Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 23025 times
Status: Offline

Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih

Post by HAVANA »

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Krokodil Behko wrote: 05 May 2023, 11:11 Evo, uhapšen glavni krivac za masakr. Zar ste sumnjali

U Beogradu uhapšen pripadnik vehabijskog pokreta iz Novog Pazara, optužen za terorizam

Armin Alibašić iz Novog Pazara, za kojeg srbijanski mediji tvrde da je pripadnik vehabijskog pokreta, uhapšen je jutros u 10 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo terorizam, koordiniranom akcijom BIA-e i MUP-a.

Kako pišu beogradske "Novosti", Alibašić je uhapšen nakon što je prethodnih dana objavio svoju objavu na društvenoj mreži Facebook u kojoj je istakao da je "ponekad potrebno uzeti pravdu u svoje ruke".

Osim toga, ustvrdio je i da je "zaista snaga u gađanju", objavivši u prilogu video kako puca iz vatrenog oružja na streljani na području Beograda.

Inače, on se u septembru 2022. preselio u Beograd, pa je organiziran pretres zgrade u kojoj je boravio u Općini Zvezdara.

Alibašić je hapšen i u februaru 2019. godine. Tada je uz njega pronađena zračna puška sa optičkim nišanom i vojnički nož, a pretresom stana policija je otkrila improvizovanu hemijsku laboratoriju sa većom količinom hemijskih supstanci, elemente namijenjene za punjenje, kao što su metalni opiljci, a koji služe za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava.
Pa kakva mu je objava i prethodna hapsenja i furka, i ja bi ga za jaja objesio. :ćitire
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ovo ko furka naka postaje,eno i u splitu davila profesoricu.
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln »

HAVANA wrote: 05 May 2023, 12:01
Krokodil Behko wrote: 05 May 2023, 11:11 Evo, uhapšen glavni krivac za masakr. Zar ste sumnjali

U Beogradu uhapšen pripadnik vehabijskog pokreta iz Novog Pazara, optužen za terorizam

Armin Alibašić iz Novog Pazara, za kojeg srbijanski mediji tvrde da je pripadnik vehabijskog pokreta, uhapšen je jutros u 10 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo terorizam, koordiniranom akcijom BIA-e i MUP-a.

Kako pišu beogradske "Novosti", Alibašić je uhapšen nakon što je prethodnih dana objavio svoju objavu na društvenoj mreži Facebook u kojoj je istakao da je "ponekad potrebno uzeti pravdu u svoje ruke".

Osim toga, ustvrdio je i da je "zaista snaga u gađanju", objavivši u prilogu video kako puca iz vatrenog oružja na streljani na području Beograda.

Inače, on se u septembru 2022. preselio u Beograd, pa je organiziran pretres zgrade u kojoj je boravio u Općini Zvezdara.

Alibašić je hapšen i u februaru 2019. godine. Tada je uz njega pronađena zračna puška sa optičkim nišanom i vojnički nož, a pretresom stana policija je otkrila improvizovanu hemijsku laboratoriju sa većom količinom hemijskih supstanci, elemente namijenjene za punjenje, kao što su metalni opiljci, a koji služe za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava.
Pa kakva mu je objava i prethodna hapsenja i furka, i ja bi ga za jaja objesio. :ćitire
Naravno, potencijalno opasni pojedinci se moraju "bezbjedonosno obraditi".
Samo sto ce ova vijest u srbiji dobiti vise mjesta od one dvije pucnjave.
Vec se prica o uticaju "islmskih terorista" na malog zlocinca.
ovo ce biti "ha, sta smo vam rekli".
Za 3/5 spremni!
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

“Zajedno smo ušli u lokal a na samo nekoliko minuta pred pad granate prešli smo u baštu. Zadnji sto je bio, tu pored nas bila je Dijana Ninić. Sandro je bio u krilu, prijatelj Asmir ga je učio da lupka po stolu kao po bubnjevima. Onda je Sandro tražio svoju stolicu i sjeo na nju pred sam pad granate – priča Sandrov otac Dino Kalesić. Odjednom je odjeknula explozija. Sve oko nas je bilo u prašini. Mnogi su bili pogođeni. Stravična slika. Pogledao sam prema Sandru, samo se rukom držao za uho i pomalo jeca. Mislio sam da je od straha. Vjerovatno nije ni osjetio da je pogođen. Zgrabio sam ga i pošao prema zgradi plašeći se nove granate.

