Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31388 times
Been thanked: 29129 times
Status: Offline

Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Post by Morgen » 03 May 2023, 23:51

CikCikCikPogodi wrote: 03 May 2023, 23:03 Hajmo vraćamo se na onu moju zagenoteku.

Koliko muskarcu u porodici treba novca da zaradi kako bi odrzavo porodicu.

Bezobzira na danasnje vrijeme koliko je skupo sve i koliko podsticu zene da rade. Nemojte misliti da je jednakost zena u tome. Zene radaju djecu, i trebaju biti uz djecu.
Ali zamislite se samo zato drzave podsticu rad zena i cine sve sto jeftinijim samo kako bi se vratili u radnu snagu ili nikako ne radali djecu.

Ja znam za sebe svojoj zeni da imam djecu ne bi dao da radi. Makar crko i prosipo krv zbog toga.
Ovo ko tekst na razglednici od 1950

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22782 times
Been thanked: 20863 times

Post by Masamune » 04 May 2023, 00:00

Ja mislim da je on fulao temu, ali et

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14414 times
Been thanked: 24235 times

Post by Fuddo » 04 May 2023, 00:00

Chan wrote: 03 May 2023, 23:29 Već smo ustanovili. Kriva je Amerika
Tako je najlakse
I zaspes snom pravednika
Dozvolite da se obratimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55148 times
Been thanked: 9844 times

Post by ElTriconi » 04 May 2023, 00:05

Fuddo wrote: 04 May 2023, 00:00
Tako je najlakse
I zaspes snom pravednika
Jednostavnije, nema plaho retrospekcije 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 04 May 2023, 00:08

ElTriconi wrote: 04 May 2023, 00:05

Tako je najlakse
I zaspes snom pravednika
Jednostavnije, nema plaho retrospekcije 🤔
Blaho mi neobicno kako jos nisu pomenuti cionisti, vatikan i soros.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 04 May 2023, 00:09

Trump je kriv. Podstiče nasilje, pa se preslikava i na Srbiju

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25293 times
Been thanked: 6634 times

Post by Veca » 04 May 2023, 00:11

...zali boze neduzne djece i roditelja!
...ja sam ovako nesto ocekivala i prije, mada moram priznati da sam se sokirala brojem ubijene djece! :sok
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8767 times

Post by Duminjo » 04 May 2023, 00:11

Dijete iz ugledne familije, otac Doktor i pocasni clan neke streljane.
Djecak nije nikad pokazivao nesto drugacije od ostalih.

Prije ovoga, mijenjao je odjeljenje i bila je neka prijava za vrsnjacko nasilje. Imao je posjekotinu na donjoj usni. Tu posjekotinu je dobio na casovima glume laktom od nekoga.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 04 May 2023, 00:13

Duminjo wrote: 04 May 2023, 00:11 Dijete iz ugledne familije, otac Doktor i pocasni clan neke streljane.

Prije ovoga, mijenjao je odjeljenje i bila je neka prijava za vrsnjacko nasilje. Imao je posjekotinu na donjoj usni. Tu posjekotinu je dobio na casovima glume laktom od nekoga.
Pa vazda su bili najgori iz tih kofol uglednih familija
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 04 May 2023, 00:14

E jašta su. Sigurno su gori od velikog broja romske djece i roditelja koji odbijaju bilo kakav oblik socijalizacije

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 04 May 2023, 00:18

Ama i hrakan je iz ugledne porodice
Dozvolite da se obratimo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25293 times
Been thanked: 6634 times

Post by Veca » 04 May 2023, 00:25

...planove iz 92, a i 100 godina prije toga, sigurno nije sirotinja pravila, nego glavesine sa visokim intelektom! :kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times

Post by Kai » 04 May 2023, 00:27

Labilne osobe il idu kaznjavati druge il sebe kazne..
Vragolasto..:zao

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8767 times

Post by Duminjo » 04 May 2023, 00:50

Fuddo wrote: 04 May 2023, 00:13
Duminjo wrote: 04 May 2023, 00:11 Dijete iz ugledne familije, otac Doktor i pocasni clan neke streljane.

Pa vazda su bili najgori iz tih kofol uglednih familija
Bog zna cime je to njega filovalo medju 4 zida ili na ovim aktivnostima u streljani.
Spominje se vrsnjacko nasilje i mijenjanje odjeljenja. Nisam cuo da li je odjeljenje promijenio na licni zahtjev jbg. Ako jeste, plus ta neka posjekotina na usni, plus prijava za nasilje, bice tu onda svašta za ispitati.

