Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Naseef Mushroom wrote: 30 Apr 2023, 13:19
Slažem se sa 99% napisanog.
Što se tiče tog 1%, nemaju Bošnjaci problem sa Bosancima sa Popisa već kao što je Taare napisao neki dan, način kako je taj Popis napravljen Bošnjaci bi izjašnjavanjem kao Bosanci bili u kategoriji Ostali zbog čega bi Srbi i Hrvati postali jedina dva naroda koji bi se nalazili u Bosni i Hercegovini i time bi dominirali čitavom državom.
Iskreno govoreći ja se slažem sa onim što si ti jednom ovdje napisao da je se Popis trebao bolje pripremiti i formulisati, gdje ne bi etnije bile u prvom planu, ali tjerati nekakav inat sa takvim Popisom bi bio Bošnjacima ravno samoubistvu.
Jedino šta se zamjera Bosancima sa Popisa (time ne mislim ostale poput Roma, Albanaca i Jevreja ili djecu iz mješovitih brakova koji ne žele i ne mogu pripadati samo jednoj etničkoj grupi) je ta dvoličnost, što ne žele vidjeti taj problem što bi nastao kod Bošnjaka, dok kod Srba i Hrvata ne vide problem što se nisu izjasnili Bosancima i smatraju da biti Srbin i Hrvat ne znači da ne mogu biti i dalje BH patriote.
Najpoznatiji primjer je Predrag Kojović, predsjednik stranke čiji su mnogi glasači Bošnjaci koji su se izjasnili Bosancima jer to vide kao BH patriotizam a ne kritikuju njega što je se izjasnio Srbinom a ne Bosancem.
Ja kao građanin ove zemlje kao Bosanac i Hercegovac...
Bosanac i Hercegovac? Oboje?
Haj priznaj da zvuči smiješno i rogobatno.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Meni je odavno jasno da je priča o otcjepljenju, nezavisnoti i samostalnosti Republike Srpske u BiH, kako već SNSD to naziva, jedna laž koju lideri ove stranke koriste kad nemaju šta drugo da ponude građanima Srpske, kazala je Jelena Trivić iz Narodnog fronta komentarišući najnoviji izvještaj Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija u kome se ističe da je Srpska privržena teritorijalnom integritetu i ustavnom porektu u BiH.
Nećemo tako, dino
on misli da smo glupi pa da nam more prodavat muda pod bubrege.
redovnom beogradskom gostu dini pritekao u pomoć srpski estradni umjetnik koji je uveseljavo erdogana-dačić, i po već isprobanom receptu pokušao da skine ogroman pritisak sa dininih leđa i to na način da fokus prebaci na drugu temu.
Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, brzo je reagovao na izjave svog srbijanskog kolege Ivice Dačića koji je u svojim izjavama problematizirao teritorijalni integritet BiH i manji bh. entitet uporedio sa Kosovom.
Konaković poručuje kako su se loše proveli svi koji su slične stvari radili prije Dačića.
- Već drugi put ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić problematizira teritorijalni integritet BiH. Loše su se proveli svi koji su to radili prije njega, rekao je Konaković.
Chan wrote: 30 Apr 2023, 20:01Pa to je naziv države
MoRe se i spojiti nekako. Isto kao i Trinidad i Tobago - Trinidatobažani ili i dodatna skraćenica - Trinbažani
Bogovac
Ti se zezaj, a ja sam 100% Bosanka i Hercegovka. Pazi, znam da ti nisi vjernik, ali u vjeri nema trte-mrte. Ne smijes se baviti bilo kakvim koruptivnim radnjama, ne smijes nikoga ostetiti, plus moras svaku nepravdu i nedjelo osuditi mislju, rjecju ili barem u srcu. Da sam u bosnjackom korpusu, osnovna duznost bi mi bila boriti se protiv bilo koga ko se na bilo koji nacin bavi korupcijom. SDA se opetovano postavlja kao glasnogovornik Bosnjaka, hvala, ali ne hvala.
Sta si rek'o Taare?
Isto vrijedi i za HDZ i to koliko oni pretstavljaju katolike i SNSD i koliko oni pretstavljaju hriscane, ali to nije moj problem nego njihov.
Najbolje bi bilo ostaviti ovu vladu da radi.
Ja sam 2010 glasao za SDP i slavio ko Bajram kad su pobijedili.
Za cetiri godine su napravili toliko sranja da je poslije njih Fadil licio na Mesiju.
Lavlje_srce wrote: 30 Apr 2023, 20:57
Sta si rek'o Taare?
Reko sam da sda predstavlja i predvodi lopovsku kastu u kojoj je, brat bratu, učlanjeno barem pola bošnja.
Piso sam o tome nadugo i naširoko, iznosio argumente, trudio se da na najjednostavniji mogući način pojasnim ono što smatram nejasnim.
Jbga, pričaš zidu. Bošnjak ima mišljenje. E, pa, poserem im se u mišljenje koje se ne bazira na činjenicama.
Chan wrote: 30 Apr 2023, 20:01Pa to je naziv države
MoRe se i spojiti nekako. Isto kao i Trinidad i Tobago - Trinidatobažani ili i dodatna skraćenica - Trinbažani
Bogovac
Ti se zezaj, a ja sam 100% Bosanka i Hercegovka. Pazi, znam da ti nisi vjernik, ali u vjeri nema trte-mrte. Ne smijes se baviti bilo kakvim koruptivnim radnjama, ne smijes nikoga ostetiti, plus moras svaku nepravdu i nedjelo osuditi mislju, rjecju ili barem u srcu. Da sam u bosnjackom korpusu, osnovna duznost bi mi bila boriti se protiv bilo koga ko se na bilo koji nacin bavi korupcijom. SDA se opetovano postavlja kao glasnogovornik Bosnjaka, hvala, ali ne hvala.
Sta si rek'o Taare?
Isto vrijedi i za HDZ i to koliko oni pretstavljaju katolike i SNSD i koliko oni pretstavljaju hriscane, ali to nije moj problem nego njihov.
Ja s druge strane nemam drugog izbora s obzirom da sam dijete iz mješovitog braka. Etnički se nikad neću izjasniti u kontekstu konstitutivnih naroda.
Lavlje_srce wrote: 30 Apr 2023, 20:57
Sta si rek'o Taare?
Reko sam da sda predstavlja i predvodi lopovsku kastu u kojoj je, brat bratu, učlanjeno barem pola bošnja.
Piso sam o tome nadugo i naširoko, iznosio argumente, trudio se da na najjednostavniji mogući način pojasnim ono što smatram nejasnim.
Jbga, pričaš zidu. Bošnjak ima mišljenje. E, pa, poserem im se u mišljenje koje se ne bazira na činjenicama.
To vise nije dovoljno. Situacija je krajnje ozbiljna. Ili ce se prosijati zito od kukolja po hitnom postupku ili nas kao relevantnog faktora nece biti.
Jedino sto bi ovo moglo iznjedriti istinske patriote.