Stavio sam ga na grudi i tek tada sam osjetio da kroz majicu probija krv. Samo jedna mala rupica. Ko zrno riže. Dotrčali smo do kola hitne pomoći i krenuli ka bolnici. Mislim da je umro upravo kad smo prolazili bolničke kapije. Liječnici su pokušali sa reanimiranjem. Uzaludno vidim da doktori vrte glavom i izbjegavaju naš pogled. Bacio sam se po djetetu i zagrlio ga, tek onda su vidjeli da sam i ja ranjen – nastavlja priču Dino Kalesić.

Na vitrini u stanu Kalesića gledamo okačene jedne male kopačke. Sandro Kalesić u njima nikada ne odigra niti jednu utakmicu. U šumici kraj mezara na slanoj banji uvijek se čuju ptice.
Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

seln wrote: 05 May 2023, 12:03
HAVANA wrote: 05 May 2023, 12:01 Pa kakva mu je objava i prethodna hapsenja i furka, i ja bi ga za jaja objesio. :ćitire
Naravno, potencijalno opasni pojedinci se moraju "bezbjedonosno obraditi".
Samo sto ce ova vijest u srbiji dobiti vise mjesta od one dvije pucnjave.
Vec se prica o uticaju "islmskih terorista" na malog zlocinca.
ovo ce biti "ha, sta smo vam rekli".
Ma zaboli me qrac za njih neg nako gledam,isto tik tok izazov i budalastine...
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1216 times
Been thanked: 3852 times

Post by Laser »

HAVANA wrote: 05 May 2023, 12:00 Sta sad ovaj hoce?

https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... -opasnosti
De ba Havana, na Alipašinom je to skoro pa svakodnevno.

Krug nereda se lagano zatvara. A kad se zatvori najebali smo svi. Onda neće biti krivih niti nevinih. Neće biti nikakve razlike, bavit ćemo se posljedicama zla kao što to činimo upravo u ovom trenutku.

Kako smo došli do te tačke? Ima li tu moje i tvoje odgovornosti, ili ćemo upirati prst u vlast?
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Laser wrote: 05 May 2023, 12:06
HAVANA wrote: 05 May 2023, 12:00 Sta sad ovaj hoce?

https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... -opasnosti

Krug nereda se lagano zatvara. A kad se zatvori najebali smo svi. Onda neće biti krivih niti nevinih. Neće biti nikakve razlike, bavit ćemo se posljedicama zla kao što to činimo upravo u ovom trenutku.

Kako smo došli do te tačke? Ima li tu moje i tvoje odgovornosti, ili ćemo upirati prst u vlast?
Pitam,ne znam jel to iz ove price.A na vlast nista ne cekam vec dugo.Pouzdaj se u sebe,svoj rad,odgoj...Nema druge. :cudi
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Taare wrote: 05 May 2023, 12:04
“Zajedno smo ušli u lokal a na samo nekoliko minuta pred pad granate prešli smo u baštu. Zadnji sto je bio, tu pored nas bila je Dijana Ninić. Sandro je bio u krilu, prijatelj Asmir ga je učio da lupka po stolu kao po bubnjevima. Onda je Sandro tražio svoju stolicu i sjeo na nju pred sam pad granate – priča Sandrov otac Dino Kalesić. Odjednom je odjeknula explozija. Sve oko nas je bilo u prašini. Mnogi su bili pogođeni. Stravična slika. Pogledao sam prema Sandru, samo se rukom držao za uho i pomalo jeca. Mislio sam da je od straha. Vjerovatno nije ni osjetio da je pogođen. Zgrabio sam ga i pošao prema zgradi plašeći se nove granate.