I koliko god nama djeca izgledala slatka, nasmijana i iskrena, dijete moze biti pravi monstrum. Kada je konkretno smrt u pitanju, psihicki, dijete je stabilnije od zrele osobe. Cesto puta odrasli, zbog neznanja i namjere da zastite djecu, cuvaju djecu u smrtnim slucajevima, kriju da je neko umro ili ne zele da djeca vide mrtvog clana obitelji a ustvari djeca mnogo lakse to sve prevazilaze od odraslih. Dijete u podne sahrani nekog clana obitelji, poslije podne se vec zanima drugim stvarima, navecer spavaj ko klada a sutradan se haman normalno igra sa odraslom djecom. Malo nerealno i mozda zvuci odvratno al djeca su po tom pitanju pravi monstrumi, haman bez emocija.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 04 May 2023, 02:08

Morgen wrote: 03 May 2023, 21:08 Sad sam videla sliku tog decaka…
I ne mogu da dodjem sebi i da shvatim sta mu se desilo da ucini tako nesto monstruozno
Izgleda ko andjeo….
Istina.

Image

Mada, pametnije sacekati misljenje forumskih eksperata koji ce u ovoj fizionomiji vidjeti tipicnog psihopatu u razvoju, koji je zbog veza s kriminalnim podzemljem izvrsio ovaj masakr. Or else! :ok
Mozes ti i bolje od ovoga. Napisala sam slijedece (krenulo me ovih dana citiranje vlastitih postova, valjda pred naletom izvrtanja):

"Znam da zivimo u "Novonormalnom" u kom se filozofi brinu o mentalnom zdravlju, automehanicari znaju sve o vakcinama, a tokari su politicki analiticari, ali ovaj mali ce ipak imati Psihijatrijsko vjestacenje. To radi Forenzicki psihijatar.

Nisam rekla da je "iskljucivo Amerika kriva" nego smatram da je uz njegove individualne karakteristike (usamljenosti, zlostavljanje u skoli, moguce zanemarenosti od strane roditelja, hipersenzibilnosti, moguceg visokofunkcionalnog autizma, sveprisutnosti toksicnih sadrzaja na internetu) i copy-cat bio faktor. Na to ukazuje nacin izvrsenja ubistava, vrlo slican takvim maskarima u Americi. <---Za ovaj zakljucak nije neophodno biti detektiv po vokaciji, dovoljno je imati zdrav razum. Drugi najvazniji faktor je dostupnost oruzja i otac koji ga je od svih sportskih aktivnosti vodio na streljastvo.

Ostalo cemo saznati kada budu dostupni rezultati forenzicke psihijatrije."

Sad budi ljubazan i argumentiraj mi zasto ovo (uz gorenavedene faktore) NIJE kopija masovnih ubistava iz svijeta?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 04 May 2023, 04:09

Duminjo wrote: 03 May 2023, 23:29
Zanki wrote: 03 May 2023, 23:27 Ne da znaju pokazivati nego jesu, a točno nijedan klinac nema pojma šta to znači
doduše ovaj mali je izuzetak u svemu
a ove izjave su od njegovog odvjetnika naravno, sigurno je neki jeftin pajdo

Ovaj tekst je tako proziran da osječam publično susramlje, al morali su nešta reć
Samo pazi kako ce se apsolutno sva krivica prebaciti na dijete i bolest a da se niko ne zapita koliko je sistem odgovoran.
Zamisli jbt krivica se prebacuje na ubicu. Strasno
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 04 May 2023, 04:13

Lavlje_srce wrote: 04 May 2023, 02:08
I ne mogu da dodjem sebi i da shvatim sta mu se desilo da ucini tako nesto monstruozno
Izgleda ko andjeo….
Istina.

Image

Mada, pametnije sacekati misljenje forumskih eksperata koji ce u ovoj fizionomiji vidjeti tipicnog psihopatu u razvoju, koji je zbog veza s kriminalnim podzemljem izvrsio ovaj masakr. Or else! :ok
Mozes ti i bolje od ovoga. Napisala sam slijedece (krenulo me ovih dana citiranje vlastitih postova, valjda pred naletom izvrtanja):

"Znam da zivimo u "Novonormalnom" u kom se filozofi brinu o mentalnom zdravlju, automehanicari znaju sve o vakcinama, a tokari su politicki analiticari, ali ovaj mali ce ipak imati Psihijatrijsko vjestacenje. To radi Forenzicki psihijatar.

