- Been thanked: 3728 times
Kako nisu pregovori?Fuddo wrote: 26 Apr 2023, 15:10 Tebi nije jasna razlika izmedju pojama pregovarati, i pojma ispunjavanja necijih uslova.
Dvije škole pod jednim krovom i umjesto da se islamsko-radikalno boriš protiv toga i ugroziš jednog od tri konstitutivna naroda ti odeš u kod UZP-bastion političara i pregovaraš za fasadu za bošnjački dio škole da i taj dio bude lijep kao europski dio škole. Za sada je se uspješno izlobiralo za sapun, idući korak je parfem.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Fuddo
- Maliciozni seronja 
Prije ce se ta unija raspasti nego sto ce Bosna i Hercegovina postati punopravna clanica iste. Proces prosirenja je zavrsio, zato i pokusavaju smijesne konstrukcije tipa otvoreni Balkan, ne bi li taj prostor koliko toliko drzali pod kontrolom. Realno, najradije bi pola tih trenutnih clanica nabili nogom da znaju sta ce dalje sa njima.Calla wrote: 26 Apr 2023, 16:08Hvala na pojasnjenju.Fuddo wrote: 26 Apr 2023, 15:10 Tebi nije jasna razlika izmedju pojama pregovarati, i pojma ispunjavanja necijih uslova.
Smaknite Schmidta, Putina,
Dodo ce otic sam,
I eto vas na celu
Koliko god to do sada izgledalo chaotično ,
licno ostajem pri optimisticnoj opciji,
stanovnici Bosne I Hercegovine cim udu, a uci ce kad tad u EU, doživjet ce svjetliju budućnost I bolje uslove za zivot.
Jesu se usrecili sa raznim orbanima, zovkama, i bugarsko rumunskom halasom, sam im fali dodik da i on tamo nesto predlozi, i blokira.
Dozvolite da se obratimo
						- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png) 
- Has thanked: 4070 times
- Been thanked: 3728 times
Samo je razlika što bi Njihova Stranka, Nikšić što kuka Schmidtu kako su SDA nacionalisti a ne kuka zbog HDZ i SNSD, ostali što govore da je građanska država ustvari unutaristička islamska kao i razni urbani poput Ivane Marić prije se uklopili u porodicu europskih desničara.insomnia wrote: 09 Apr 2023, 20:52Procito sam ja sve no ova pitanja i dalje stojeKrokodil Behko wrote: 09 Apr 2023, 20:47
Slabo si pročito Dodika danas.
Lik spominje potencijalno presijecanje u Brčkom i upozorava nas da ne ulazimo na njegovu teritoriju.
Ide na sve i ništa. Slabo si čitao i pozive iz OHR i američke ambasade, da ga se izvede pred sud.
Pošto si i ti desničar, sad ništa ne kopčaš. Uobičajeni kliše desničarskih diktatora, potpaliti gomilu i sakriti se iza nje. On to sad radi. On poziva Hrvate da napuste institucije, pa i Bošnjake.
Upozorenje nam šalje, upravo iz razloga što računa da ako pretjera, Amerika će nam aminovati "prebrojavanje", pa nam prijeti, da će nam gadno prosuti krv.
Kao što vidiš, prebrojavanje nam ne gine,. sa ili bez američke dozvole.
Svjestan si da ti x-morka upravlja svime? Od MoD pa nanize? Ni sa SDA nije bila neka pljacka posto su prodavali ispravno oruzje pod skart i glasali za kojekakve Poplasene.
To ko je desnicar, ljevicar, komunista, nema nikakve veze. Uostalom i SDA ti je “desnicarska”. Cak su kao neEU clan dio istih stranaka kao i ostali desnicari Evrope. Ako ne vjerujes provjeri na internetu
Da se održava sastanak europskih desničara a da pokucaju Mario Karamatić i europski desničar Mulahusić koga bi od njih dvojice pustili unutra a koga bi vratili nazad?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Taare
- greatest 
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Može li neko da mi pojasni kako bi u jednom demokratskom društvu funkcionisalo to jednokratno nametnuto rješenje?
Nenasilne političke blokade su legitimni oblik političke borbe, pogotovo u sistemu u kojem postoji konstitutivnost.
Dakle, ako se odluči za to jednokratno rješenje i nadmetanje, on bi u tom momentu morao suspendovati demokratiju, potpuno obespraviti jedan narod i uvesti diktaturu.
Kako on to misli uskladiti sa evropskim zakonima i pravom?