Stavio sam ga na grudi i tek tada sam osjetio da kroz majicu probija krv. Samo jedna mala rupica. Ko zrno riže. Dotrčali smo do kola hitne pomoći i krenuli ka bolnici. Mislim da je umro upravo kad smo prolazili bolničke kapije. Liječnici su pokušali sa reanimiranjem. Uzaludno vidim da doktori vrte glavom i izbjegavaju naš pogled. Bacio sam se po djetetu i zagrlio ga, tek onda su vidjeli da sam i ja ranjen – nastavlja priču Dino Kalesić.

Na vitrini u stanu Kalesića gledamo okačene jedne male kopačke. Sandro Kalesić u njima nikada ne odigra niti jednu utakmicu. U šumici kraj mezara na slanoj banji uvijek se čuju ptice.
Ko nije naša shodno, od rata na ovamo da istraži, pročita, sazna, spozna ratna dešavanja 92-95, neće ni sad.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1216 times
Been thanked: 3852 times

Post by Laser »

HAVANA wrote: 05 May 2023, 12:10
Laser wrote: 05 May 2023, 12:06

Pitam,ne znam jel to iz ove price.A na vlast nista ne cekam vec dugo.Pouzdaj se u sebe,svoj rad,odgoj...Nema druge. :cudi
Ne pije to vode, nered u društvu rješava vlast a ne pojedinac koji se uzda u se, a riješit će onda kad mi pritisnemo.

Pošto ne pritišćemo, saučesnici smo.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

pizarro wrote: 05 May 2023, 10:45
Calla wrote: 05 May 2023, 10:41 Jesam, procitala sam redoslijedno vase zapiske,
to stoji sto kazes I da je dostupnost oruzju izvan kuce ako neko zeli napraviti belaj lagana zadaca , al u ovom slucaju sam negdje na FB komentarima procitala da mu je otac pokazivao kako se pistolj koristi.
ja, i?
Ja smatram da nije normalno da u odgoju djeteta maloljetniku treba pokazivati kako se puca iz pistolja.
Je li tebi ovako ocevo ponasanje normalno?
Da ocevi koji Imaju pistolje u kuci uce djecu pucati?
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Laser wrote: 05 May 2023, 12:14
HAVANA wrote: 05 May 2023, 12:10

Ne pije to vode, nered u društvu rješava vlast a ne pojedinac koji se uzda u se, a riješit će onda kad mi pritisnemo.

Pošto ne pritišćemo, saučesnici smo.
Svaki pojedinac je dio sistema.Svaki ispravan potez u radu,odgoju,ponasanju pojedinca je plus za sistem i vremenom donosi rezultate kroz odgoj,skolovanje itd.Ja ne vidim drugi nacin u ovoj ludoj sredini.Kreni od sebe samog i pruzi sto mozes...Zivi,radi,uci,postuj... :cudi
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3738 times
Been thanked: 6873 times

Post by Matan »

Calla wrote: 05 May 2023, 12:16
pizarro wrote: 05 May 2023, 10:45

ja, i?
Ja smatram da nije normalno da u odgoju djeteta maloljetniku treba pokazivati kako se puca iz pistolja.
Je li tebi ovako ocevo ponasanje normalno?
Da ocevi koji Imaju pistolje u kuci uce djecu pucati?
Nije normalno..
ja svom sinu ni u snu ne bi dao da razmislja , a kamoli da uzme pistolj i puca..
a ne bi ni ja drzao pistolj, niti sam kad razmisljao o tome..
to je samo za idiote..
dijete se uci da se druzi sa svima, bez obzira na naciju, vjeroispovjest ili neki prirodni hendikep..
i da se bavi korisnim stvarima, a ne da bude ratnik..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3738 times
Been thanked: 6873 times

Post by Matan »