Nisam rekla da je "iskljucivo Amerika kriva" nego smatram da je uz njegove individualne karakteristike (usamljenosti, zlostavljanje u skoli, moguce zanemarenosti od strane roditelja, hipersenzibilnosti, moguceg visokofunkcionalnog autizma, sveprisutnosti toksicnih sadrzaja na internetu) i copy-cat bio faktor. Na to ukazuje nacin izvrsenja ubistava, vrlo slican takvim maskarima u Americi. <---Za ovaj zakljucak nije neophodno biti detektiv po vokaciji, dovoljno je imati zdrav razum. Drugi najvazniji faktor je dostupnost oruzja i otac koji ga je od svih sportskih aktivnosti vodio na streljastvo.

Sad budi ljubazan i argumentiraj mi zasto ovo (uz gorenavedene faktore) NIJE kopija masovnih ubistava iz svijeta?
Zenska logika. Posto je ljepuskast ne moze biti psihopata i zlocinac
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 04 May 2023, 04:57

Tako je najlakse
I zaspes snom pravednika
Meni interesantno što su u Americi odustali da pokušaju spriječiti takve napade nego sad uče djecu kako se odbraniti od njih.
Vidim da imaju redovno "school shooting drill" gdje se djeca uče kako se sakriti, gdje pobjeći itd. Već u škole stavljaju neka jača vrata pa kad se čuje da je pucnjava u toku da se ostali razredi zatvore.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 04 May 2023, 05:37

General War wrote: 03 May 2023, 22:07
Naseef Mushroom wrote: 03 May 2023, 18:33
Memića se zna ko je ubio, samo je se u političke svrhe iskrivila priča.
Denis je se mogao zvati i Huso ili Jakob, mogu i ja tako za 5 minuta biti ubijen ako sam u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, to uopšte nije mentalitet grada kao u :kafa Banjaluci gdje gradonačelnik lično izjavio da Bošnjak u njegovom gradu ne može kupiti parcelu.

Što se tiče moje dosade, tu se zahvalite sebi, podrškom Schmidta ste uništili sve one godine suživota u mjestima gdje su Bošnjaci većina samo da bi 5 minuta vidjeli SDA na podu, pa makar ih nacionalistički SNSD i HDZ gazili.

Sada snosite posljedice jer mi se iskreno yebe da li ti smeta moja generalizacija, a toga će sve biti češće i kod najmiroljubivijih Bošnjaka.

Kako kažu u onoj pjesmi “Say goodbye to the good old days, because they’re never coming back”.
Ma ja ba :kafa
Image
Kakve posljedice, ko je vani ja ili ti?
I ako se vratim, bilo za 1 godinu, za 10 godina ili kao rahmetlija, čak i ako uđem u Ginisovu knjigu rekorda kao najstari čovjek na planeti pa se vratim, znam da to neće više biti ona Bosna i Hercegovina gdje se takvi kao ti nadate da će se pojaviti neki Peđa Kojović ili Falatar, koji će Bosnu i Hercegovinu povesti u neku urbanu građansku budućnost, već će biti samo izbor između SDA 1 i SDA 2, i za to ste se vi lično pobrinuli. Raduj se još dok imate zajedničkog neprijatelja SDA ali kada dosadi SDA cipelariti jer valja razmišljati i o drugim problemima shvatit ćete šta je se dogodilo.

U ovo ne ubrajam ostale jer takvim ljudima ne želim zlo ali je milina gledati da je takvima poput tebe Ramo Isak alternativa Asimu Sarajliću i ovakav scenarij je za tebe veća kazna nego da SDA vlada i narednih 30 godina.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 04 May 2023, 07:14

Lavlje_srce wrote: 04 May 2023, 02:08
Izgleda ko andjeo….
Istina.

Image

Nema potrebe baviti se time je li nešto kopija ili ne. Treba gledati posebno na svaku državu kad se nešto ovako desi, da se ustanovi šta je to što je klimavo i gdje bi oni kao društvo trebali raditi da se to ubuduće pokuša spriječiti.

Kod Srba je jasno šta je problem i on postoji nezavisno od svega što dolazi sa Zapada.

Kod Amerikanaca je isto jasno šta je problem.

Ali sve to treba gledati odvojeno bez traženja nekih poveznica i slično i da Zapadu ne nabijamo babarogu na leđa prvom prilikom i kad je neosnovano.

Post Reply

Return to “EX YU”