Nenasilne političke blokade su legitimni oblik političke borbe, pogotovo u sistemu u kojem postoji konstitutivnost.
Dakle, ako se odluči za to jednokratno rješenje i nadmetanje, on bi u tom momentu morao suspendovati demokratiju, potpuno obespraviti jedan narod i uvesti diktaturu.
Svi mi se morete obratit
						- insomnia
- Rđav kurac 
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
E cuj evropski zakoni i pravo

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
						Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja 
Pa i ne misli nista uskladjivati sa evropskim zakonima i pravom.Taare wrote: 26 Apr 2023, 18:21 Može li neko da mi pojasni kako bi u jednom demokratskom društvu funkcionisalo to jednokratno nametnuto rješenje?
Niti je demokrata, niti je pravnik, niti ga zanimaju demokratski procesi.
On je krscanski konzervativac, poslala ga merkel da zabije zadnji ekser u mrtvacki sanduk toj zemlji.
Dozvolite da se obratimo
						- Taare
- greatest 
Ma ponovio sam bezbroj puta da nije učinio ništa osim što je očuvan dms.
Ali, ako bi došlo do te odluke, istu je moguće oboriti na evropskom sudu

Ali, ako bi došlo do te odluke, istu je moguće oboriti na evropskom sudu
Svi mi se morete obratit
						- Fuddo
- Maliciozni seronja 
Sve je objasnjeno u teskt poruci koju je Incko poslao Kavazovicu.
Rodjo, sami ste.

Rodjo, sami ste.
Dozvolite da se obratimo
						- Taare
- greatest 
Gdje je ta poruka da pogledam?Fuddo wrote: 26 Apr 2023, 19:03 Sve je objasnjeno u teskt poruci koju je Incko poslao Kavazovicu.
Rodjo, sami ste.
Svi mi se morete obratit
						- Fuddo
- Maliciozni seronja 
Dozvolite da se obratimo
						- Taare
- greatest 
E burazeru, to nam je poznato jer je već viđeno.
Svi mi se morete obratit
						- Pasaga
- Hadžija 
- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
Svabo je ovih dana imao bebroj tih sjela
naslusao se,vecinom kritika i istine....teske istine
Bio sam optimista,zaista
Velim,urazumit ce se,popravit ce stanje
Sad vidim,drzi se upustva Andje,i raznih orbana ....to mu je zakon,i nije mu tesko
mrka kapa,sa loseg,ka najgorem
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
						Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Fuddo
- Maliciozni seronja 
Svijet je u takvim qrtzu da ce biti pravo cudo, pogotovo za male narode, da iz ovog haosa izadju neokrznuti.
Bilo bi lakse da je okruzenje, mislim na zvanicnu politiku i ideologiju a ne obicni svijet, bar mrvu civilizovanije.
Nazalost, imas generacije koje su odrasle na najstrasnijoj propagandi, masa ispranih mozgova, na jedna mig napravice gore zlo nego 90-ih. Ovo upozorenje od strane Incka nije slucajno, nije samo hir nekog birokrate, vjerovatno je puno strasnije ono sto zna a o cemu nije do kraja mogao ni pricati.
Uozbilji se, spremaj se na najgore koliko mozes, nadaj se najboljem.
I nema neke pretjerane filozofije sta i kako.
Dozvolite da se obratimo
						- Taare
- greatest 
Pašaga ti lajko prije negoli si objavio post 
On voli te crne scenarije. Mislim, nije da nisu mogući, samo se nadam da nisu.
Draže mi je vjerovati u onu moju teoriju po kojoj svijet nije spreman za još jedan rat na balkanu

Draže mi je vjerovati u onu moju teoriju po kojoj svijet nije spreman za još jedan rat na balkanu
Svi mi se morete obratit
						- Pasaga
- Hadžija 
- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
ovo si slago ....Taare wrote: 26 Apr 2023, 19:32 Pašaga ti lajko prije negoli si objavio post

nemoj svasta vjerovat .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
						Lavlje_srce
- Chloe
- Žena za sva vremena 
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Oni koji nisu shvatili nakon izbora:ironman wrote: 26 Apr 2023, 13:42 Her Flick
Da je kako zaobici Lendu i Bosnjake a da se ne talasa.
Ko bi u tom slucaju predstavljao Bosnjake?
Muslimanska reprezentacija po izboru hdz i snsd?
Haj da vidimo.
"Treća odluka se tiče "preletača", odnosno prelaska zastupnika iz jedne stranke u drugu, a cilj je stati u kraj kupovini glasova u Parlamentu FBiH.
Nejasno na koji način bi Schmidt ovom problemu stao u kraj, no jasno je da ga je na to ponukalo to što SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka, koju niko nije očekivao da će imati, kao i jučerašnji prelazak Kenana Uzunovića iz stranke Fuada Kasumovića u NES."
Evo im nacrtano...

... You are my sunshine, my only sunshine  ...
  ... You are my sunshine, my only sunshine  ... 
- Fuddo
- Maliciozni seronja 
Meni svijet uopste ne ulijeva nikakvo povjerenje u bilo sta.Taare wrote: 26 Apr 2023, 19:32 Pašaga ti lajko prije negoli si objavio post
Ne bih se sekundu iznenadio da sutra izadjem na vrata a tamo nedje po nebesima para atomska bomba.
Kome ovi sarlatani, trumpovi, putini, makaroni, ping pongovi ulijevaju nadu za bolje sutra, ja mu se zaista divim.
Sve to spusti na lokalni nivo, pomnozi sa sto puta vecim debilizmom, i mores sam rec, alasalamet, nek nam je Olmajti na pomoci.
Dozvolite da se obratimo