I ja gledam oko sebe, vecina uci dijete da se ne druzi, i da
se ne mjesa sa drugim nacijama..ili vjeroispovjesti..
to iskljucivo govorim za ljude sa nasi prostora..
tako je sa svim dosljacima.
iako su na zapadu bili to pravazisli, bojim se da ce ih ova dosljacka gamad, natjerati da
se jednog dana izrodi novi Hitler..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln »

Chloe wrote: 05 May 2023, 12:12
Taare wrote: 05 May 2023, 12:04
Ko nije naša shodno, od rata na ovamo da istraži, pročita, sazna, spozna ratna dešavanja 92-95, neće ni sad.
Moja Chloe, nije to od '92.
Ja sam starija generacija, sjecam se "desavanja naroda", Slobinih slika na autobusima iz Srbije, cetnickih pjesama... i sve to u vrijeme kad smo mi jos svjedocili bratsvo i jedinstvo ko kelimei shehadet.
Znas da sam sluzio vojsku u bivsoj JNA?
Kraj osamdesetih, Slovenci vec ne jebu Jugoslaviju ni 2%, a srbi i hrvati u klincu. Jedino se Bosnjaci zivi ne cuju, kao da ih se to ne dotice.
Ili pozivaju na mir, suzdrzanost, bratstvo jedinstvo, baklave...
Dakle, ja sam u JNA, u bratskoj srbiji. Vec se peva "ko to kaze, ko to laze" na radiju, neki drugovi iz srbije me ubedjuju da ja nisam musliman, jer se ne zovem al Hababi ili tako slicno...
Jednom prilikom, u kaficu u koji inace nisam zalazio, odem u WC i vidim na zidu sljedeci stih:

Oj turcine plitko ti oranje
staces brzo u red za kopanje

Vise nisam bas mlad, zaboravljam stvari, ali ovog se sjecam od slova do slova, cak i nedostajuce interpunkcije.

Druga situacija: na zeljeznickoj stanici docekujem mlade vojnike i pocnem pricu sa nekim starim zeljeznicarem.
Pita me kako se zovem i ja, ne znam zasto, kazem: Goran.
Onda se cica otvara, tuzi se na situaciju u zemlji, na nacionalizam onih drugih(!), i jos ovo:
"Ovi se Turci nadigli, ne znam sta 'oce, ali nece izaci na dobro."

Napominjem, u to doba se Bosnjaci zivi ne cuju, nema SDA, nema neke samostalne bosnjacke politike.
I ja uzasnut shvatam da je za njega "Turcin" pojam za sve sto ne valja, bez obzira da li dolazi iz BiH, Hrvatske, Slovenije ili Gvineje Bisao.
Jednostavno, zlo kao takvo, to je "Turcin".
Tako da je ono sto je uslijedilo '92-'95 samo prirodna posljedica jednog razvoja koji je poceo par stotina godina ranije.
I tako je i dan-danas. srbija ima bolje odnose sa hrvatskom, koja ih je etnicki ocistila iz Krajine i Slavonije, nego sa BiH, koju su napali i pocinili genocid. Jer, oni postuju samo silu. A ovo podvijanje repa sa danom zalosti je samo signal "mi smo slabi, napadnite opet".
Za 3/5 spremni!
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1638 times
Been thanked: 3059 times

Post by Mutevelija »

Riješenje za ovaj i slične slučajeve je potpun naoružavanje ili potpuno razoružavanje.

Neće se isto ponašati onaj sa oruzijem kad zna da i ostali imaju oruzije, i mogu ga upotrijebiti.

Kako sam primijetio obojica ovih ubojica nisu bila suicidalna, nego su se predali policiji, sto znaci da ne bi imali u mislima da pucaju na ostale, kad bi vidjeli da su i ostali naoruzani.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1426 times

Post by edo_79 »

Taare wrote: 05 May 2023, 11:58
edo_79 wrote: 05 May 2023, 11:17

Do neke mjere jeste .... ja kažem svaki izgubljeni nevini život treba žaliti ali .... meni malo ide na živce, pobijena djeca u Sarajevu, izginuli mladi u Tuzli .... a šta je s ostatkom BiH, nigdje više nije bilo poginule djece i mladih ljudi, samo u ova dva grada .... Nije to fer prema ostaloj djeci i mladima koji glave izgubiše u ratu .......
Imaš pravo kad kažeš da treba govoriti i o drugima, to bez daljnjeg.
tuzla se spominje zašto što se masakar desio u jednom danu. Odjednom toliko mrtvih je tragedija koja se mora dodatno obilježavati.
Jarane, da sad neko u jednom danu zakolje 70 kurbana, narod bi rekao da je mnogo, a kamoli 71. dijete.
Kad čitam o malom kalesiću koji je umro na očevim rukama, dođe mi zlo.
Nemoj me pogrešno shvatiti Taare .... Ja to nisam osporio ni jedne jedine sekunde, samo mi malo neukusno da se forsira vazda, izginula djeca u Sarajevu, opsada Sarajeva, drž nedaj .... jest Sarajevo u okruženju bilo, jesu djeca ginula, ali bilo je i Goražde, bio je i Maglaj et, jesu to nečije žrtve vrijednije od ostalih?

Samo sam to htio reći ništa više
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

seln wrote: 05 May 2023, 12:28
Chloe wrote: 05 May 2023, 12:12

Moja Chloe, nije to od '92.
Ja sam starija generacija, sjecam se "desavanja naroda", Slobinih slika na autobusima iz Srbije, cetnickih pjesama... i sve to u vrijeme kad smo mi jos svjedocili bratsvo i jedinstvo ko kelimei shehadet.
Znas da sam sluzio vojsku u bivsoj JNA?
Kraj osamdesetih, Slovenci vec ne jebu Jugoslaviju ni 2%, a srbi i hrvati u klincu. Jedino se Bosnjaci zivi ne cuju, kao da ih se to ne dotice.
Ili pozivaju na mir, suzdrzanost, bratstvo jedinstvo, baklave...
Dakle, ja sam u JNA, u bratskoj srbiji. Vec se peva "ko to kaze, ko to laze" na radiju, neki drugovi iz srbije me ubedjuju da ja nisam musliman, jer se ne zovem al Hababi ili tako slicno...
Jednom prilikom, u kaficu u koji inace nisam zalazio, odem u WC i vidim na zidu sljedeci stih:

Oj turcine plitko ti oranje
staces brzo u red za kopanje

Vise nisam bas mlad, zaboravljam stvari, ali ovog se sjecam od slova do slova, cak i nedostajuce interpunkcije.

Druga situacija: na zeljeznickoj stanici docekujem mlade vojnike i pocnem pricu sa nekim starim zeljeznicarem.
Pita me kako se zovem i ja, ne znam zasto, kazem: Goran.
Onda se cica otvara, tuzi se na situaciju u zemlji, na nacionalizam onih drugih(!), i jos ovo:
"Ovi se Turci nadigli, ne znam sta 'oce, ali nece izaci na dobro."

Napominjem, u to doba se Bosnjaci zivi ne cuju, nema SDA, nema neke samostalne bosnjacke politike.
I ja uzasnut shvatam da je za njega "Turcin" pojam za sve sto ne valja, bez obzira da li dolazi iz BiH, Hrvatske, Slovenije ili Gvineje Bisao.
Jednostavno, zlo kao takvo, to je "Turcin".
Tako da je ono sto je uslijedilo '92-'95 samo prirodna posljedica jednog razvoja koji je poceo par stotina godina ranije.
I tako je i dan-danas. srbija ima bolje odnose sa hrvatskom, koja ih je etnicki ocistila iz Krajine i Slavonije, nego sa BiH, koju su napali i pocinili genocid. Jer, oni postuju samo silu. A ovo podvijanje repa sa danom zalosti je samo signal "mi smo slabi, napadnite opet".
Ama ako period 92-95 nije osvjestio nekog, prethodne situacije su predmet sprdnje, primjer ti je Muderisova izjava o odnosu zubara prema djeci u njegovom djetinjstvu.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak »

Zanki wrote: 03 May 2023, 11:09 Ko je to odgojio i još mu svoje igračke pokazivao, ali u jednom momentu se sve izmaklo kontroli

stoka poremečena
Ne možemo sa sigurnošću znati je li mu pokazivao ili nije. Činjenica je da ako imaš vatreno oružje, da ga ne možeš ukopati negdje duboko u ormar i očekivati da ćeš se obraniti ako ti naoružani provalnik uđe u kuću ili stan. Pištolji su dakle morali biti negdje gdje ih je malac vidio.

Po meni je najčudnije što su prošla već tri-četiri dana, a ništa se ne govori o njegovom ocu, materi, ima li braću i sestre, jesu li mu roditelji razvedeni. Puuuuno pitanja, malo odgovora.

Po meni bi škola između ostalog, trebala pratiti bračno stanje roditelja. Kad dođe do razvoda, dijete odmah staviti pod bolji nadzor učitelja, koji bi trebali biti obrazovaniji u znanju iz psihologije nego što sada jesu. Naročito ih motriti ako je razvod bio dug i nasilan. Nekad su razredi imali preko 30 djece i bilo je po dva-tri razreda istog godišta.

Ako učitelj zahvaljujući boljem znanju psihologije posumnja na moguć negativan razvoj situacije kod djeteta, obavijestiti razrednika, razrednik ravnatelja i psihologa.

Što je teško da će se ostvariti, s obzirom na ekonomsku krizu širom svijeta, naročito u Srbiji kad je riječ o ex-YU republikama. Pravo je čudo da pored svega ovoga nije bilo više zločina. Ali bi se oni mogli intenzivirati i početi događati i u BiH i u HR i u CG/SLO/S. Makedoniji.

Stoga, neka nitko ne bude zlurad i zlurado misli: - Eto to im je osveta zbog ratova 90-tih.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3962 times
Been thanked: 3647 times

Post by Naseef Mushroom »

edo_79 wrote: 05 May 2023, 12:33
Taare wrote: 05 May 2023, 11:58

Imaš pravo kad kažeš da treba govoriti i o drugima, to bez daljnjeg.
tuzla se spominje zašto što se masakar desio u jednom danu. Odjednom toliko mrtvih je tragedija koja se mora dodatno obilježavati.
Jarane, da sad neko u jednom danu zakolje 70 kurbana, narod bi rekao da je mnogo, a kamoli 71. dijete.
Kad čitam o malom kalesiću koji je umro na očevim rukama, dođe mi zlo.
Nemoj me pogrešno shvatiti Taare .... Ja to nisam osporio ni jedne jedine sekunde, samo mi malo neukusno da se forsira vazda, izginula djeca u Sarajevu, opsada Sarajeva, drž nedaj .... jest Sarajevo u okruženju bilo, jesu djeca ginula, ali bilo je i Goražde, bio je i Maglaj et, jesu to nečije žrtve vrijednije od ostalih?

Samo sam to htio reći ništa više
Pa ja slično gledam na to kod pojma genocid.

Bože sačuvaj da pokušavam umanjiti važnost sarajevskih žrtava ili srebreničkih žrtava, već želim da se i drugi ubrajaju da se zna da je zlo svugdje bilo od iste ruke.

Da se vratimo na temu genocid. Sigurno je se govorilo o tome milion puta ali zar se nije desio genocid i u drugim mjestima?
Zar nije bilo i drugih gradova i sela gdje su isto postrojili desetine i stotine muškaraca i pobilo, zbog istog imena, nacije i religije? Od iste politike.

Nažalost, za mene je razlog zašto se nisu ubrojila sva mjesta zbog genocida i zašto se ne pominju toliko često žrtve iz drugih gradova taj, što Zapad ne bi mogao sakriti što podržavaju jednu genocidnu vojsku koja je činila zločine po čitavoj Bosni i Hercegovini.
Ovako ispada da je samo bilo par pobunjenika pripadnika časne vojske rs kojima je se omakelo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Post Reply

Return to “EX YU”